Dodaj do ulubionych

Propozycje tras rowerowych

25.05.11, 15:20
Zapraszamy do przysyłania propozycji tras rowerowych oraz zdjęć z wycieczek rowerowych z powiatu legionowskiego na adres: informacja@aktywnelegionowo.pl.
Najciekawsze propozycje tras rowerowych będziemy publikować na stronie: aktywnelegionowo.pl/index
Obserwuj wątek
    • nowikjan Re: Propozycje tras rowerowych 25.05.11, 22:07
      Start Arena .
      Jedziemy ul. Sobieskiego w kierunku Przystanku , w prawo ul. Parkowa , po przejechaniu torów w lewo ul Kolejowa i w prawo al. Róż
      Jadąc al Róż dojeżdżamy do do lasu dalej lasem aż do miejscowości Poniatów.
      W Poniatowie w prawo w kierunku Legionowa
      Na drugim rondzie w lewo w kierunku Wieliszewa
      W Wieliszewie tuż przed blokami skręcamy w lewo w ul. Słoneczną
      Na końcu Słonecznej w lewo w ul i Niepodległości i po kilkudziesięciu metrach w prawo w ul. Willową
      Ul. Willową dojeżdżamy do Zalewu Zegrzyńskiego
      Przy wale w prawo , ścieżką pod wałem albo u góry na wale dojeżdżamy do Zegrza ul. Rybaki
      Ulicą Rybaki prosto do ul. Warszawskiej i w prawo w kierunku Legionowa.
      Na rondzie skręcamy w lewo w kierunku Nieporętu i ul. Zegrzyńską dojeżdżamy do Nieporętu ul Jana Kazimierza. Skręcamy w prawo.
      Ulicą Jana Kazimierza dojeżdżamy do placu Wolności , za Urzędem gminy skręcamy w prawo.
      Za kościołem i cmentarzem wjeżdżamy w las – żółtym szlakiem dojeżdżamy do miejscowości Kąty Węgierskie
      Na łuku drogi skręcamy w lewo w Kierunku na Józefów i na rondzie w lewo w ul. Szkolną .
      Przy kościele w prawo w ulicę Sienkiewicza
      Na końcu ul. Sienkiewicza w lewo i w dalszym ciągu żółtym szlakiem wjeżdżamy w las.
      Trochę kręty ale oznakowany żółty szlak zaprowadzi nas do stacji Warszawa Choszczówka.
      Przejeżdżamy tory przez przejazd na ul Mehoffera i tuż za torami skręcamy w prawo w ul. Zawiślańską i zielonym, szlakiem wjeżdżamy do lasu .
      Po kilku kilometrach droga leśna rozgałęzia się na trzy odnogi , skręciłem w prawą i dojechałem do ul. Obrębowej
      Ulicą Obrębową w lewo w Marmurową i na końcu w prawo w Dębową dojeżdżamy do ul Modlińskiej .
      Przejeżdżamy ul. Modlińską i jedziemy w kierunku Wisły ul .Przyrzecze .
      Na końcu w lewo w ul Kępa Tarchomińska i tą ulicą dojeżdżamy do wału .
      Wjeżdżamy na wał i udajemy się z biegiem rzeki w kierunku Jabłonny .
      Ścieżką wałem dojeżdżamy do Pałacu w Jabłonnie . Otwartą furtką przy wale wjeżdżamy na teren parku pałacowego i pakiem dojeżdżamy do centrum Jabłonny ul . Modlińska .
      Przy wyjeździe z pałacu skręcamy w lewo w ul. Modlińską i za kilka metrów w prawo w ul Zegrzyńską
      Ul. Zegrzyńską i dalej warszawską dojeżdżamy do Legionowa .
      Skręcamy w lewo w ul. Sobieskiego i dojeżdżamy do Areny .

Cała trasa dokładnie wyliczona na mapie wynosi 40 kilometrów .
      Mam nadzieję że nie pomyliłem nigdzie kierunków lewo – prawo
      Za wyjątkiem krótkiego odcinka w Józefowie na końcu ul Sienkiewicza gdzie trzeba rower pchać pod dużą górę po piasku , trasę określił bym jako łatwą .
      Odcinki gdzie droga prowadziła po szlakach , oznakowania były częste i dobrze widoczne , natomiast mało było opisów dokąd prowadzi szlak i ile kilometrów zostało do przejechania.
      Trasa prowadzi przez Legionowo , Poniatów , Wieliszew , Zegrze , Nieporęt , Choszczówka , Kępa Tarchomińska , Jabłonna.
      Atrakcje : Zalew Zegrzyński , Plaża w Nieporęcie , Kościół w Nieporęcie i w Józefowie. Rezerwat Ławice Kiełpińskie , Pałac w Jabłonnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka