Dodaj do ulubionych

Całodobowa apteka

23.10.14, 09:30
www.powiat-legionowski.pl/index.php/pl/teleadresy/85-apteki/4179-apteka-20
od 07.10.2014r. nieaktualne, szkoda tylko, że dowiedziałam się o tym o 1:00, gdy potrzebowałam leku dla dziecka.....oczywiście najbliższa otwarta apteka w Warszawie:-(

czy tak powinno być??????
Obserwuj wątek
    • zdebeq Re: Całodobowa apteka 23.10.14, 10:10
      absolutnie to jest niedopuszczalne. Powinnaś była się dowiedzieć wcześniej.
    • ala2708 Re: Całodobowa apteka 23.10.14, 10:30
      cynizm nie stanowi odpowiedzi na wszystko, zwracam uwagę na problem braku całodobowej apteki w naszym mieście, nie da się wszystkiego przewidzieć i nie każdy ma możliwość nocnego wyjazdu do Warszawy...
      • 3goust Re: Całodobowa apteka 23.10.14, 10:43
        A może to nie jest tak że koszty utrzymania nocnej apteki są droższe niż zysk z klientów co potrzebują natychmiast leku i nie mogli poczekać do 7:00 ? Bo jak się mylę to macie lukę rynkową i otwierajcie taką aptekę, po miesiącu kupicie RR lub Bentleya :)
        • ala2708 Re: Całodobowa apteka 23.10.14, 10:52
          jeśli nie wiadomo o co chodzi, to zawsze chodzi o pieniądze, pewnie tak było
    • nielot_dodo Re: Całodobowa apteka 23.10.14, 10:53
      To Grabiec zbudował już trzy szpitale powiatowe i w żadnym nie ma apteki??? Niemożliwe.
      Mecenas firm rodzinnych : www.powiat-legionowski.pl/index.php/ru/aktualnosci/6104-integracja-firm-rodzinnych nie ma narzędzi? Niemożliwe.
    • mieszkanieczbloku Re: Całodobowa apteka 23.10.14, 11:45
      Ja tam od zawsze chodziłem do apteki na 3-go maja... chyba cały czas jest całodobowa...??? Wiec po co jechać do Warszawy?
      • ala2708 Re: Całodobowa apteka 23.10.14, 12:03
        apteka na 3-go Maja jest czynna do godz. 22
        • zdebeq Re: Całodobowa apteka 23.10.14, 12:25
          ja wszystko rozumiem, ale oczekujecie najtańszych leków, najbliżej i całą dobę. coś jeszcze?
          a ja mam pytanie co to za lek niecierpiący zwłoki. Czy dziecko potrzebowało antytoksyny po ukąszeniu żmii, adrenaliny w penie, insuliny?
          • mieszkanieczbloku Re: Całodobowa apteka 23.10.14, 12:53
            Dziecko potrzebowało szyny Kramera do usztywnienia zwichniętej nogi ;) no i może jeszcze nici chirurgicznej do zszycia rozciętego łuku brwiowego...bo chirurga dziecięcego w Legionowie też niema ...
            A apteka na 3-go maja faktycznie nocnych dyżurów nie prowadzi :(
          • nielot_dodo Re: Całodobowa apteka 23.10.14, 13:03
            zdebeq napisał:

> ja wszystko rozumiem, ale oczekujecie najtańszych leków, najbliżej i całą dobę.
            > coś jeszcze?
            > a ja mam pytanie co to za lek niecierpiący zwłoki. Czy dziecko potrzebowało ant
            > ytoksyny po ukąszeniu żmii, adrenaliny w penie, insuliny?

Święte słowa!!!
            Ćwiartka żołądkówki to insza inszość, musi być 25h na dobę na każdym rogu. Jak telepie to gorsze eboli. Taż XXI wiek.
            • zdebeq Re: Całodobowa apteka 23.10.14, 15:09
              zarówno monopol, jak i apteka działa na zasadach wolnego rynku. Jak nie będzie zarabiać na siebie, to dołożycie?
              • metron1 Re: Całodobowa apteka 23.10.14, 19:41
                No chyba nie do końca....
                Cytat z tustolica.pl
                Sytuacją są zbulwersowane władze powiatu, bo to właśnie apteka "Za grosze" zobowiązała się do pełnienia całodobowych dyżurów w okolicach Legionowa.

- Apteka przy ul. Piłsudskiego 7b jest wyznaczona do sprawowania dyżurów nocnych uchwałą rady powiatu z 2012 roku. Dobrowolnie przyjęła na siebie dyżury nocne i jest jedyną taką placówką na terenie powiatu. Przedsiębiorca prowadzący aptekę ogólnodostępną nie może samodzielnie wyznaczać czasowych funkcjonowania apteki - mówi Marzena Kosim, zastępca Mazowieckiego Inspektora Farmaceutycznego. Nadal powinna funkcjonować jako apteka całodobowa - informuje Joanna Kajdanowicz z legionowskiego starostwa i podkreśla, że zaprzestanie przez aptekę dyżurów jest niezgodne z prawem.
              • kwitkows Re: Całodobowa apteka 23.10.14, 23:16
                Znajoma pracuje w takiej aptece - w tygodniu to się w nocy przysypia, ale w weekend to jest ruch... wtedy sprzedaje głównie prezerwatywy. No super biznes.

Ale swoją drogą to byłem przekonany, że obie wspomniane apteki są całodobowe.
    • ralphie Re: Całodobowa apteka 23.10.14, 12:57
      Na Piłsudskiego prawie przy Rynku, też już nie jest całonocna???
    • nielot_dodo Re: Całodobowa apteka 24.10.14, 20:35
      www.legio24.pl/legionowski-apteka-do-prokuratury/
      Grabiec wszystkich pozamyka. No i gitara.
      Walnął by się wreszcie tą pałą z filmiku w zakapturzony łeb. Mnie, wsiowego głupka nie dał rady zamknąć to nagle Juventa BP go się wystraszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka