Dodaj do ulubionych

Schab na topie

26.11.05, 22:48
"A co do picia? Kompot! 37 proc. Polaków uznaje go za swój ulubiony napój,
zwłaszcza gdy ugotowano go z truskawek lub wiśni. Jeśli nie kompot, może być
sok (14 proc.) albo herbata czy kawa (14 proc.)."

A czy wogole zadano pytanie o piciu wody ?
Najzdrowszy napoj. Neutralny. Bez cukru (ktory mi zupelnie do slonych dan
obiadu nie podchodzi). Francuscy lekarze doradzaja pic 3 litry wody dziennie,
tyle jest konieczne dla organizmu.
Obserwuj wątek
    • ice_ice Re: Schab na topie 28.11.05, 08:09
      Jakoś nie chce mi się wierzyć, że tak cała Polska regularnie je na obiad zupę i
      drugie.

U nas jest ALBO zupa, ALBO drugie. Raz, ze komu by się chciało gotować, jak się
      wraca z pracy 16-17, a chyba większość pracujących Polaków wraca o tej porze,
      albo później, dwa, nie sposób zjeść takich ilości, trzy, kosztuje to masę
      pieniędzy, takie podwójne obiady. A tym bardziej jest to niedostępne dla Polaków
      niepracującch, którzy by nawet mieli czas na stanie całymi dniami przy kuchence.

Nie wiem, moze jacyś dziwni jesteśmy :)

W całym artykule ani słowa o ryżu, kaszach - nikt tego nie je? Ja ziemniaków nie
      jadłam od ponad roku.
      • sociopata Re: Schab na topie 28.11.05, 16:21
        glupi artykul napisane na poziomie trzecioklasistki. Ta redaktorka to jest
        glupsza niz ustawa o mediach przewiduje, juz rosjanie, nasi wielcy sasiedzi
        mowili: kapusta i kasza strawa nasza. Fasole to tylko sie w muzeum oglada, o
        chlebie nie wspominaja, ale przypomniala suka wszystkim zeby jesc czipsy (czy
        jak ona to pisze, analfabetka ye..na) oraz o, cytuje "W ciągu ostatnich 15 lat
        Polska przeżyła szał na chińszczyznę, kuchnię włoską oraz sushi"

No, jak ktos tak je to kurka wodna wspolczuje. Za pare lat na jesieni mozna
        bedzie wychodzic bez latarki. A te trzy posilki to przy jakich rozmiarach i
        chyba nie dla drwali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka