Dodaj do ulubionych

Korzystanie z cudzego konta jest zabrnionione Nr 2

09.02.08, 16:13
Witam
W jaki sposob firma która zatrudnia pracowników ma
wystawiać aukcje aby nie łamać regulaminu allegro dotyczącego,"
korzystanie z cudzego konta jest zabrnionione"
mam zarejestrowaną działalnośc i zatrudniam kilka osob,pracownicy w
róznych miejscach wystawiają aukcje na moim koncie, czy to jest
dozwolone.
To pytanie juz padlo na tym formum...odpowiedz jest dla mnie jednak nie
dokonca zrozumiala.

Jezeli jest taka mozliwosc prosze o szczegolowe wyjasnienie , jakie warunki
musza byc spelnione , aby z konta firmy ( dzialanosc zarejestrowana jak "osoba
prowadzaca dzialanosc gospodarcza") moglo korzystac np 5 pracownikow,
pracujacych dla tej firmy, na podstawie umowy.

Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • moje_alle Zacytuję admina ... 09.02.08, 18:15
      "5.1 "Rejestracja osoby fizycznej korzystającej z Usług QXL dokonywana jest po
      podaniu imienia i nazwiska, pełnego adresu zamieszkania (stałego lub
      tymczasowego) wraz z nazwą kraju i regionu (województwa), adresu e-mail, numeru
      telefonu kontaktowego, nazwy, pod która użytkownik występuje w Allegro, hasła i
      opcjonalnie innych danych zawartych w formularzu rejestracyjnym",

5.2 "Rejestracja osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie posiadającej
      osobowości prawnej, dokonywana jest po podaniu nazwy (firmy spółki), imienia i
      nazwiska osoby upoważnionej do kontaktów z Allegro, adresu siedziby wraz z nazwa
      kraju i regionu (województwa), adresu e-mail, numeru telefonu kontaktowego,
      nazwy pod która użytkownik występuje w Allegro, hasła i opcjonalnie innych
      danych zawartych w formularzu rejestracyjnym".

Otóż w świetle zasad Serwisu z konta zarejestrowanego na osobę fizyczną może
      korzystać tylko i wyłącznie jego Właściciel, czyli osoba, która dane konto
      założyła. Udostępnienie swojego konta innym osobom stanowi poważne naruszenie
      Regulaminu.

W przypadku kont firmowych faktycznym Właścicielem konta jest firma, natomiast
      pole przeznaczone na imię i nazwisko Użytkownika służy do podania danych osoby
      upoważnionej do kontaktów z Allegro. Logicznym jest, że w przypadku firm osoba
      upoważniona do kontaktów z Allegro (czyli de facto obsługująca konto) może się
      zmieniać choćby z powodu zmiany obowiązków w firmie, lub też zmiany miejsca
      pracy". MA.
      • ambersss Re: Zacytuję admina ... 09.02.08, 18:23
        kradniesz ... Ciebie też okradną!!!?????????????....Coz to sa za insynuacje
        szanowny panie czy tez pani..... Wypraszam sobie , uzywania tego typu stwierdzen
        w odpowiedzi na moje pytania postawione na formum publicznym jak rowniez
        niepublicznym.

Za cytat oczywiscie dziekuje.
        • moje_alle Re: Zacytuję admina ... 10.02.08, 14:01
          ambersss napisała:

> kradniesz ... Ciebie też okradną!!!?????????????....Coz to sa za insynuacje
          > szanowny panie czy tez pani..... Wypraszam sobie , uzywania tego typu stwierdze
          > n
          > w odpowiedzi na moje pytania postawione na formum publicznym jak rowniez
          > niepublicznym.

trzeba być wyjątkowym [wymoderowano] żeby cytat/identyfikator wpisany na stałe
          przy każdej wypowiedzi danego użytkownika, wziąć za odp. na zadane pytanie.MA.
      • ambersss Re: Zacytuję admina ... 09.02.08, 18:32
        A jak to sie ma do sytuacji , jezeli zarejestrowana w allegro tzw "firma " ,
        posiada oficjany status osoby fizycznej prowadzacej dzialanosc gospodarcza,
        czyli ( jak wynika to z innych postow ) traktowana jest przez allegro jako konto
        prywatne ( byc moze jestem tu w bledzie). Czy wowczas przytoczone w powyzszym
        cytacie zasady ( wpisywania w odpowiednie pola danych osob odpowiedzialnych za
        kontakty z allegro) rowniez beda dotyczyly takiej sytuacji.

Rowniez, jak wyglada sytuacja kiedy ta sama firma ma 5 pracownikow
        ,obslugujacych dane konto , a istenieje mozliwos wpisania tylko jednej osoby .

Dziekuje za uwage.
        • tata1973 Re: Zacytuję admina ... 10.02.08, 12:18
          Musisz zalozyc dla kazdego pracownika oddzielne konto firmowe, na Allegro czesto
          mozna spotkac takie rozwiazanie, przyklad firma/hurtownia dziecieca Baby-Maxx z
          Wroclawia, maja 10 kont ktore sa firmowe ale obslugiwane przez pracownikow
          (kazdy pracownik ma swojego nicka), nazwy kont sa przykladowo takie: Baby-MaXX,
          Baby-MaXX-1, Baby-MaXX-3 itd.
          Problem rozwiazany w prosty sposob a Tobie umozliwi kontrole nad azdym z
          pracownikow :-)
          • ambersss Re: Zacytuję admina ... 10.02.08, 16:50
            Dziekuje za odpowiedz ....bardzo bardzo pomocna.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka