Dodaj do ulubionych

No pasaran!

11.04.16, 17:25
...faszyzm w Polsce nie przejdzie!
www.facebook.com/darek.przychoda/videos/1199636613381268/

img05.deviantart.net/9b44/i/2012/358/d/6/no_pasaran__by_party9999999-d5p1hpf.png
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: No pasaran! 11.04.16, 19:37
      no prosze. A juz pwstaje polskie SS.....sorry! Polskie SZ - czyli Szturm Ziobry - czyli szturmowe oddzialy prokuratorskie Ziobry.
      Dostana czarne mundury czy brunatne?smirk
      • 1zorro-bis Re: No pasaran! 11.04.16, 19:37
        a to jestt link:
        katowice.wyborcza.pl/katowice/1,35063,19896802,znow-dobra-zmiana-w-prokuraturze-powstal-oddzial-szturmowy.html
        • sorel.lina Re: No pasaran! 11.04.16, 21:09
          Nie tylko w prokuraturze...

http://i64.tinypic.com/2gwxgme.jpg
            • sorel.lina Re: No pasaran! 12.04.16, 17:38

List od rolnika

Będę bronił Trybunału, bo jest jedynym realnym obrońcą moich praw gwarantowanych przez Konstytucję.

Od czterech miesięcy słucham, czytam i oglądam aroganckie, pełne buty wypowiedzi polityków PiS i jego przyległości. Każdego, kto ośmieli się mieć inne zdanie niż oni, obrzucają inwektywami, z których "gorszy sort" jest jedną z najłagodniejszych. Ile trzeba mieć w sobie pychy, by dorobek współobywateli, często wielu pokoleń, nazywać "korytem", a wystąpienie w obronie tego dorobku określić "krzykiem odrywanych od koryta".

Smutne, jednak granice mojej cierpliwości zostały przekroczone po wypowiedziach tych polityków w sprawie wyroku Trybunału Konstytucyjnego z 9 marca br. Obelgi wypowiadane pod adresem sędziów Trybunału Konstytucyjnego oraz prezesa TK pana prof. Rzeplińskiego są oburzające.

Ci ludzie nie mają żadnych hamulców, uważają, że wolno im wszystko

Jestem rolnikiem, od trzydziestu lat buduję swoje gospodarstwo, przepraszam, "koryto", a Trybunał Konstytucyjny jest jedynym gwarantem, że jacyś niewydarzeni politycy mi tego "koryta" nie odbiorą i nie zniszczą. Będę bronił Trybunału, bo jest jedynym realnym obrońcą moich praw gwarantowanych przez Konstytucję. Nie mogłem wziąć udziału w manifestacji KOD 3 kwietnia we Wrocławiu, jednak tego dnia wywiesiłem przed domem flagę Polski i flagę UE jako znak poparcia dla tych, którzy stają w obronie wartości symbolizowanych przez te flagi.

Nie przypuszczałem, że po trzydziestu latach znów będę nucił "Przeżyj to sam" Lombardu.
              "Widziałeś wczoraj znów w dzienniku
              zmęczonych ludzi, wzburzony tłum.
              I jeden szczegół wzrok Twój przykuł,
              ogromne morze ludzkich głów.
              A spiker cedził ostre słowa,
              od których nagła wzbierała złość.
              I począł w Tobie gniew kiełkować,
              aż pomyślałeś - milczenia dość".

Z wyrazami szacunku i sympatii.
            • 1zorro-bis Re: No pasaran! 12.04.16, 17:40
              widzialem go w Warszawie.....
          • sorel.lina Re: No pasaran! 12.04.16, 19:06