Dodaj do ulubionych

I co, zboczeńcu, doigrałeś się!

13.04.16, 12:22
"Nuncjatura Apostolska interweniuje w sprawie obecności abp Juliusza Paetza na obchodach 1050. rocznicy Chrztu Polski. Watykan "nie widzi możliwości uczestnictwa abp. Paetza w jubileuszowych uroczystościach". Abp Celestino Migliore, Nuncjusz Apostolski w Polsce, "podjął odpowiednie działania ws. obecności byłego ordynariusza Archidiecezji Poznańskiej podczas obchodów rocznicy Chrztu Polski". Sekretarz Nuncjatury Apostolskiej w Polsce, ks. Józef Trela, potwierdził dla tvn24.pl te informacje. Zaznaczył, że Nuncjatura wyda oświadczenie w tej sprawie, tylko jeśli interwencja przyniesie skutek. Abp Paetz weźmie udział w uroczystej mszy. "A czemu nie? Ja tu jestem u siebie" Abp Juliusz Paetz... czytaj dalej »
Odniosła. W środę przed południem kuria poznańska poinformowała, że abp Stanisław Gądecki otrzymał list od Celestino Migliore z prośbą o przekazanie go Juliuszowi Paetzowi. W liście można przeczytać, że informacje o uczestnictwie abp. Paetza "tworzą dla Kościoła w Polsce i dla Stolicy Apostolskiej nową sytuację niepotrzebnego i szkodliwego zamieszania, która stoi w jawnej sprzeczności z instrukcjami przekazanymi przez Sekretarza Stanu w 2013 r.". Watykan nie widzi możliwości uczestnictwa abp. Paetza w piątkowych uroczystościach, a także zaleca, aby "decyzję tę traktować jako normę w przyszłości". Abp Migliore na końcu swego listu przytacza mocne słowa papieża Franciszka. "Ojciec Święty zdecydowanie ponawia zaproszenie do życia w odosobnieniu, w postawie skruchy i modlitwy". "Ja tutaj jestem u siebie" Abp Juliusz Paetz ma koncelebrować w piątek w poznańskiej katedrze mszę na 1050. rocznicę chrztu Polski. Uroczystość zaplanowano na godz. 17. Wcześniej, o godz. 12 na Międzynarodowych Targach Poznańskich odbędzie się Zgromadzenie Narodowe z okazji 1050. rocznicy Chrztu Polski i początków Państwa Polskiego. We wtorek Paetz osobiście potwierdził reporterowi TVN24 swój udział w piątkowych uroczystościach. - A czemu nie? I to nie jako gość. Ja tutaj jestem u siebie - mówił.

www.tvn24.pl/nuncjusz-apostolski-interweniuje-ws-abp-juliusza-paetza,635248,s.html
Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 13.04.16, 12:50
      "Watykan nie widzi możliwości uczestnictwa abp. Paetza w piątkowych uroczystościach, a także zaleca, aby "decyzję tę traktować jako normę w przyszłości".
      "Ojciec Święty zdecydowanie ponawia zaproszenie do życia w odosobnieniu, w postawie skruchy i modlitwy"

Brawo, Franciszek!
      Ciekawe co na to ojczulek z Torunia i państwo Terlikowscy?
      • wscieklyuklad Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 13.04.16, 12:57
        A jak sie niejakie Jan Maria jackowskie zmartwią.
        Bo wczoraj zapluwało się toto uzasadniając, że ten zboczek ma prawo brać udział w uroczystościach kościelnych a on nie będzie zabierał głosu w sprawie hierarchii kościelnej.
        Takie gówna gotują nam katoland.
        • k.karen Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 13.04.16, 13:24
          ... trzeba mieć mentalność zboka (betonu pis-dzielskiego), żeby bronić innego zboka.
          • 1zorro-bis Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 13.04.16, 16:17
            no co Wy?!big_grin
            Nie ma przeciez nic piekniejszego jak milosc biskupa do ministranta.....big_grin
            Nieletniego....big_grinbig_grin
            • 1zorro-bis Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 13.04.16, 16:19
              tak jak i starszej, dojrzalej kobiety do troche mlodszej.smirk
              Mniej dojrzalej....big_grinbig_grin
              • wscieklyuklad Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 13.04.16, 17:17
                Łojezusicku, a to da się jeszcze mniej?
    • loczek62 Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 08:10
      Chcę sprostować.
      Homoseksualizm nie jest zboczeniem!
      Czyny Petza są naganne z powodu że podlegają pod Kodeks Karny, a nie z tego powodu że to "zboczenie".
      Chyba że wyznajesz pogląd że homoseksualiści to zboczeńcy. Ja się z tym nie zgadzam i dla tego sprostowałem i nawet więcej zawsze będę prostował.
      • sorel.lina Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 08:47
        Nie chodzi o orientację seksualną - ta nie jest zboczeniem, chyba że jest skierowana na dzieci.
        Pedofilia - wszystko jedno homo czy hetero - moim zdaniem jest zboczeniem, a przede wszystkim jest przestępstwem. Podobnie jak gwałt (pedofilia to zawsze gwałt!), czy molestowanie seksualne (zarówno homo jak i hetero)
        • loczek62 Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 08:50
          Nie rozumiem dlaczego w rozmowy o Petzu wkrada się niezmiennie "pedofilia". Nie rozumiem...
          • sorel.lina Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 09:20
            Prawdopodobnie jego zainteresowania obejmowały także nieletnich. Pomijając jednak to wszystko, molestowanie seksualne (nie wiadomo jak daleko posunięte) kleryków, którzy po pierwsze niekoniecznie byli homoseksualni, po drugie byli zmuszani do czegoś, czego nie chcieli robić, po trzecie byli wykorzystywani przez osobę, od której byli zależni. Jak się przedstawiała sprawa z ministrantami - nie wiem.
            Tak czy inaczej postępowanie arcybiskupa było według mnie odrażające, nie znajduję dla niego żadnego usprawiedliwienia. W dodatku ta buta, arogancja "niech sobie piszą do Watykanu, no i co?"... No i to: "Roma locuta, causa finita!"
            • loczek62 Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 09:25
              "Jak się przedstawiała sprawa z ministrantami - nie wiem."

Jeśli nie wiesz, nie pisz. Jeśli przypuszczasz, a nie wiesz. Nie pisz. Chyba że lubisz ploteczki i się nimi upajasz, ale to już inna para kaloszy...
              • loczek62 Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 09:29
                Jeśli w przestrzeni publicznej dopuścimy że "prawdopodobnie" będzie przyjmowane jako rzeczywistość i namacalna prawda, ewentualnie aksjomat to bardzo nieciekawie wygląda w tej chwili lider KOD...
              • sorel.lina Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 09:32
                loczek62 napisał:

> Jeśli nie wiesz, nie pisz.

Piszę, że nie wiem. smile

> Chyba że
                > lubisz ploteczki i się nimi upajasz

Loczku, jak nie wiesz, to nie pisz! smile
                Pozdrawiam smile
          • loczek62 Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 09:31
            Rozumiem natomiast ten schemat i czemu ma służyć. Mianowicie często pojawiający się w dyskusji zlepek homoseksualizm-pedofilia. Niby tak przypadkiem , niby od niechcenia, ale jednak w umysłach niedoinformowanych pozostaje i sączy jad...
            • sorel.lina Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 09:39

Loczku, jeśli chodzi o stan mojego umysłu, to jesteś jednak niedoinformowany. smile
              Nigdy nie myliłam homoseksualizmu z pedofilią! Nie przypisuj mi też tworzenia jakichś zlepków i nie imputuj mi sączenia jadu.
              • loczek62 Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 09:51
                Nigdy nie odważyłbym się przypisywać Tobie czegokolwiek. Ten mój wywód był takim sobie stwierdzeniem i nijak nie związanym ze stanem Twojego umysłu smile
                • sorel.lina Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 09:53
                  loczek62 napisał:

> Nigdy nie odważyłbym się przypisywać Tobie czegokolwiek. Ten mój wywód był taki
                  > m sobie stwierdzeniem i nijak nie związanym ze stanem Twojego umysłu smile

Nie ma problemu. smile
                  Miłego dnia! Muszę lecieć.

• loczek62 Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 09:57
                    Miłego smile
                    Pozdrawiam smile
                    • wscieklyuklad Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 10:29
                      Dyskusja kto gejom pedofilem czy nie pedofilem jest tu faktycznie nie ma żadnego znaczenia.
                      Problem polega na niebywałej bucie i cynicznymi pokazywaniu Ciemnemu Ludowi a - i to jest szczególnie ohydne - również zwierzchnikom ( w tym przypadku nuncjatowi i samemu papieżowi) , że mogą oni cmoknąć zwyrodnialca ( niech będzie, że wyłącznie molestującego innych z tytułu sprawowanej funkcji)
                      Ten rodzaj skurwysyństwa jest nieuniknionym następstwem pisięcej mentalności z jaką mamy do czynienia na codzień, gdy opinie autorytetów miedzynarodowych są ośmieszanie, negowane/ podważane, a apele podsumowujące stwierdzeniem " na drzewo i co nam zrobicie"
                      Zakaz uczestnictwa w celebrach został nałożony przed trzema laty i nikt go nie zdjął.
                      Jeśli przypomnimy sobie zakaz odprawienia mszy przez ks. Lemańskiego, który tak wiele zrobił dla swej parafii a naprzeciw postawimy tego intelektualnego zwyrodnialca ( niekoniecznie pedofila co nie zmienia faktu posiadania kaszy pod czachą) to w całej okazałości otrzymujemy obraz polskiego hierarchicznie jako bandy, która trzeba postawić na bocznym torze.
                      Bredzenie pisiąt z kaczelnikowi na cżele zachęca tę hołotę do takich właśnie zachowań.
                      O tym, czy arcypicuś jest pedofilem nie dowiemy się nigdy, jako za prokurator prędzej odgryzienie własny jęzor, niż weźmie bandziora na spytki.
                      pisięta od rana smarują tułow wazeliną, by kaczelnik nie cierpiał przy włażenia mi do tyłka.
                      Katabasy swych pupć nie muszą nawet wystawiać.
                      kaczelnik i tak je znajdzie.
                      • wscieklyuklad Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 10:33
                        Ilość błędów na jakie pozwala sobie ajpad poraża.
                        Poprawki dokonuje on w trakcie słania, i wychodzi pisięce bredzenie.
                        Oczywiście włażenia odbywa sie do tyłka kaczelnika a nie mego.
                        ( a szkoda!)
                        Inne błędy są na tyle nieistotne, iż czytelnik sam dokona właściwej korekty.
                        • loczek62 Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 10:44
                          I tak jesteś Mistrzem. Wysmażyć taki tekst na ajpadzie. Szacun smile
                          • wscieklyuklad Re: I co, zboczeńcu, doigrałeś się! 14.04.16, 12:03
                            Prawdziwy maestro mieszka i rzondzi ( pisownia tyczy mendrcuf pisięcych i ich poplecznikuf) na Węgrzech.
                            Konstytucję węgierską napisał on ponoć na tablecie o czym doniosła wczorajsza targowicka tvn24.
      • k.karen Loczku :) 14.04.16, 16:09
        Ale coś Ty wymyślił? Gdzie w moich słowach zobaczyłeś "łączenie homoseksualizmu z pedofilią"?!
        Gwałt to zboczenie. I nie ma różnicy, czy hetero-, czy homoseksualny. Dopiero, jak dotyczy osoby małoletniej, dziecka, to wtedy mówi się o pedofilii.
        Wykorzystywanie seksualne, molestowanie wbrew woli osoby pokrzywdzonej, to jest zboczenie.
        A to powyższe zostało udowodnione Peatzowi za co został suspendowany przez Watykan. Nie poniósł konsekwencji prawnych, ponieważ pokrzywdzeni klerycy nie zgłosili tego do prokuratury. Ale zboczeńcem jest i kropka.
        • loczek62 Re: Loczku :) 14.04.16, 19:29
          "Gwałt to zboczenie."

Ale to naciągane, aż trudno uwierzyć. Może pokażesz mi jakąś definicję na to bo nie wierzę. Chyba że to Twoja klasyfikacja zaburzeń seksualnych wciągnęła gwałt do perwersji seksualnych.
          • 1zorro-bis Re: Loczku :) 14.04.16, 20:01
            moi drodzy....czepiacie sie slowek. Gwalt, zboczenie, pedofil.....smirk
            A co to ma do rzeczy?
            Facet - gdyby byl OK, to nie zostalby pozbawiony funkcji przez Watykan. A to, ze KK zawsze bronic bedzie swoich, to chyba nie od dzisiaj i wszyscy o tym wiemy!
            • apersona Re: Loczku :) 14.04.16, 21:44
              1zorro-bis napisał:

> Facet - gdyby byl OK, to nie zostalby pozbawiony funkcji przez Watykan. A to, z
              > e KK zawsze bronic bedzie swoich, to chyba nie od dzisiaj i wszyscy o tym wiemy !

Ale tu nie KK powszechny broni tylko lokalni koledzy politycy i bracia we władzy. Czyli rączka rączkę myje i oficjalna homofobia partyjno-narodowa oraz najwyższe wartości czystości seksualnej idą precz.
          • loczek62 Re: Loczku :) 14.04.16, 22:08
            A co to ma do rzeczy?
            Jak dla mnie ma. Bo "słowo wylatuje wróblem, ale wraca wołem". Wielokrotnie dałeś popis że nie przywiązujesz wagi do słów które publikujesz w necie. Nie to że nie wolno, bo wolno. Tylko trzeba też z odwagą ponosić konsekwencje swej beztroski. A tego też nie potrafisz...
            • ulisses-achaj Re: Loczku :) 14.04.16, 23:05
              "

kiks11 4 godziny temu

Oceniono 100 razy 64

Polacy, a właściwie Wolacy to nacja, która musi czuć podkuty bucior na doopsku, uwielbiają sytuacje, jak ktoś za nich decyduje, bo wówczas nie trzeba myśleć i podejmować odpowiedziśalności za swoje czyny, ale za to jak można narzekać i pluć na tych co łoją im tyłki. Tak było za zaborów, tak samo za okupacji faszystowskiej, a szczytem tej sytuacji był czas komuny. Teraz to samo jest fajnie pińcet dają, bogatych łoją, unii pokazują fucka, jest git, nikt prawdziwemu wolakowi nie podskoczy, bo my naród wyklęty, mesjanistyczny, nidoceniony, katolicki i tak dalej pierdu pierdu

Ukryj odpowiedzi (2)

Odpowiedz

czesio3 godziny temu

Oceniono 16 razy2

@kiks11
              Nie wszyscy, bo tylko połowa +/- kilka procent. Chłop pańszczyźniany, to pradziadek tej lepszej połowy, czy chcesz, czy nie. Ja jako gorsza połowa nie lubię, jak pan stoi nade mną, stąd pewnie mój ateizm.
              Smutne to jest, ale poważnie powinniśmy zacząć myśleć o podziale państwa.

Odpowiedz

tess13043 godziny temu

Oceniono 5 razy3

@kiks11
              Ten post jest bardzo trafny, niestety".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka