Dodaj do ulubionych

Kącik kibica

11.06.05, 00:33
z piłką nożną proszę tutaj ;P
Obserwuj wątek
    • laband Re: Kącik kibica 11.06.05, 00:41
      a grosz aby we fuzbal?
      • Gość: gRegor Re: Kącik kibica IP: *.gliwice.hyperion.pl 11.06.05, 00:50
        JAK SIE ZACZNA WPISYWAĆ TO MIE PIAST WYKRYJE I DOSTANA WDUPS;)
        Ruch Ruch niebiescy!!!!!!!!!!
        A dlo Pistoli -szacuneczek!
      • meg_s Re: Kącik kibica 11.06.05, 00:53
        w szkole grałam, stałam na bramce :)
        • ballest Re: Kącik kibica 11.06.05, 09:06
          Meg Tormann
          ;)

Myslam, zes ani jednego nie przepuscioua!
          • meg_s Re: Kącik kibica 11.06.05, 09:15
            a wiesz - wtedy jeszcze nie wypełniałam całą objętością bramki - coś się tam
            zdarzyło
        • laband Re: Kącik kibica 11.06.05, 09:52
          niymozliwe! :)

ale z drugyj strony podyjzywouech od poczontku izes je trocha "chopcula"
          • ballest Re: Kącik kibica 11.06.05, 10:40
            No mie godej tak na nia, ale wiym, ze je do szpasu, a jak ji Fussball szpas
            robiou to dzoiucha graua!
            • laband Re: Kącik kibica 11.06.05, 10:50
              chopcula to je przeca tysz i komplymynt
              • ballest Re: Kącik kibica 11.06.05, 10:57
                Laband chopcule chodzom w keckach a Margotka zawsze mou galoty uobleczone ! ? ;)
                • laband Re: Kącik kibica 11.06.05, 11:43
                  jo jom zawsze mom przed oczami w takim klajdzie dugim i luznym - bardzo mi sie
                  take podobajom :)

klajdy !!!
                  • ballest Re: Kącik kibica 11.06.05, 13:13
                    Ja w kleidzie, galoty uobleczone, mom na mysli, ze yno rozkazywac chce !
                    • laband Re: Kącik kibica 11.06.05, 13:21
                      :)))

• annak12 Re: Kącik kibica 11.06.05, 15:00
          Ja też stałam na bramce w piłce ręcznej.A tylko dlatego ,że zasłaniałam prawie
          całe "światło" bramki.;)
          Za to w siatkówce na szczeblu powiatowym zdobyliśmy złoty medal.
          • laband Re: Kącik kibica 11.06.05, 22:21
            czekej no, niychca byc za ciekawy, ale siatkowka i rynczno to sie jakos niy
            zgodzo - abos jemauo abo srogo? :)))
            • annak12 Re: Kącik kibica 11.06.05, 22:35
              W obydwu tych dyscyplinach liczy się skoczność, zwinność ,spryt ,dobre
              uderzenie.W ręcznej to tylko na bramce stałam.
              • laband Re: Kącik kibica 11.06.05, 22:55
                siatkowka zawsze lubiouech, ale ryncznyj niynawidziouech :)
    • Gość: max Re: Kącik kibica IP: *.arcor-ip.net 11.06.05, 11:40
      Za kim Kibicujesz ?
      Bo jo juz 40 lot za Gornikem Zabrze
      • laband Re: Kącik kibica 11.06.05, 11:43
        jo za Ruchym i to od poru pokolyn :)
        • Gość: gRegor Re: Kącik kibica IP: *.gliwice.hyperion.pl 11.06.05, 12:36
          laband;)
          NIEBIESKO eRka NA NIEBIE SIE MIENI!!!!!
          TO JEST RUCHU CHORZÓW RUCHU ZNAK!!!!!!
          ICH kibice są NIEZWYCIĘZĘNI!!!!!...........itd
          albo
          MY chłopcy ze Śląska!!!!
          ZNA NOS CAŁO POLSKA!!!!!
          ZA RUCH!!!! ZA HKS!!!Pójdziemy aż po życia kres!!!!!!
          • laband Re: Kącik kibica 11.06.05, 12:39
            prziznom sie ize niy bouech tam juz kopa lot, ale zawsze ze uciechom spominom
            ruch, i jak widziouech te obrozki na kerych stouo To My Narod Slonski, to aze
            gamba mi sie uradowaua podwojnie :))
            • Gość: gRegor Re: Kącik kibica IP: *.gliwice.hyperion.pl 11.06.05, 12:52
              laband ...jest bardzo cienżko, gromy w barażach .ale nie poradza zrozumieć tego
              bo wreszcie jest kasa i nic innego nie zostaje jak tylko richtig dobrze kopać a
              tu raptym siedym chopa nie idzie zebrać do kupy. Inwestor z Reportera -Klimek mo
              już strategicznego sponsora tylko majom sie utrzimać.-To warunek.Jo godom co w
              tym klubie nie powinny grać gorole choć przyznom co niekery gorol wincyj serca
              na Cichej zostawił niż nasz chop.Przykład-Nowak ,Wierzchowski,Śrutwa czy Surma
              (to tylko ostatnie lata).
              A co do fany-To My NARÓD ŚLĄSKI..... jest piekno i som my bardzo dumni z ty fany!
              A wiela nos jest to widać było na benefisie Krzysia Warzychy:
              www.ruch.chorzow.pl/kibice/foto/2005/benefis/thumbs/tn_benefis_gucia_426.jpg
              www.ruch.chorzow.pl/kibice/foto/2005/benefis/thumbs/tn_benefis_gucia_440.jpg
              www.ruch.chorzow.pl/kibice/foto/2005/benefis/thumbs/tn_21.jpg
              www.ruch.chorzow.pl/kibice/foto/2005/benefis/thumbs/tn_pict3655_resize.jpg
              www.ruch.chorzow.pl/kibice/foto/2005/benefis/thumbs/tn_pict3668_resize.jpg
              • Gość: gRegor Re: Kącik kibica IP: *.gliwice.hyperion.pl 11.06.05, 12:53
                www.ruch.chorzow.pl/kibice/foto/2005/benefis/bigimages/obraz9795uf.jpg
                • laband Re: Kącik kibica 11.06.05, 12:56
                  :)) - piyknie Ci dziynkuja - gymba mi sie raduje i ino szkoda ize mojymu fatrowi
                  juz tego pokozac niy moga :(

Pozdrowiom wszyskich "niybieskich" !!!
                • Gość: gRegor Re: Kącik kibica IP: *.gliwice.hyperion.pl 11.06.05, 12:58
                  Przepraszom ,tamte fotki były w złym formacie ,tu mosz to co było dwa tydnie tymu...
                  www.ruch.chorzow.pl/kibice/foto/2005/benefis/bigimages/pict3655_resize.jpg
                  www.ruch.chorzow.pl/kibice/foto/2005/benefis/bigimages/pict3668_resize.jpg
                  www.ruch.chorzow.pl/kibice/foto/2005/benefis/bigimages/21.jpg
                  www.ruch.chorzow.pl/kibice/foto/2005/benefis/bigimages/obraz9769bx.jpg
                  www.ruch.chorzow.pl/kibice/foto/2005/benefis/bigimages/benefis_gucia_261.jpg
                  www.ruch.chorzow.pl/kibice/foto/2005/benefis/bigimages/benefis_gucia_259.jpg
                  • laband Re: Kącik kibica 11.06.05, 13:02
                    niyszkodzi :)

no i jeszcze roz Piykne Dziynki!!!
                    • ballest Re: Kącik kibica 11.06.05, 13:16
                      Fajnie, ze zescie som za Ruchem, jou bou za Gornikiem , ale Ruch tysz mi mily
                      bou!
                      • laband Re: Kącik kibica 11.06.05, 13:19
                        we Chorzowie bou jeszcze AKS, i kibice byli chyba zawsze miyndzy nich podzielone
                        • ballest Re: Kącik kibica 11.06.05, 13:21
                          jka i tysz chba kedys w Ilidze grou, jou kibicowou za Gornikiem, bo uoni miedzy
                          sobom, jak uech ich pierwszy roz widziou (to bouo w 1958 roku) yno po niemiecku
                          godali!
                          • ballest Re: Kącik kibica 11.06.05, 16:33
                            tu cos uo Gorniku:
                            www.gornik.v.i.p.pl/page.php?id=7449&a=more
                            • annak12 Re: Kącik kibica 11.06.05, 16:52
                              !8 czerwca w Knurowie na stadionie miejskim wystąpią zarówno obecne gwiazdy
                              futbolu,które kilka tygodni temu w Stambule zdobyły puchar Europy,jak i
                              weterani.Nasz reprezentacyjny bramkarz Jerzy Dudek zapowiada,że do Knurowa
                              przyjadą zawodnicy reprezentacji Polski, a także jego koledzy z FC Liverpool-
                              Czesi Milan Baros i Vladimir Smicer oraz Chorwat Igor Biscan.
                              Odbędą się trzy mecze .
                              Wiele też imprez będzie dodatkowych ,gdyż wszystko odbywa się z okazji 700-
                              lecia Knurowa.

Pewno każdy znajdzie coś dla siebie.
                              • laband Re: Kącik kibica 11.06.05, 22:22
                                no to faktycznie, Knurow bydzie trzeszczou we szwach :)
                      • meg_s Re: Kącik kibica 11.06.05, 17:46
                        ballest napisała:

> Fajnie, ze zescie som za Ruchem, jou bou za Gornikiem , ale Ruch tysz mi mily
                        > bou!

no i kurcze - mam coś wspólnego z ballestem :(((
                        ;)

byłam kibicem "Górnika" - niejako z obowiązku ;) - chodziłam do klasy sportowej
                        pod egidą tegoż - mieliśmy nawet treningi na stadionie w tym samym czasie kiedy
                        piłkarze trenowali na płycie - raz mi Gorgoń podał piłkę ;)
                        • annak12 Re: Kącik kibica 11.06.05, 19:53
                          meg napisała
                          < raz mi Gorgoń podał piłkę ;)>
                          W tych czasach ,gdzie reprezentacja tak wspaniale grała,zazdrościłabym ci
                          bardzo tej podanej piłki.Najbardziej właśnie Gorgoń mi się podobał,jako
                          podlotek bujałam się w nim.Oj to były czasy.
                          Teraz też lubię piłkę nożną,ale teraz koszykówka bardziej dominuje u mnie w
                          domu.Moja pociecha przyniosła dziś właśnie czwarty medal już,tym razem tylko
                          brąz.No ,ale medal!

• laband Re: Kącik kibica 11.06.05, 22:23
                            Dziouchy, coroski to wiyncyj mi sie podobocie :)
                            • Gość: gRegor Re: Kącik kibica IP: *.gliwice.hyperion.pl 12.06.05, 01:01
                              szanujmy wszystkie Ślonskie mannszafty bo to naszo tożsamość!!!!Pozdrawiom wiec
                              wszystkich kibiców....nie byda wymienioł klubów bo moga kogoś pominonć.....a
                              teroz coś wom zaśpiewom........
                              AALE GÓrny Ślonsk
                              AALLE Górny Ślonsk
                              AlllE Górny Ślonsk
                        • Gość: Gornik Re: Kącik kibica IP: *.arcor-ip.net 25.06.05, 23:19
                          Jak to czytom to som tu same
                          kibice za Ruchem
                          a do mnie to juz zagranica
                          mfg. Kibic GORNIKA
    • laband Re: Kącik kibica 13.06.05, 09:49
      Stadion w Zabrzu otrzymał w czwartek imię Ernesta Pohla, legendy Górnika. - Już
      wiele lat temu spodziewaliśmy się, że tak się stanie - mówili z dumą dawni
      koledzy z boiska sławnego piłkarza

O godz. 18.04 Marianna Pohl, wdowa po sławnym piłkarzu, z trudem panując nad
      łzami, odsłoniła pamiątkową tablicę ku czci męża. - Pierwszy raz byłam na tym
      stadionie jakieś pięćdziesiąt lat temu jeszcze jako narzeczona Ernesta. W życiu
      bym nie powiedziała, że kiedyś będę odsłaniać pamiątkowe tablice ku jego czci -
      mówiła oszołomiona "Gazecie".

Pani Pohl przywiozła ze sobą z Niemiec liczną rodzinę piłkarza: dwie córki -
      Klaudię Markowski i Sybillę Karkoschkę z mężami - oraz pięcioro wnucząt:
      23-letniego Dawida, 17-letniego Adriana, 12-letnią Jessicę Karkoschków oraz
      20-letniego Lukasa i 14-letniego Beniamina Markowskich. W ślady dziadka idzie
      zwłaszcza Adrian, który zdążył zadebiutować w reprezentacji Niemiec juniorów.
      Chłopak z Polski wyjechał jako niemowlę, zna tylko kilka polskich słów. - Mam
      dwóch idoli: Roberto Carlosa i dziadka. Pierwszy raz kopałem piłkę jeszcze z nim
      - powiedział nam nastolatek.

W 1934 roku stadion w Zabrzu otrzymał imię Adolfa Hitlera. Musiało upłynąć 71
      lat, by niechlubnego patrona zastąpił właśnie Ernest Pohl. Wszystko zaczęło się
      po serii artykułów w naszej "Gazecie". Właściciel klubu Marek Koźmiński wsparł
      akcję nadania stadionowi nowego patrona i wysłał oficjalny wniosek w tej sprawie
      do zabrzańskiej Rady Miejskiej. W kwietniu 2004 roku radni jednogłośnie
      zdecydowali, że Ernest Pohl, ligowy supersnajper Górnika, będzie nowym patronem
      obiektu przy ulicy Roosevelta. Tymczasem aż rok trzeba było czekać z oficjalnym
      nadaniem imienia. Wszystko przez nadgorliwych prawników z Urzędu Wojewódzkiego,
      którzy uznali, że taka decyzja nie leży w gestii gminy. Dopiero wojewoda
      osobiście nakazał swoim pracownikom zrezygnować z tych działań. - Wstyd mi było,
      że to tak długo trwało, ale żaden urzędnik nie był w stanie na dłużej zablokować
      tej sprawy. Ernestowi się to należało, bo jak nie on, to kto niby miał być
      patronem naszego stadionu? - pyta Stanisław Oślizło, przyjaciel Pohla z boiska,
      jeden z organizatorów wczorajszej uroczystości.

Na uroczystości zjechało wielu sławnych piłkarzy Górnika. Znakomity napastnik
      Roman Lentner, już po dwóch zawałach, przyjechał z Berlina. Byli także inni
      koledzy Pohla z boiska: Hubert Kostka, Alfred Olek ( jak śpiewali Skaldowie
      "ulubieniec wszystkich Polek"), Henryk Latocha ("by Latocha wiedział, za co się
      go kocha") czy Jan Kowalski. Zgrzytem była jedynie nieobecność Włodzimierza
      Lubańskiego, którego Pohl jeszcze jako nastolatka wprowadzał do drużyny Górnika
      i wychował na wspaniałego napastnika. Lubański był ulubionym uczniem pana
      Ernesta. - Włodka pierwszego zaprosiłem na uroczystość ponad miesiąc temu.
      Powiedziałem mu , że kto jak kto, ale on powinien przyjechać. Odpowiedział mi,
      że jeszcze nie wie, czy będą mu pasować terminy. Potem się już nie odezwał.
      Trochę przykre - przyznaje Oślizło.

Zadzwoniliśmy wczoraj wieczorem do Belgii, gdzie na stałe mieszka Lubański. -
      Niestety, nie mogłem przyjechać do Zabrza, zatrzymały mnie obowiązki służbowe.
      Mówiłem Stasiowi, że nie dam rady przyjechać. A jak wyglądały uroczystości? -
      zaciekawił się Lubański.

Tablica niebrązowa

Autorem specjalnej tablicy z wygrawerowaną podobizną Pohla jest zabrzański
      artysta plastyk Stanisław Szczykutowicz. Ciekawe, że tablica tylko wygląda na
      odlaną z brązu. Tak naprawdę jest ze sztucznego tworzywa i żywicy. - Gdyby była
      z brązu, to po trzech dniach już by z tej ściany zniknęła - szeptano w kuluarach.

Dla Gazety: Dawid Karkoschka, najstarszy wnuk Ernesta Pohla

- Jeszcze trochę pamiętam język polski, bo wyjechałem z Zabrza do Niemiec w
      wieku sześciu lat. Kiedy tu jestem, przypominają mi się stare czasy: dziadek
      zabierał mnie na ten stadion, pokazywał dyplomy, puchary, zdjęcia. Sam też
      trochę kopię piłkę, ale tylko amatorsko, bo do klasy dziadka wiele mi brakuje.
      Teraz jestem z niego naprawdę dumny, dobrze, że ludzie o nim pamiętają

Henryk Latocha, dawny obrońca Górnika

- Spodziewałem się, że Ernest zostanie patronem stadionu Górnika już bardzo
      dawno temu. Tak powinno być, tak musiało być. Ernest był wyjątkowym człowiekiem.
      Niektórzy mu wypominają, że się piwa lubił napić, ale co w tym złego? Kiedy ja
      przychodziłem do drużyny, on był jedną z największych gwiazd polskiej piłki, ale
      nigdy nie dał tego odczuć. O nas młodych dbał wyjątkowo. Miał swoje zdanie i nie
      bał się go powiedzieć. Kiedyś podczas jednego z meczów Pucharu Lata trener się
      na nas bardzo wydzierał, a on na to: "Nie słuchejcie go chłopaki, grejcie swoje!".
      miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2758881.html
      • meg_s Re: Kącik kibica 13.06.05, 10:05
        Autorem specjalnej tablicy z wygrawerowaną podobizną Pohla jest zabrzański
        artysta plastyk Stanisław Szczykutowicz. Ciekawe, że tablica tylko wygląda na
        odlaną z brązu. Tak naprawdę jest ze sztucznego tworzywa i żywicy.!!!!!!!

Szwager - i co Ty na to ?
        (a do Szczykutowicza chodziłam parę lat na kółko plastyczne :D )
        • laband Re: Kącik kibica 13.06.05, 10:09
          niy zmiyniom mojego zdania :))
    • sss9 Re: Jerzy Dudek w Knurowie 17.06.05, 08:17
      Leszek Błażyński, Katowice 16-06-2005 , ostatnia aktualizacja 16-06-2005 20:03

Pięć tysięcy widzów na stadionie w Knurowie będzie w sobotę fetować Jerzego
      Dudka. Zwycięzca Ligi Mistrzów jako pierwszy w historii Knurowa otrzyma tytuł
      honorowego obywatela miasta. Przyjazd na pokazowy mecz zapowiedział inny
      gwiazdor Liverpoolu - Czech Milan Baros.
      - Zainteresowanie meczem jest ogromne. Bilety rozeszły się w ciągu dwóch dni -
      mówi Piotr Skorupa, wiceprezes Concordii, organizatora imprezy. Mecz "Jerzy
      Dudek i przyjaciele" odbędzie się z okazji 700-lecia Knurowa. Dudek, wychowanek
      Concordii (wtedy klub nosił nazwę Górnik), zaprosił na to spotkanie m.in. trzech
      kolegów z Liverpoolu, z którymi wygrał Ligę Mistrzów: Czechów Milana Barosa i
      Vladimira Smicera oraz Chorwata Igora Biscana. Baros, król strzelców
      ubiegłorocznych finałów mistrzostw Europy, potwierdził swój przyjazd i zaprosił
      Dudka na niedzielny mecz pokazowy do Ostrawy. - Być może Baros zjawi się u nas
      już w sobotę rano w... kopalni Szczygłowice. Jurek Dudek chce namówić swoich
      kolegów do zjazdu na dół! - śmieje się Skorupa. W tej kopalni pracował ojciec
      piłkarza - Andrzej, a sam bramkarz miał tam praktyki szkolne. Niestety, pod
      znakiem zapytania w sobotnim meczu stoi występ Smicera, który w wielkim finale
      Ligi Mistrzów z AC Milan zdobył jedną z bramek. Czeski pomocnik zajęty jest
      przeprowadzką do Francji, podpisał niedawno kontrakt z Girondins Bordeaux.

Do Knurowa na pewno przyjadą za to najlepsi polscy piłkarze: Jacek Krzynówek
      oraz inni reprezentacyjni zawodnicy: Sebastian Mila, Kamil Kosowski i Tomasz
      Rząsa. Po środowych sensacyjnych rozstrzygnięciach w półfinale Pucharu Polski
      (odpadnięcie Wisły Kraków i Legii Warszawa) w Knurowie wystąpią na pewno Tomasz
      Kiełbowicz i Marek Saganowski z Legii oraz wiślak Marcin Baszczyński. Być może
      pojawi się również nasz znakomity duet strzelecki Maciej Żurawski i Tomasz
      Frankowski.

W sobotę Dudek otrzyma za rozsławianie Knurowa tytuł honorowego obywatela
      miasta, zostanie także honorowym członkiem Concordii. Przed meczem "Jerzy Dudek
      i przyjaciele" odbędą się dwa inne spotkania. Mecz piłkarzy Górnika Knurów,
      którzy 25 lat temu awansowali do II ligi z zespołem Henryka Bałuszyńskiego, oraz
      spotkanie śląskich dziennikarzy z drużyną złożoną z pracowników Urzędu
      Miejskiego w Knurowie. Początek sobotniej imprezy o godz 14, a najważniejszy
      mecz rozpocznie się o 17.30
      • annak12 Re: Jerzy Dudek w Knurowie 20.06.05, 19:09
        Relacja juz po meczu

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2774801.html
        • annak12 kikice siatkówki najlepsi 25.06.05, 20:29
          A jednak potrafia
          • annak12 Re: kikice siatkówki najlepsi 25.06.05, 20:31
            Poprzedni uciekł mi sorki

Tutaj link
            serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35079,2787004.html
            • aqua Re: kikice siatkówki najlepsi 25.06.05, 22:24
              nie potrafią, a szkoda!
              • meg_s Re: kibice siatkówki najlepsi 26.06.05, 05:33
                aqua napisał:

> nie potrafią, a szkoda!

a co konkretnie masz im do zarzucenia ?
                • annak12 Re: kibice siatkówki najlepsi 26.06.05, 09:27
                  meg_s napisała:

> aqua napisał:
                  >
                  > > nie potrafią, a szkoda!
                  >
                  > a co konkretnie masz im do zarzucenia ?

Pewno aqua miał na myśli wczorajszy przegrany mecz siatkarzy.

• meg_s Re: kibice siatkówki najlepsi 26.06.05, 09:35
                    aha :)
                    ale to siatkarze przegrali - nie kibice ;)
                    • annak12 Re: siatkówka 09.07.05, 21:51
                      Trwa mecz siatkówki Polska -Serbia

Na razie prowadzimy 2:1

Ale teraz nie za dobrze. Trzymajmy za nich
                      • annak12 Re: siatkówka 09.07.05, 22:22
                        No i przegraliśmy:((
                        • annak12 Re: siatkówka 10.07.05, 20:25
                          Dziś też przegrana siatkarzy:((.IV miejsce w LŚ.
                          • cezeta2 siatkówka i fussbal 10.07.05, 21:50
                            widza ,że sam sie wpisujom same Hanyski ;-) Momy przinajmnij fusssbal we krwi.
                            Zagromy kiedyś z nimi na Ślonskim w Konigshutte ? jako reprezentacjo Ślonska?
                            Padom Wom ,że ,ja!I dostanom goroliki po życi !
                            A pedzcie mi co paszporty bydom im wydawane albo jednorazowo wiza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka