Dodaj do ulubionych

Lódzie Rokó

30.01.16, 13:39
Wspomniana w innym won-tku "Gazeta Polska" dokonała wyboru.
Wybrała Lódzi Rokó.
Wśród nagrodzonych co zrozumiałe: kaczelnik wraz z ratlerkiem.

Oto reportaż z "wydażenia"

Prezes PiS Jarosław Kaczyński otrzymał nagrodę Człowieka Roku "Gazety Polskiej Codziennie" za rok 2015. - Cenię ją wysoko, bo dostałem ją od gazety, która jest twarzą wolnego słowa - mówił.
Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej
Gala "Gazety Polskiej" odbyła się dziś w Warszawie. Była transmitowana w internecie, a jej fragmenty pokazała również TVP Info.

W pierwszym rzędzie obok Jarosława Kaczyńskiego zasiedli prezydent Andrzej Duda z żoną Agatą, ministrowie Krzysztof Szczerski, Witold Waszczykowski, Jarosław Gowin. Oklaskiwać prezesa przyszli również posłowie i senatorowie PiS.

Kaczyński: "Gazeta Polska" broniła zagrożonej wolności

Przed wręczeniem nagrody naczelny "GP" Tomasz Sakiewicz mówił o laureacie, że pomimo walki, którą stoczył, nie dostał żadnego stanowiska. Podkreślił też, że "prezes dokonał rzeczy niebywałej" - doprowadził do wygranej swojej partii "w bardzo trudnych warunkach".

Jarosław Kaczyński podziękował za nagrodę. Podkreślił, że "wysoko ją ceni, bo dostał ją od gazety, która jest twarzą wolnego słowa". - Przez lata była redutą wolności, prawdy i tego wszystkiego, co służy polskiej niepodległości - mówił.

Kaczyński podkreślał także, że wolność w Polsce była zagrożona, a "Gazeta Polska" jej broniła.

Podziękował także "GP" "za to wszystko, co się stało po 10 kwietnia". - Bez was nie bylibyśmy w stanie przeprowadzić tej wielkiej bitwy o prawdę, która, mam nadzieję, zbliża się do zwycięskiego końca - mówił prezes Prawa i Sprawiedliwości.

Apelował też, by "odrzucić polityczny determinizm i bardzo prymitywny determinizm ekonomiczny". - Prawdziwy sukces może przyjść, jeżeli będziemy wolni, będziemy mieli prawo do prawdy i dlatego tak bardzo dziękuję - zakończył swoje przemówienie.

Duda do dziennikarzy GP: "Żyłem z wami, cierpiałem i płakałem z wami"

Nagrodzony został także prezydent Andrzej Duda. Został laureatem nagrody klubów "Gazety Polskiej". W zwycięskim dla Dudy głosowaniu udział wzięło 400 klubów GP. Nagrodziły one Dudę "za brawurową kampanię i zwycięstwo w wielkim stylu, które rozpoczęły zmiany w tym kraju".

Dziękując, Duda mówił, że jest to dla niego "ogromnie wzruszająca chwila" i że bycie wśród takich laureatów jak Jarosław Kaczyński i sędzia Bogusław Nizieński, który otrzymał Nagrodę im. Grzegorza I Wielkiego, jest dla niego "niezwykłym zaszczytem". - Ale jeszcze większym zaszczytem jest to, że nagradzaliście państwo wcześniej Lecha Kaczyńskiego, który był moim mistrzem, jeżeli chodzi o politykę - mówił Duda.

Dodał też, że nie byłoby "tego radosnego dnia", gdyby nie ci, którzy zginęli w Smoleńsku. Podkreślał też, że GP to "szczególne środowisko", które wyróżnia się "odwagą i poświęceniem". - Jesteście wspaniałymi odważnymi ludźmi. Nieśliście tę wolność przez te wszystkie lata i donieśliście do zwycięstwa. {b}Żyłem z wami, cierpiałem i płakałem z wami[/b] - mówił prezydent, cytując Juliusza Słowackiego.

Na zakończenie Duda zszedł na politykę. Powiedział, że ci, którzy zostali odsunięci od władzy, powinni to zaakceptować i zrozumieć, że Polacy chcieli "dobrej zmiany". - I dlatego będę ze spokojem nadal realizował swoje zobowiązanie. Wierzę w to, że działając wspólnie z parlamentem, tę dobrą zmianę przeprowadzimy - dodał.

Beksa lala, beksa lala! - a szczeknęło gdzieś podobno jaki ono twardziel.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,19556370,jaroslaw-kaczynski-czlowiekiem-roku-gazety-polskiej-laureatem.html#ixzz3yjMTn3az
Obserwuj wątek
    • wscieklyuklad Re: Lódzie Rokó 02.02.16, 22:42
      https://memnews.pl/upload/9832e986563a90bc15fe232945d5568c.png
      • blessing_house Re: Lódzie Rokó 02.02.16, 23:12
        https://r-scale-64.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p1/i/f18a6d1cde4b205199de8729a6637b42/818b0923-83c2-4447-8c88-2cdafca2fd91.jpg?type=1&srcmode=3&srcx=0/1&srcy=0/1&srcw=640&srch=360&dstw=640&dsth=360&quality=80

Yyyyyyy Pan już ZWUA sobie wypisał.
        • blessing_house Re: Broszka Rocku 03.02.16, 00:13
          UWAGA!!!
          Post przeznaczony tylko i wyłącznie dla osób pełnoletnich!

Broszka obserwując niezdrowy tryb odżywiania, oraz spożywania w nadmiarze niskoalkoholowych napojów gazowanych, przyczepionej doń jednostki chorobowej, których marki nie będę wymieniał ze względu brak argumentów dla reklamowania masowego rozlewu gazowanej uryny, postanowiła zreflektować się.... WRYĆ!!! zrefluksować się, co uwiecznione zostało poniżej na ilustracji:

https://i.iplsc.com/premier-beata-szydlo/000509OW4SO4FTVY-C116-F4.jpg
          • blessing_house Re: Broszka Rocku 03.02.16, 08:47
            Teraz już tylko woda została.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka