gorn73 27.11.09, 09:57 Syn namiętnie oglada przygody tej gąbki i nieraz mimochodem słyszę dialogi z tej kreskówki. 10/10 za poczucie humoru dla twórców kreskówki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajumany Wieczny student 27.11.09, 10:38 Skoro już wstawiacie linki, przydałoby się jeszcze "Zabicie jajka", jest o tu: www.youtube.com/watch?v=1z-XTeyV8Dk Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Gąbka? 27.11.09, 10:45 Jaka gąbka? To jest przecież żółty ser. Gąbki są okrągłe i szare, a ser żółty, kwadratowy i z dziurami. Odpowiedz Link Zgłoś
srull Re: Gąbka? 27.11.09, 13:15 Też byłem przekonany, że to kawał sera ale uświadomił mnie syn kolegi. Widać to taka syntetyczna gąbka. Odpowiedz Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Gąbka? 27.11.09, 13:25 oczywiscie ze gabka morska. na poczatku mialbyc okragly ale zeby bylo smieszniej to zrobili go kwadratowego z dziurami zeby przypomnal gabke: www.studiodekoral.pl/files/fotos/produkty/41_d.jpg co tez nie raz jest tam wykorzystywane. a tu hint dla tych co nie wiedz co znaczy sponge: pl.wiktionary.org/wiki/sponge aha .. mam juz dzieci w wieku szkolnym a spongebob rzadzi :P Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Gąbka? 29.11.09, 00:54 Hillenburg wspomniał, że był też jednym z animatorów "Rocko i jego świat". Niestety, w TVP emitowany był tylko raz (na TVP regionalnych, w latach 1994-1996). Widać podobieństwa w stylu rysowania obydwu seriali, jednak "Rocko i jego świat" operował jeszcze większą ilością aluzji, także seksualnych i stanowił ostrą satyrę na Amerykanów, choć równie mocno surrealistyczną, jak "SpongeBob" :) Polecam, naprawdę niezła rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel zachwyt? 30.11.09, 14:04 nie słuchałem dialogów ale sama animacja mnie odstrasza. Sponge Bob zyskał niesamowita popularność we francji. To jakiś kult tam. Na serio tak samo paskudna estetycznie kreskówka jak cow and chicken.czy do wyimaginowanych przyjaciół... swoją drogą nie mówię że kreskówki mają być jak barbie i pony itp ale bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: zachwyt? 03.12.09, 13:24 Krowa i Kurczak sa genialni, podobnie jak SpongeBob. Odpowiedz Link Zgłoś
witalik Sam byłem negatywnie nastawiony do Sponga Boba... 15.12.09, 02:22 ...dopóki nie obejrzałem. Teraz oglądam razem z synem :-) Odpowiedz Link Zgłoś