21.12.15, 17:39
...fachowca - lekarza psychiatry

Tomasz Jastrun

19 grudnia o 23:09 · Warszawa ·

Znajoma przesłała mi list od kolegi z Ameryki jest wybitnym psychiatrą polskiego pochodzenia. Myślę, ze jego obserwacje i diagnozy są fachowe, celne, ale też przerażające.

"Odwiedzam pewien kraj europejski i od kilku dni nie mogę oderwać wzroku ( i uszu) od telewizora i internetu. Jako specjalista w pewnej dziedzinie medycyny jestem szczególnie zainteresowany tym, co widzę i słyszę. Krajem bowiem rządzi pewna partia i pewien prezydent, ale wydaje się, że tak naprawdę cały interes spoczywa w rękach niezbyt pokaźnego faceta w znoszonych butach. Jako doswiadczonemu lekarzowi diagnoza przyszła w jednej sekundzie. A co najważniejsze, dotyczy ona nie tylko tej jednej osoby. Mam otóż przed sobą osobowość paranoiczną co oznacza u tejże podejrzliwość i tendencję do zniekształcania codziennych doświadczeń, nadmierną wrażliwość na niepowodzenia,długotrwałe przeżywanie przykrości tj. noszenie urazu,sztywne poczucie własnych praw,nieuzasadnione podejrzenia dotyczące wierności partnera (ów),spiskowe teorie wyjaśniania zdarzeń. Dostrzegłem też cechy schizoidalne - niestety u innych także. Oznaczają one: chłód emocjonalny,spłycenie uczuciowości,niską zdolność wyrażania uczuć, obojętność na pochwały i krytykę, słabo zainteresowanie sferą seksualną,preferowanie samotnictwa,brak bliskich przyjaciół, fantazjowanie i introspekcja,mała wrażliwość na konwencje społeczne. Po niektórych twarzach widzę,że to osobowości dyssocjalne, tj. nieliczące się z uczuciami innych, przyjmujące postawy nieodpowiedzialności oraz lekceważenia norm i reguł społecznych,niepotrafiące utrzymać stałych związków. Nie tolerują oni frustracji i racjonalizuję swoje zachowania będące źródłem konfliktów. Są ślepi moralnie i nadmiernie wrażliwi, agresywni, niezdolni przeżywać poczucia winy.Obwiniają innych nigdy nie przyznając się do błędów.
I tylko jedno pytanie na koniec - czy to się dzieje naprawdę"
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Diagnoza 21.12.15, 18:29
      Niestety, dzieje sie.
      • wscieklyuklad Re: Diagnoza 21.12.15, 20:07
        https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t31.0-8/10634036_1708180642749290_2028008083527574161_o.png

Petru, Petru,Petru, Petru, Wielki strateg ale przez Petru, Petru, Petru był w restauracji, Petru jadł, Petru pił, Petru siusiał, Petru kupkał, Frankowiczom dał Petru bobu, Petru dał Frankowiczom do wiwatu, Petru zaplecze Unii Wolności, Petru Zydokomuna, Dziadowie Pteru chłopstwo pańszczyźniane, Petru, sretru, sretru.
        • sorel.lina Re: Diagnoza 22.12.15, 08:49

IPN: esbeckie kwity na Lecha Wałęsę były fałszywe!
          .
          Po sześciu latach śledztwa IPN przyznał, że w latach 80. SB fabrykowała dokumenty na Lecha Wałęsę, aby go skompromitować przed Komitetem Noblowskim.

A plujki pluły, pluły, aż się same zapluły! Ale i tak będą pluć, bo nie pluć nie potrafią - plucie jest ich raison d'etre!
          • wscieklyuklad Re: Diagnoza 22.12.15, 09:58
            Pseplasam baldzo, ale cy to jakis odpowiednik dupatrepotarle?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka