Dodaj do ulubionych

Życzenia dla Patryka

16.02.09, 14:22
Dziękuję Pani Joanno za ten artykuł !

Ja bardzo żałuję, że w kinie i telewizji nie pokazuje się brzydkich ludzi. Ba - jest gorzej ! Bo przecież czasem taki brzydki się trafi, nie ma rady. Wykluje się taki geniusz, którego natura śmiała uzbroić w wielki intelekt, zapominając przy tym o darwinowsko estetycznej cielesności. I wtedy trzeba pokazać i przeboleć. Tak to chyba wygląda. W kulturze popularnej umiejętność pięknego pokazywania brzydoty (czy też raczej tego, co wg praw Darwina do piękna nie należy, ale już wg praw ludzkiego rozumu piękne być może) nie istnieje. Byłoby to zresztą wbrew jej naturze, bo pop-kultura jest przecież najszerszą ludzką realizacją idei powierzchowności.

Mam nadzieję, że sztuka Pana Patryka powierzchowna nie jest. A wtedy niech się zakochuje jak chce ;)
Obserwuj wątek
    • turtlezzz Życzenia dla Patryka 16.02.09, 14:24
      Dziękuję Pani Joanno za ten artykuł !

Ja bardzo żałuję, że w kinie i telewizji nie pokazuje się brzydkich ludzi. Ba - jest gorzej ! Bo przecież czasem taki brzydki się trafi, nie ma rady. Wykluje się taki geniusz, którego natura śmiała uzbroić w wielki intelekt, zapominając przy tym o darwinowsko estetycznej cielesności. I wtedy trzeba pokazać i przeboleć. Tak to chyba wygląda. W kulturze popularnej umiejętność pięknego pokazywania
    • jednokolanko Życzenia dla Patryka 16.02.09, 16:47
      Ja też dziękuję. W filmie "Jesteś piękna" słyszą od przystojnych facetów piękne
      kobiety. W życiu usłyszy to każda:) I właśnie tak być powinno. Szkoda, że twórcy
      filmowi myślą jednotorowo. A w sztuce doceniam umiejętność pokazania urody
      ciała, które nie mieści się w kanonach.
    • mech-k Re: Życzenia dla Patryka 21.02.09, 13:45
      Na plackowate piersi pomaga dobrze dobrany biustonosz ;-)
      Tak w ogóle to my, ludzie, siebie nie akceptujemy i nie kochamy. Widzimy w nas
      samych całe mnóstwo wad i niedoskonałości, a w naszych bliźnich widzimy ich
      jeszcze więcej i nie możemy sie powstrzymać od komentarzy, właśnie to jest
      GORSZĄCE. Nie ciało, nagość, kolor włosów, oczu, skóry, tylko ta przemożna chęć
      oceny, komentarza i - w wielu przypadkach - podniesienia niskiej samooceny
      cudzym kosztem. Tylko to powinno gorszyć i wywoływać sprzeciw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka