wscieklyuklad 07.06.24, 19:49 skurwysyn nad skurwysyny Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wscieklyuklad Re: HA179 07.06.24, 19:50 www.facebook.com/iwona.pazura.9/videos/1508262016435023 Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 09.06.24, 12:29 Po raz kolejny przypominam, że nie byłoby tych sukcesów Igi Świątek, gdyby nie dawni mistrzowie tenisa. z neciszcza chyba penisa! Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 27.06.24, 06:22 Lubiło toto popijać wypasione jedzonko butelczyną winka za 60 jurasów sztuka. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 27.06.24, 06:24 Marian Banaś przedstawił sprawozdanie z wykonania budżetu za 2023 r. Okazało się, że - jak zapowiadał Pinokio-pierwszy łgarz Rzeczpospolitej-państwo, które,, miało patrzeć na każdą wydawaną złotówkę,, straciło wzrok i szastało naszymi pieniędzmi bez umiaru, po zbójnicku! DOTYCZY TO NIE TYLKO,, WIELKOPAŃSKICH,, KRETYŃSKICH, NIKOMU NIEPOTRZEBNYCH INWESTYCJI, PROGRAMÓW TYPU WILLA +. ❗❗❗NA NAGRODY DLA SWOICH URZĘDASÓW WYDALI 367 mln ZŁ.POŁOWA TEJ KWOTY, BEZ WZGLĘDU NA WYNIKI PRACY, TRAFIŁA DO PRACOWNIKÓW MINISTERSTWA. NAJBARDZIEJ SKĄPY BYŁ DZBAN ROKU, ŚREDNIO PRACOWNICY DOSTAWALI 900 zł. ZA TO KAMIŃSKI SZALAŁ-ROZDAŁ, UWAGA, 30 mln. NAJWIĘCEJ PIENIĘDZY POPŁYNĘŁO DO PRACOWNIKÓW WYSOKIEGO SZCZEBLA. NA PRZYKŁAD W CBA NAGRODY, ŚREDNIO, WYNOSIŁY PO 68 tys. NA ŁEB, A W KRAJOWY BIURZE WYBORCZYM 110 tys. NA KIEROWNIKA❗❗❗ 🔴 No jak tam się czujecie pisi wyborcy, kiedy porównajcie rzucone wam ochłapy w postaci,,, nastek ,,? Szczęśliwi? Jak widzicie dawali, ale SOBIE. Was potraktowali jak.... No właśnie jak. z neciszcza Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 28.06.24, 19:52 rekinek z rozmiękniętą płetwą śródczaszkową w miejscu, gdzie istota rozumna posiada mózg - próbowało obrazić Szanownego Pana Marszałka Hołownię, ale progi okazały się za wysokie - inwektywy tetrycza spłynęły po Marszałku jak gnój z nurtem Niagary. Dziadzisko coraz większymi abcugami zbliża się do Tworek i kaftana bezpieczeństwa. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 29.06.24, 08:54 I susznie żydolewacki zazdrośniku - podnóżku Merkel, Stolca i całego Dojczland Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 29.06.24, 08:55 I susznie żydolewacki szczerbaty zazdrośniku i nienawistniku na niemieckich usługach! Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 29.06.24, 08:59 www.facebook.com/100001524019146/videos/3612810128983634 Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 29.06.24, 09:04 www.tokfm.pl/Tokfm/7,103087,31098873,poslanka-razem-z-poslem-pis-lewica-oburzona-pis-nie-widzi.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR31VxPu0ZIlfUBkLVo9Yf8dnMY1Xs01A_iptQ1zp8Lz5gJQ3YHba-nZuXg_aem_L2tLdXisFHJaSn-Kh4Rwbw było wiadomo, że to bydlę ze swoją szajką rozwali władzę demokracji. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 29.06.24, 09:06 www.tokfm.pl/Tokfm/7,103087,31101895,ta-decyzja-sadu-nie-spodobala-sie-morawieckiego-byly-premier.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3x5wkmCvh90EXBuA_y6sG35X-Ri-84Eev08n-F7dl8_En_C37ACw6bi4Q_aem_jG6MybGPjJX1W2K5zTCqow czekaj gnoju na wyrok i dłuuuuuuggggąąąąą odsiadkę! Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 29.06.24, 09:07 Michał Janczura Rzeczniczka Praw Dziecka reaguje na serial TOK FM. Będzie zawiadomienie do prokuratury. Rzecznik Praw Dziecka zawiadomi prokuraturę w sprawie opisanej przez TOK FM w serialu "Niedorzecznik". Chodzi o działania byłego RPD Mikołaja Pawlaka dotyczące kilkuletniej dziewczynki z miejscowości Królówka. Sylwia w niewyjaśnionych okolicznościach została wywieziona z kraju, a Pawlak odegrał w tym znaczącą rolę. Gdy Monika Horna-Cieślak objęła urząd Rzecznika Praw Dziecka, postanowiła dokładnie zbadać sprawę kilkuletniej Sylwii z Królówki w Małopolsce. Historię dziewczynki przedstawiliśmy w serialu "Niedorzecznik" w listopadzie. Z naszych ustaleń wynikało, że Mikołaj Pawlak osobiście angażował się w spór o prawo do opieki nad Sylwią i przyczynił się do wywiezienia dziecka z kraju. Jak dowiadujemy się teraz, w biurze RPD nie ma na ten temat śladu, a w sprawie brakuje kluczowych fragmentów dokumentacji. - Mam wiedzę, jaką przedstawił pan w serialu "Niedorzecznik", ale nie mam takich informacji w głównym źródle informacji na temat danej sprawy - mówi TOK FM Horna-Cieślak. I podkreśla, że w wewnętrznym systemie nie ma wzmianek ze strony Mikołaja Pawlaka o podejmowanych przez niego działaniach. - To będzie do wyjaśnienia dla prokuratury, bo sprawę na pewno zgłoszę. Uważam, że takie działania nigdy nie powinny się wydarzyć - twierdzi Horna-Cieślak. Jak dodaje, referent w biurze Rzecznika, który zajmował się sprawą Sylwii, też nie miał pojęcia, co robił jego szef, a kolejnych wątkach tej historii dowiadywał się po jakimś czasie - z pism, które trafiały na jego biurko.... Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 29.06.24, 12:13 Tymczasem do skromnej rezydencji skromnego emeryta Jędraszewskiego przywieziono równie skromny prezent od parafian, szczerozłotą wysadzaną diamencikami robioną na zamówienie muszlę klozetowa wraz zapasem delikatnego papieru toaletowego z płatków 24 karatowego złota. Parafianie mają nadzieję, że ten skromny prezent ucieszy dostojnego emeryta i będzie godzien by ów emeryt posadził na nim święty zad i wypuścił świętą zawartość z jelita grubego 😎😜 Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 30.06.24, 09:45 Zdjęcie, które przejdzie do historii. Tak wygląda strach. Już wiedzą, że podzielą los Wosia. Widać przerażenie na ich twarzach. Kownacki robi nawet na biegu rachunek sumienia. Każdy przytomny wie, na jakie paragrafy się łapie. Mnie tam przykro nie jest, że połowa z nich robi pod siebie. A wystarczyło ...., nie kraść! Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 01.07.24, 19:57 To ukryj salceson i w trakcie najbliższego przesłuchania wypędź z prokuratora diabła Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 01.07.24, 19:59 www.rp.pl/polityka/art40740761-sondaz-czy-kandydat-z-poparciem-pis-moze-wygrac-wybory-prezydenckie?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1dUxJUigMgX46zZY2JOVAd1HvUWZ0bUKaes0HPe3J-Cvv5CewRMSo6EI4_aem_mxW7u5osGKVKFWMpwIofKA Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 01.07.24, 20:00 oko.press/tk-instruuje-jak-skuteczniej-zaskarzyc-zmiany-bodnara?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2NjEuHWTtGbthiF2-xVJdLz8zJkaojyq_WS68M1lgtUr0AamVhgh5JTPc_aem_MPyntbgFvfRwsenMVjJbeA Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 01.07.24, 20:00 Roman Giertych - strona oficjalna List do M. Błaszczaka z radą, aby trenował sprzątanie ulic. Panie Pośle! Dokładnie za dwa lata w czerwcu 2026 roku w związku z prawomocnym wyrokiem skazującym rozpoczniesz Pan sprzątanie ulic Warszawy w ramach kary ograniczenia wolności. Przykład szefa klubu PiS wykonującego pożyteczną pracę będzie budzić podziw i zdumienie przyglądającej się Pańskim zmaganiom z miotłą młodzieży. Za każdym machnięciem miotły będziesz Pan sobie wbijał w głowę: nie zniesławia się ludzi! Jutro o godzinie 12 w Sądzie Rejonowym dla Warszawy Śródmieścia zostanie złożony akt oskarżenia przeciwko Panu, a dzień później zwrócę się do Marszałka Sejmu o uchylenie Panu immunitetu. Mam nadzieję, że jeszcze w lipcu uchylimy Panu immunitet. Przedwczoraj na swoim profilu na portalu X napisał Pan „oskarżeni za realne przestępstwa - Giertych (…)” Nikomu, panie Błaszczak, nie pozwolę się zniesławiać. Nie zostałem oskarżony o żadne przestępstwa! Dlaczego? Bo sądy wielokrotnie stwierdzając, że prokuratura nawet nie uprawdopodobniła zarzutów wobec mnie, zablokowały jakąkolwiek próbę skierowania aktu oskarżenia. Mówiliście ironicznie: Niewinni nie mają się czego bać. Szydziliście w ten sposób z różnicy siły pomiędzy prokuraturą, służbami, mediami państwowymi, a samotnie walczącymi z wami obywatelami. W moim jednak wypadku tak właśnie się stało: nie bałem się z całych sił zwalczać waszego ugrupowania reprezentując liderów opozycji, oszukanych przez was przedsiębiorców i występując przeciwko wam w mediach, a w godzinę sądu, gdy z całą potęgą aparatu państwa uderzyliście we mnie, to sądy w różnych miastach, różnych instancji stanęły w obronie niewinnego i wydały jednoznaczne orzeczenia: brak jakichkolwiek dowodów winy. W mojej sprawie po raz pierwszy wypowiedział się sąd rejonowy w Poznaniu. 3 grudnia 2020 roku sąd uchylił wasze środki zapobiegawcze, czyli zakaz opuszczania kraju, zakaz wykonywania zawodu adwokata, nakaz zgłaszania się na Policję, nakaz wpłaty kaucji i zakaz kontaktu z różnymi osobami. Wszystkie te zakazy sąd uchylił z jednego powodu: braku uprawdopodobnienia przez prokuraturę popełnienia czynu zabronionego. Konstatacja ta była zresztą oczywista, gdyż zarzuty wasze były więcej niż absurdalne. Zarzucaliście mi, że pozew o 92 miliony, który wytoczyłem w imieniu Polnardu nie został jeszcze wygrany. Sprawa szła dobrze. Był powołany biegły. Sąd uznał co do zasady, że roszczenie jest zasadne, a wy adwokata powoda chcieliście uznać za winnego tego, że sprawy trwają w polskich sądach tak długo i że sprawy jeszcze nie wygrał. Poziom skretynienia nawet jak na prokuraturę Ziobry był nadzwyczajny! Nadto sąd uznał, że nie umieliście mi nawet zarzutów postawić, więc nie uzyskałem statusu podejrzanego. Oto cytat z tego orzeczenia; „ wobec Romana Giertycha nie wydano skutecznie postanowienia o przedstawieniu zarzutów, a tym samym w ogóle nie uzyskał on statusu podejrzanego.” Później w styczniu 2021 roku również w Poznaniu sąd stwierdził, że nielegalnie przeszukaliście mi kancelarię i nakazał zwrot zabranych rzeczy. Innne orzeczenie stwierdziło, że zatrzymaliście mnie nielegalnie, jeszcze inne, że przeszukanie osobiste było zrobione bez podstawy prawnej. Wszystkie uzasadnienia brzmiały jednoznacznie: brak uprawdopodobnienia winy oraz dodatkowo liczne naruszenia procedury. W jednym przypadku sąd zdecydował się nawet napisać do premiera, że zostało złamane prawo. Procedura ta właściwie nigdy nie jest używana. W mojej sprawie została użyta. To po tych orzeczeniach Rzecznik Praw Obywatelskich Adam Bodnar napisał w dniu 15 stycznia 2021 roku do premiera Morawieckiego list żądając ukarania winnych prowadzonej przeciwko mnie sprawy. Oto cytat „Pozostawienie tak bulwersujących naruszeń prawa bez stosownej reakcji, stanowić będzie jasny komunikat dla społeczeństwa, że organy ścigania stoją ponad prawem i sankcjonowane jest łamanie przez nie fundamentalnych konstytucyjnych praw i wolności (…) RPO zażądał ukarania winnych podjętych wobec mnie nielegalnych działań. Również Komisja Europejska moją sprawę wskazywała jako jedną z tych, które są przykładem naruszania praworządności. Po tych ciosach zabraliście sprawę z Poznania i przenieśliście ją do Lublina. W roku 2021 przegraliście jeszcze sprawę w Warszawie o wydanie mi mojego telefonu zabranego w czasie przeszukania. Sąd Apelacyjny w Warszawie uznał, że zagarnęliście go nielegalnie. To właśnie na tym telefonie znalazłem później, jako pierwszy Polak, dowody używania przez was Pegasusa, za którego pójdzie siedzieć pan Woś, którego tak pan w swoim wpisie bronił. W roku 2022 podjęliście działania aby postawić mi nowe zarzuty i znowu spróbować szczęścia: tym razem w sądach w Lublinie. Nic z tego. 29 marca 2022 roku Sąd Rejonowy Lublin-Zachód i 29 kwietnia 2022 roku Sąd Okręgowy w Lublinie jednoznacznie stwierdziły: brak jest jakiegokolwiek dowodu winy. Stare zarzuty zostały ocenione identycznie jak przez sądy w Poznaniu, a nowy został uznany za kpinę z sądu. Sąd stwierdził, że dla Polnordu wygrałem sprawy o łącznej wartości 307 milionów złotych i oczekiwanie wasze, że powinienem to robić za darmo jest aberracją wkraczającą w swobodę umów. Jeszcze we wrześniu 2022 również przegraliście sprawy o zabezpieczenie majątkowe. Sąd Rejonowy dla Lublina-Zachód uznał, że nie można zabezpieczać majątku osoby, która nie popełniła żadnego przestępstwa. W 2023 przegraliście jeszcze jedną sprawę, gdy Sąd Okręgowy w Warszawie zasądził zadośćuczynienie dla mnie za nielegalne zatrzymanie. Tak więc ponieśliście klęskę o jakiej prokuratura nigdy nie słyszała. trzeba dodać, że osoby, które zatrzymaliście wraz ze mną również wszystkie wygrały swoje sprawy przy różnych składach sądowych. W sumie jest ponad 30 orzeczeń, które stwierdza, że sądy nie widzą żadnego przestępstwa w jakiejkolwiek sprawie dotyczącej Polnordu. I tak właśnie jest panie Błaszczak. To nie Pan, nie pana wódz, nie zarząd PiS, ani nie prokuratura orzeka w Polsce o tym, czy ktoś popełnił przestępstwo. O tym orzekają SĄDY! I żeby wbić to Panu do głowy zasiądziesz Pan na ławie oskarżonych, a potem będziesz machał miotłą na ulicach Warszawy (jak Pan będziesz pod Sejmem to daj znać, a przyjdziemy ci kibicować). Dlaczego jestem pewien, że dostaniesz Pan wyrok? Bo zniesławienie jest oczywiste i w sposób oczywisty również narusza mój prestiż zawodowy adwokata. Za to grozi do dwóch lat więzienia, ale dla Pana, z łagodności serca i uwzględniając Pańską nienachalną inteligencję, będę wnosił o ograniczenie wolności poprzez godziny pracy społecznej na ulicach Warszawy. To będzie miało również funkcję wychowawczą. Roman Giertych PS Ci wszyscy, którzy sądzą, że mogą mnie bezkarnie obrażać głęboko się mylą. Ze względu na funkcję pana Błaszczaka - szefa klubu PiS, akt oskarżenia kazałem w kancelarii przygotować na cito, lecz każdy kto będzie powtarzał wymyślone przez pana Ziobrę pomówienia również poniesie karę. Czasem tylko trochę poczeka. Odpowiedz Link
wscieklyuklad Re: HA179 02.07.24, 20:32 Szokujący list księdza Salcesona z więzienia. Dobrodziej pisze: „Ubłagałem pół butelki wody z kranu”. Jednak potwierdzają się słowa Jezusa. „Proście a będzie wam dane”. Prosił o pół butelki i dostał. Mimo wielu podobieństw do Jezusa jednak Okciec Salceson nie zamienił wody z kranu w wino. „Zawieziono mnie na dołek. Od 6 rano, przez cały dzień (nawet przy czynnościach fizjologicznych) byłem skuty. Kolejny cud. Wystał się w kajdankach. To czyni go naprawdę męczennikiem. Nie jest tylko jasne czy był skuty z tyłu czy z przodu. Bo jak z tyłu to nie tylko nasral sobie na dłonie, te dłonie w których trzymał hostie, ale jeszcze trudno mu było się przeżegnać. To już oczywisty atak na katolicyzm. Jeśli skuty był z przodu to niemożliwe się podetrzeć. Nawet w dupę podrapać przez cały dzień od 6 rano. A wiadomo, że jak się nie podtarł to mogło go swędzieć. Musiał strasznie cierpieć. „Usłyszałem, że o tej porze nie ma ani kolacji, ani wody. Ubłagałem pół butelki wody z kranu, przyniesionej w butelce, która stała w celi. „ Szok. O 6 rano nie było jeszcze kolacji. Dobrze, że wodę ubłagał z kranu. Ale nie jest jasno o co ta wodę błagał. „Rano, kiedy prosiłem, by zaprowadzono mnie do WC, usłyszałem: Lej do niej”, Nie jest jasne czy nalał. Nie wiadomo także czemu kazali mu lać do butelki. Przecież mogli przynieść mu nocniczek. „Santo Subito” zawołajmy wszyscy razem. Salcesonu naszego poprzedniego daj nam dzisiaj i rozkuj nas do srania na wieki wieków Amen. Odpowiedz Link