sharka1 26.11.03, 13:41 gdzie w Legionowie mozna milo spedzic czas?... poproszę o kilka namiarów... wiem, ze nikłe sa szanse na znalezienie repliki "Czułego barbarzyńcy", ale o podobny klimat właśnie mi chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polokokt Re: klimatyczne miejsca 26.11.03, 14:53 mała proźba, jak można to powiedz coś o tym "Czułym barbarzyńcy" bo ja nie mam pojecia co to takiego, a moze nie tylko ja :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sharka1 Re: klimatyczne miejsca 26.11.03, 16:58 oops... "czuły barbarzynca" to bardzo mile, cieplutkie, klimatyczne miejsce na Dobrej, niedaleko BUW-u... mozna tam napic sie kawy, zjesc ciacho, poczytac (kupic lub wymienić) ksiazki, przejrzec gazetki, poznac kogos symmpatycznego... Odpowiedz Link Zgłoś
magda_kielczyk Re: klimatyczne miejsca 26.11.03, 15:09 sharka1 napisała: > gdzie w Legionowie mozna milo spedzic czas?... poproszę o kilka namiarów... > wiem, ze nikłe sa szanse na znalezienie repliki "Czułego barbarzyńcy", ale o > podobny klimat właśnie mi chodzi... Najmilsze miejsca w Legionowie: Olimpia (Błękitne Centrum, parter, (przy wejściu bocznym od strony wolnej działki) - bardzo dobre kawy (szczególnie polecam latte olimpia, poza tym tosty, całkiem fajne desery, drinki) Pizza&Cafe Peppe's (chyba tak to się nazywa) naprzeciw Poczty na Jagiellońskiej (duży wybór kaw, pizza i troszkę włoskich specjałów) Marysieńka, ul Królowej Jadwigi przy basenie przy "szóstce" - ale uwaga - knajpa bezalkoholowa i w zimie strasznie mocno podgrzewają podłogę (bardzo dobre sałatki) Kebab Adana - pawilony na Jagiellonskiej na piętrze (polecan mintaja w sosie pomarańczowym - palce lizać) Pizzeria Lucia - na Warszawskiej między Sobieskiego a stacją Shell (oprócz całkiem dobrej pizzy mają świetne makarony, z alkoholi piwo i mocniejsze specjały). A poza tym dla zapaleńców bilarda - klub na Sienkiewicza, Eldorado przy Sobieskiego róg Krasinskiego, To chyba wszystko, co warto wspomniec. Pozdrawiam Magda Kielczyk Odpowiedz Link Zgłoś
sharka1 Re: klimatyczne miejsca 26.11.03, 17:01 dzieki... nie myslalam, ze jest ich az tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
ejko Re: klimatyczne miejsca 26.11.03, 17:33 odradzam natomiast Akwarium w Błękitnym - ja akurat trafiłem na klimat a la "Czuły Dresiarz"... Odpowiedz Link Zgłoś
sharka1 Re: klimatyczne miejsca 26.11.03, 18:20 hehe... tam jeszcze nie dotarlam, ale pójdę by chociaz chwilę na to popatrzec :)) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: klimatyczne miejsca 26.11.03, 21:53 oj Akwarium tez odradzam, kiedy na poczatku jak otworzyli to chodzilem tam na browarek po ciezkim tygodniu. Owszem towarzystwo wiekiem troche mlodsze (nawet znacznie, ale mi to nie przeszkadzalo). Ostatnio za to schodzi sie tam chyba caly margines legionowa (znaczy Ci co policjanci ich dobrze znaja). Jeszcze do tej 21-22 jest spokoj, ale potem w piatek i sobote roznie bywa. Ja przestalem tam chodzic jak dwa piatki pod rzad byla niezla rozruba, a ostatnio slyszalem ze nawet policja wpadla i kilku gosci wyprowadzila (ale to tylko slyszalem wiec nie wiem na pewno). A do tego muzyka jest tak glosna ze nie da sie normalnie pogadac. generalnie chyba predko tam nie pojde. Ostatnio przezucilem sie na Lucie, troche dalej ale znacznie przyjemniej. Wybieram sie tez do tego nowego lokaliku na przeciwko poczty, z ulicy wyglada calkiem przyzwoicie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sharka1 Re: klimatyczne miejsca 26.11.03, 23:06 wiesz... po tym co napisales, to nie mam ochoty przejsc nawet obok tego akwarium... Lucia (latem) jest oki ... kilka razy podjezdzalam tam swoim rowerkiem na browarek i pamietam, ze bylo calkiem milo i sympatycznie... jak jest teraz - jeszcze nie wiem :) nowy vis a vis poczty?, ten z kawą i pizzą?... trzeba bedzie sprobowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: klimatyczne miejsca 26.11.03, 23:20 wiesz, nie zebym jakos strasznie odstraszal, jak sama nie sprobujesz to nie bedziesz wiedziala co i jak :) Jak pojdziesz po poludniu, lub wczesnym wieczokirem to jest jeszcze spoko, w miare cicha muzyka, da sie posiedziec (albo w lato na rowerku jak mieli ogrodek przed lokalem tez spoko). Ale w piatek czy sobote po 22:00 to juz jak kto lubi, ja raczej do plochliwych nie naleze wiec.... ale jak mam do wyboru lokal gdzie towarzystwo jest na odpowiednim poziomie, muzyczka gra i slychac ja, ale nie przeszkadza w rozmowach to wole isc tam niz do akwarium. A jesli juz chcesz do blekitnego centrum to Olimpia rzadzi :) fajny klimat i w ogole, ale przy weekendzie moze byc krucho z miejscami. A jesli juz o takich lokalach to zareklamuje Same Fusy na starym miescie w wawie, na randke albo takie spotkanko przy kawie czy herbacie jak znalazl :) Fajna obsluga, fajny klimat, fajna muzyczka w tle, duzo gatunkow kaw i herbat choc tanio nie jest (za dwa ciastka i dzbanek herbatki swiezopazonej wystarczajacej na dwie filizanki plus dolewki wyszlo o ile pamietam 36zl) ale od czasu do czasu warto sie wybrac :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sharka1 Re: klimatyczne miejsca 26.11.03, 23:39 hmm... wiesz... te klimatyczne w warszawce znam swietnie - i same fusy i afryki i słony słodki i małą czarną i antykwariat i kufajkę i drink bar i piwnicę przy hozej i osławionego barbarzyncę... wracam zbyt pozno z pracy by byc na bieząco z tym, co dzieje sie w legionowe... stad moje pytanko... Odpowiedz Link Zgłoś
szadow Re: klimatyczne miejsca 17.12.03, 12:33 niestety miejsc moze i jest kilka, ale w ostatni czawrtek lub piatek probowalismy znalezc wolne miejsce ok 20-21 i lipa... lucia, gryf, grota nieczynna, dopiero w pepe's znalezlismy kawalek stolika. milo cieplo, nawet ze 2-3 kanapki do siedzenia. ogolnie bardzo pozytywnie.. no moze troszke za glosno. Odpowiedz Link Zgłoś
sharka1 Re: klimatyczne miejsca 17.12.03, 23:34 pepe's ? - co to?..gdzie to? ... Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo.pl Re: klimatyczne miejsca 19.12.03, 14:49 sharka1 napisała: > pepe's ? - co to?..gdzie to? ... to ten lokal przy Jagiellonskiej naprzeciw poczty Pepe's Cafe & Pizza czy jakos tak wlasnie pare dni temu odwiedzilem ten lokal, nie jadlem pizzy ale markaron z dodatkami, wiec nie moge wydac mojej opinii o pizzach tam serwowanych ale makarony maja rewelacyjne niestety swoje kosztuja:( PR Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: klimatyczne miejsca 20.12.03, 16:37 Ostatnio tez na 3-go Maja (tu po dawnym pubie Massiff) otworzyli pizzerie. Z ulicy wyglada calkiem przyjemnie. Kelnerki, fajny kucharz i w ogole. Ale jak znam ludzi z legionowa to taki lokal nie ma szansy przetrwac. Za elegancki. Kto ma zjesc mila kolacyjke to pojedzie do jakiejs restauracji do wawy, a piwa tam nie ma (a przynajmniej lokal jest nie w tym typie), wiec forma spedzania wieczoru przy piwie ze znajomymi tez odpada. Choc na pewno znajda sie tacy co tam pojda. Ale bedzie ich zdecydowanie za malo zeby lokal sie utrzymal w obecnej formie. Na razie przez jakies dwa tygodnie jak tamtedy przechodze wieczorami lokal swieci pustkami :( Tak teraz to napisalem i sie zastanowilem czy juz o tym lokalu tu nie bylo (skleroza w tam mlodym wieku nto niebezpieczne :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sharka1 Re: klimatyczne miejsca 20.12.03, 18:35 nie, o tym miejscu jeszcze nikt nie wspominal :) dzieki za kolejny namiar :))) Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo.pl Re: klimatyczne miejsca 21.12.03, 11:03 sharka1 napisała: > nie, o tym miejscu jeszcze nikt nie wspominal :) > dzieki za kolejny namiar :))) no wlasnie, mimo ze milam ta pizzernie codziennie conajmniej raz bo mieszkam rzut beretem, to nie wzialem jej nawet pod uwage zeby zaliczyc do klimatycznych miejsc, moze dlatego ze jest nowa, do tego przechodzac wieczorami obok widze ze prawie zawsze swieci pustkami, nie okreslil bym jej mianem na wysokim poziomie. Bardziej mi przypomina macdonalda ale z innym asortymentem, mocno oswietlona, wystroj sredni. Oczywiscie to ocena z ulicy, jakos nie kusi mnie zeby tam wejsc. Takze nie rokuje temu lokalowi w obecnym wygladzie zbyt dlugiej dzialalnosci. Jest dla mnie przeciwienstwem tego lokalu na jagiellonskiej, jest tam fajny wyglad lokalu wewnatrz, odpowiednie oswietlenie, mila obsluga. A to ludzi przyciaga, nawet w godzinach wczesnych wieczornych ok 19.00, w zeszlym tygodniu czyli przedswiatecznego szalu zakupow, caly czas byli klienci. pozdrowka Peter Odpowiedz Link Zgłoś
sharka1 Re: klimatyczne miejsca 21.12.03, 13:13 bylam tam (na 3-go maja) wczoraj ze znajomymi... no i z przykroscia musze przyznac, ze "klimatycznie" nie jest... obsluga jest bardzo mila i sympatyczna, ale w srodku jest jakos tak bezosobowo.. niby czysto, z obrazami na scianach i sliczna choinka, ale czulismy sie jak w lokalu szybkiej obslugi... szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: klimatyczne miejsca 21.12.03, 16:01 To powiedz jeszcze co tam jest (rozumie ze pizza, duzy wybor? smaczna? cos jak pizza hut czy raczej w smaku jak telepizza?) i jakie ceny. Klimatyczne moze i nie jest ale przy ilosci lokali w legionowie to i tak przyrost o kilkanascie procent :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sharka1 Re: klimatyczne miejsca 21.12.03, 17:12 jest glownie pizza... ceny w weekendy to chyba 17 zeta (niezaleznie od wielkosci i rodzaju)... smak..hmm... ani tele ani pizza hut... nam srednio smakowalo... wlasnie...wazne, ze przybywa...:) chocby z tego nalezy sie cieszyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
tekla8 Re: klimatyczne miejsca 24.12.03, 10:48 Ja wczoraj zamówiłam u nich pizze na telefon (784 06 06 lub 0 600 613 136), skusiłam się na Kebab Pizza (kebab z kurczaka, cebula, sos jogurtowo-czosnkowy) w promocyjnej cenie 19,90 i bardzo mi smakowała, była równie smaczna jak pizze podawane w Pepes, a cena - musicie sami przyznać, znacznie niższa. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_kielczyk Re: klimatyczne miejsca 02.01.04, 11:13 Na 3-go maja róg Broniewskiego (dawny Maassiff) jest Dominium Pizza. To coś w rodzaju Dominos Pizza albo Telepizza - też sieciówka, tylko, że bardziej rodzima. Już niedługo z pewnością znajdziecie ich ulotki na klamce. I tak ma nieco lepszy wystrój niż zwykłe fast foody. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś