Gość: POLAK IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.05, 16:15 info.onet.pl/19004,0,3,1,galeria.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RODAK Re: NIEMIEC papieżem IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.05, 16:59 Co chcielibyście życzyć nowemu Papieżowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: NIEMIEC papieżem IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.05, 18:09 "Agresywny Niemiec o hardym sposobie bycia, asceta, który nosi krzyż jak szpadę". "Czerstwy Bawarczyk o kordialnym wyglądzie...". "Panzer-Kardinal, który nie zdejmuje z siebie wspaniałego stroju i złotego krzyża z piersi, krzyża Księcia Świętego Rzymskiego Kościoła". "Chodzi tylko w marynarce i krawacie, częstokroć sam prowadzi po Rzymie mały samochód; patrząc na niego, nikt nie przypuściłby, że jest to jedna z najważniejszych osobistości w Watykanie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boing Re: NIEMIEC papieżem IP: *.b.pppool.de 21.04.05, 16:53 "częstokroć sam prowadzi po Rzymie mały samochód;" - cygaństwo!!!!! Kardynał Ratzinger a tera papiyż Benedykt XVI nigdy niy miol prawa jazdy! Do roboty łazioł piechty a do jazdy autym mioł szofera......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LABAND Re: NIEMIEC papieżem IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.05, 19:57 a z drugiej strony Judasz był z Jezusem od początku, a mimo to go wydał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: NIEMIEC papieżem IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.05, 20:25 To dlaczego polaczkowie nie podplaciliscie Kolegium Kardynalskiego, zeby wybralo ono prawdziwego obronce kosciola (oczywiscie uszatka z polski). W koncu dostaliscie tyle szmalu z Watykanu za panowania Janka.Pawelka ! Pyrsk ! Adi (dzisiaj jest rocznica moich urodzin) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: NIEMIEC papieżem IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.05, 20:53 związku z wybraniem przez konklawe na Papieża betonowej konserwy tkwiącej po szyję jeszcze w czasach wypraw krzyżowych i palenia niewinnych kobiet na stosach, prawdopodobnie wiele osób (nie tylko ateistów) może być zainteresowane zerwaniem wreszcie hańbiących więzów ze średniowieczną instytucją jaką jest Kościół Rzymskokatolicki. Aby wystąpić formalnie z Kościoła Rzymskokatolickiego, należy złożyć w parafii właściwej dla aktualnego miejsca zamieszkania wniosek o akt apostazji z uzasadnieniem (np. wyjaśniając, że wierzy się w coś innego, że dokonano aktu chrztu bez świadomej zgody zainteresowanego, etc). - Jeśli parafia w której mieszkasz jest inną parafią niż tą w której zostałeś ochrzczny wcześniej należy wystąpić do parafii chrztu, o wydanie świadectwa chrztu i dołaczyć je do wniosku składanego w parafii miejsca zamieszkania. - Jeśli parafia chrztu i parafia aktualnego zamieszkania są tożsame, akt chrzu albo nie jest potrzebny wcale, albo można go załatwić przy składaniu wniosku. Przykładowy tekst wniosku o akt apostazji: Akt apostazji "Poświadczam przez ten dokument, że nie chcę być uważany za członka Kościoła Rzymskokatolickiego. W imię Praw Człowieka, żądam, by moje prawo do wolności religijnej było poszanowane: prawo do wyboru innej religii lub niewyznawania żadnej. Powodem dla którego opuszczam Kościół, jest fakt, że jestem osobą niewierzącą, więc moja dalsza przynależność doń pozostaje w sprzeczności z jego istotą i powoduje we mnie wyrzuty sumienia związane z fasadowością mojego dalszego pozostawania w Kościele, zwłaszcza, że od dawna nie uczestniczę w jego życiu - nie biorę udziału w nabożeństwach, procesjach, pielgrzymkach jak i innych formach praktyk religijnych Kościoła Katolickiego. Żądam także, by mimo tej decyzji, moje prawa jako obywatela i członka społeczeństwa nie były ograniczane, ani teraz ani w przyszłości. Co do religijnego wychowania moich (przyszłych) dzieci, zapoznam ich ze wszystkimi religiami, aby mogły, gdy będą dorosłe, swobodnie i świadomie wybrać tą, która będzie im odpowiadała, lub nie wybierać żadnej. Ja niżej podpisany, wykonuję niniejszym mój akt apostazji." ps. Popularny w sieci artykuł pt. "Jak wystąpić z Kościoła Katolickiego?" Jerzego Kolarzowskiego radził kierować pismo na ręce kanclerza kurii, lecz z doświadczenia wielu osób które wystąpiły z KK wynika, że wydłuża to tylko procedurę (w telefonicznej rozmowie z kurią nakazano skierować pisma na ręce proboszcza parafii). Świadkowie i ich papiery także nie są potrzebnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: NIEMIEC papieżem IP: 150.254.85.* 21.04.05, 16:08 Gość portalu: Adi napisał(a): > To dlaczego polaczkowie nie podplaciliscie Kolegium Kardynalskiego, zeby > wybralo ono prawdziwego obronce kosciola (oczywiscie uszatka z polski). > W koncu dostaliscie tyle szmalu z Watykanu za panowania Janka.Pawelka ! Od podpalania ludzi to fachmanami jestescie wy szkopkowie, a Jankowi Pawelkowi to ty niedorastasz mu do piet, durny kalmucki zasrncu. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: NIEMIEC papieżem 21.04.05, 17:56 Pit, moze dosz gang zurück, tu sie nie obraza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: NIEMIEC papieżem IP: 150.254.85.* 21.04.05, 17:59 ballest napisała: > Pit, moze dosz gang zurück, tu sie nie obraza ! Ballescie, odpisalem Adiemu na jego post tak jak sobie na to zasluzyl. Ja nie zaczalem obrazac. Napisz to do niego a nie do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: NIEMIEC papieżem IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.05, 18:14 Hitlerowca dobrał Jan Paweł II na wspólpracownika On jest po prostu Wielki! Polak!!! Nikt chyba nie zarzuci, że jego następca, niejaki Ratzinger, nazywany ostrym psem przez niemiecki kler, był hitlerowcem. Jako członek Hitlerjugend i Whermachtu (obecny papież). Ach, cóż to za niesamowita historia! Schiza będzie? Co z papieżem Polakiem, tak przecież "zasłużonym" dla całej sprawy? Przepyszne :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: NIEMIEC papieżem IP: 150.254.85.* 21.04.05, 18:18 Gość portalu: ballest napisał(a): > Hitlerowca dobrał Jan Paweł II na wspólpracownika > > On jest po prostu Wielki! Polak!!! > Nikt chyba nie zarzuci, że jego następca, niejaki Ratzinger, nazywany ostrym > psem przez niemiecki kler, był hitlerowcem. Jako członek Hitlerjugend i > Whermachtu (obecny papież). Ach, cóż to za niesamowita historia! Schiza > będzie? Co z papieżem Polakiem, tak przecież "zasłużonym" dla całej sprawy? > Przepyszne :-))) Wystarczy juz tego sznapsu, odstaw flaszke..... Odpowiedz Link Zgłoś