laband 04.04.05, 17:36 kedys godali my sam o fajnych piosynkach koscielnych - mozno mocie jakes linki tak jak tyn ze kolekcji Hanysa?: schlesien.nwgw.de/Czarna_Madonna/11.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laband Re: muzyka koscielno 04.04.05, 17:38 schlesien.nwgw.de/a/Maria_Callas_Ave_Maria.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: muzyka koscielno 06.04.05, 12:43 to boua ulupiono piosynka Papiyza: schlesien.nwgw.de/Czarna_Madonna/02.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myha Re: ?/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 13:13 nie wiem dlaczego? MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: muzyka koscielno 06.04.05, 13:07 przeca to je "Barka" - a sam inkszo wersja: www.katolik.pl/muzyka/jump.php3?id=423 Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: muzyka koscielno 06.04.05, 13:14 www.katolik.pl/muzyka/jump.php3?id=461 Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: muzyka koscielno 06.04.05, 13:19 www.katolik.pl/muzyka/jump.php3?id=419 Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: muzyka koscielno 06.04.05, 13:24 www.katolik.pl/muzyka/jump.php3?id=451 Odpowiedz Link Zgłoś
ewerton Re: muzyka koscielno 06.04.05, 15:30 Dziynki za te piosynki Laband! Przipominajom mi sie stare czasy i zjazdy Ministrantow na ,,Anabergu" mfg ewerton Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: muzyka koscielno 10.04.05, 19:23 ewerton napisał: > Przipominajom mi sie stare czasy i zjazdy Ministrantow na ,,Anabergu" > > mfg ewerton To boły czasy!!! Te zjazdy to boło jakejś czi dni a kusiyli my jak pieron, w nocy tomaty lotały w ciymnościach przez sala itp. Kary tysz boły, jo musioł robić "krzesło franciszkańskie" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: muzyka koscielno 06.04.05, 16:54 Witaj---Laband---a ja nie umiem sciągnąć tego----kiedy góral umiera---czy to dobry link?---pozdrawiam--- Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: muzyka koscielno 06.04.05, 16:55 zauj ize niy poradzisz - to jae PIYKNE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: muzyka koscielno 06.04.05, 16:56 to co mom zrobić?niy chca żałować ale posłuchać Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: muzyka koscielno 06.04.05, 16:57 narazie dom ci sam suowa a cos cza pomyslec: HARLEM - KIEDY GÓRAL UMIERA Kiedy góral umiera, to góry z żalu sine Pochylają nad nim głowy jak nad swoim synem Las w oddali szumi mu odwieczną pieśń bukową A on długo sposobi się przed najdalszą drogą Kiedy góral umiera, to nikt nie układa baśni Tylko w niebie roziskrzonym mała gwiazdka gaśnie Głowę jeszcze raz uniesie do góry do nieba By pożegnać góry swe, by, by im coś zaśpiewać Ref: Góry moje, wierchy moje otwórzcie swe ramiona Niech na miękkim z mchu posłaniu cichuteńko skonam Ojcze mój halny wietrze powiej ku północy Ciepłą drżącą swoją ręką zamknij zgasłe oczy Kiedy góral umiera, to nikt nad nim nie płacze Siedzi i czeka aż kostucha w okno zakołacze Ziemia twardą szorstką ręką tuli go do siebie By na zawsze zostać mógł pod, pod góralskim niebem Ref: x2 Bym mógł w ziemię wrosnąć, strzelić potem do słońca smreczyną I na zawsze szumieć już nad swoją dziedziną Ref: x2 Hej, hej, hej, hej x7 Hej, hej Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: muzyka koscielno 06.04.05, 16:58 sproboj bez tyn link: www.natalka.int.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: muzyka koscielno 06.04.05, 17:04 pobiera,ale bardzo powoli,moze sie uda---a tak przy okazji współczuję--bo to chyba o Ciebie chodziło w tym wątku Meg-s?--przy sluchaniu siery to sie popłakałam-- Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: muzyka koscielno 06.04.05, 17:11 wiem ,ze wszystko mija,ale nie mogę sie powstrzymać,a jak jeszcze posłucham takiej piosenki,to już koniec,ida jutro na ta msza na plac krakowski ze swiecami,mam nadzieje tylko ,ze sie tam nie rozpłaczę--pozdrawiam-- Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: muzyka koscielno 06.04.05, 17:13 zapol ta swiyczka tysz i odymie tera pacza sie stracic pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: muzyka koscielno 06.04.05, 17:16 zapola i pomyśla,ze od Ciebie--ja też wychodzę--napisza Ci potem czy sciągłam tę piosenkę Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: muzyka koscielno 06.04.05, 17:24 schlesien.nwgw.de/Gorale%20Papiezowi%20-%20Spiewomy%20i%20gromy%20tobie%20Swiety%20Ojce/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz Marjanek Re: muzyka koscielno IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.05, 15:14 Hallo Laband, powjym Ci, co jak idzie lo muzyka koscielno - to momy u nos na Slonsku dobre karty. Jedyn prawdziwy Slonzok, kery popularyzuje Slonsk, jego kultury muzyczno, robi dobro robota. Dokumyntuje slonskie organy, pisze o kulturze muzyczny Gornego Slonska, a njy tak downo doprowadziol do tego, co na Akadymii Muzyczny w Katowicach zaczlo dzialac muzeum slonskich organow. Tym "honorowy Slonzok", zostol nawetz zauwazony bez Papieza, kery uhonorowol go papiyskim orderym. Chyba wjysz o kogo sie roschodzi. Pyrsk ! Wasz Marjanek Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: muzyka koscielno 10.04.05, 16:02 Ja, jo wia, ale podziel sie ze wszyskimi tymi wiadomosciami Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: muzyka koscielno 10.04.05, 16:40 Laband dej pokooj na momynt tym uorganoom i wejzij do sfoji kszinki Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: muzyka koscielno 10.04.05, 21:12 No, richtik piykne te reportaze zbajstlowane - dziynki Ballestowi i Ciebie! a kaj tam Laband ... Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: muzyka koscielno 02.07.05, 20:00 Ulubioone Pieśni Ojca Świyntego Abba - Ojcze www.olobok.nazwa.pl/ork/muzyka/abba.mp3 Kiedy w jasną, spokojną, cichą noc www.olobok.nazwa.pl/ork/muzyka/oboze.mp3 Alleluja... zmartwychwstał Pan www.olobok.nazwa.pl/ork/muzyka/alleluja.mp3 Jezus jest mym przyjacielem www.olobok.nazwa.pl/ork/muzyka/jezusjest.mp3 Od wieków Maryjo www.olobok.nazwa.pl/ork/muzyka/odwiekow.mp3 Czarna Madonna www.olobok.nazwa.pl/ork/muzyka/madonna.mp3 My chcemy życia www.olobok.nazwa.pl/ork/muzyka/mychcemy.mp3 Błękitne rozwińmy sztandary www.olobok.nazwa.pl/ork/muzyka/blekitne.mp3 Barka www.olobok.nazwa.pl/ork/muzyka/barka.mp3 Zapada zmrok www.olobok.nazwa.pl/ork/muzyka/zapada.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: muzyka koscielno 02.07.05, 21:05 fajnie , że dałes te wszystkie pieśni ( piosenki) w jednym miejscu ;)) Odpowiedz Link Zgłoś