Dodaj do ulubionych

Ciekawe Forum Zamosc

IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 01.07.04, 07:50
"3 czerwca - Otwarcie...."
Obserwuj wątek
    • Gość: Hiszpan Re: Ciekawe Forum Zamosc IP: *.ded.pacbell.net 03.07.04, 21:29
      I co? Uchlałeś się?
      • Gość: Ramon Re: Ciekawe Forum Zamosc IP: *.proxy.aol.com 03.07.04, 22:39
        Holla Rodaku,
        niemam powodu sie uchlac, pozatym jak wiesz " uchlanie sie" nie nalezy do
        glownych cech naszego narodu.
        adios
        Ramon
        • bolek5 Re: Ciekawe Forum Zamosc 03.07.04, 23:55
          Witam!

Gość portalu: Ramon napisał(a):

> " uchlanie sie" nie nalezy do
          > glownych cech naszego narodu.

Oczywiście. Niemcy się nie uchlewają. Niemcy mają tylko Katzenjammer. Ciekawe
          po czym?

Pozdrawiam

Bolek
          • Gość: Ramon Re: Ciekawe Forum Zamosc IP: *.proxy.aol.com 04.07.04, 05:33
            > Oczywiście. Niemcy się nie uchlewają. Niemcy mają tylko Katzenjammer.
            Ciekawe po czym?
            Jezeli o N chodzi to moze masz racje.
            Ja mam takie wrazenie. ze ten "Katzenjammer", to bardziej slowianska cecha
            charakteru (slawische Seele).
            Pozatym nie interesuja mnie czyjes problemy po uzyciu alkoholu. Dla mnie stawia
            sie tutaj to Pytanie, czy ktos zfauszowau fakty gla politycznych czy, co
            gorsze,materialnych celow?
            • bolek5 Re: Ciekawe Forum Zamosc 04.07.04, 11:23
              Witam!

Gość portalu: Ramon napisał(a):

> Ja mam takie wrazenie. ze ten "Katzenjammer", to bardziej slowianska cecha
              > charakteru (slawische Seele).

Błędny stereotyp, który najwyższa pora zmienić ;) Świadczą o tym te dane:
              www.economist.com/printedition/PrinterFriendly.cfm?Story_ID=2877868
              jak również samo słówko "kac". Fakt, że Polacy nie mają własnego określenia na
              to okropne uczucie może dowodzić, że najpierw poznali je nasi zachodni
              sąsiedzi. Kolejna rzecz, która przyszła do nas z Zachodu, podobnie jak laubzega
              i wasserwaga ;)

> (...) Dla mnie stawia
              >
              > sie tutaj to Pytanie, czy ktos zfauszowau fakty gla politycznych czy, co
              > gorsze,materialnych celow?

Przeczytałem cały ten wątek. Moim zdaniem wszystkie wątpliwości są wyjaśnione
              przez atosa55.

Pozdrawiam

Bolek
              • Gość: Ramon Re: Ciekawe Forum Zamosc IP: *.proxy.aol.com 04.07.04, 13:24
                O.K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka