lulici 12.09.06, 13:13 www.legionowo.pl/index.php?cmd=sondy&opt=aktualna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lulici Re: ratusz 12.09.06, 13:20 szczerze mówiąć wyniki tej sondy trochę mnie zdziwiły. wiele osób chciałoby ratusz bez żadnych dodatkowych pomieszczeń. wydawało mi się że bardziej rozbudowany ratusz to jakaś szansa dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
chodorski Re: ratusz 12.09.06, 13:26 A to dlaczego nie chcemy sali widowiskowej? Przecież w Legionowie nie ma żadnej porządnej sali na koncerty, imprezy. Bo czym jest niewielka salka MOK czy Scena 210. Podobnie jak Ty jestem mocno zaskoczony wynikmi tej sondy, ale może legionowianie nie oczekują od miasta ofert kulturalnych, może Warszawa za blisko, aby byłoi się o co bić. Przecież każdy może wsiąść w busa i w godzine dojechać do swojego ulubionego klubu. Ja mimo wszystko mam nadzieję, że Legionowo nie będzie tylko sypialnią, że coś tu się bedzie działo. TAK dla sali widowiskoej w Ratuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
gapajestem Re: ratusz 12.09.06, 13:46 Jak będzie najtańsze to wcale nie będzie najlepsze, niestety. A sala miastu jest potrzebna, bo koncerty w MOK-u mogą być tylko kameralne :( Odpowiedz Link Zgłoś
drops_ Re: ratusz 12.09.06, 14:56 sala.. bank... co jeszcze? może figurki woskowe naszych włodarzy? Szkoda jednak, że nikt nie pomyślał nad wydziałem komunikacji i innymi - jakże potrzebnymi instytucjami, które są zlokalizowane na końcu świata w tzw. "starostwie". Taki ratusz to... szkodał słów. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_kielczyk Re: ratusz 12.09.06, 17:39 z tego co pamietam, to starostwo dostalo od prezydenta propozycje przeniesienia komunikacji i chyba paszportow do ratusza, ale nie wiem, czy sie na to zdecydowalo. Z mojego punktu widzenia w nowym ratuszu powinno byc jak najwiecej roznych instytucji, firm, pomieszczen "uzytecznosci publicznej" tak, zeby budynek nie wymieral wraz z urzednikami konczacymi o 16:00 prace, ale zeby do poznych godzin zyl intensywnie. A swoja droga moj postulat: oprocz nowych pomieszczen moze by tak pokusic sie o nowa strukture urzedu i sposob zalatwiania praw rodem z nowoczesnych bankow: przychodzi klient, sklada sprawe na rece kogos w rodzaju "specjalisty ds obslugi klienta", np. pani kowalskiej i dalej dowiaduje sie juz u pani kowalskiej co sie dieje jego sprawa i pani kowalska biega po urzedzie i szuyka odpowiednich papierow, osob etc. Do tej pory kazdy kto zalatwia sprawe nieco bardziej skomplikowana niz pobranie korespondencji urzedowej musi poznac cala przedziwna topografie urzedu. Pozdrawiam Magda K Odpowiedz Link Zgłoś
teborsuk Re: ratusz 12.09.06, 19:08 a na kiego teraz ta sonda, przeciez postaci ratusza w budowie nikt już nie zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś