beautifulkate Re: Zamek 03.09.05, 14:13 Aż mi się łezka zakręciła w oku... Ahh Mikołajek kojarzy mi się z moim wspaniałym dzieciństwem, tak miło jest do tego wrócić i przypomniec sobie wszystkie te miłe chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_with_luv Re: Zamek 03.09.05, 15:03 Ehhh Ja odkryłam go dopiero w liceum,ale w dalszym ciągu uważam, że jest świetny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Zamek 03.09.05, 15:10 To byla pierwsza ksiazka jaka dostalem w prezencie i druga jaka sam sobie przeczytalem (pierwszy byl Kubus Puchatek). Ksiazka nie-do-zapomnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Re: Zamek 03.09.05, 15:21 Pierwszego Mikolajka przeczytalem chyba jak mialem 10lat. Po dwudziestu dalej sie go fajnie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
gfy Re: Polityczna dykteryjka Nadredaktora? 03.09.05, 15:26 Pewien Nadredaktor zbudowal tekturowy zamek i niegrzeczni chlopcy chca rozwalic misterna budowle kilkoma kopniakami. Nieladnie tak wygrywac wojny! Odpowiedz Link Zgłoś
gregovski1 Re: Zamek 03.09.05, 23:56 Uwielbiam!! Ale.. Autentyczne to aby?? pachnie leciutko podróbką - ale może to i falowane formy twórcy? Asterix też bywał nierówny, szczególnie po odejściu Goscinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Kocham Mikołajka!!! 04.09.05, 11:02 Kocham jego, kocham jego ojca, kocham Alcesta, Ananiasza, Euzebiusza, Maksencjusza, Rufusa, Kleofasa, Joachima i pozostałeych jeśli o kimś zapomniałem. A najbardziej uwielbiam ten styl narracji "mały kuchenny nożyk, ten, który jest bardzo ostry", "Pokolorował ją na niebiesko i czerwono, z białym pośrodku, jak wszystkie flagi" Odpowiedz Link Zgłoś
maaaja_z Re: Kocham Mikołajka!!! 04.09.05, 13:14 eh,Mikołajek jest super,ale ta przykoda jakaś troszkę gorsza :/ Odpowiedz Link Zgłoś