kka69 28.10.11, 16:23 Może temat mało legionowski, ale na pewno wielu z nas dotyczy. Za chwile będzie otwarta obwodnica Serocka. warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10555235,Otwieraja_obwodnice_Serocka__Auta_puszcza_wieczorem.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
em-k-a Re: Obwodnica Serocka 28.10.11, 18:49 podobno już otwarta www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,obwodnica-serocka-otwarta,311248.html Odpowiedz Link Zgłoś
mag_35 Re: Obwodnica Serocka 28.10.11, 19:05 Otwarta i przetestowana ;) suuuuper. Tylko prawie dużo po łuku prowadzi ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
jaceeek Re: Obwodnica Serocka 29.10.11, 11:46 Cieszy mnie ta informacja, jednak wrócę na lokalne podwórko: "Za to jeszcze przez kilka tygodni na poprawę nie ma co liczyć w Legionowie. Wciąż toczą się tam prace przy budowie drugiej jezdni drogi 61 między obwodnicą Jabłonny a wiaduktem nad torami kolejowymi." Gdzie toczą się te prace? Odpowiedz Link Zgłoś
pomagam-w-legionowie Re: Obwodnica Serocka 29.10.11, 16:11 Prace toczą się na papierze... formalnie to nadal plac budowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Obwodnica Serocka 29.10.11, 19:21 a ja moge wskazać miejsce gdzie jest błędne oznakowanie... :) wiem... ale nie powiem :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Obwodnica Serocka 02.11.11, 09:46 A ja mogę wskazać, gdzie jest mylące :) Jadąc od Wierzbicy i chcąc na Warszawę nagle znalazłem się na pasie "pod prąd" :) Na szczęście zero ruchu wtedy było... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Obwodnica Serocka 02.11.11, 10:33 No ja już napisałem do prezydenta, żeby może przekazał odpowiednim instytucjom. Generalnie błąd jest w oznakowaniu pionowym na nowym skrzyżowaniu DK61 z ulicą Sielankową. Kierowcy jadący tym lokalnym zjazdem, biegnącym wzdłuż DK61, dojeżdżając do Sielankowej, mają znak "Skrzyżowanie równorzędne". Co tu oznacza, że kierowcy z Sielankowej, mają pierwszeństwo bo są z prawej (oznakowanie poziome to potwierdza). Natomiast co dziwne, kierowcy jadący Sielankową i chcący wjechać w stronę wiaduktu, mają znak "Ustąp pierwszeństwa". Więc mamy tu sytuacje patową, bo wszyscy kierowcy, w obydwu możliwych kierunków, mają oznakowanie pionowe nakazujące ustąpienia pierwszeństwa "tym drugim". Ja już widziałem tam kilkakrotnie sytuacje, że spotkało się dwóch kierowców i żaden nie był do końca przekonany co zrobić. Wyraźnie zapomniano na ulicy Sielankowej zdjąć stare znaki (z czasów gdy funkcjonowały jeszcze światła) i zamontować nowe, mówiące o skrzyżowaniu równorzędnym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
godgod Re: Obwodnica Serocka 02.11.11, 13:11 Poszedłbym dalej. Na 'podrzędnych' skrzyżowaniach wogóle polikwidowałbym wszystkie znaki i światła i porobiłbym tylko progi zwalniające, żeby nie wpadali na skrzyżowanie za szybko. Gwarantuję, że wypadków byłoby mniej, a i ruch płyniiejszy. Przykładem była ul. Sobieskiego przed oddaniem. Kierowcy jakoś dawali radę... Odpowiedz Link Zgłoś