Dodaj do ulubionych

Dziewczyny robią scenę

02.04.05, 02:13
lesby wszeteczne
Obserwuj wątek
    • kazstel Re: Dziewczyny robią scenę 02.04.05, 11:59
      Hail Eris!
      • odlotowa.agentka Re: Dziewczyny robią scenę 04.04.05, 13:00
        Gratuluje ciekawego artykułu! Dziewczyny do boju! Z niecierpliwościączekam na
        płytę Duldunga.Wreszcie przełamujemy meski prymat w polskim hip-hopie! Mam juz
        dość kawałków o jaraniu blantów i zaliczaniu panienek. Czekam na ostre teksty o
        rownouprawnieniu, i innych ważnych sprawach nie tylko dla kobiet... Pozdro dla
        wszystkich kobiecych zaespołów w Polsce!
        • chinique Duldung, Duldunga, Duldungo 30.08.05, 14:50
          Wyborcza pisząc o ciekawostce jak o dziejowym zwrocie po raz kolejny świadomie,
          czy nieświadomie kreuje nową rzeczywistość. Z drugiej strony, miałem przyjemność
          posłuchać materiałów na nową płytę Duldungi i zaprawdę przekazywane są tam
          ciętym językiem niebanalne treści, jakże różne od nurzących, żenujących tekstów
          ziomali sepleniących jak zwykle w tematach: blokowisko, ulica, policja,
          bezrobocie, zły rząd. Z trzeciej strony należy się zastanowić, czy ta różnica
          stanie sie źródłem sukcesu poprzez efekt rodzynka, czy też przepaść merytoryczna
          dzieląca dyskurs ziomalski, od twórczości dziewczyn, spowoduje przeciągnięcie
          grubej kreski - my, polski hip-hop, one feministki i l*sby. A może wystąpi
          wpisujący się w subkulturę hip-hopu element bitwy i ziomy będą chciały jednak
          powalczyć, co jedynie przyczyni się do sukcesu Duldungi. Lub np. po prostu
          pomoże Wyborcza, kreując popyt. Jest bardzo wiele możliwości, bardzo wiele,
          bardzo różnych. Ze swojej strony życzę powodzenia, bo prawda jest taka, że
          wreszcie to jakaś pozytywna odmiana.
    • m.k.piotrowska ANDY - zachwyciłam się 02.04.05, 13:04
      Pierwszy raz zobaczyłam ANDY gdy grały jako support przed koncertem Myslovitz w
      Rotundzie krakowskiej, w zeszłym roku. Zachwyciłam się. Rewelacyjna żywa muzyka.
      Byłam zawiedziona, że występ ich był tak krótki. Trzymam kciuki za rozwój kariery.
    • adisan Re: Dziewczyny robią scenę 04.04.05, 20:06
      Przyznaję, że artykułu jescze nie zdążyłem przeczytać, ale przesłuchałem
      muzykę. DLA MNIE BOMBA- nareszcie polska scena ruszyła do przodu. Oby tak
      dalej, dziewczyny! Mamy w końcu odpowiedź na L7, 7 year bitch i Fastbacks- nic,
      tylko pogratulować!
    • greg.orr Dużo wiary i szczęścia....grajcie!!! 04.07.05, 23:41
      Posłuchałem.... "Nic z tego nie będzie" i....niepowiem,miłe wrażenie.Muza
      pulsuje,po prostu wszystko na swoim miejscu.Pozdrawiam i życzę,aby dużo dobrego
      Was spotkało na tym dziwnym rynku muzycznym.GregDrum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka