Dodaj do ulubionych

Odszedł radny klubu PO

17.04.12, 20:29
Żałobny wtorek w Gliwicach. Klub Platformy Obywatelskiej stracił radnego. Krzysztof Kleczka już nie chce być członkiem. teraz chce być szefem własnego kółeczka.

nawet nie wiedziałem, że taki radny istnieje. wstyd mi, ale kto z was wiedział, niech pierwszy rzuci żwirkiem. ja natychmiast rzuciłem się na jego stronę internetową, żeby poznać, kogóż to nie było mi dotąd dane podziwiać i jakąż stratę mam wraz z wami opłakiwać.

na dzień dobry radny przywitał mnie radosną nowiną:

"Szanowni internauci, gliwiczanie.
Oddaję do Waszej dyspozycji odświeżoną stronę internetową, poświęconą mojej działalności na rzecz naszego miasta - Gliwic. Działalności tej szeroko pojętej, zarówno w Radzie Miejskiej, jak i po za nią. Mam nadzieję, że strona będzie cieszyła się dużą liczbą odsłon. Zachęcam do częstych odwiedzin - jednocześnie liczę na sygnały dotyczące wszelkich spraw w których jako radny mógłbym pomóc."

zacieram ręce i wchodzę w nowy, wspaniały świat radnego, nie licho podniecony czekającymi mnie atrakcjami i...
i pierwsze rozczarowanko, bo w dziale "Aktualności" nie ma informacji o najświeższej decyzji życiowej naszego dzisiejszego bohatera. są za to dość czerstwe i lakoniczne informacje z 1 września 2011, oraz 12 i 17 stycznia 2012 i nie wiem jak one się mają do zapowiadanej wyżej "szeroko pojętej działalności" radnego, bo trudno mi za takie uznać otrzymanie przez niego odznaki "Przyjaciel Dziecka", pełnienie jednego dyżuru, podczas którego udzielane były bezpłatne porady prawne, czy też, cytuję: "W ostatnie ferie zimowe zoorganizowałem wspólnie z dyrekcją SP 39 "Ferie na osiedlu"." ferie w zoo, czy co?

ale nie poddaję się i szukam dalej. oto dział "Interwencje i interpelacje", gdzie radny informuje o swoim zaangażowaniu w budowę dwóch chodników, placu zabaw i sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu, oraz o spotkaniu prezydenta ze spółdzielcami. niestety linki do dokumentów w pdf są puste. ciągle w pamięci mam zapewnienie radnego, że właśnie eksploruję odświeżoną stronę internetową., cóż...

to jeszcze coś, "O mnie":
"Szanowni Państwo!
Obdarzyliście mnie zaufaniem - dzięki temu po raz pierwszy zasiadam w Radzie Miejskiej w Gliwicach. Pełnię w niej funkcję zastępcy przewodniczącego Komisji Gospodarki Komunalnej i Ochrony Środowiska, jestem członkiem Komisji Bezpieczeństwa i Praworządności, pełnię również funkcję Przewodniczącego Zespołu ds Mieszkaniowych (...)"
bohater dnia ma solidne, typowo urzędnicze wykształcenie, a także sporo odznak i medal.

już mu ufam i trzymam kciuki za kolejne sukcesy prezesa radnego.
aha, w akcie desperacji zajrzałem do "Galerii". ale co tam zobaczyłem, niech ciekawscy sprawdzą sami. radnemu bardzo zależy na dużej liczbie odsłon, dlaczego więc nie sprawić mu tej małej radości? ;)
www.krzysztofkleczka.pl/index.php
Obserwuj wątek
    • Gość: gliwiczanin Re: Odszedł radny klubu PO IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.12, 20:35
      To ten, ktory na komisji odmowil poparcia projektu uchwaly dotyczacej wyprowadzenia tirow z centrum Gliwic. Mowil, ze tiry, to sprawa polityczna!
      • sss9 Re: Odszedł radny klubu PO 17.04.12, 20:58
        radny prezesuje spółdzielni mieszkaniowej na os. Obrońców Pokoju hłe, hłe, to co go obchodzi, że historyczne kamienice w centrum niszczeją? za to go nie odznaczą nawet niemowlęta.
    • Gość: e tam Re: Odszedł radny klubu PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 21:26
      Nie tyle radny odszedł, co opozycja straciła jeden głos.
      Ta strata nie prowadzi jeszcze do katastrofy. Tę lukę da się złatać.
      Sam odchodzący niczego spektakularnego ani konstruktywnego w radzie nie robił i najwyraźniej chce wykorzystać swoją tam obecność dla własnych korzyści, których przez dwa lata nie osiągnął, więc może kolejne dwa pozwolą mu to i owo sobie odkuć. Nie budzi cwaniaczek szacunku i raczej będzie to jego ostatnia kadencyjka.
      • sss9 Re: Odszedł radny klubu PO 17.04.12, 22:15
        właśnie tu mam kłopot, bo usiłuję znaleźć jakąś działalność radnego na rzecz tak przez niego pożądanego rozwoju miasta i poprawy jego (miasta) funkcjonowania i nic takiego nigdzie nie ma.
        poza tym, znowu potwierdza się, jak krótką ławkę ma PO, że posiłkuje się takimi niepewnymi personami. zresztą, ta słabość dotyczy wszystkich w RM łącznie z preziem.
        ale rzeczą dla mnie ważniejszą jest odpowiedź radnego na pytanie, jak wyobraża sobie ten tak mocno akcentowany w jego oświadczeniu "rozwój miasta" i w jaki sposób dotąd uniemożliwiano mu wspieranie pozytywnych zmian i jakich? tego też nigdzie znaleźć nie potrafię, bo o tym gwiazda wieczoru nie chwali się ani na swojej stronie, ani nigdzie indziej.
        ciekawi mnie też, do kogo teraz przytuli się radny Kleczek, bo chyba jest na tyle przytomny, żeby nie traktować poważnie swoich marzeń o wyrwaniu kogokolwiek z RM do własnego, khmmm, klubu? no, chyba, że niedawno mocno oberwał palmą.
        • Gość: perfum Re: Odszedł radny klubu PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 07:20
          sss9 napisał:

> właśnie tu mam kłopot, bo usiłuję znaleźć jakąś działalność radnego na rzecz ta
          > k przez niego pożądanego rozwoju miasta i poprawy jego (miasta) funkcjonowania
          > i nic takiego nigdzie nie ma.
          Pożądany przez onego radnego rozwój miasta itd. stanowi jego indywidualny interes. Wszelki inny rozwój, zgodny z oczekiwaniami mieszkańców, nie mieści się w jego wizji :DD
          > ciekawi mnie też, do kogo teraz przytuli się radny Kleczek, bo chyba jest na ty
          > le przytomny, żeby nie traktować poważnie swoich marzeń o wyrwaniu kogokolwiek
          > z RM do własnego, khmmm, klubu? no, chyba, że niedawno mocno oberwał palmą.
          To jest dość typowe dla tego typu osobników, że chcą mieć wspólników do wstydu. Łatwie znosić hańbę w towarzystwie, bo raźniej dzielić smrodek z podobnym sobie. Raczej jedynym ciałem odpowiednio szpetnie pachnącym jest koalicja radnych Frankiewicza, ale czy wchłonie zapaszek niesmaku snujący się za radnym, to jest bardzo wątpliwe.
          • st-ach dałem anons taki do Dziennika, by uwagę skupiał:) 18.04.12, 12:18
            jak czytam te szumne doniesienia na szumnie zwołanej konferencji, przypomina mi się satyryczny wierszyk Załuskiego, bo przekaz jest mniej więcej taki sam.

"Szukam wspólnika.

Postanowiłem dać anons
            taki do dziennika - odpowiednio duży by uwagę skupiał:

CHCĘ ZOSTAĆ PORZĄDNYM CZŁOWIEKIEM - POSZUKUJĘ WSPÓLNIKA.

Sam się nie będę wygłupiał !

(Autor: Marian Załucki)
            __________________ "
            • Gość: perfum Re: dałem anons taki do Dziennika, by uwagę skupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 18:59
              Tylko, że w tym wypadku anons pominięto, jak i chęć zostania porządnym człowiekiem jest ostanią pozycją na liście priorytetów radnego (nie bójmy się tego słowa) renegata.
              Jednakowoż teraz pilnie poszukuje on wspólnika do zjedzenia tej żaby.
              Czy znajdzie amatora tej francuszczyzny... pardon, chciałem napisać franczyzny, raczej wątpię.
      • fesia Krzysztof Kleczka- radny oblatywacz 17.04.12, 22:19
        Kolejny po Michale Jaśnioku gliwicki radny ,który cierpi na polityczne ADHD, czyli na gotowość.... wszędzie, zawsze i z każdym. Podczas swojej konferencji prasowej zachęcał cyt."sfrustrowanych" radnych do przyłączenia się do niego i utworzenia nowego klubu radnych w radzie miejskiej. Proponuje nazwę klubu - Klub Radnych Oblatywaczy - w "oblatywaniu" jest metoda .To świetny sposób na polityczne istnienie. Nic z tego nie wynika, ale "utwardza" nazwisko.
        • Gość: 999s Re: Krzysztof Kleczka- radny oblatywacz IP: *.net.brewet.pl 17.04.12, 23:23
          Zapomnieliście o przewodniczącym R.M.
          Był nikim zmienił opcję i się opłaciło maże koleś pombinuje podobnie.
          Widze sss9 że nie znasz sie na polityce . Radny realizował program PO. a że jedynym cejem tej grupy ludzi jest walka o stolek prezydenta miasta więc takie ma osiągi w naprawianiu miasta.
        • Gość: Ania Re: Krzysztof Kleczka- radny oblatywacz IP: *.gl.digi.pl 26.07.12, 11:14
          Super!!! Uważam ze tekst w pełni oddaje całą tą szopkę.!!!! Najpierw byle się dostać nie ważne z jakiej listy a potem już tylko prywata, kasa i koneksje!!!! Jak na razie nikt do Pana Kleczki nie dołączył. Albo brak ''sfrustrowanych'' albo lider bez programu i celu...... Przykro patrzeć. Niektórzy cierpią na brak akceptacji....
          • Gość: skunks Re: Krzysztof Kleczka- radny oblatywacz IP: *.wasko.pl 26.07.12, 13:53
            a miał mieć klub w ciągu miesiąca :-) koledzy wystawili do wiatru?
            • Gość: bet Re: Krzysztof Kleczka- radny oblatywacz IP: *.252.12.221.internetia.net.pl 26.07.12, 18:36
              koledzy z po pisu nie maja jaj, nie dziwi fakt wystawienia. kleczka natomiast mial odwage dragonowi i kurwecie w twarz powiedziec, ze sa z marnego miecha...
        • Gość: Janusz Re: Krzysztof Kleczka- radny oblatywacz IP: *.sm.gliwice.pl 28.11.12, 11:08
          Popieram w całej rozciągłości. Kolesiostwo górą! Kombinuje w pracy i jako radny robi to samo: grunt to zawsze się pokazać, wszędzie bywać bo a nóż jakaś kaska mu przejdzie obok nosa lub ważny interes!!!!!!!!!!!!!! Karierowicz a la Dyzma!!!!
          • Gość: ted12 Re: Krzysztof Kleczka- radny oblatywacz IP: *.magsoft.com.pl 11.08.13, 23:04
            Popieram radny bezradny obiecuje i co i nic bo niema odwagi wypowiadać się na zadane pytania
            co świadczy , że jest karierowiczem UWAGA może kłamać
    • Gość: !? Re: Odszedł radny klubu PO IP: *.gl.digi.pl 18.04.12, 00:03
      Ciekawe, co na to protektor Kleczki - Krzyżanowski, wyslał go do PO i co teraz?
      • Gość: flek Re: Odszedł radny klubu PO IP: *.artnet.pl 18.04.12, 08:05
        Gość portalu: !? napisał(a):

> Ciekawe, co na to protektor Kleczki - Krzyżanowski, wyslał go do PO i co teraz?
        >

W obecnej radzie jest kilkoro innych radnych wywodzących się ze stajni Krzyżanowskiego - Jaśniok, Sowa, Curyło. Może razem z Kleczką założą klub "niezależnych" radnych "Gliwiczanie Razem"?
        • Gość: dj Re: Odszedł radny klubu PO IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 16:50
          infoposter.eu/wolny-elektron-czy-reakcja-lancuchowa-krn/
          • Gość: best Re: Odszedł radny klubu PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 07:42
            spoosob jak stac sie waznym choc bezwartosciowym.
        • Gość: Ziomek Re: Odszedł radny klubu PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 00:50
          Kleczka ma rację w samorządach za dużo jest polityki a za mało gospodzrności W Polsce brakuje prawdziwych GOSPODAŻY SAMORZĄDOWCÓW który polityka zwisa .Popatrzcie na województwa czy Gminy gzdie ;wodzem;jest osoba a nie klub partyjny danej obcji.Wrocław z Dutkiewicaem na czele,Gmina Skarbimierz z Wójtem Pulitem na czele im polityka ;zwisa; robią to co powinien robić samorządowiec -dbać o dobro obywatela i rozwój regionu,czy też Gminy.Nie jestem z Gliwic tylko z ośćiennego województwa też zasadałem w władzach Gminy jako radny,członek zarządu ,i zawsze dobro mieszkańców i uczciwość było najważniejszym celem.Brawo Panie Krzysztofie takich samorządowców potrzebują Gminy.
          Pozdrawiam.
          • st-ach Brawo za odejście?, i co z tego? 20.04.12, 09:39
            Gdzie był radny Kleczka, kiedy publicznie przecież p. Berezowski zadawał pytania i prosił o działania prezydenta na rzecz gliwickiego odcinka A- 4 kiedy budowano bramki a pisma z UM nie wychodziły jak pisał rzecznik?
            Teraz się obudził, kiedy jest już 5 po dwunastej?
            W zasadzie nieznane jest (przynajmniej dla kręgu w którym się obracam) jego stanowisko w tej kwestii, bo dużo mówił na konferencji ale bardzo ogólnie o dobru miasta i jego mieszkańców, ale tak konkretnie to nie wydukał ani słowa. Ale może ktoś lub on sam, wskaże jakiś dokument gdzie pochylał się bidul nad tymże problemem, czy nad problemem obwodnicy Gliwic, która mogła powstać kiedy Frankiewicz miał w RM nie tylko potrzebną "większość" ale całość. Ponadto wielkie teraz roztrząsanie o płatne parkingi, ale kiedy można to było zrobić poprzez symboliczne pstryknięcie z palca jak pokazywał Tusku Tusku, no to się tego nie robiło czekając chyba na to co się obecnie dzieje czyli na "trzęsienie ziemi".
            ja za te o wszystko, te zaniechania, nie winię bezpośrednio Kleczkę, ja tylko pokazuję jego złą wolę albo permanentny brak wiedzy o tym co było- choćby tylko jedną kadencje wcześniej, kiedy praktycznie nie było żadnej opozycji, a było ich bodajże cztery jeszcze.
            Może ktoś uwierzy w jego cnotę i uczciwe zamiary (szczególnie spoza miedzy a nawet województwa) , ale nie ja. Nie ze mną (i mam nadzieję że też można powiedzieć- nie z nami) takie numery.
    • Gość: radna Re: Odszedł radny klubu PO IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.12, 18:38
      Zauwazylam, ze KLeczka przed glosowaniem patrzy najpierw jak glosuje Pszonak i cala ekipa Frankiewicza i dopiero potem podnosi reke.
    • Gość: Marian Re: Odszedł radny klubu PO IP: *.gl.digi.pl 22.04.12, 10:48
      Radny już odświeżył stronę. Dwa dni po wyjściu z klubu ogłosił swoją decyzję w internecie z datą wsteczną 16.04 i to też pokazuje jaki jest wiarygodny. A swoją drogą ciekawe jak wygląda to u reszty radnych ?
      • Gość: złoty smoczek Re: Odszedł radny klubu PO IP: *.xdsl.centertel.pl 28.11.12, 14:26
        "Przyjaciel Dziecka"

Proponuję "złoty smoczek" i ...obwiązkowe leżakowanie do końca kadencji !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka