12.09.06, 13:13
www.legionowo.pl/index.php?cmd=sondy&opt=aktualna
Obserwuj wątek
    • lulici Re: ratusz 12.09.06, 13:20
      szczerze mówiąć wyniki tej sondy trochę mnie zdziwiły. wiele osób chciałoby ratusz bez żadnych dodatkowych pomieszczeń. wydawało mi się że bardziej rozbudowany ratusz to jakaś szansa dla miasta.
    • chodorski Re: ratusz 12.09.06, 13:26
      A to dlaczego nie chcemy sali widowiskowej? Przecież w Legionowie nie ma żadnej
      porządnej sali na koncerty, imprezy. Bo czym jest niewielka salka MOK czy Scena
      210.
      Podobnie jak Ty jestem mocno zaskoczony wynikmi tej sondy, ale może
      legionowianie nie oczekują od miasta ofert kulturalnych, może Warszawa za
      blisko, aby byłoi się o co bić. Przecież każdy może wsiąść w busa i w godzine
      dojechać do swojego ulubionego klubu.
      Ja mimo wszystko mam nadzieję, że Legionowo nie będzie tylko sypialnią, że coś
      tu się bedzie działo.
      TAK dla sali widowiskoej w Ratuszu.
    • gapajestem Re: ratusz 12.09.06, 13:46
      Jak będzie najtańsze to wcale nie będzie najlepsze, niestety.
      A sala miastu jest potrzebna, bo koncerty w MOK-u mogą być tylko kameralne :(
      • drops_ Re: ratusz 12.09.06, 14:56
        sala.. bank... co jeszcze?
        może figurki woskowe naszych włodarzy?
        Szkoda jednak, że nikt nie pomyślał nad wydziałem komunikacji i innymi - jakże potrzebnymi instytucjami, które są zlokalizowane na końcu świata w tzw. "starostwie".

Taki ratusz to... szkodał słów.
        • magda_kielczyk Re: ratusz 12.09.06, 17:39
          z tego co pamietam, to starostwo dostalo od prezydenta propozycje przeniesienia
          komunikacji i chyba paszportow do ratusza, ale nie wiem, czy sie na to zdecydowalo.
          Z mojego punktu widzenia w nowym ratuszu powinno byc jak najwiecej roznych
          instytucji, firm, pomieszczen "uzytecznosci publicznej" tak, zeby budynek nie
          wymieral wraz z urzednikami konczacymi o 16:00 prace, ale zeby do poznych godzin
          zyl intensywnie.
          A swoja droga moj postulat: oprocz nowych pomieszczen moze by tak pokusic sie o
          nowa strukture urzedu i sposob zalatwiania praw rodem z nowoczesnych bankow:
          przychodzi klient, sklada sprawe na rece kogos w rodzaju "specjalisty ds obslugi
          klienta", np. pani kowalskiej i dalej dowiaduje sie juz u pani kowalskiej co sie
          dieje jego sprawa i pani kowalska biega po urzedzie i szuyka odpowiednich
          papierow, osob etc. Do tej pory kazdy kto zalatwia sprawe nieco bardziej
          skomplikowana niz pobranie korespondencji urzedowej musi poznac cala przedziwna
          topografie urzedu.
          Pozdrawiam
          Magda K
    • teborsuk Re: ratusz 12.09.06, 19:08
      a na kiego teraz ta sonda, przeciez postaci ratusza w budowie nikt już nie
      zmieni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka