05.01.16, 14:25
Vidavilu, nikt Cię nie pozdzierał!
Sam wybrałeś inny dom. Przykre, ale cóż... Twoje prawo.
Dla mnie zawsze pozostaniesz tym, kim byłeś tu, w tym domu. Tym, kogo wyjątkowo lubiłam, ceniłam za niezależność, dowcip i... brak małostkowości.
Choć nie zawsze z Tobą się zgadzam, zawsze będę Ci życzyć wszystkiego, co najlepsze.
Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: Vidavilu 05.01.16, 14:41
      P.S. Osoba, która, jak to ma w zwyczaju - usiłuje skłócać każdego z każdym( w tym wypadku Ciebie z Podwórkiem) - doskonale wie, że wątki "pod szpilką", jeśli nie są odświeżane, co pewien czas spadają. Mimo to próbuje manipulować (psychologicznie) ludźmi, w nadziei, że są na tyle mało inteligentni, iż dadzą się na ten haczyk złowić.
      Twoje rysunki jak były, tak i są przez nas lubiane, nawet jeśli nie wszystkie Twoje poglądy podzielamy.
      • 1zorro-bis Re: Vidavilu 05.01.16, 16:04
        wszystko rozumiem.....smirk
        Ale zeby chodzic i sie skarzyc w takie miejsce.......WSYD.
        • 1zorro-bis Re: Vidavilu 05.01.16, 16:05
          oczywiscie....WSTYD!
        • sorel.lina Re: Vidavilu 05.01.16, 16:08
          Zorro, biblijnie powiem: Nie oceniaj! Nie osądzaj!
          • 1zorro-bis Re: Vidavilu 05.01.16, 16:21
            nie oceniam tylko stwierdzam FAKT. Brrrrr.smirk
            • 1zorro-bis Re: Vidavilu 05.01.16, 16:22
              Sorell.....a watek "Pejsy na Podworku" to zalozyl "swiety turecki"?smirk
              • sorel.lina Re: Vidavilu 05.01.16, 16:29
                Zorro, my świętych nie honorujemy, bo sami świętymi nie jesteśmy. I do "świętych" zaliczani być nie pragniemy..Ale... Zorro, nie jedno mamy na sumieniu.... Czas z tym skończyć!

• 1zorro-bis Re: Vidavilu 05.01.16, 18:58
                  Sorelll....oczywiscie, ze swiety ch tutaj nie ma. Sam jestem tego przekladem.
                  Ale co do Kicho......musisz OBIEKTYWNIE przyznac, ze ten facet dwoil sie i roil w zaczepkach i tu i tam, gdy tylko cos sie usiszylo. Jest to albo choroba ( psychiczna ?) albo jakies celowe, wsciekle dzialanie niespelnionego straruszka.smirk A poniewaz sam juz 18 lat skonczylem big_grin moge tak twierdzic.smirk
          • blessing_house Re: Vidavilu 05.01.16, 16:24
            Uwielbiam Twoje wywazenie i spokoj Sorell, ale tu akurat Zorro ma racje. To dziecinne bylo! Na zlosc pojde tam i o... co mi zrobia.?
            No nic... chyba kazdy osiemnastke ma za soba raczej...
            Szkoda.... w sumie bylem przekonany ze WU uda sie Go zawrocic / nawrocic mimo mojego wewnetrznego pesymizmu w tej kwestii.
            • sorel.lina Re: Vidavilu 05.01.16, 16:34
              Blessing, wyważać? Zawracać? A jakim prawem?
              A po co?
              Ja, Ty, myślimy, co myślimy. Pozwólmy myśleć innym, co myślą. Jeśli... myślą.
              • blessing_house Re: Vidavilu 05.01.16, 18:00
                Nerwowaś Białogłowo. wink

Jakim prawem?
                A takim, że drwię z prezydenta bo łamie prawo. Gdyby jednak zależało mi na nim... porozmawiał bym i przekonał, żeby kaczkę w dupę kopnął i był porządnym człowiekiem. Ale nie znam prezydenta i nie zależy mi na nim, nie mam jak z nim porozmawiać, a nawet jeżeli to i tak by nie posłuchał.
                I męczymy się z nim wszyscy...
                • sorel.lina Re: Vidavilu 05.01.16, 19:59
                  blessing_house napisał(a):

> Nerwowaś Białogłowo. wink

smilesmilesmile
                  Nerwowam, prawda, ale do pewnego stopnia, a przede wszystkim od pewnego...punktu, od przekroczonej linii. Zwykle spokojnam, ale jak już ze spokoju ktoś mnie wytrąci, to.. wink
    • ulisses-achaj Re: Vidavilu 05.01.16, 17:21
      Rysunki podarowane przez Vidavila Podwórku są częścią jego historii.
      Nikt z nas, ze mną na czele, nie był i nie jest zwolennikiem jej fałszowania lub "czyszczenia" na wzór starożytnego Egiptu smile
      • sorel.lina Re: Vidavilu 05.01.16, 17:40
        ulisses-achaj napisał:

> Rysunki podarowane przez Vidavila Podwórku są częścią jego historii.
        > Nikt z nas, ze mną na czele, nie był i nie jest zwolennikiem jej fałszowania

Dokładnie, Uli!
        Nie zmienia to faktu, że Vidavil/Kichonor możę chadzać tam, gdzie chce.
        I nie zmienia to mojej do niego sympatii, jak i tego, że mi z powodu jego wyboru przykro.
        • ulisses-achaj Re: Vidavilu 05.01.16, 17:44
          "Zabrania sie zabraniać" i "precz z preczem!" smile smile
    • 1zorro-bis Re: Vidavilu 05.01.16, 19:01
      a efekt Sorellino jest taki, ze ta cala "opcja ZERO" to teraz jak widzisz g.....warte.
      Tam juz szalenstwo zaczelo sie na calego.....smirk
      • ulisses-achaj Re: Vidavilu 05.01.16, 19:09
        Prosiłem Cie wielokrotnie, Zorro, przestań nawiązywać do tego co dzieje się poza P. na innych forach ... Jak długo można bić tę pianę??
        Wszystko już zostało powiedziane.
    • 1zorro-bis Re: Vidavilu 05.01.16, 21:34
      Ulissesie......przeciez nie ja ten watek zaczalem.smirk
      A ze w wiadomym miejscu juz grozby pod naszym adresem ( a w szczegolnoscim moim ) fruwaja to nie moja zasluga przeciez, tylko malego.....skarzypyty.smirk
    • 1zorro-bis Re: Vidavilu 05.01.16, 21:48
      ...i nawet zaczeto Ci ponownie grozic, Ulissesie....smirk
      Czyz TO nie jest jakis chory obled?big_grin
      • sorel.lina Re: Vidavilu 05.01.16, 21:54
        Zorro, naprawdę myślisz, że Ulisses się takimi groźbami przejmuje?
        Myślisz, że w ogóle je zauważa?
        • blessing_house Re: Vidavilu 05.01.16, 22:03
          Zorro a czemu Ty nie werniksujesz prac, ze temat juz zmienie?
          • 1zorro-bis Re: Vidavilu 06.01.16, 08:15
            oczywiscie, ze werniksuje! Kazda jest werniksowana i przeze mnie osobiscie oprawiana.
            smirk

> Zorro a czemu Ty nie werniksujesz prac, ze temat juz zmienie?
            • blessing_house Re: Vidavilu 06.01.16, 08:26
              Zmylily mnie rozne poziomy zmatowienia. Moze spowodowane odmienna absorcja werniksu przez farby. Ladnie to wyglada widzialem w internecie. Inaczej niz zwykle.
              • blessing_house Re: Vidavilu 06.01.16, 08:26
                Absorbcja oczywiscie.
              • 1zorro-bis Re: Vidavilu 06.01.16, 13:25
                a o ktory obrazek chodzi?
                Tak z ciekawosci....smirk

> Zmylily mnie rozne poziomy zmatowienia. Moze spowodowane odmienna absorcja wern
                > iksu przez farby. Ladnie to wyglada widzialem w internecie. Inaczej niz zwykle.
                • blessing_house Re: Vidavilu 06.01.16, 15:30
                  B. H. Retreat.
                  Z internatem blefowalem.

Zwykle werniks natryskany lub nanoszony pedzlem tworzy jednolita blyszczaca powloczke. Tu jest roznie czasem kontury twarzy sa swiecace a twarz matowa. Bardzo dobrze to wyglada, bo nie swieci sie jak za przeproszeniem jajca ratlerka... jak u innych kolegow i kolezanek.
                  • 1zorro-bis Re: Vidavilu 06.01.16, 15:57
                    werniks nigdy nie "tryskam" tylko nakladam pedzlem.
                    Dodatkowo....czasem jeszcze mieszam z farba laserunkowa aby pewne miejsca zroznicowac.....smirk
                    Wot....tajemnica.big_grin
        • 1zorro-bis Re: Vidavilu 06.01.16, 08:14
          Sorellino.....ja nie mysle, ze sie Ulisses tymi grozbami przejmuje ani ja.
          Ja tylko stwierdzam FAKT, ze "opcja ZERO" przestala istniec.
          To tak jakby zawierac jakies umowy oparte o prawo i sprawiedliwaosc z.....PISdzielcami.
          Efekt zawsze ten sam.smirksorel.lina napisała:

> Zorro, naprawdę myślisz, że Ulisses się takimi groźbami przejmuje?
          > Myślisz, że w ogóle je zauważa?
      • ulisses-achaj Re: Vidavilu 05.01.16, 23:20
        Zorro, jakby Ci to powiedzieć, nie wiem o czym mówisz, bo jest mi to tak głęboko obojętne, że oddać tego utartym powiedzeniem nie sposób ze względu na miejsce i moją wyrafinowaną kulturę osobistą smile. Proszę Cie, przestań, zapomnij, nie zauważaj i nie pisz o tym.
        jest tyle ciekawszych tematów.
        Choćby werniksowanie właśnie smile
        • 1zorro-bis Re: Vidavilu 06.01.16, 08:16
          Ulissesie....ja wiem , ja wiem, ja wiem.....big_grin
    • 1zorro-bis Re: Vidavilu 07.01.16, 20:11
      CYTUJE: "Parchaty usiluje zawlaszczyc......"
      Czy takiemu czlowiekowi Sorellino miozna podac jeszcze reke? Chyba wiesz o kim mowie, prawda?
      Rzygac sie chce.....
      • sorel.lina Re: Vidavilu 07.01.16, 20:46
        Określenia takie, jak: parchaty, pejsaty, parchy niosą w sobie taki sam ładunek pogardy i nienawiści, jak określenia: polaczki, polactwo, polacken pack, arabusy-brudasy, czarnuchy. Wszystkie one budzą we mnie jednakową reakcję. Są jednoznaczne.
        Obrzydzenie wzbudzają także ci, którzy - grzecznie mówiąc - udają Greka, a mówiąc dosadnie: rżną głupa, że niby to nie rozumieją sensu tych słów.
        Żałosne!
        • 1zorro-bis Re: Vidavilu 07.01.16, 22:53
          no widzisz Sorellino - w koncu po dlugim "za i przeciw" w koncu sie w 100 % zgadzamy.
          Dla mnie ci ludzie sa .....NIKIM.
          sorel.lina napisała:

> Określenia takie, jak: parchaty, pejsaty, parchy niosą w sobie taki sam ładunek
          > pogardy i nienawiści, jak określenia: polaczki, polactwo, polacken pack, arabu
          > sy-brudasy, czarnuchy. Wszystkie one budzą we mnie jednakową reakcję. Są jednoz
          > naczne.
          > Obrzydzenie wzbudzają także ci, którzy - grzecznie mówiąc - udają Greka, a mówi
          > ąc dosadnie: rżną głupa, że niby to nie rozumieją sensu tych słów.
          > Żałosne!
        • 1agfa Re: Vidavilu 07.01.16, 23:21
          Niektóre z tych słów są bardzo stare, nieużywane i niemal zapomniane (parchaty, pejsaty, parchy), ale powracają w chorej mowie narodowców, widocznie od starszych po wsiach zasłyszane. Obok innych obelżywych słów które wymieniłaś Sorellino, to rzecz żałosna i wstydliwa, prymitywna. Zasługująca na ominięcie jak najszerszym łukiem, ale i wyśmianie. Wszędzie są ludzie...i 'ludzie" - do jednego worka wkładać ich nie można - to nadużycie.
          Jeśli niejakie Suski może być "genetycznym patriotą", to ja jestem - także genetycznym - nieprzyjacielem takich słów i zachowań.

sorel.lina napisała:

> Określenia takie, jak: parchaty, pejsaty, parchy niosą w sobie taki sam ładunek
          > pogardy i nienawiści, jak określenia: polaczki, polactwo, polacken pack, arabu
          > sy-brudasy, czarnuchy. Wszystkie one budzą we mnie jednakową reakcję. Są jednoz
          > naczne.

A to poniżej już nie bardzo wiem gdzie i co, ale się domyślam.

> Obrzydzenie wzbudzają także ci, którzy - grzecznie mówiąc - udają Greka, a mówi
          > ąc dosadnie: rżną głupa, że niby to nie rozumieją sensu tych słów.
          > Żałosne!

Pozdrawiam, Sorellino smile
          • 1zorro-bis Re: Vidavilu 08.01.16, 07:58
            ...."Niektóre z tych słów są bardzo stare, nieużywane i niemal zapomniane (parchaty, pejsaty, parchy), ale powracają w chorej mowie narodowców, widocznie od starszych po wsiach zasłyszane. Obok innych obelżywych słów które wymieniłaś Sorellino, to rzecz żałosna i wstydliwa, prymitywna....."
            Agfo - masz 100 % racji. Dodatkowo ci "ludzie" przylapani na "goracym uczynku" mowiac prostym jezykiem "rzna glupa" i udaja ze mieli na mysli cos innego albo po prostu sa tak prymitywni jak wiekszosc PISdzielcow. Tak prymitywni ze az ......rzyg!smirk
          • sorel.lina Re: Vidavilu 09.01.16, 21:58
            1agfa napisał:

> Wszędzie są ludzie...i 'ludzie" - do jednego worka
            > wkładać ich nie można - to nadużycie.
            > Jeśli niejakie Suski może być "genetycznym patriotą", to ja jestem - także gene
            > tycznym - nieprzyjacielem takich słów i zachowań

http://i65.tinypic.com/1253pg5.jpg

"Pan Kowalski (to jego prawdziwe nazwisko), niedopuszczany do głosu przez "reżimowe media" to też "narodowiec", patriota i miłośnik "wielkiej Polski", jak twierdzi...
            Link do filmiku z jego występem wkleiłam w wątku KOD TVP, ale już się nie otwiera - error. wink
            Znów biedakowi głos odebrali? wink

No, ale... w internecie nic nie ginie...
            Oto zapis:

Dziś w Lublinie odbyła się manifestacja Komitetu Obrony Demokracji. Swój happening zorganizowali również narodowcy, a przemowę wygłosił Marian Kowalski.

Oni to organizują nie dlatego, że cokolwiek stracą. Może nie będą już dyrektorami, tylko zastępcami dyrektorów. Ale w y dalej będziecie musieli spieprzać za granicę w poszukiwaniu chleba – zaczął były wiceprezes Ruchu Narodowego.

Pamiętajcie jak wyglądał Marsz Niepodległości jak oni rządzili. ZOMO, bezpieka, nasi koledzy siedzieli po trzy miesiące w aresztach wydobywczych. Leciały cegły, gaz, pały. To były obrazki jak ze stanu wojennego. Tylko zmienił się prezydent i już Marsz Niepodległości przeszedł spokojny i bezpieczny, a wcale nie widziałem tam żadnych policjantów. Wystarczyło, że ci prowokatorzy i te świnie odeszły od żłobu.

Przyszły te świnie tutaj krzyczeć o demokracji, a latają do Brukseli skarżyć się, donoszą na Was. Powiedzą, że byli atakowani przez polskich faszystów. Te świnie, które wysługiwały się
            zawsze obcym. Kradli pieniądze unijne na autostrady, ilu przedsiębiorców puścili z torbami?

Oni chcą swojego państwa, swojego koryta. Jest to kwik świń odpędzonych od koryta. Nie dajcie się zwieść. Trzy razy byłem zaproszony do Jana Pospieszalskiego do telewizji. Dwa razy nie wpuszczono mnie do studia, raz mnie wpuścili to Janek Pospieszalski powiedział: Marian nie mów za dużo, bo mi zdejmą program. Tak wyglądała wolność mediów U tych skurwysynów. Jak w czasie kampanii rozmawiała ze mną ta idiotka Tadla? Czy TVN mnie zaprosić chociaż raz w czasie wyborów prezydenckich? I oni mówią o wolności? Te świnie, ci zdrajcy, folksdojcze? Oni dalej chcą być waszymi panami. To ścierwo trzeba tępić."
      • blessing_house Re: Vidavilu 07.01.16, 20:58
        Jemalie wyslalem. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka