Dodaj do ulubionych

slowko do ojca zalozyciela...

05.10.06, 17:45
mamy w Legionowie Miejski Osrodek Kultury, Spoldzielczy Osrodek Kultury, pare
klubow i kilka pubow. wszedzie cos sie dzieje. nie uwazasz, ze mozna
by "przyszpilic" na gorze strony temat "co jest grane?" z miejscem na ich
oferty?
z glowy bylby czasem problem gdzie wyjsc wieczorkiem z domu.
Obserwuj wątek
    • w.iwo Re: slowko do ojca zalozyciela... 05.10.06, 21:00
      juterko "Julia i Romeo" wieczorkiem na targowej :o)w MOKU
      • funkcjonariusz72 Re: slowko do ojca zalozyciela... 05.10.06, 21:07
        znaczy się jutro imprezka u Magdy?

:) Marcin
        • w.iwo Re: slowko do ojca zalozyciela... 05.10.06, 21:48
          na targowej, nie na norwida !!!
        • magda_kielczyk Re: slowko do ojca zalozyciela... 06.10.06, 02:11
          hehe, u mnie jutro a owszem, ale boje sie zapraszac, zeby mnie znowu kto nie
          opierdaczyl, ze sie reklamuje. Wejdzcie sobie na www.amok.com.pl.
          Pozdro dla guyazyla (sory stary, ale na prawde mam problem z zapamietaniem tej
          pisowni) :-)
          I dla wszystkich tez wielkie pozdro!
          MagdaK
          • w.iwo Re: slowko do ojca zalozyciela... 06.10.06, 10:00
            ja bym po prostu proponowała link do stronki AMOKU (oraz MOKU) u góry... bedziem
            mieli łatwy i szybki poradnik co zrobić z wolnym czasem...
            a reklama też dla ludzi :o) Szanowna Pani :o)))
            nie bać się...
            • guayazyl1 w odpowiedzi Magdzie 06.10.06, 18:07
              magda_kielczyk napisala:

Pozdro dla guyazyla (sory stary, ale na prawde mam problem z zapamietaniem tej
              pisowni) :-)
              -----------------------------------
              sory Magdo ale nie ma tu zadnego tłumaczenia bo nikt nie ma lekko. dla mnie
              pisanie magda_kielczyk byłoby z kolei bardzo męczace więc skracam sobie i piszę
              bardziej pospolicie ale nie na Boga magdacośtam.
              w odwecie mozesz mi pisac Gua albo nawet Syrop. okej?

peesik: zrobiłas jednak błąd w pisowni nicka
              :)
            • guayazyl1 w odpowiedzi Iwonie 06.10.06, 18:17
              w.iwo napisała:
              ja bym po prostu proponowała link
              ----------------------------
              a ja bym Iwono nie wychylał się tak szybko z linkami. miejsc w Legionowie gdzie
              mozna cos zobaczyc jest sporo. nie mozna faworyzowac kogos tylko dlatego, ze
              jest miły i się pokazuje na forum. trzeba to zrobic jak mowią mocni w ekonomii
              czy gospodarce...systemowo.

pes: to moje słówko jest oczywiscie do Pawła
              • w.iwo Re: w odpowiedzi Iwonie 06.10.06, 19:58
                to może załóżmy wątek o ciekawych linkach legionowskich ?
                można by go przyszpilić i będziem mieli jak na tacy :o)
                wyboru dokona sam użytkownik, a promocja miasta super... ???
                • pantoranaga Przyszpilanie 07.10.06, 18:18
                  Ja uważam,że jest to bardzo trafny pomysł-może zacznę-21 października na Norwida
                  10 w MOK-u rusza nieme kino-polecam.Szczegóły niebawem.
                  • guayazyl1 Re: Przyszpilanie 07.10.06, 18:38
                    widzę, ze jestes tu stałym gosciem :)
                    tez uwazam, ze pomysł jest dobry. sęk w tym, ze "przyszpilic" temat "Co jest
                    grane?" moze tylko nasz opiekun-ojciec załozyciel Paweł Kownacki. tymczasem
                    Paweł zajął się...no czym się zajął:)
                    wiem ale nie powiem.

przyszpilenie polega na tym, ze nagłowek bedzie zawsze na gorze strony i nie
                    trzeba bedzie wertowac całego forum w poszukiwaniu informacji.
                    pozdrawiam.
                    • w.iwo Re: Przyszpilanie 07.10.06, 18:45
                      no to może jakieś referendum zrobimy albo marsz zorganizujemy ;o)))
                      • guayazyl1 Re: Przyszpilanie 07.10.06, 19:05
                        a moze przewrot jaki?..tak cicho sza?..
                        trochę to smutne, ze ani Przemek ani Paweł tu nie zaglądają. same
                        jestesmy...sieroty bez łojca, matki, a nawet opiekuna:)
                        • guayazyl1 a moze by?.. 07.10.06, 21:51
                          jak wiadomo wiekszosc wynalazkow ludzkosc zawdziecza przypadkowi. calkiem
                          przypadkowo i to w tej chwili wpadl mi do glowy pewien pomysl. skoro Pawel ma
                          zamiar zajac sie wielka polityka to czy nie byloby uczciwe z jego strony
                          przekazac kompetencje opiekuna tego forum komus innemu? komus kto jest tu na
                          codzien? kto sie zywo interesuje tym miejscem? komus kto czynnie uczestniczy w
                          zyciu legionowskiej kafejki? ja nie wymagam zeby mnie ktos obslugiwal od reki
                          ale temat "Co jest grane?" wisi dwa dni i nic. zero reakcji.
                          a moze kawiarnie by poprowadzila kobitka? moze by zmienila mebelki? kolor
                          zaslon? wymienila grajkow z orkiestry bo przynudzaja? odswiezyla menu i w
                          nastepne piec tysiecy postow wejdziemy z werwa i entuzjazmem?
                          ja to mam nawet jedna na oku co to o wszystkim mozna z nia gadac ale na razie
                          sie nie wychyle.
                          pomyslcie. a moze sam Pawel cos tu skrobnie?
                          • virginia.woolf Re: a moze by?.. 07.10.06, 22:04
                            Guayazyl ma rację.
                            • w.iwo Re: a moze by?.. 08.10.06, 10:50
                              no, no,ładne mi tu techniki socjopolityczne uprawiasz, hehe, ;o)))
                              Ty tu przecież barmanem jeZdeś, a wszyscy wiedzą że w knajpie barman
                              najważniejszy ======> więć
                              Syropek na prezydenta !!!
                              • guayazyl1 Re: a moze by?.. 08.10.06, 19:36
                                tydzien zaczyna sie od poniedziałku. to jeszcze tylko kilkanascie godzin.
                                zaczekamy na Pawła.
                                • pantoranaga Re: a moze by?.. 08.10.06, 20:48
                                  No cóz-widze że nadałeś sobie prawo decydowania kto co może umieszczać na forum
                                  -najmocniej przepraszam że odpowiedziałem na Twój apel.Ale pewnie bardziej
                                  chodzi o to że nie zaprosiłem wszystkich do wiadomo gdzie.
                                  Echh ręce opadają.
                                  • guayazyl1 Re: a moze by?.. 08.10.06, 21:00
                                    pantoranaga napisał:
                                    ...Ale pewnie bardziej chodzi o to że nie zaprosiłem wszystkich do wiadomo
                                    gdzie.
                                    -----------
                                    • w.iwo Re: a moze by?.. 09.10.06, 00:18
                                      też nie zajarzyłam...
                                      kurczę, przepraszam kaczę, nawet żartem nie można pospiskować... zaraz Cię
                                      znajdą i ogłoszą przewrotowcem... Syrop - przyznaj się lepiej sam do kontaktów
                                      ze służbami bezpieczeństwa... ;o)))
                                      może chodziło komuś o Amok ? a może o weksle ?
                                      no cóż, nie nam decydować, tylko proponować... demokratycznie ;o)))
                                      ale chyba ktoś tu nie zbyt dokładnie czytał wcześniejsze wątki.... :o)
                                      • guayazyl1 krotkie podsumowanie 09.10.06, 19:48
                                        zrobmy krotkie podsumowanie bo nagromadzilo się tu sporo negatywnych emocji.
                                        nastąpil tez misz-masz czyli pomieszanie z poplątaniem oraz klasyczny przyklad
                                        pobieznego czytania tekstu bez jego rozumienia.

ktos mi zarzuca, ze w dobrej wierze zareagowal na moj apel, a ja go zbylem.
                                        ja tu czesto o cos apeluję. ale tym razem nie prosilem o nadsylanie propozycji
                                        gdzie kulturalnie spędzic czas. moją intencją bylo doprowadzic do tego, zeby
                                        wszystkie propozycje w sposob czytelny zgromadzic w jednym miejscu. zeby w
                                        poszukiwaniu nie biegac po tematach i tracic czasu.
                                        ale przeciez niczego sobie nie uzurpuję i nikogo do niczego nie zmuszam. kto
                                        chce moze wstawic program kina w wątku o biustach. tylko po co?
                                        nie mozna dawac linku do jednego tylko miejsca. byloby to nie fair w stosunku
                                        do innych. ale jesli będzie na stale zawieszony naglowek "Co jest grane?"
                                        (tytul oczywiscie do dyskusji) to bedzie to pole dla wszystkich. jesli ktos z
                                        tego nie skorzysta to juz jego sprawa nikt nam jednak nie zarzuci, ze kogos
                                        pomijamy.

teraz zeby wszystko bylo jasne z tymi pubami. mieszkam w prostej linii od
                                        Legionowa ze dwadziescia tysięcy kilometrow. nie znam osobiscie ani Magdy
                                        Kielczyk ani Tomka Brzozy. nie bylem w ich lokalach. nic tam nie zjadlem , nie
                                        wypilem za darmochę. niczego tez im nie zawdzięczam. nie mam więc powodu zeby
                                        ktorys z lokali faworyzowac. jest wolny rynek niech się sami zmagają z
                                        konkurencją. ale forum powinno byc przejrzyste, a reguly wszystkim znane.

ostatnia sprawa to nasz opiekun.
                                        uwazam, ze powinien byc bardziej wyrazisty i inspirowac nas do dyskusji.
                                        powinien na bieząco sledzic tematy i miec talent mediacyjny kiedy dochodzi do
                                        niepotrzebnych sporow. mysle, ze Pawel nie ma w tej chwili tyle czasu zeby byc
                                        z nami. sam fakt, ze nie pojawil sie w tym wątku od paru dni swiadczy o tym
                                        dobitnie. jest to jednak tylko moje widzenie i potrzebna bylaby szersza
                                        dyskusja.
                                        • chotomow72 Re: krotkie podsumowanie 10.10.06, 00:08
                                          he,

Syrop sie wku.... nie na żarty, widać to nawet po błędzie geometrycznym :P

pataj, pataj,

Szeryf
                                          • guayazyl1 Re: krotkie podsumowanie 10.10.06, 03:24
                                            eeeee...ja tylko tak zartowalem. jak zwykle.
                                            jest okej...jest okej...jest okej...
                                            • zuziknatropie Re: krotkie podsumowanie 10.10.06, 07:13
                                              Gua może nie wymagaj od nikogo zeby narzucał nam tematy, chyba pamietasz ze "TO"
                                              już przerabialiśmy..
                                              • w.iwo Re: jeszcze krótsze podsumowanie 10.10.06, 10:59
                                                co do wątku co jest grane, jak najbardziej za... dobrze będzie wieczorkiem
                                                zahaczyć i sprawdzić co w Legionowie dziś w menu :o)))

a co do przywódcy... sierotki wszystkich krajów łączcie się , chlip, chlip... ;o)))

• w.iwo Re: jeszcze krótsze podsumowanie 10.10.06, 14:54
                                                  z drugiej zaś strony patrząc... hmm... Syropek , czy zawsze kobieta kojarzyć Ci
                                                  się będzie ze sprzątaniem ? zmieni zasłonki, wypierze narzutę, poodkurza,
                                                  wymieni dywanik...
                                                  ciekawe...
                                                  jakoś mi się to kojarzy z Twoim sprzątaniem samochodziku ;o)))
                                                  • guayazyl1 Re: jeszcze krótsze podsumowanie 10.10.06, 18:16
                                                    w.iwo napisała:
                                                    ... czy zawsze kobieta kojarzyć Ci się będzie ze sprzątaniem ? zmieni zasłonki,
                                                    wypierze narzutę, poodkurza, wymieni dywanik... ciekawe...
                                                    ----------------
                                                  • w.iwo :o) 10.10.06, 23:05
                                                    pewnie że się zrozumieliśmy... ja tylko tak, prowokacyjnie ;o) jak to baba,
                                                    ponarzekać nie można na traktowanie...
                                                    znasz to: tratuj, katuj... ;o))))
                                                    a Ty nie wyczułeś, ech Gua, stary pies i traci węch...
                                                  • guayazyl1 Re: :o) 11.10.06, 17:25
                                                    oczywiscie zupelnie bysmy odbiegli od glownego tematu ale bylaby to ciekawa
                                                    rozmowa o stereotypach czyli uproszczonym obrazie rzeczywistosci.
                                                    sama często piszesz na forum z pozycji przeciętnej blondynki albo kury domowej,
                                                    sama tak okreslasz swoje zachowania, a przeciez przecietna blondynka dla mnie
                                                    nie jestes. utrwalasz stereotypy...stereotypy Iwonko:)
                                                    więc gdybym nawet tak pomyslal, ze kobieta>kuchnia>pranie...to nie byloby w tym
                                                    nic nadzwyczajnego i nie bylbym w takim mysleniu osamotniony.
                                                    myslimy stereotypami. sila, przywodztwo, sukces, pieniadze, polityka...będa
                                                    kojarzyc sie z męzczyzna bo taki wzorzec uksztaltowal sie przez wieki.
                                                    nauczyciel, dom, rodzina i wszystko wokol niej kojarzyc się będzie z kobieta.
                                                    chociaz wiele sie juz zmienilo i bizneswoman tez pelno wokol nas.
                                                    a więc , ze takie a nie inne jest postrzeganie kobiety w tym zasluga Syropa
                                                    zadna.
                                                    pozdrawiam (jakos powazny się zrobilem. nie uwazasz? starosc...starosc sie
                                                    skrada)
                                        • pantoranaga Re: krotkie podsumowanie 10.10.06, 17:25
                                          Ani to krótkie ,ani podsumowanie.Ale jak widać niektórzy z odległości dwudziestu
                                          tysięcy kilometrów bardzo sie martwią o to co sie tam dzieje w Legionowie
                                          wieczorami.W sumie czemu nie?
                                          • guayazyl1 Re: krotkie podsumowanie 10.10.06, 18:04
                                            kurtka na VAT'cie...pewno macie racje. pewno zbyt emocjonalnie do tego
                                            podchodze. ale ja do wszystkiego co robie podchodze z duzymi emocjami. taka
                                            bajka...
                                            • magda_kielczyk Re: krotkie podsumowanie 10.10.06, 21:34
                                              a ja juz kompletnie nie kumam o co cho, ale nic o.
                                              Chciałam zaznaczyć, że popieram przyszpilony wątek "co jest grane" i zeby tam
                                              byly informacje o WSZELKICH propozycjach rozrywkowo-kulturalnych i tym
                                              podobnych. Niezaleznie gdzie beda sie odbywac.
                                              Pozdro600!
                                              MagdaK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka