Gość: rodack IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.05, 12:26 w niedziele ide do kosciola i modle sie za papieza (ale tylko takiego, ktory jest polakiem), a w poniedzialek atakuje sasiada, ktory nie jest polakiem. ktoz tego nie zna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: laband Re: polnische doppelte Moral? IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.05, 12:30 Radykalni narodowcy, na czele z posłem Jerzym Czerwińskim jak co roku wiecowali 3 maja na Górze św. Anny. Po mszy w bazylice, grupa około 70 osób, w większości skin-headów prowadzona przez Jerzego Czerwińskiego, posła Ruchu Katolicko-Narodowego, przemaszerowała do pomnika Czynu Powstańczego. Skandowano: "Balcerowicz będziesz wisiał", "Kuroń i Michnik to dwaj kompani, obaj równo obrzezani", "Unia Wolności partią koszerności", "Tu jest Polska nie Izrael". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cysorzowa Re: polnische doppelte Moral? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:37 Tak, to właśnie specyficzna polska reguła - zresztą nie tylko polska, bo niektórzy rodowici Ślązacy robią tak samo. Widać to świetniwe w kościele, w niedziele czy kiedyś tam - idą tam przede wszystkim po to, aby się pokazać - a to, że mam nowe ciuchy, nowy fryz, pooglądać sobie innych, poplotkować o nich, pokazac swoją na pokaz religijność. Sama pękałam ze śmiechu, kiedy pewna pani klepała różaniec i rozglądała się wokól, normalnie głowa jak radar. A jak głośno śpiewała, uczy więdły. Właśnie po to ludzie spotykają się w niedzielę w kościołąch - oczywiście nie wszyscy,a le chyba zdecydowana większość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodack Re: polnische doppelte Moral? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.05, 12:40 chyba nie zrozumialas. masz racje, ze kosciol w Polsce staL sie platforma "zycia towarzyskiego" w roznych wykonaniach. mnie jednak chodzilo o polska nacjonalistyczna POLITYKE w polskich kosciolach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cysorzowa Re: polnische doppelte Moral? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:42 A racja, tak, zgadzam sie z Tobą, ale wiesz, to już zupelnie inna historia. Szkoda tylko, że ludzie wciąż słuchają księży, tego, co im sugerują i mówią w sprawach innych niż wiara. Jestem za tym, aby nauczyć kler wreszcie odróżniania spraw wiary od polityki, a szczególnie uwrażliwić na nacjonalizm, jaki sami uprawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodack Re: polnische doppelte Moral? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.05, 12:45 to wlasnie nie jest "zupelnie inna historia". WLASNIE O TEJ HISTORII PISALEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gRegor Re: polnische doppelte Moral? IP: *.gliwice.hyperion.pl 25.06.05, 13:16 na Annaberg te podściepy to se mogom polotać jak bajtle co sie ich z linki spuści. Godom wom tela razy co choćby nos wszystkich Ślonzoków wybili do odtatniego to i tak ta ziemia bydzie na wieki Ślonsko!Poza tym już my godali z biskupem co jeśli bydom tam takie cyrki organizować to bydzie szlus z tymi księżulkami co im te msze odprawiajom. Wstyd dla Ślonska! wstyd pseudo księża.Jedżcie se do Gdańska i zamieszkejcie z Jankowskim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: polnische doppelte Moral? IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.05, 14:38 Kiedy sie tego wreszcie nauczycie ? Ze Kosciol to nic innego jak polityka w soltanach z szefostwem w Rzymie,wszyscy tylko wyciagaja reke , taka bieda na swiecie , czy kosciol juz materialnie komus z biedakof pomogl , osobiscie nie znam nikogo. A zapomnieliscie ze Rzym jest najmniejszym ale za to najbogatszym Panstwem w swiecie co oni robia z tymi pieniedzmi ?? Przekazuja moze pieniadze do trzeciego swiata gdzie jeszcze sie nie urodziles a juz umierasz ??? albo tam gdzie wojny sa nie ma jedzenia ??? Ile biedakow w Polsce jest ??? ile z nich dostanie ciepla strawe , noclegi itp w zimie ??? Ja osobiscie wierze w Boga ale z ksiedzami , Biskupami, Papiezami, kosciolami itd. nie chce miec nic wspolnego A pozatym Bog jest wszedzie i jeszcze nigdy nie wymagal od mnie pieniedzy. Porownajcie sobie Kosciol z Polityka - Ksiezy z Politykami ( Pomozecie - Lud pomorzemy )od zaistnienia swiata tak juz bylo a jak nie wierzycie poczytajcie sobie ksiazke " Borgia " zakladam sie ze w Polsce jest ona przez Kosciol zakazana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: do Daniela 25.06.05, 14:51 podaj pełny tytuł i nazwisko autora tej książki---może sie u nas inaczej nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: do Daniela 25.06.05, 18:13 sloneczko1 napisała: > podaj pełny tytuł i nazwisko autora tej książki---może sie u nas inaczej nazywa Może chodzi o książkę W.Hugo(Lukrecja Borgia),albo Ludwika Ariosta(Ludovico Ariosto),który ją opisywał(nie znam tytuł,przypominam sobie tylko -Saraceni i Krucjaty),albo współczesną autorkę Maria Bellsoni/Bellconi czy podobnie,nie przypominam sobie dokładnej pisowni tego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
liza1000 Re: do Daniela 25.06.05, 18:25 Ten pan Daniela ma racja to sia Bordziowie nazywo i jusz czytala u nasza bibloteki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodack ZCUDZOZIEMCZONA? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.05, 22:26 wychodze z zalozenia, ze jestes Polka. ale nie rozumue, dlaczego ten jezyk twoj kaleczysz! (chyba ojczysty?) czyzby ktos ciebie z cudzoziemczyl???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lizy 1000 to bylo oczywiscie do lizy1000 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.05, 22:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodack wole aqua IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.05, 22:29 czy nie widzisz, ze sie sam dyskwalifikujesz?..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polbog do Boga IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.05, 22:37 sorry, ze zwrocilem sie do Boga! ale jezeli on cos takiego twierdzi, ma bardzo slabe karty...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodack Re: ZCUDZOZIEMCZONA? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.05, 22:33 czy nie uwazasz, ze reagujesz za szybko i nieprzemyslanie? napisz mi, co ty palisz- moze zrobimy razem interes na zachodzie, srodek, ktory tak dobrze i szybko pozwala na HI musi byc dobry. ps na pewno zrobimy dobry biznes!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś