sorel.lina 12.12.22, 16:15 Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale to już jest druga 😊 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sorel.lina Re: Druga jaskółka 12.12.22, 16:19 Morawiecki miażdży własny rząd. "Nie wiem, czy możemy mieć jeszcze większy chaos." Premier Mateusz Morawiecki w dzisiejszym tygodniku "Sieci" wygłosił po raz kolejny druzgoczącą krytykę własnego rządu, ze szczególnym uwzględnieniem ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry. "To, co powiem, pewnie się niektórym nie spodoba, ale dla mnie są to sprawy trzeciorzędne. Wiem, że inni widzą w tym jakieś fundamentalne wybory, ja tego nie dostrzegam. Większego chaosu i kłopotów niż mamy obecnie w sądownictwie, już chyba mieć nie możemy, a to, czy jeden sędzia może powiedzieć coś o drugim, nie ma aż tak fundamentalnego znaczenia, by z tego powodu tkwić w pacie. Sądownictwo zostało doprowadzone do półzapaści i będzie wegetowało do momentu, gdy nastąpi jakaś poprawa, a może i szersza zgoda na zmiany. Dziś jest gorzej, niż było. Nie nastąpiła prawdziwa cyfryzacja taka jak bankowości czy służbie zdrowia".... Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Druga jaskółka 12.12.22, 18:28 Wowww! A. Duda w Berlinie: To były bardzo dobre rozmowy. Niemcy były i są wielkim mocarstwem. Dziękuję że władze Niemiec zdecydowały się wysłać baterie Patriot do Polski. Odbieramy to, jako bardzo ważny gest sojuszniczy, między Polską a Niemcami. No to teraz na dywanik do prezesa. Odpowiedz Link