sss9
17.04.12, 20:29
Żałobny wtorek w Gliwicach. Klub Platformy Obywatelskiej stracił radnego. Krzysztof Kleczka już nie chce być członkiem. teraz chce być szefem własnego kółeczka.
nawet nie wiedziałem, że taki radny istnieje. wstyd mi, ale kto z was wiedział, niech pierwszy rzuci żwirkiem. ja natychmiast rzuciłem się na jego stronę internetową, żeby poznać, kogóż to nie było mi dotąd dane podziwiać i jakąż stratę mam wraz z wami opłakiwać.
na dzień dobry radny przywitał mnie radosną nowiną:
"Szanowni internauci, gliwiczanie.
Oddaję do Waszej dyspozycji odświeżoną stronę internetową, poświęconą mojej działalności na rzecz naszego miasta - Gliwic. Działalności tej szeroko pojętej, zarówno w Radzie Miejskiej, jak i po za nią. Mam nadzieję, że strona będzie cieszyła się dużą liczbą odsłon. Zachęcam do częstych odwiedzin - jednocześnie liczę na sygnały dotyczące wszelkich spraw w których jako radny mógłbym pomóc."
zacieram ręce i wchodzę w nowy, wspaniały świat radnego, nie licho podniecony czekającymi mnie atrakcjami i...
i pierwsze rozczarowanko, bo w dziale "Aktualności" nie ma informacji o najświeższej decyzji życiowej naszego dzisiejszego bohatera. są za to dość czerstwe i lakoniczne informacje z 1 września 2011, oraz 12 i 17 stycznia 2012 i nie wiem jak one się mają do zapowiadanej wyżej "szeroko pojętej działalności" radnego, bo trudno mi za takie uznać otrzymanie przez niego odznaki "Przyjaciel Dziecka", pełnienie jednego dyżuru, podczas którego udzielane były bezpłatne porady prawne, czy też, cytuję: "W ostatnie ferie zimowe zoorganizowałem wspólnie z dyrekcją SP 39 "Ferie na osiedlu"." ferie w zoo, czy co?
ale nie poddaję się i szukam dalej. oto dział "Interwencje i interpelacje", gdzie radny informuje o swoim zaangażowaniu w budowę dwóch chodników, placu zabaw i sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu, oraz o spotkaniu prezydenta ze spółdzielcami. niestety linki do dokumentów w pdf są puste. ciągle w pamięci mam zapewnienie radnego, że właśnie eksploruję odświeżoną stronę internetową., cóż...
to jeszcze coś, "O mnie":
"Szanowni Państwo!
Obdarzyliście mnie zaufaniem - dzięki temu po raz pierwszy zasiadam w Radzie Miejskiej w Gliwicach. Pełnię w niej funkcję zastępcy przewodniczącego Komisji Gospodarki Komunalnej i Ochrony Środowiska, jestem członkiem Komisji Bezpieczeństwa i Praworządności, pełnię również funkcję Przewodniczącego Zespołu ds Mieszkaniowych (...)"
bohater dnia ma solidne, typowo urzędnicze wykształcenie, a także sporo odznak i medal.
już mu ufam i trzymam kciuki za kolejne sukcesy prezesa radnego.
aha, w akcie desperacji zajrzałem do "Galerii". ale co tam zobaczyłem, niech ciekawscy sprawdzą sami. radnemu bardzo zależy na dużej liczbie odsłon, dlaczego więc nie sprawić mu tej małej radości? ;)
www.krzysztofkleczka.pl/index.php