batirkhan Re: Kartofle i frytki 30.10.06, 22:33 5767 lat temu!!! jesli się już o tym pisze, to warto zajrzeć do kalendarza. no chyba że stworzenie kartofla zajęło trzy lata Odpowiedz Link Zgłoś
pkopki Kartofle i frytki 30.10.06, 22:38 Smutne, ale prawdziwe... Jak dobrze, że Pani pisze, i że Pani tak mądrze pisze! Totalna rzadkość w naszym polskim pejzażu, to tak dodaje sił. Bo ja też już nieraz myślę, że mnie ta rzeczywistość przerasta. Ale dzięki Pani artykułom mam zawsze nowe siły. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
izmy doskonały, to był Gombrowicz.. 30.10.06, 22:47 Pani Dunin jest doskonale niedoskonała Odpowiedz Link Zgłoś
langston Juz nawet Mann i Olechowski krtytykuja Tusia:)) 30.10.06, 22:48 Juz nawet Mann i Olechowski krtytykuja Tusia:)) Poznali sie na klamstwach i miernotach typu Tusio i Jasiu dlaczego tak dlugo to trwalo?? przeciez to polityczne nieudacznuki!! Olechowski zagrozil nawet ze zalozy nowa partie... Klamstwa Tusia w pr3. www.radio.com.pl/trojka/salon/ Odpowiedz Link Zgłoś
zwispokolana [...] 30.10.06, 22:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grizzly26 Kartofle i frytki 30.10.06, 23:34 Totalnie genialne. na wskros trafione. Dobrze ze jeszcze w tym kraju sa ludzie, ktorzy cos widza. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Allah akbar pani Kingo!!!! dziekujemy 30.10.06, 23:36 Europa musi zrobic dla nas miejsce!!!! Czyz tak nie mysla zytajac te wypociny muzulmanie majacy zakusy na europe??? Przeciez ona istnieje jeszcze tylko dzieki kartoflom...Sobieskim itp. Odpowiedz Link Zgłoś
topolowka Pani Kingo, uwielbiam Pania ! 30.10.06, 23:38 Obsmialam sie jak norka. A poza tym ma Pani,niestety, racje: jest ponuro i coraz bardziej duszno. I coraz bardziej cuchnie nieprzyjemnym straszkiem, ze sie czlowiek wladzy nie spodoba. Juz to cwiczylam w swoim zyciu, za komucha. Odpowiedz Link Zgłoś
langston "a i ktozby tam nastawal na waszmosci nedzne zycie 30.10.06, 23:47 Podobne do was lewaki obawy mial niejaki Papkin. Powiedziano mu wiec: "...a i ktozby tam nastawal na waszmosci nedzne zycie..." to samo tyczy sie was Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re: "a i ktozby tam nastawal na waszmosci nedzne 31.10.06, 04:48 langston napisał: > Podobne do was lewaki obawy mial niejaki Papkin. Powiedziano mu wiec: > "...a i ktozby tam nastawal na waszmosci nedzne zycie..." > > to samo tyczy sie was ---------------------------------------------- ciebie tez .. ;-))) myslisz, ze kogos obchodzisz ?? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ryko Re: Kartoflany minister kartoflanej redaktor 30.10.06, 23:47 Jak dla mnie hamstwo Dunin bije w nią samą... nie wiem jak można zniżać się do takiego poziomu. Zero tolerancji (mam też) dla hamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ryko Re: Kartoflany minister kartoflanej redaktor 30.10.06, 23:49 oczywiście chamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Kartoflany minister kartoflanej redaktor 30.10.06, 23:59 "-No jak piszesz chamstwo!? No jak piszesz chamstwo!? -No jak? -Aaa może i dobrze..." :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kartoflany minister kartoflanej redaktor 31.10.06, 10:37 ryko napisał: > Jak dla mnie hamstwo Dunin bije w nią samą... nie wiem jak można zniżać się do > takiego poziomu. > > Zero tolerancji (mam też) dla hamstwa. I dla ortografii, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
majadaniel Re: Kartoflany minister kartoflanej redaktor 09.11.06, 20:02 Najpierw naucz sie pisac CHAMSTWO. Pani Kingo, dziekuje za pani wspaniale felietony!!! Zawsze w pelni sie z pania zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś
agamonia Kartofle i frytki 30.10.06, 23:50 kurcze nie iwedziałam,ze ta Dunin taka brzydka..... z kolei jak by była ładniejsza, pewnie pióro byłoby mniej cięte Odpowiedz Link Zgłoś
terence Kartofle i frytki 30.10.06, 23:55 uuu nic tu dodać nic tu ująć nic zakadzić... niestety Odpowiedz Link Zgłoś
stachporaj KInga na Prezydenta! 30.10.06, 23:59 Jak zawsze klasa. Prosze dolaczyc i moje slowa slepego uwielbienia, Pani Doktor! Odpowiedz Link Zgłoś
jatom Re: KInga na Prezydenta! Boże broń!! 31.10.06, 00:22 Kinga Król. Bystre oczko, piórko celne, jak z francuskiego baroku, inteligencja (pardon le mot) sans pitie, aż ciarki ze strachu przechodzą, gdy się pomyśli, że to kobieta... A na prezydenta jej szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
dijkman To po co głosowaliście na PO? 31.10.06, 00:34 Normalnie mnie skręca jak słyszę te lamenty zawiedzionych. Nie odpuszają żadnej okazji. Ciekawe ilu z was nabrało się na POPiS? A co takiego złego zrobiła UW w 2001 roku? Tak, teraz wiadomo, że powinni rozwiązać parlament w czerwcu 2000 roku i po przedterminowych wyborach porozumieć się z lewicą(nie była jeszcze taka silna więc by nie rozrabiała). Nie byłoby kaczyzmu i tuskizmu. I tak większość z was uważa, że UW była zbyt lewicowa (bo nie wszyscy z nich chodzili do kościoła) lub zbyt prawicowa ( bo część jednak chodziła). A Donaldzik to nawet określił swoich dawnych kolegów, którzy go wyciągneli z politycznego niebytu w 1994 r mianem obronców resztek PRL-u. I pytał się co w tym towarzystwie robi Tadeusz Mazowiecki. Co za bezczelność! Tekst Kingi Dunin jest chaotyczny a na końcu nawet bełkotliwy. Klepanie na okrągło o tych kartoflach stało się nudne i obciachowe. Widzę, że wielu osobom pasuje chamski język niemieckiego brukowca i chce dodać coś od siebie. Niby trochę kulturalniej. ps do Corgran Polska nie potrzebuje Zapatero lecz Aznara. Właściwie jego też nie bo mamy Balcerowicza. Jak chce Pani urzeczywistniać tą niby sprawiedliwość społeczną to proszę to robić z własnej kieszeni. Proszę też sobie wyobrazić, że można mieć liberalne poglądy zarówno na gospodarkę jak i życie społeczne, tak jak piszący te słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: To po co głosowaliście na PO? 31.10.06, 20:50 dijkman napisał: > Normalnie mnie skręca jak słyszę te lamenty zawiedzionych. > Nie odpuszają żadnej okazji. Ciekawe ilu z was nabrało się na POPiS? Nie jestem tak naiwny,a takze mam troche lepsze poczucie smaku aby na nich glosowac... > > A co takiego złego zrobiła UW w 2001 roku? Tak, teraz wiadomo, że powinni > rozwiązać parlament w czerwcu 2000 roku i po przedterminowych wyborach > porozumieć się z lewicą(nie była jeszcze taka silna więc by nie rozrabiała). > Nie byłoby kaczyzmu i tuskizmu. > I tak większość z was uważa, że UW była zbyt lewicowa (bo nie wszyscy z nich > chodzili do kościoła) lub zbyt prawicowa ( bo część jednak chodziła). > A Donaldzik to nawet określił swoich dawnych kolegów, którzy go wyciągneli > z politycznego niebytu w 1994 r mianem obronców resztek PRL-u. > I pytał się co w tym towarzystwie robi Tadeusz Mazowiecki. Co za bezczelność! hm...Tu sie z Toba zgadzam :) > > Tekst Kingi Dunin jest chaotyczny a na końcu nawet bełkotliwy. > Klepanie na okrągło o tych kartoflach stało się nudne i obciachowe. > Widzę, że wielu osobom pasuje chamski język niemieckiego brukowca > i chce dodać coś od siebie. Niby trochę kulturalniej. chyba jestes troche nadwrazliwy > > > ps do Corgran > Polska nie potrzebuje Zapatero lecz Aznara. Właściwie > jego też nie bo mamy Balcerowicza. > Jak chce Pani urzeczywistniać tą niby sprawiedliwość > społeczną to proszę to robić z własnej kieszeni. > Proszę też sobie wyobrazić, że można mieć liberalne > poglądy zarówno na gospodarkę jak i życie społeczne, > tak jak piszący te słowa. Polska nie potrzebuje Aznara,bo kimzesz on byl ??? Podwaliny pod dzisiejszy sukces gopodarczy Hiszpanii wprowadzil socjalistyczny premier Felipe Gonzales.Aznar rzadzil chaotycznie,nie radzac sobie z inflacja,przestepczoscia,zawrotnie rosnacymi cenami mieszkan i wynajmu. W czasie jego rzadow ponad 1/3 obywateli byla zatrudniona na umowy na czas OKRESLONY. cytat "Amid the relatively stagnant European economies, estimated GDP growth of 2.3% made Spain the second fastest-growing economy in the European Union in 2003. Continued expansion enabled the Spanish government to proclaim proudly that it would end the year with a budget surplus for the first time in recent history. There was little cause for complacency, however; inflation was running at 2.7% (compared with the EU's 1.7%) in November, unemployment stood at more than 10%, almost one-third of the workforce had temporary contracts, and housing prices were spiraling. The European Commission shared analysts' concerns that a hike in interest rates or unemployment could send housing prices tumbling, with disastrous consequences for families that were burdened with unprecedented levels of debt and for the financial institutions that had given them loans." koniec cytatu To,ze gospodarka jednak szla do przodu,byla to zasluga tylko i wylacznie tego,ze Hiszpanie potrafili wykorzystac pieniadze unijne. Zapatero potrafil umocnic gospodarke,stwarzajac bardziej przyjazne warunki do zycia,a takze wprowadzajac reformy spoleczne. Tego nam wlasnie potzreba!!! Zapatero,a nie jakis tam Aznar czy inny Balcerowicz... Odpowiedz Link Zgłoś
topolowka Re: To po co głosowaliście na PO? 02.11.06, 15:34 dijkman napisał: > Normalnie mnie skręca jak słyszę te lamenty zawiedzionych. > Nie odpuszają żadnej okazji. Ciekawe ilu z was nabrało się na POPiS? > > A co takiego złego zrobiła UW w 2001 roku? Tak, teraz wiadomo, że powinni > rozwiązać parlament w czerwcu 2000 roku i po przedterminowych wyborach > porozumieć się z lewicą(nie była jeszcze taka silna więc by nie rozrabiała). > Nie byłoby kaczyzmu i tuskizmu. > I tak większość z was uważa, że UW była zbyt lewicowa (bo nie wszyscy z nich > chodzili do kościoła) lub zbyt prawicowa ( bo część jednak chodziła). > A Donaldzik to nawet określił swoich dawnych kolegów, którzy go wyciągneli > z politycznego niebytu w 1994 r mianem obronców resztek PRL-u. O, ja bardzo przepraszam, ja sie na POPis nie nabralam. Nie glosowalam na PO, bo uwazam ich za mydlkow, i to od samego poczatku: odkad powolali swoja partie, wbijajac noz w plecy Unii Wolnosci. No i mialam racje, bo i opozycja sa mdla, zadna, leniwa, bez wyrazu. Tyle, ze na bezrybiu i rak ryba: w Polsce przeciez nie ma zadnej partii, ktora by miala liberalne poglady i na gospodarke, i na zycie spoleczne. I to wylacznie na tym tle PO swieci takim jasnym blaskiem. . Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Frytki 31.10.06, 05:28 Autor: vacillant Data: 30.10.06, 13:12 doskonały tekst. dziękuję. ------------------------------- Hehehe.. - I nie przypadkowo tez absztyfikant-"adorator", pisze wszystko "jak leci" MALA litera :)))) "Doskonaly tekst", gdyz funkcjonalny analfabeta dostal to, czego potrzebowal jak kania deszczu.. :)) Uzyteczny idiota ma bardzo konkretne i sprecyzowane potrzeby i oczekiwania i takie "doskonale teksty" sa jak miod na jego skolatana duszyczke sfrustrowanego polgloweczka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist jestes grafoman :) 31.10.06, 20:53 jestes frytka czy kartofel ?-?-? cholera,nigdy nie moge was rozruznic... Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: jestes grafoman :) 01.11.06, 14:17 Dla wyborcow i fanow Kingi z Warszawy przypominam, ze Kinga Dunin startuje w wyborach do samorzadu z komitetu Zielonych. Wiecej tu: www.warszawa.zieloni2004.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Kartofle i frytki 31.10.06, 08:20 Ma Pani racje Pani Kingo - Pani poglady juz nikomu nie sa potrzebne .. Dla Pani wazniejsza jest TEORIA EWOLUCJI (moze dla Pani wygody zaczniemy ja nazywac FAKTEM EWOLUCJI ?) podczas gdy w Polsce lamana jest nagminnie nietykalnosc cielesna, dla pani wazniejsze jest zeby ktos nie wykorzystal Pani wypowiedzi do dowodzenia racji pani oponentow niz psucie panstwa i niszczenie demokracji. Otoz dzieje sie pani Kingo dzieje i to calkiem sporo ... wbrew temu jak Pani stara sie czarowac rzeczywistosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
rzabba kisiel, budyn i inne produkty 31.10.06, 22:15 pani dunin poraza swa niekonsekwencja w mysleniu. czyzby wierzyla, ze stworzona z innej gliny? kisiel tez ziemniak prosze pani. Odpowiedz Link Zgłoś
messallina Kartofle i frytki 31.10.06, 23:29 brawo Pani KIngo !! kolejny raz gratuluję Pani doskonałego tekstu:(( szkoda ze ma tak doskonałego wzroku poza Panią . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Kartofle i frytki 01.11.06, 03:55 >> Dla poglądów takich jak moje właściwie nigdzie już nie ma miejsca. Czemu więc nagle miałabym się wypowiadać? (...) Pragnę zatem odwołać moje krytyczne uwagi pod adresem programu "Warto rozmawiać". Obejrzałam sobie ostatnio jeden i naprawdę wszystko było OK. Zaproszono tam całe spektrum przedstawicieli dopuszczalnych dziś opinii. PiS, PO i prawicowo-centrowych dziennikarzy. Jest to bardzo obiektywne odzwierciedlenie sytuacji. PiS z PO opluwały się na potęgę, a dziennikarze pluli na plujących za to, że plują. W tym potoku wzajemnej agresji łatwo było przeoczyć to, że wszyscy w sprawach zasadniczych mieli takie same poglądy.>> Bo po to papiez Polak zalatwil nam panstwo wyznaniowe bysmy mogli wybierac wylacznie pomiedzy jednymi kartoflami a drugimi - pomiedzy kartoflami swieconymi. Bo tylko swiecone kartofle stac beda na strazy wyznaniowego porzadku i bronic wyznaniowego panstwa. Ustanawiajac wyznaniowy system dokonal byl JP2 wielu wyborow za nas - chocbysmy nie wiem jak ludzili sie, ze wybieramy. Dla moich pogladow, co zauwazylem juz 10 lat temu - takze nie ma w Polsce miejsca, wiec tym blizsza jest mi Pani, Kingo Dunin. Zastanawiam sie tylko kiedy zepchnie pania GW tak nisko by, podobnie do innych publicystow Rezymowki, nie mogla Pani powiedziec nic - mowiac wprawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
achal Kartofle i frytki 02.11.06, 14:48 Artykuł jak zwykle świetny:)Heh ta trafność spostrzeżeń. Z niecierpliwością czekam na kolejny felieton Pani Kingi:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soulgarden Wszystkie dzieci Zeusa 04.11.06, 04:34 W bliźniaczym świecie kanclerz Jarosław Kaczyński ma glinianosłomkowe buty. Kreacjonizm jest związany z wizją w której Bóg nieustannie wspomaga stworzenie, konstruktywna opozycja wobec Boga jednak uznaje świat za bożą igraszkę. Wybrzydzanie na "platfusów" w sytuacji eksperymentu "braci narodu" jest infantylne . Tymczasem doszli do władzy bracia nie budzący po drodze w nikim kompleksów,co jest szokujące (spoglądając z perspektywy dalszego lekceważenia woli mocy). A może przesadzam? Na pewno wyborów samorządowych nie sfałszują,ale czy nie nabiorą ogólnie odwagi? By używać ostrożnie (w stosunku tego co wypracują) władzy? I jakie pole do swojej części łupu władzy będą mieli ci,którzy wyrobią sobie imiona ich ludzi? Nazbyt fantastyczna wizja! :) W każdym razie już dziś duch Jarosława bardziej miesza niż sam Nadjarosław. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Kartofle i frytki 08.11.06, 14:46 hoho, widac że gazetka traci monopol. Odpowiedzią na konkurencję sa jedynie brednie zakompleksionych pismaków. Ale poczytać i pośmiać się warto. Szczególna komedia to ci antyglobaliści i feministki walczące z korporacjami, a zarazem uświetniające politykę tych korporacji, jak choćby spółka Agora. Schizofrenia z wydawaniem dodatków o cudach papieża a zarazem patronat nad akcją z koszulkami "Nie płakałem po papiezu" też jest niezła.... Odpowiedz Link Zgłoś
ajkata20 Re: Kartofle i leesby 18.11.06, 12:32 Jak dlugo jeszcze bedzie pani opluwac Polakow,jezeli tak pani tu niedobrze ,to prosze sie wyprowadzic.Izrael ,bez wiekszych trudnosci da pani obywatelstwo a moze lessbistwo tak Ci wyzarlo mozg ,ze innaczej niepotrawisz myslec? Odpowiedz Link Zgłoś