wuetend Kobieta roku !! 15.01.09, 10:02 Tylko Maria "Prężące sie prącie" Peszek! Odpowiedz Link Zgłoś
szczepkania Polka 2008 15.01.09, 10:03 Uważam, że na ten tytuł zasługuje Agata Mróz. Swoją determinacją pokazała, że nie należy się poddawać nawet jeśli lekarze mówią NIE, jeśli mówią, że to niemożliwe. Jej marzeniem było dziecko. Mimo ciężkiej choroby zdecydowała się na nie i walczyła o każdy dzień, godzinę, minutę, sekundę dla maleństwa, które rosło pod jej sercem. Dzięki niej zrozumiałam, że najważniejsza w życiu jest wiara w niemożliwe, miłość i nadzieja, że kiedy ludzie nie dają szans warto walczyć. Niestety nie cieszyła się swoim szczęściem długo jednak wierzę, że patrzy na swoja córeczkę z góry i chroni ją płaszczem matczynej miłości zza chmur. Odpowiedz Link Zgłoś
elinkan Re: Polka 2008 15.01.09, 12:31 zza chmur to chyba nie patrzy, smazy się w piekle za dziwkarskie zdjęcia w świerszczyku. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Jola Rutowicz 15.01.09, 10:29 Jola Rutowicz jako Szkodnik Roku? To jakieś nieporozumienie. Dziewczyna ma swoje 5 minut i je wykorzystuje. Głupotą byłoby tego nie zrobić. Jak już to szkodnikami są decydenci z TV4 i TVP którzy angażują takie beztalencia do kolejnych show. Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Polka 2008 15.01.09, 10:30 "pisarka Polska"... żenua, GW ;). Przymiotniki rozpoczynamy małą literą. Ostatnio czytając artykuły mam czasem ochotę zasponsorować wszystkim redaktorom przymusowe szkolenie ortograficzno-gramatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Polka 2008-gdzie to głosowanie?! 15.01.09, 10:55 Chce zagłosować ale NIE MA TAKIEJ OPCJI. Po co te tytuły?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: Polka 2008-gdzie to głosowanie?! 15.01.09, 11:27 "Głosy wraz z kilkuzdaniowym uzasadnieniem przysyłajcie listownie na adres 'Wysokich Obcasów' lub e-mailem na polka2008@agora.pl" pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
red_berlin Re: Polka 2008-gdzie to głosowanie?! 15.01.09, 18:46 azeta7 napisał: > Chce zagłosować ale NIE MA TAKIEJ OPCJI. Po co te tytuły?!!! Właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia44 Polka 2008 15.01.09, 10:59 Z całym szacunkiem, komentarze na temat macierzyństwa są tu nie miejscu. Jednak głosowanie na Agatę Mróz kojarzy mi się z sentymentalizmem. Janda, Dymna, Peszek - to są kobiety czynu! :) Osobowści. Rutowicz szkodnikiem roku - jestem za :) Powiem tak - generalnie byle nie Cichopek - chyba już wolę Jolkę ;P hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia44 Re: Polka 2008 15.01.09, 11:03 samica1 napisała: > Świat byłby jeszcze piękniejszy, gdyby osoby typu Jola Rutowicz > mogłyby robić swoje i wyglądać po swojemu i nie być narażone na > komentarze jak ten poniżej K.K.-Z. > > Bo co? Jest jakiś uświęcony model kobiecości? > > Poza tym nie słyszałam, żeby J.R. w podobny sposób wypowiadała się o > innych kobietach. Jaką konkretnie szkodę wyrządziła komuś? Jest mi > normalnie przykro, jak zawsze, kiedy jedna kobieta o drugiej wyraża > się z pogardą. > > Żeby było jasne - tak samo długo jestem w stanie znieść ją w > telewizji, co Kazimierę Szczukę i Zofię Bigosową. Czyli ile? A to już > nie ma nic do rzeczy. Szczuka mysli. Nie przepadam za takim modelem kobiecości, ale prezentuje sobą co innego. Rutowicz - pustka, bezguście, żenada intelektualna. Niech sobie bedzie ok. Ale po co to lansować? Zdrowych wzroców kobiecości tez nie widzę. Przeintelektualizowane feministki zapominające czym tak naprawde jest kobiecość i jej piekno róznież moim zdaniem do nich nei należą. Trudno nazwać kobiecą Szczukę czy Dunin. Ale one przynajmniej mają intelekt... Odpowiedz Link Zgłoś
samica1 Re: Polka 2008 15.01.09, 22:56 e-milia44 napisała: >Rutowicz - pustka, bezguście, żenada intelektualna. Niech sobie bedzie > ok. Ale po co to lansować? Ktoś w którymś poście napisał, że (jedne) media ją wylansowały, i (inne) media ją wyszydzają. Rzucili się na nią wszyscy jak na zabawkę, za dwa lata zapomną. Więc niech sobie błyszczy, śmieszy, straszy, żenuje - i co się komu złego stanie z tego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Polka 2008 15.01.09, 11:14 gdyby ktoś potrzebował dowodu na antypaństwowość Gazety Pomrocznej to ma. Czyżby Michnik brał udział w Przedsiębiorstwie Holokaust? czy też on tak tylko z czystej bezinteresownej nienawiści lży urząd prezydenta RP III? Odpowiedz Link Zgłoś
themoony Polka 2008 15.01.09, 11:21 Z tej całej listy ja wybieram dwie :) (tzn między panią prof. Alicją Chybicką i aktorką Magdaleną Cielecką). Chociaż, jeśli mam dokonać ostatecznego wyboru wybieram prof. Alicję Chybicką, która jest naprawdę godna podziwu, uznania i na pewno szacunku! Odpowiedz Link Zgłoś
oscuronegro dr Anna Chrapusta 15.01.09, 11:57 Za niepoddawanie się SB-eckim metodom pracy policji i prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
sprocket74 Polka roku to zarośnięty babsztyl... 15.01.09, 12:11 ...tak przynajmniej zrozumiałem "zachwyt" Anny Baumgart nad nominacją Marii Peszek. Nie chcę się nawet zastanawiać czy obie panie wcielają w życie to "wyzwanie rzucone reżimowi...". Bleee... Poza tym proponuję przyznać pani Baumgart nominację na "Samobója Roku" bo swoim komentarzem utwierdziła mnie tylko w przekonaniu, że "prawdziwe feministki" nie używają maszynek do golenia bo to przecież wymysł mężczyzn i wyraz ich dominacji nad ciemiężonymi kobietami... Porażka. Kompletna porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero ten kurdupel wystajacy spod fortepianu to jest tam 15.01.09, 13:09 chyba w roli kornika?! Odpowiedz Link Zgłoś
dosad Polka 2008 15.01.09, 13:18 Nie wiem, kto zgłasza kandydatki do plebiscytu na miano Polka roku, poniewaz niektóre kandydatki to zupełnie nietrafione pomysły np. p. Kruk - ona co najwyzej mogłaby pretendować do miana Anty- Polki. Natomiast rozumiem, dlaczego niektóre nazwiska sie powtarzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
anglo 3/4 kandydatur to babochłopy a nie kobiety roku. 15.01.09, 13:37 3/4 kandydatur to babochłopy a nie kobiety roku. Feministki, które od czasu matury nie mogą sobie znaleźć chłopa, albo od czasu rozstania z typem, który lał po gębie i wmówił, że wszyscy faceci tacy właśnie są.. Odpowiedz Link Zgłoś
jakks Re: Polka 2008 15.01.09, 13:55 ja bardzo lubie Jole Rutowicz.tylko idioci sie z niej nasmiewaja. Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Dlaczego wszystkie kobiety sa socjalistkami 15.01.09, 14:26 Swiadomymi badz nieswiadomymi. Ale w zyciu nieslyszalem jeszcze kobiety konserwatystki. Albo Libertarianki. Same lewicowe. No zobaczcie na ta liste. Brakuje jeszcze dwoch typow: - nazi-feministki - szefa parti kobit. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Dlaczego wszystkie kobiety sa socjalistkami 18.01.09, 01:49 rtd5rtd napisała: > Swiadomymi badz nieswiadomymi. Ale w zyciu nieslyszalem jeszcze kobiety konserw > atystki. Albo Libertarianki. > > Same lewicowe. No zobaczcie na ta liste. Brakuje jeszcze dwoch typow: > - nazi-feministki > - szefa parti kobit. Co to jest 'nazi-feministka'? Moglabys przyblizyc? Bo nie rozumiem. A - i skad wiesz, jakie poglady ma Janda? Peszek? Skarga? Odpowiedz Link Zgłoś
asdfhjkl do samicy1 15.01.09, 14:49 Swiat bylby jeszcze piekniejszy, gdyby kazdy wlaczajac KKolende- Zaleska mogl wyrazic swoja opinie, a nie tylko SAMICA1 (co za wiele mowiacy Nick! hahaha kon by sie usmial:D) co do Rutowicz- zwracaj mniej uwagi na plec, a na zachowanie.No ale czego sie spodziewac po babie z nickiem Samica? Odpowiedz Link Zgłoś
molica ex ks Bartoś i Anna Krajewska 15.01.09, 15:22 To jest dopiero żenada - były ksiądz Bartoś typuje na Polkę 2008r. Annę Krajewską - kobietę u której mieszka! Brawo Gazeto! Tak trzymać! To są autorytety co się zowie! Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: ex ks Bartoś i Anna Krajewska 18.01.09, 01:51 Rozumiem, ze byly ksiadz nie ma prawa glosu - bo? A - i w regulaminie typowania kandydatek powinno byc zastrzezone, ze jesli nie daj bog mieszka sie z osoba, ktora sie uwaza za godna miana 'Polki Roku' to i tak pobite gary - glosowac na nia nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
hopsasasa Polka 2008 15.01.09, 15:36 Według mnie Polką 2008 powinna zostać Agnieszka Chylińska. Bo jest seksowna i inteligentna... Odpowiedz Link Zgłoś
zsxdcf Polka 2008 15.01.09, 23:49 Ja głosuję na Jandusię.Jednak teatr postawiła.Nie pcha się na szkło.Nie pieprzy bez sensu.Trochę przeżyła z tymi chłopami.Jednak najważniejszą wartością Jandy jest Marysia. Drugie miejsce dla tej delikatnej,a jakże silnej i zdecydowanej Włoszczowskiej.Naprawdę klasa dziewczyna.Politechnikę zaliczyła. Malina dla tej co oka nie wykole.Wstrętne babsko,wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
zenon_ziembiewicz Polka 2008 16.01.09, 18:17 Zawsze z zainteresowaniem czytałam o paniach nominowanych do tytułu Kobiety Roku, choć nigdy nie głosowałam. Trudno było mi wybrać spośród tej plejady kobiet sukcesu, z ważnymi dokonaniami, ciężko pracujących, powszechnie szanowanych. Uważałam, że każda z nich zasługuje na nagrodę, więc jak miałabym wskazać tą jedną, najlepszą? W tym roku jest inaczej i po raz pierwszy głosuję – bo działalność jednej z Pań bezpośrednio narusza spokój mojej rodziny. Tą Panią jest Jola Rutowicz. Mam 32 lata i prawie 11-letnią córkę. Zosia jest mądrym i dobrym dzieckiem. Niedawno kupiliśmy nowy, szybki komputer i moja córeczka codziennie buszuje po stronach typu "pudelek" i "kozaczek". Widzę, jak zmieniła się w ciągu tych ostatnich kilku tygodni: po cichu kupuje błyszczyk, męczy mnie o kompletnie niepotrzebny jeszcze stanik, podbiera mi kosmetyki, goli nogi, w swoim pokoju zakłada moje buty na wysokim obcasie i tańczy przed lustrem. Co najgorsze – robi sobie masę zdjęć w minach i pozach dziewczyn z portali randkowych, zapełnionych tysiącami mniej lub bardziej udanych kopii Dody i Joli Rutowicz, proszących o ocenę w skali 1-10. W mojej córce budzi się kobieta – dość wcześnie, ale to naturalne, byłam na to przygotowana. Wychowałam się w Niemczech i w wieku 15 lat byłam ostatnią dziewicą w klasie. O co zatem chodzi? O wzory, na jakich opiera swoją wiedzę o kobiecości i więcej – o drodze do życiowego sukcesu. Już połknęła bakcyla „bycia jak Jola“, widzę zmiany każdego dnia, ale staram się nie reagować, bo niech się wyszaleje, przejdzie jej… W końcu nic tak nie smakuje, jak zakazany owoc. A jak nie przejdzie? A jeśli stanie się dziewczyną z programu MTV, który wspólnie oglądałyśmy któregoś popołudnia, i tak jak tamta, powie mi „odp..dol się mamo, nie muszę się uczyć, by zajść daleko“. Jak mam zatem wpłynąć na moje dziecko? Zakazać i zacząć krzyczeć na nią? To bez sensu, zamknie się przede mną, stracę z nią kontakt, a swoje zrobi i tak z koleżankami. Jakie mam argumenty na „nie“? Jola udowodniła mam wszystkim, że nie trzeba kompletnie nic, oprócz tupetu, bezczelności i złego gustu, aby zostać gwiazdą, skupić na sobie zainteresowanie mediów, błyszczeć w najlepszym czasie antenowym, udzielać wywiadów czołowym polskim dziennikarzom. Wiem, o czym mówię, trzy dni oglądałam filmy z Jolą na YouTube, przeglądałam prasę, czytałam wywiady. Z przerażeniem odkryłam, że ta dziewczyna nie jest wybrykiem natury, kobietą z brodą pokazywaną w medialnym cyrku ku uciesze gawiedzi. Jest reprezentantką świata równoległego, zaludnianego przez setki tysięcy podobnie myślących i wyglądających ludzi. Świata, który w osobie Joli Rutowicz zyskał - niestety - pełnoprawność i odpłaca jej za to uwielbieniem. Pragnęłam, aby moje dziecko było wszechstronne i ciekawe świata. Przecież włożyłam tyle wysiłku, aby była ambitna, lubiła zdobywać wiedzę i miała szerokie horyzonty. Całe lata mojego gadania poszły na marne, bo kariera Jola przeczy wszystkim wartościom, które starałam się wpoić mojemu dziecku. Rozmawiałam z wieloma rodzicami i mam wrażenie, że zamykają oczy, nie widzą problemu, to ich nie dotyczy. Tylko jeśli tak, to dlaczego moje dziecko wraca z szkoły i opowiada mi, że dziewczynki chcą się bawić tylko w Jolę, Dodę lub Paris Hilton? Moim tegorocznym wyborem chcę jej powiedzieć „Kochana córeczko, nie idź proszę w tę stronę“. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Polka 2008 18.01.09, 01:46 E tam, nie ma sie czym przejmowac. Zupelnie naturalne, ze corka - dojrzewajac - zaczyna czniac serdecznie wszystko to, co jej rodzice do glowy wkladali. Im bardziej stawialiscie na jej zycie wewnetrzne, tym bardziej ona zacznie sie skupiac na powierzchownosci. A kariera Joli juz sie dopala, media zjadly ja i wypluly, jak wiele innych przed nia i, niestety, po niej. Zaraz pudelek do niej dopisze jakis zgrabny moral, nie boj nic. Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Polka 2008 18.01.09, 12:23 zenon_ziembiewicz napisał: > Jak mam zatem wpłynąć na moje dziecko? Zakazać i zacząć krzyczeć na nią? Pozytywnymi przykładami! - np. siostry Radwańskie, Natalia Partyka w sporcie itd., nominowana przez WO Magda Bojarska, 17-latka z Warszawy, która została nagrodzona I Nagrodą na XX Międzynarodowym Konkursie Młodych Naukowców (finał w Kopenhadze w 2008 r.), zdolni, utalentowani, ciężko pracujący na swój sukces młodzi uczestnicy You Can Dance. Tą są prawdziwe wzory, to są osobowości, z który warto brać przykład to są/ będą kariery! Kariera Joli sztucznie wypromowana skonczy się szybciej niż się zaczęła, a cóż jest warta taka kariera. Odpowiedz Link Zgłoś
lawinka004 Polka 2008 17.01.09, 19:00 Anna Kornacka- pojawiała sie jako cień marszałka zachodniopomorskiego (prywatnie to jego siostra). Krązyly pogloski o tym ,że wykozystując swoja pozycje ulatwia sobie prowadzenie biznesu ( jej firma organizowała imprezy na zleceniu UM)i miedzy innymi dlatego marszalek musial zrezygnować z zajmowanego stanowiska. Obecnie prowadzona jest wewnetrzna kontrola UM potwierdzajaca szereg nieprawidlowości w przetargach np., na organizowanie imprez. uwazam ,że osoba uzyskująca tytul Polka Roku nie powinna byc uwiklana w jakiekolwiek wieloznaczności. Odpowiedz Link Zgłoś
mmarska Re: Polka 2008 18.01.09, 13:43 Informuję, że w odpowiedzi na ordynarne kłamstwa naruszające dobre imię Pani A.Kornackiej zostanie wytoczone powództwo cywilne, co wiąże się również z wystąpieniem o ujawnienie personaliów osoby ukrywającej się pod nickiem "lawinka004". Adwokat Marta Marska-Błahy. P.S. Wolność słowa (zwłaszcza na anonimowym forum) powinna mieć swoje granice wyznaczane przez prawdę i kulturę osobistą użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
emmadax Polka 2008 - Danuta Olewnik 19.01.09, 22:42 Moim zdaniem Polką roku jest Kobieta o Smutnych Oczach - Danuta Olewnik. W 2008 r. nie udało się jej i jej rodzinie doprowadzić do ujawnienia zleceniodawców porwania i zabicia jej brata, nie udało się im doprowadzić do ujawnienia wszystkich mechanizów mataczenia, nieudolności, zacierania śladów w trakcie śledztwa. Olewnikowie przypominają Donkiszotów, a ich działania - walkę z wiatrakami. Pomimo tego Pani Danuta nie poddaje się,chociaż do tej walki potrzeba niemałej desperacji, o czym świadczyła - chociażby dramatyczna wypowiedź o tym, że jej rodzina zawiodła się na państwie, oskarżając jego władze o bezczynność. To brzmiało prawie jak Jezusowe 'Boże mój, czemuś mnie opuścił'. W tym kontekście nie wiem, czy określenie jej Polką 2008 nie byłoby dla niej obraźliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Polka 2008 10.03.09, 16:17 Uważam, że z wyjątkiem Magdy Bojarskiej, wszystki kandydatki z dziedziny "nauka" powinny znaleźc się raczej w kategorii polityka i społeczeństwo. Nikomu nie chciało się przejrzeć żadnych list grantów, nagród, stypendiów, publikacji i innych dokonań polskich kobiet nauki, żeby zaproponować sensowne kandydatki. Odpowiedz Link Zgłoś
wierzba1044 Polka 2008 08.12.09, 20:28 Beata Tyszkiewicz to jest mój typ Polki roku 2009 Odpowiedz Link Zgłoś