jarexa 02.10.12, 17:25 Białobrzegi, Rynia i Zegrze mogą? Dlaczego nie Legionowo???!!! Link do artykułu: bez przesiadek do metra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fulso Re: Komunikacja do Metra 02.10.12, 17:30 Mamy bezpośredni połączenie do metria i to już dawno... I do tego o wiele szybszą koleją. Odpowiedz Link Zgłoś
fulso Re: Komunikacja do Metra 02.10.12, 17:31 Mamy bezpośredni połączenie do metra i to już dawno... I do tego o wiele szybszą koleją. Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: Komunikacja do Metra 02.10.12, 21:12 fulso napisał(a): > Mamy bezpośredni połączenie do metra i to już dawno... I do tego o wiele szybsz > ą koleją. Owszem mamy połączenie do metra pociągiem SKM które to pociągi kursują rzadziej od autobusów, w godzinach szczytu potrafią kursować co godzinę a rano ludzie nie mieszczą się do pociągów Odpowiedz Link Zgłoś
aallicja Re: Komunikacja do Metra 02.10.12, 21:33 Dokładnie, ilość pociągów do Gdańskiej jest żałosna. Odpowiedz Link Zgłoś
korwin3 Re: Komunikacja do Metra 02.10.12, 21:47 A połowa pociągu to wiocha spod Legionowa Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Komunikacja do Metra 05.10.12, 08:39 korwin3 napisał: > A połowa pociągu to wiocha spod Legionowa A Ty to niby od ilu pokoleń pochodzisz w Legionowa :))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: Komunikacja do Metra 02.10.12, 22:09 > Owszem mamy połączenie do metra pociągiem SKM które to pociągi kursują rzadziej > od autobusów, w godzinach szczytu potrafią kursować co godzinę Że co? Aż z ciekawości przejrzałem rozkład jazdy KM+SKM i przez cały dzień są min. 3 pociągi na godzinę do Warszawy, którymi w 23 minuty dostajesz się do metra. Autobusowi zajmuje to dwa razy więcej. A w godzinach 6-8 jest po 5 pociągów na godzinę. Czego Ty więcej oczekujesz? > a rano ludzie n > ie mieszczą się do pociągów Zdradź mi tajemnicę o której to godzinie są takie dramaty? Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: Komunikacja do Metra 02.10.12, 22:49 Dla Ciebie liczą się pociągi jedynie z Legionowa. A to że z Legionowa Przystanek między 6.39 a 7.39 jest tylko jeden pociąg a wszystko wali na SKM z Legionowa 7.11 do którego się nie mieszczą to pewnie kłamstwa To że w godzinach szczytu popołudniowych do Legionowa Piaski pociągi jadą co 60-70 minut to też pewnie kłamstwa To że z Legionowa Piaski pociągi potrafią jechać co 90 minut to pewnie też wymyśliłem Zazdroszczę ludziom którzy żyją z różowymi klapkami na oczach, rozkład wprowadzony od 3 września jest krytykowany przez korzystających z SKM jak i KM To że rano SKM S3 i S9 przyjeżdzają do Legionowa w odstępach 4 minut wioząc powietrze to pewnie też mój wymysł To że koło 17 w ciągu 15 minut jadą 3 pociągi SKM i KM a potem jest prawie godzina przerwy to pewnie pikuś A czego ja oczekuję, oczekuję tego aby rozkład był w miarę cykliczny a nie ułożony drogą losowania, Odpowiedz Link Zgłoś
martyna.j Re: Komunikacja do Metra 03.10.12, 00:13 Wiem, że nie w temacie głównego wątku, ale nie chcę zakładać nowego. Pociągami jeżdżę od wielkiego święta, bo mi po prostu nie pasuje taki dojazd, a dodatkowo wystarczy mi, że czytuję co piszecie i dlatego mam pytanie do korzystających z kolei. Czy ktoś z Was jeździ pociągiem S3S, tym w kierunku Okęcia (Lotniska Chopina), o godzinie 6:53 z Legionowa? Czy przyjeżdża punktualnie i można się do niego dostać bez problemu? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
marceloza Re: Komunikacja do Metra 03.10.12, 09:07 zdarza mi się jeździć tym pociągiem. odjeżdża w miarę punktualnie (chyba, że to mój zegarek się spieszy:p), ja wysiadam na Ochocie-gdzie wg. rozkładu powinien być 7.30-jest zawsze parę minut później.. a co do tłoku, jak jest się trochę wcześniej to można upolować miejscówkę.. potem trzeba stać, ale spokojnie jest miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
e.voytaszek Re: Komunikacja do Metra 03.10.12, 11:03 Poprawi się wraz z nowym rozkładem od 16 października (po oddaniu przejazdów na choszczówce i płudach), gdzie zgodnie z sitkol.pl pociągi (SKM,KM) z Legionowa do warszawy będą odjeżdżać w godz. od 6.25 następująco: 6.28, 6.35, 6.45, 6.53, 6.58, 7.05, 7.08, 7.15, 7.30... Odpowiedz Link Zgłoś
benieck Re: Komunikacja do Metra 03.10.12, 17:12 e.voytaszek napisał: > Poprawi się wraz z nowym rozkładem od 16 października (po oddaniu przejazdów na > choszczówce i płudach) Chyba likwidacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Komunikacja do Metra 05.10.12, 08:41 jarexa napisał: > Białobrzegi, Rynia i Zegrze mogą? > Dlaczego nie Legionowo???!!! > Link do artykułu: > bez przesiadek do metra Jestem za - ale bez dodawania dodatkowych wozów i o ile UM Legionowo i UG Jabłonna za to zapłacą rzecz jasna. Takie 723 co godzinę do metra - miodzio. Odpowiedz Link Zgłoś
benieck Re: Komunikacja do Metra 05.10.12, 14:06 sibeliuss napisał: > jarexa napisał: > > > Białobrzegi, Rynia i Zegrze mogą? > > Dlaczego nie Legionowo???!!! > > Link do artykułu: > > bez przesiadek do metra > > Jestem za - ale bez dodawania dodatkowych wozów i o ile UM Legionowo i UG Jabło > nna za to zapłacą rzecz jasna. Takie 723 co godzinę do metra - miodzio. Mam nadzieję, że to żart. 723 co godzinę, na pewno by się pasażerowie zmieścili w autobusie. Krótsza trasa i większa częstotliwość + przesiadka do częstego 511 (pasuje jeszcze rzadsze 510 a od 6.10. też 705 i 735) jest korzystniejsze i daje sumarycznie lepszy czas przejazdu od podróży bezpośredniej autobusem co godzinę, ze względu na nieakceptowalny czas oczekiwania na przystanku. Swoją drogą wydłużenie części linii nieporęckich do metra jest niekorzystne dla funkcjonowania układu komunikacyjnego jak i dla samych pasażerów (zmniejszenie częstotliwości i regularności kursowania oraz większa podatność na zakłócenia). Odpowiedz Link Zgłoś
jarexa Re: Komunikacja do Metra 05.10.12, 17:19 Swoją drogą wydłużenie części linii nieporęckich do metra jest niekorzystne dla funkcjonowania układu komunikacyjnego jak i dla samych pasażerów (zmniejszenie częstotliwości i regularności kursowania oraz większa podatność na zakłócenia). Dla układu komunikacyjnego to nie wiem, ale dla pasażerów pracujących w Warszawie korzystne jest na pewno! Trzymając się tej teorii to 723 powinien kursować maksimum do Jabłonny. :) Odpowiedz Link Zgłoś
benieck Re: Komunikacja do Metra 06.10.12, 02:03 jarexa napisał: > Dla układu komunikacyjnego to nie wiem, ale dla pasażerów pracujących w Warszaw > ie korzystne jest na pewno! > Trzymając się tej teorii to 723 powinien kursować maksimum do Jabłonny. :) > Nie za bardzo skoro spadła częstotliwość kursowania ponieważ liczba autobusów pozostała ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś