Dodaj do ulubionych

Pismo Tramwajów Śląskich SA

25.05.10, 22:05
Otrzymaliśmy od Tramwajów Śląskich SA dokumenty dotyczące rozwiązania umowy świadczenia usług przewozu pasażerów w tramwajowej komunikacji miejskiej w Gliwicach w sposób bezterminowy.
W piśmie KZK GOP informuje, że miasto Gliwice nie przewiduje w ciągu najbliższych 15 lat wznowienia tej komunikacji. KZK GOP wskazuje na konieczność usprawnienia obsługi kompleksu handlowo-usługowego Focus Park, który będzie dużym generatorem ruchu.
Z treścią pism można się zapoznać na naszej stronie.
Obserwuj wątek
    • Gość: czesia Re: bełkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 22:08
      To już trzeci albo czwarty link do tego samego bełkotu. Przestańcie spamować
      albo spuszczajcie się z płucienniczakiem w jednym temacie.
      • st-ach nie widzę ani bełkotu ani mnogości tematu 26.05.10, 09:05
        nie czuję ani bełkotu ani nie widzę mnogości tego samego tematu.

Gdyby o tramwaju w Gliwicach (jego likwidacji) mówiono NON STOP i to we wszystkich mediach- czego nie uświadczysz, nie byłoby to przeciwwagą do tego co zrobiono!

To skandal i uwstecznianie, na miarę barbarzyństwa i świadomego dotruwania środowiska wystarczająco zatrutego jak na warunki by tu żyć.
        • Gość: kibic do Fesi;-) IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.10, 10:06
          Hallo fesiu, A co z twoim wątkiem, który b.ciekawie sie rozkręcał pt:
          www.slownik-online.pl/kopalinski/24C557FE71F89EC7412565D4005505F0.php
          Przecież nie było w nim żadnych rasistowskich paroli to czego some, już po siódmej wypowiedzi go tak biczował, ze odpłynął?
          Czyżby biedny some, tez tutaj pracował na pilota, czy cuś?:-)
          • fesia Re: do Fesi;-) 26.05.10, 14:58
            Gość portalu: kibic napisał(a):

> Hallo fesiu, A co z twoim wątkiem, który b.ciekawie sie rozkręcał

jest tutaj
            forum.gazeta.pl/forum/w,396,111959118,111959118,Falsz_magistrackiego_bonza_.html
            > Czyżby biedny some, tez tutaj pracował na pilota, czy cuś?:-)

nieee,może mnie nie lubi ;-(
            Some zdarzają sie kiksy;) ale adminem jest spoko.

Pozdro.
            • somepoint210 Re: do Fesi;-) 26.05.10, 21:35
              fesia napisała:

> nieee,może mnie nie lubi ;-(
              > Some zdarzają sie kiksy;) ale adminem jest spoko.

hej fesiu, dobrze wiesz, ze cie lubie:)
              i zgadza sie, nie przenioslem tego watku. cos mnie sie zdaje, ze jakis dyzurny z
              katowickiego dodatku raczyl sobie pogrzebac z palcem w nosie. zaraz zakrece sie
              kolo tego, ale jak sie domyslasz efekt moze byc daleki od oczekiwan:)
              pozdro.
              • hqw Re: do Fesi;-) 27.05.10, 21:03
                > i zgadza sie, nie przenioslem tego watku. cos mnie sie zdaje, ze jakis dyzurny
                > z katowickiego dodatku raczyl sobie pogrzebac z palcem w nosie.

Może to ten, który prowadzi na Gazecie frankiewiczową gadzinówkę pt: "Gazeta Gliwice" i pilnuje, żeby jego dobrodziej wypadał korzystnie w ankietach tam zamieszczanych w ankietach tam zamieszczanych

To nie pierwszy wątek, który wyleciał w dziwny sposób.
              • st-ach Re: do Fesi;-) raczej nie wiarygodne 27.05.10, 21:33
                > hej fesiu, dobrze wiesz, ze cie lubie:)
                > i zgadza sie, nie przenioslem tego watku. cos mnie sie zdaje, ze jakis dyzurny
                > z
                > katowickiego dodatku raczyl sobie pogrzebac z palcem w nosie.

tak się jakoś dziwnie składa, że jakimś niepojętym trafem, opinie a nawet jej wątki, zostają ostatnio po prostu uicestwiane.
                no bo proszę mnie oświecić tutaj- bo nie ma wątku więc tam pisać nie mogę, co stało się z wątkiem fesi właśnie, gdzie poświęciła bardzo dużo czasu ale też pracy, aby wykazać analogię pomiędzy uzależnieniem jakim jest m. inn. alkoholizm a notorycznym mówieniem nie prawdy a nawet kłamstw, tylko dla tego, aby obronić swoje uzależnienie.

chodziło o osobę, która piastuje obecnie prominętne stanowisko w Gliwicach.

ja tam też poświęciłem mnóstwo czasu i pracy, bo to jest nie lada sztuka, kiedy korci chcieć i móc bardzo wiele, w sumie jednak nie napisać nic- dla dobra sprawy.

powtarzam się, ale jest to zadanie bardzo trudne, kiedy język świerzbi, ale masz obawy że może to być uznane za groźby karalne, albo że osoba krytykowana może poczuć się iż jej dobra zostały naruszone, albo jej dobre imię (którego de facto nie posiada w ogóle) zostało narażone na szwank.
                • Gość: kibic Re: do Fesi;-) raczej nie wiarygodne IP: *.dip.t-dialin.net 27.05.10, 22:31
                  st-ach napisał:

> tak się jakoś dziwnie składa, że jakimś niepojętym trafem, opinie a nawet jej w
                  > ątki, zostają ostatnio po prostu uicestwiane.
                  > no bo proszę mnie oświecić tutaj- bo nie ma wątku więc tam pisać nie mogę, co s
                  > tało się z wątkiem fesi właśnie, gdzie poświęciła bardzo dużo czasu ale też pra
                  > cy, aby wykazać analogię pomiędzy uzależnieniem jakim jest m. inn. alkoholizm a
                  > notorycznym mówieniem nie prawdy a nawet kłamstw, tylko dla tego, aby obronić
                  > swoje uzależnienie.
                  >
                  > chodziło o osobę, która piastuje obecnie prominętne stanowisko w Gliwicach.

Widzę st-ach, ze nieuważnie śledzisz ten wątek, bo fesia podrzuciła z powrotem link ze swoim wątkiem proszę:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,396,111959118,111961769,zastanawiajace_ale_w_istocie_jest_cos_na_rzeczy.html
                  Tak, ze istnieje wiele możliwości, żeby i ten wątek dalej kontynuować;-)
                  Obowiązkiem nas mieszkanców jest patrzeć na ręce wybranej wadzy i ją rozliczać, a szczególnie wtedy kiedy przed kolejnymi wyborami zaczyna bajerować na potęgę w sprzyjających jej gadzinówkach.
                  Posłuchaj Komora jak sie przy każdej okazji chwali, ze siedział za komuny. Może ci co nas tutaj inwigilują, chcą nas za parę lat wypromować na prezydentów:-) A wiec, nie rozumiem twoich obaw;-)
            • Gość: kibic Re: do Fesi;-) IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.10, 22:00
              fesia napisała:
              nieee,może mnie nie lubi ;-(

Noooo i zobacz fesiu jeszcze trwasz, a wiec może some cię juz polubił;-)
              A za linka dziękuję.

Re: Fałsz magistrackiego bonza !
              sss9 25.05.10, 15:39 Odpowiedz
              a czy Frankiewicz zabezpieczył już środki wystarczające na odbudowę
              zmodernizowanej linii tramwajowej po upływie 15-stu lat?
              bo na nowy magistrat zabezpieczył już blisko 100 mln zł.
              • sss9 Re: do Fesi;-) 27.05.10, 15:38
                Gość portalu: kibic napisał(a):

> Re: Fałsz magistrackiego bonza !
                > sss9 25.05.10, 15:39 Odpowiedz
                > a czy Frankiewicz zabezpieczył już środki wystarczające na odbudowę
                > zmodernizowanej linii tramwajowej po upływie 15-stu lat?
                > bo na nowy magistrat zabezpieczył już blisko 100 mln zł.

taką kwotę zapisano w budżecie na 2010 i kolejne lata.
                z taką bezradną R.M. może nie potrzebować kredytu - zlikwiduje A4, bo
                przecież powietrza nie opłaca się wozić nawet autobusem, albo nie
                dofinansuje szpitali, albo obetnie fundusze na kulturę, której i tak
                nie rozumie... możliwości ma wiele.
                • Gość: kibic Re: do Fesi;-) IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.10, 21:43
                  sss9 napisał:

> Re: Fałsz magistrackiego bonza !

sss9 napisał:

> taką kwotę zapisano w budżecie na 2010 i kolejne lata.
                  > z taką bezradną R.M. może nie potrzebować kredytu - zlikwiduje A4, bo
                  > przecież powietrza nie opłaca się wozić nawet autobusem, albo nie
                  > dofinansuje szpitali, albo obetnie fundusze na kulturę, której i tak
                  > nie rozumie... możliwości ma wiele.
                  >

Noooo i sam widzisz tacy mondrzy, a Kłodnica im taki numer wykręciła;-)
                  Jest całkiem możliwe jak powiadasz, ze żeby wybudować takiego urojonego molocha(nowe miejsca pracy;-) to faktycznie mogą nie tylko tam poobcinać, ale i polibudę zlicytować. Wiesz, jeżeli dalej nic nie zrobią z tą Kłodnicą, to tego molocha będą musieli na jakiś pontonach wybudować, a to podniesie koszta o dalsze 30%, no to potem z czego obetną? Pozostają im już tylko własne jaja, ale czy oni je jeszcze maja?;-)
    • Gość: Asia Re: Pismo Tramwajów Śląskich SA IP: 217.149.44.* 26.05.10, 09:44
      i ja w tym mieście mieszkam...aż wstyd się przyznać...żałość i
      sromota
      • sierpien-1 Re: Pismo Tramwajów Śląskich SA 26.05.10, 21:09
        Gdzie sa trole magistrackie ? Jazmig spisz albo sie wstydzisz
        prawdy ,a moze sprawdzacie wiarygodnosc pisma.Szydlo zawsze wyjdzie
        z worka .Gliwiczanie poznaja wreszcie prawde o likwidacji tramwaji w
        miescie.Nie ekologia ,stan techniczny taboru,zle zarzadzanie
        tramwajami tylko budowa MEGA BLASZAKA FOCUS.
        • artehcal Re: Pismo Tramwajów Śląskich SA 26.05.10, 21:53
          Gliwiczanie poznaja wreszcie prawde o likwidacji tramwaji w
          > miescie.Nie ekologia ,stan techniczny taboru,zle zarzadzanie
          > tramwajami tylko budowa MEGA BLASZAKA FOCUS.

Frankiewicz przeliczył się- na likwidacji tramwaju- jak nikt nigdy dotąd na niczym, i proszę ten fakt odnotować, tak jak wypowiedź niejakiego jarząbka z filmu Bareji;

- "łubu dubu łubu dubu, zalało nas- nie ma cudów", winien ZyF!
        • Gość: jazmig [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 15:55
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • jazmig Do moderatora grupy 30.05.10, 12:32
            w tym wątku są wpisy kogoś podszywającego się pod mój nick z IP:
            *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Facet udaje pracownika UM Gliwice, ja nie jestem pracownikiem UM i
            nie mam z nimi nic wspólnego. Mam swoje poglądy, które w częśći
            pokrywają się z tym, co robi UM Gliwice, a w części jestem przeciwny
            ich poczynaniom.
            • Gość: informatyk Re: Do moderatora grupy IP: *.opera-mini.net 31.05.10, 14:08
              To masz problem bo twoje wpisy i tego nie zalogowanego są tak samo głupie i nie sposób ich odróżnić.
    • Gość: jazmig [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 10:34
    • Gość: jazmig [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 22:45
      • Gość: Tragedia Śląska Foty z Dyrekcji Tramwajów Śląskich IP: 89.174.178.* 01.06.10, 17:37
        forum.gazeta.pl/forum/w,120,69196192,112269539,Re_Nowy_Prezes_w_Tramwajach_Slaskich.html?wv.x=2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka