Gość: Ramon IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 01.07.04, 07:50 "3 czerwca - Otwarcie...." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hiszpan Re: Ciekawe Forum Zamosc IP: *.ded.pacbell.net 03.07.04, 21:29 I co? Uchlałeś się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Ciekawe Forum Zamosc IP: *.proxy.aol.com 03.07.04, 22:39 Holla Rodaku, niemam powodu sie uchlac, pozatym jak wiesz " uchlanie sie" nie nalezy do glownych cech naszego narodu. adios Ramon Odpowiedz Link Zgłoś
bolek5 Re: Ciekawe Forum Zamosc 03.07.04, 23:55 Witam! Gość portalu: Ramon napisał(a): > " uchlanie sie" nie nalezy do > glownych cech naszego narodu. Oczywiście. Niemcy się nie uchlewają. Niemcy mają tylko Katzenjammer. Ciekawe po czym? Pozdrawiam Bolek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Ciekawe Forum Zamosc IP: *.proxy.aol.com 04.07.04, 05:33 > Oczywiście. Niemcy się nie uchlewają. Niemcy mają tylko Katzenjammer. Ciekawe po czym? Jezeli o N chodzi to moze masz racje. Ja mam takie wrazenie. ze ten "Katzenjammer", to bardziej slowianska cecha charakteru (slawische Seele). Pozatym nie interesuja mnie czyjes problemy po uzyciu alkoholu. Dla mnie stawia sie tutaj to Pytanie, czy ktos zfauszowau fakty gla politycznych czy, co gorsze,materialnych celow? Odpowiedz Link Zgłoś
bolek5 Re: Ciekawe Forum Zamosc 04.07.04, 11:23 Witam! Gość portalu: Ramon napisał(a): > Ja mam takie wrazenie. ze ten "Katzenjammer", to bardziej slowianska cecha > charakteru (slawische Seele). Błędny stereotyp, który najwyższa pora zmienić ;) Świadczą o tym te dane: www.economist.com/printedition/PrinterFriendly.cfm?Story_ID=2877868 jak również samo słówko "kac". Fakt, że Polacy nie mają własnego określenia na to okropne uczucie może dowodzić, że najpierw poznali je nasi zachodni sąsiedzi. Kolejna rzecz, która przyszła do nas z Zachodu, podobnie jak laubzega i wasserwaga ;) > (...) Dla mnie stawia > > sie tutaj to Pytanie, czy ktos zfauszowau fakty gla politycznych czy, co > gorsze,materialnych celow? Przeczytałem cały ten wątek. Moim zdaniem wszystkie wątpliwości są wyjaśnione przez atosa55. Pozdrawiam Bolek Odpowiedz Link Zgłoś