ballest 03.03.05, 15:29 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2581099.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meg_s Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw 03.03.05, 15:32 a co ma piernik do wiatraka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw IP: *.range81-154.btcentralplus.com 03.03.05, 16:34 Ten pieron uotym myslol..www.m90.org/view_image.php?image_id=3400 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoneczko Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 18:16 to nie pierwszy przykład głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neostrada Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 19:28 Pilnuj zażywania tabletek zamiast dawac rady o które cię nikt nie prosi. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw 03.03.05, 20:36 Polska naprawde taka bogata nie jest, zeby sobie co chwile na takie straty pozwolic, ale Ukrainie staraja sie dobre rady dawac, tylko swojego nie potrafie dopilnowac. Tak na uboczu, to Prezydent Ukrainy i tak wpierw Putina odwiedzil, pokazal kogo szynuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neostrada Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:12 g... ci do tego, nie troszcz sie o nie swoje sprawy, tak jak w twoje się nikt nie wtrąca. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw 04.03.05, 06:28 Idz za swoja rada i skoro siedzisz w bundesrepublice to przestan mieszac sie w sprawy Polski. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_d Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 07:41 ballest!!!coś ty tej Polsce zrobił, że jej tak nienawidzisz........ a_d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_d Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:56 cos ty tak swoj watek porzucil Ballest?????/ Niewygodny on dla ciebie jest? Lubisz innych krytykowac ale prawdy sie boisz jak diale swieconej wody!!!!!!1 a_d Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw 04.03.05, 19:46 Jakiej prawdy sie bac mam, ze Polska znowu kolejny Fauxpas popelnila i znowu posmiewiskiem sie stala. USA sie kolejny raz z nia posluzyla a co dostal Kwasniewski w Waszyngtonie co, g.wn. powoniac a mu powiedzano, ze to Nektar i z ta swiadomoscia wrocil do Kraju i tak Wam to tez sprzedal! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw 04.03.05, 19:56 ballest napisała: > ....Polska znowu kolejny Fauxpas popelnila i znowu > posmiewiskiem sie stala.... w twoich oczach ?? bo napewno nie w ukraińskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl119 Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.03.05, 21:03 Wyczujcie ironie ludzie. Ballest kaze innym przestac sie mieszac w spawy innych a sam cale dni przesiaduje na forum kraju z ktorym sie ponoc nie identyfikuje... Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw 04.03.05, 21:07 Meg, wlasnie w Ukrainskich tez, to wlasnie czesc Ukrainy odczula to jako szczucie zacheta do WOJNY DOMOWEJ, tylko UE temu zapobiegla, bo Gorole tego chcialy, tak chcialy UKRAINE ukarac za ich zbrodnie wojenne! Poczytaj co Borrel na ten temat powiedzial, to wiesz wszystko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_d Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 00:04 ballest skoro Ty taki patriota śląski jesteś to co ty robisz dla Śląska? Trzeba było tu zostać i naprawiać, poprawiać jak to radzisz a ty wybrałeś srebrniki i zdradziłeś Sląsk twoj ukochany... Dobrze sie teraz wymądrzac, co? a_d Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw 05.03.05, 00:25 Co Ty wypisujesz, podobno jou je na socjalu, to nie moze mi abo dobrze isc ! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw 05.03.05, 07:25 ballest napisała: > Meg, wlasnie w Ukrainskich tez, to wlasnie czesc Ukrainy odczula to jako > szczucie zacheta do WOJNY DOMOWEJ, tylko UE temu zapobiegla, bo Gorole tego > chcialy, tak chcialy UKRAINE ukarac za ich zbrodnie wojenne! > Poczytaj co Borrel na ten temat powiedzial, to wiesz wszystko ! co pismaki piszą to jedno i często z rzeczywistością nie ma nic wspólnego a ja się na codzień spotykam z tymi ludźmi (mówię o tych stamtąd, a nie tych którzy przebywają w Polsce) i widzę i czuję, jak się pozytywnie zmieniło ich nastawienie do nas oczywiście, że nie wszyscy byli za zmianami - ale co ty pieprzysz o "szczuciu" - chodziło o przeprowadzenie uczciwych wyborów, wiadomo, że po wyborach nie wszyscy są zadowoleni nie zapomniałeś przypadkiem na czym polega demokracja ? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw 05.03.05, 10:04 Wlasnie tego nie zapomnialem, Kwasniewski reprezentowal stanowisko USA, nie byl demokratyczny, to mu tez UE i Borell zarzucili. To nie jest tak, "ach pokazemy ruskim, kopniemy ich w tylek" zreszta Niemcom tysz sie starajom dokuczyc kaj tylko umiom. a jak wyszlo !!! - Luszczenko pojechal wpierw do Moskwy, nie do Warszawy ( nie wiem, czy do dzis w Warszawie byl) Polakom oberwalo sie w Brukseli a Kwasniewski dostal kopniaka w Waszyngtonie ! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Zamiast w Ukrainie miesza, starajcie sie o sw 05.03.05, 10:06 Juszczenko - to że go nie lubisz nie upoważnia do twojego ulubionego przekręcania nazwisk co do reszty - ani przez moment nie łudziłam się że zrozumiesz co piszę Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s na marginesie 05.03.05, 11:14 tak mi sie skojarzyło: niedługo będziemy mogli chyba zastąpić stare powiedzenie: "gada jak dziad do obrazu" nowszym: "gada jak baba do ballesta" Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Meg, to wlasnie Ty blednie myslisz! 05.03.05, 11:54 Ach, kobiety a polityka :) Meg, nie zapomnij, ze Ukraina to nie tylko Lwow, na Ukrainie chyba wiekszosc Ukraicow sie za Rosjan uwaza, przeciez nie bylo nigdy panstwa ukrainskiego a wlasnie z Kijowa wywodzi sie Rosja, wiec zwiazki z Rosja sa duzo blizsze jak z Polska, ktory te tereny okupowala a Ukraicow za PODLUDZI miala. Ukrainskim Mieszkiem jest Chmelnicki a ty wiesz kim on byl, wiec juz z Tej strony Polska interwencja dyplomatyczna nie nea miejscu byla ! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: ballest, gadasz jak ci kazali 05.03.05, 13:43 ballest napisała: > Meg, nie zapomnij, ze Ukraina to nie tylko Lwow a pokaż mi, który moment mojej wypowiedzi upoważnia cię do twierdzenia że chodzi o Lwów - otóż współpracuję z Kijeowem właśnie - od czterech lat - stąd moje obserwacje i doświadczenia nie opierają się jednym, dwóch przypadkowych spotkaniach Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: następny błąd 05.03.05, 13:45 ballest napisała: > na Ukrainie chyba wiekszosc Ukraicow sie za Rosjan uwaza kluczowe słowo "chyba" spróbuj to powiedzieć Ukraińcom - wtedy nie dam za ciebie dwóch złamanych groszy Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: kolejny błąd 05.03.05, 13:51 ballest napisała: > Polska interwencja dyplomatyczna nie nea miejscu byla ! jaka interwencja - puknij się Kwaśniewski został ZAPROSZONY do rozmów przez obie strony konfliktu a stało się to po tym kiedy ewidentnie stwierdzono fałszerstwa w przeprowadzonych wyborach a generalnie - jak mówiłam wcześniej "dziad swoje, baba swoje" ballest - ty najwyraźniej nie rozumiesz jednak na czym polega demokracja ja nie przeczę, że część Ukraińców popiera Rosję i niezadowolona była z takiego wyniku wyborów - ale tak jest w KAŻDYCH demokratycznych wyborach - jedni są zadowoleni - inni nie - ważne, żeby te wybory były wolne i niefałszowane I NIE TOBIE DYKTOWAĆ CO POWINNI WYBRAĆ - to ich wolne prawo Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: kolejny błąd od Gosi ! 05.03.05, 14:36 Meg, zrozum, ze on byl zaproszony pod naciskiem USA bo mial reprezentowac ich interesy, ze tylko przeszkadzal, swiadczy ta wypowiedz: "W sprawie zaangażowania Polski na rzecz zażegnania konfliktu na Ukrainie Borell poszedł o krok dalej. Powiedział, że "zażegnanie kryzysu na Ukrainie to sukces UE, ale Polacy i Litwini nie mieli takiego samego zdania jak pozostałe kraje UE, bo działali pod wpływem Stanów Zjednoczonych". Borell skrytykował nas także za udział w operacji wojskowej w Iraku, a oceniając naszą postawę w sprawie unijnej konstytucji ocenił, że "w tak zwanej głębokiej Polsce silne jest poczucie rewanżyzmu wobec Europy". Zreszta ja juz na ten temat (Ukrainy) piaslem, to jeszcze Francja ani UE nie protestowaly, bo ja znam Polakow lepiej jak inni, wierz mi! Mozesz zobaczyc w Archiwum bylem wczesniejszy z moja krytyka zaangazowania Polakow na Ukrainie jak Francuzi, ktorzy pierwsi sie kapli, co Polacy tam robia ! Meg, Ty jako Polka tego nigdy nie zrozumiesz,ze to Kardynalny blad Polakow byl! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Teoś brnie w zaparte 05.03.05, 14:45 ballest Ty jako Niemiec nie zrozumiesz tego nigdy ty tu z boreliozą wyjeżdżasz, a ja ci mówię jak bardzo naprawiły się kontakty Ukraińców i Polaków na poziomie normalnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-d Re: Teoś brnie w zaparte IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 17:00 w swoich wypowiedziach jestes ballest niekonsekwentny bo raz piszesz o Polakach wy a raz piszesz my?to kim tak naprawde sie czujesz? a-d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-d Re: Gdzie napisalem MY!!!? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 22:54 " Borell skrytykował " nas " także za udział w operacji wojskowej w Iraku, a oceniając naszą postawę w sprawie unijnej konstytucji ocenił, że "w tak zwanej głębokiej Polsce silne jest poczucie rewanżyzmu wobec Europy". proszę bardzo a-d Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Gdzie napisalem MY!!!? 05.03.05, 23:29 Jak dlugo jestes na Forum??? Przebaczam Tobie, to jest w cudzyslowie, a wiec nie ode mnie !! Meg zrozumiala Ty nie !;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-d Re: Gdzie napisalem MY!!!? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 23:33 gdybys czytal to co sam piszesz to zorientowalbys sie ze cudzysłow dolozony specjalnie zeby ci to pokazac!!!!!!!!!!! zagladnij do swojego postu. na forum jestem od niedawna ale jak was czytam z waszymi szowinistycznymi pogladami to skora cierpnie a-d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-d Re: Gdzie napisalem MY!!!? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 23:35 p.s a przebaczac mi nie musisz , pros raczej o przebaczenie i zrozumienie dla siebie a-d Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: 05.03.05, 23:52 ja wszystko rozumiem - czego nie można powiedzieć o balleście - zauważyliście jak zgrabnie ślepnie na wpisy które mu nie pasują ? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest !!! Tu jest ten wpis! 06.03.05, 00:01 www.ue.krakow.pl/main.php?TYPE=ART&ART_ID=4934 Meg, ze sie normalizuje miedzy Ukraina a Polska w to wierze, ale dalej Ukraincy oprocz Romow i Rumunow naleza do najbardziej nielubianych narodow w Polsce. To nawet Niemcy sa bardziej lubiani! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: 06.03.05, 00:46 ballest napisała: > Ukraincy oprocz Romow i Rumunow naleza do najbardziej nielubianych narodow > w Polsce. To nawet Niemcy sa bardziej lubiani! skąd czerpiesz te dane ? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Z sondazu 06.03.05, 09:34 Meg byl sondaz opublikowany chyba nawet w GW, moze miesiac tem, pisalem na ten temat tu na Forum z linkiem do niego, teraz tego linku znalezc nie potrafie! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Z sondazu 06.03.05, 09:59 widać obracam się wyłącznie w takich kręgach, których nikt w sondażach nie pyta Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: 06.03.05, 10:00 a odrobinę (ale tylko odrobinę) "skręcając" wątek - polecam rewelacyjną stronę: www.beskid-niski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Z sondazu 06.03.05, 10:03 MEG to byl polski Sondaz zrobiony juz po przewrocie na Ukrainie i to mnie zaskoczylo, bo prawie wszyscy Polacy latali w pomaranczowych szalikach i wstazkach ale Ukraincow dalej nie lubia! Tak naprawde to Rotfeld nie poleci sam do Kijowa, Fischer poleci z nim, bo sam to by znowu same gupoty mowil!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athanazyja Re: Z sondazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 10:13 Wuluzuj ballest, ty tylko wiadomosciami gazetowymi zyjesz, mnie tez nikt nigdy o sondaze nie pytal. Szczegolnie smieszny byl sondaz w GW, w ktorym pytanie dotyczylo zawodu, ktory cieszy sie najwiekszym szacunkiem. O zgrozo jedne z najwyszszych miejsc zajmowal nauczyciel, co jest growno prawda( bo widze co sie w szkolach dzieje). Ostatno tez ponoc GW przeprowadizla ankiete wsrod studentow krakowskich dotyczaca prostytucji- ja ani zadne moje kolezanki takiej ankiety nie widzialy na oczy. To sie nazywa manipulacja mediami?:) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Z sondazu 06.03.05, 10:19 Athanazja, bo Ty na prostytutke nie wygladasz! ;) Jasne, ze przy jakims tam Sondazu nie pytaja sie wszystkich ale sa wytyczne, z jakiego srodowiska ile osob sie zapytac musza, wtedy sondaz tez wiarygodny jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athanazyja Re: Z sondazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 10:22 >Athanazja, bo Ty na prostytutke nie wygladasz! ;) dobrze wiedziec, ze jestes tak obeznany z tym srodowiskiem. >Jasne, ze przy jakims tam Sondazu nie pytaja sie wszystkich ale sa wytyczne, z >jakiego srodowiska ile osob sie zapytac musza, wtedy sondaz tez wiarygodny jest rozumiem , ze nie wszystkich, ale chyba jestem w najbardziej reprezentatywnej grupie studentow krakowskich, no chyba ze pytaja studentow jakichs podejrzanych poddkrakowskich szkol wyzszych i sie pozniej ciesza, ze takie wyniki sa. A GW podaje "SKANDAL W KRAKOWIE!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athanazyja niszczarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 10:35 No widzisz Ballest, mam nadzieje, ze moja mama, Rita, Ci podziekuje, ze nie wysle jej wiecej swoich zdjec. Bo widzisz, tylko Ricie je wysylalam, a sam przyznajesz (juz zreszta nie pierwszy raz), ze mnie widziales. Zdjecia z Wigilii w Szczecinie tez Ci wyslala? Coz, jednak prawdziwe staje sie powiedzenie, ze mozna ufac tylko sobie. Dziekuje, ze mi to w koncu ostatecznie udowodniliscie (Ballest i Rito) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: niszczarka 06.03.05, 10:41 zamiast sie obrazac na couki swiat, to powinnas byc wdziynczno ize ktos ci okazuje oznaki sympatii Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: niszczarka 06.03.05, 11:45 laband napisał: > zamiast sie obrazac na couki swiat, to powinnas byc wdziynczno ize ktos ci > okazuje oznaki sympatii jak smarkate chłopaki okazują dziewczynkom sympatię podrzucając im żabę albo ciągnąc za włosy - to można zrozumieć, ale z tego powinno się wyrastać ;P Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: niszczarka 06.03.05, 14:12 meg_s napisała: > laband napisał: > > > zamiast sie obrazac na couki swiat, to powinnas byc wdziynczno ize ktos c > i > > okazuje oznaki sympatii > > jak smarkate chłopaki okazują dziewczynkom sympatię podrzucając im żabę albo > ciągnąc za włosy - to można zrozumieć, ale z tego powinno się wyrastać ;P ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ballest !! ale jaja 06.03.05, 10:56 Ty naprawde uwazasz, ze Cie widzialem! fajnie mysl tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athanazyja Re: !! ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:16 no juz nie udawaj, nie pierwszy raz to przyznajesz. chyba ze jestes zwykla zaklamana katarynka. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Kompromis to tez mozliwosc! 06.03.05, 11:25 Nie zaklamana, ale katarynka tak! Powinnas wiecej na temat pisac a nie mame ciagle obrazac, przeciez jest dorosla i moze miec swopje wlasne zdanie, a jak Ty tego zdania nie podzielasz, to trudno. O Twoim konflikcie ze siostra tez nie powinnas na Forum skreslac, bo to sa sprawy rodzinne a te omawia sie przy stole rodzinnym a nie na Forum. Athanazja, nie ma rodziny bez problemow, ale jakos wszystkie problemy moznaco najmniej ulagodzic, jesli ich rozwiazac nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athanazyja Re: Kompromis to tez mozliwosc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 11:30 >Powinnas wiecej na temat pisac a nie mame ciagle obrazac, Gdzie obrazam? Juz mi ne wmawiaj plx? >przeciez jest dorosla Ja tez >i moze miec swopje wlasne zdanie, a jak Ty tego zdania nie podzielasz, to >trudno. No chyba nie powinno sie rozylac czyich zdjec po internecie bez zgody. Kwestia prywatnosci. I zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Kompromis to tez mozliwosc! 06.03.05, 11:47 Tez chyba tego nie zrobila, skad wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athanazyja Owszem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 12:55 No to teraz jestesmy kwita hahahhahahahaa Ale sie Wilk ucieszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
grba Niemcy już się podłączają... 06.03.05, 11:45 2005-03-04 17:37] Fischer i Rotfeld pojadą do Kijowa 21 marca 21 marca szefowie MSZ Polski i Niemiec Adam Daniel Rotfeld oraz Joschka Fischer razem złożą wizytę na Ukrainie - poinformowano w piątek na konferencji po spotkaniu obu ministrów w Warszawy. Jak podkreślił Rotfeld, celem tej wizyty jest wspólne zamanifestowanie stosunku do Ukrainy i poparcie jej w krytycznym momencie. "Obawiamy się, że nadmiernie rozwinięte oczekiwania po tym, co się wydarzyło, mogą stać się przedmiotem rozczarowań. Chodzi o to, by Ukraina otrzymała od nas wspólny sygnał, że my nie zostawiamy jej samej, że postaramy się w różnych formach udzielić wsparcia procesowi przemian, które doprowadziły do jakościowej zmiany na Ukrainie" - powiedział Rotfeld Fischer, który złożył w piątek wizytę w Polsce, podziękował polskiej dyplomacji, a szczególnie prezydentowi Aleksandrowi Kwaśniewskiemu za zaangażowanie w rozwiązanie kryzysu politycznego na Ukrainie. Jak podkreślił, działania te podjęte wspólnie z szefem unijnej dyplomacji Javierem Solaną i prezydentem Litwy Valdasem Adamkusem, były niezmiernie ważną inicjatywą ze strony UE. "Na przykładzie Ukrainy można udowodnić, że członkostwo Polski w Unii Europejskiej przynosi owoce" - powiedział Fischer. Ministrowie przypomnieli, że sprawy Ukrainy, Polska i Niemcy omawiają już od kilku miesięcy. W październiku zeszłego roku szefowie dyplomacji obu krajów przedstawili na forum UE dokument, który - jak zaznaczył Rotfeld - odegrał istotną rolę w "konsolidacji Unii Europejskiej w przygotowaniu programu dla Ukrainy" (tzw. planu działania - PAP). "Rozważaliśmy dzisiaj, co dodatkowego możemy wnieść do programu dla Ukrainy" - powiedział Rotfeld. Podkreślił, że inicjatywy powinny być odczuwalne przez "setki tysiące Ukraińców, a nie tylko przez elity". Wyjaśnił, że chodzi przede wszystkim o zwiększanie liczby stypendiów dla studentów ukraińskich, a także utworzenie uniwersytetu polsko-ukraińskiego w Lublinie i ewentualnie uniwersytetu europejskiego na Ukrainie, który byłby wspólną inicjatywą całej UE. Obecna na konferencji przedstawicielka MSZ ds. stosunków polsko-niemieckich Irena Lipowicz wspomniała, że uniwersytet europejski mógłby powstać na granicy polsko-ukraińskiej na wzór uniwersytetu Viadrina we Frankfurcie nad Odrą i Słubicach. Jedną z form wsparcia przemian na Ukrainie byłyby też masowe szkolenia specjalistów z zakresu funkcjonowania państwa prawa i samorządów. "Musimy zbadać te propozycje i przeanalizować, w jakim stopniu można je zrealizować - powiedział Fischer. Ministrowie rozmawiali też o współpracy Polski i Niemiec w zakresie polityki europejskiej, NATO, historii stosunków obu państw oraz przygotowaniach do roku polsko-niemieckiego, który rozpocznie się w kwietniu. Projekt Roku Polskiego w Niemczech i Roku Niemieckiego w Polsce to program wzajemnej promocji politycznej, kulturalnej, gospodarczej i turystycznej obu krajów. "Chcemy wykorzystać rok polsko-niemiecki do poprawy i pogłębienia kontaktów obu krajów i narodów - mówił Fischer. Nawiązując do przypadających w 2005 roku wielu ważnych rocznic, m.in. 60. rocznicy zakończenia II wojny światowej i 60. rocznicy wyzwolenia hitlerowskiego obozu zagłady Auschwitz-Birkenau, Fischer podkreślił, że "Niemcy wywiązują się z historycznego i moralnej odpowiedzialności i nie pozwalają, by historia była pisana na nowo". Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Niemcy już się podłączają... 06.03.05, 12:12 Dobry dyplomata ten fischer !! Odpowiedz Link Zgłoś