Dodaj do ulubionych

Sprawa f. Commonwealth of Silesia

05.09.06, 04:24
Przepraszam bardzo Gliwiczan za ten ewidentny offtopic, ale niestety ta
nieprzyjemna sprawa związana jest bezpośrednio z opiekunem forum Gliwice a
jednocześnie wymaga formy publicznego oświadczenia.

Oświadczam że nigdy nie zgłaszałem akcesu do uczestnictwa w prywatnym forum
zamkniętym, założonym przez użytkownika somepoint210 znajdującego się pod tym
adresem:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=41380

ani w żaden inny sposób nie wyrażałem chęci w nim uczestnictwa, zarówno wobec
właściciela forum jak i moderatorów.

Jednocześnie, umieszczenie mojego nicka w opisie w/w forum, sugerującym mnie
jako jego uczestnika, odbyło się całkowicie bez mojej wiedzy i zgody.

Zwracam się z uprzejmą prośbą do somepointa210 o niezwłoczne usunięcie mojego
nicka z opisu w/w forum, oraz publiczne potwierdzenie prawdziwości faktów
opisanych w moim oświadczeniu.

Sprawa ta jest dla mnie bardzo ważna, bo dotyczy próby (mam nadzieję że nie
celowej) użycia mojej osoby do firmowania pewnych przedsięwzięć, co do których
mam poważne zastrzeżenia, których natury, jeśli nie trzeba, wolał bym może nie
tłumaczyć.
Obserwuj wątek
    • myha1 Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 07:34
      zrobiłeś z tego sprawę prawie polityczną i na szczeblu rządowym....a
      wystarczyło napisać maila do Some ...nikt Cię chyba nie zmusza do pisania
      tam.....a związku z FG nie widzę ..
      pozdrowienia
      • w36 Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 08:07
        myha1 napisała:

> a związku z FG nie widzę ..

Masz świętą rację myha, jeszcze raz przepraszam za offtopic, ale nie mam innej możliwości. Tej sprawy nie da się załatwić mailem, bo to nie tylko kwestia zmiany tego opisu, a głównie skorygowania ewidentnej nieprawdy o moim rzekomym uczestnictwie w tamtym forum, czy jakiś staraniach z mojej strony o członkowstwo. A taka właśnie informacja, sugerująca fakty nie mające miejsca, została umieszczona w ogólnie dostępnym miejscu tj. w opisie tamtego forum, to i poświadczenia że to nieprawda mogę także oczekiwać w miejscu o takim charakterze jak np. w tym wątku.
        • myha1 Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 08:12
          w36 napisał:

> myha1 napisała:
          >
          > > a związku z FG nie widzę ..
          >
          > Masz świętą rację myha, jeszcze raz przepraszam za offtopic, ale nie mam
          innej
          > możliwości. Tej sprawy nie da się załatwić mailem, bo to nie tylko kwestia
          zmia
          > ny tego opisu, a głównie skorygowania ewidentnej nieprawdy o moim rzekomym
          ucze
          > stnictwie w tamtym forum, czy jakiś staraniach z mojej strony o członkowstwo.
          A
          > taka właśnie informacja, sugerująca fakty nie mające miejsca, została
          umieszcz
          > ona w ogólnie dostępnym miejscu tj. w opisie tamtego forum, to i
          poświadczenia
          > że to nieprawda mogę także oczekiwać w miejscu o takim charakterze jak np. w
          ty
          > m wątku.

a cóż to za świete oburzenie???
          Ja też się nie starałam , a zostałam zaproszona.....możesz pisać lub
          nie ....nie róbże z tego problemu
          • w36 Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 08:28
            myha1 napisała:

> a cóż to za świete oburzenie???

Mam całkowicie osobiste odczucia w tej sprawie, ale nie chcę o nich mówić bo to zupełnie nieistotne. Nie oburzam się, nie oczekuję jakiś przeprosin, chodzi mi tylko o proste sprostowanie nieprawdy na mój temat, która została opublikowana. I to wszystko. Nie robię problemu i też nie spodziewam się że załatwienie tego będzie jakimś problemem. Poczekaj myha, przyjdzie somepoint, potwierdzi i będzie po sprawie.
          • braid Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 09:09
            Hallo,
            wiem ze nie pytany ale pozwole sobie wtracic moje 3 grosze...
            A wiec moim prywatnym zdaniem w36 ma calkowita racje.

Juz na samym wstepie do tego forum wytlumaczone sa zasady jego istnienia i
            korzystania z niego.
            Sprawa jest bardzo prosta ... albo pisza wszyscy , albo ci co chec pisania
            zglosili.
            Prawda jest rowniez ze nicki umieszczono w czolowce po to aby forum i jego
            poziom firmowac .

Prawda jest jednak rowniez ... ze nie kazdemu odpowiada profil / inni
            dyskutanci / zasady tego forum
            wiec ma jak najbardziej prawo nie "firmowac" swoim nickiem tresci na nim
            zawartych.

Uwazam ze forumowicz w36 poruszyl wazna kwestie ( ktora nalezy naprawde
            zrewidowac) i zrobil to ( choc nie mailem) w bardzo taktowny i czytelny sposob
            i nalezy to docenic.

Braid
            • stasiek17 Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 09:17
              Niepotrzebnie się emocjonujecie, przecież Some zaznaczył w czołówce, że
              uczestnicy forum są w trakcie weryfikacji.
              • mieszko966 Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 09:21
                Some zaznaczył przede wszystkim, że loginy umieścił tam "bez wiedzy i zgody ich
                właścicieli". Poza tym, mógłby jednak szanowny, acz oburzony w36 zdradzić przy
                tej okazji, jakie to przyczyny nim powodują. Jakoś nie chce mi się wierzyć,
                żeby naprawdę było to nieistotne. Poza tym, ja też jestem tam zapisany i może
                nie wiem czegoś, co powinno również mnie skłonić do opuszczenia tamtejszych
                progów.
                • stasiek17 Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 09:23
                  słusznie
                  • braid Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 09:32
                    Panowie ...
                    .. rozrozniajmy zaproszenie na forum od zameldowania na forum

Sa fora na GW gdzie bylo by mi wstyd zaistniec ( i nie szukajmy daleko ;)
                    I za zadna cene nie usmiecha mi sie figurowac na ich listach obecnosci .

Jedyne co to faktycznie ..sprawa jest do zalatwienia mailem..

Braid
                    • stasiek17 Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 09:37
                      a dostałeś zaproszenie mailem ? bo ja tak
                      • myha1 Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 09:42
                        stasiek17 napisał:

> a dostałeś zaproszenie mailem ? bo ja tak

no właśnie...i o tym mówie w36....istnieje taka zasada : w jaki sposób zostałeś
                        poinformowany , w taki sam sposób odpowiadasz ;)

Jeśli juz jednak poruszył tę sprawę u nas ( chociaż uważam, że nie ma to
                        zwiazku z FG) , to należy Nam sie wyjaśnienie, bo to co napisał jest jak masło
                        maślane ....
                        • braid Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 09:46
                          myha1 napisała:

> stasiek17 napisał:
                          >
                          > > a dostałeś zaproszenie mailem ? bo ja tak
                          >
                          >
                          >
                          > no właśnie...i o tym mówie w36....istnieje taka zasada : w jaki sposób
                          zostałeś
                          >
                          > poinformowany , w taki sam sposób odpowiadasz ;)
                          >
                          > Jeśli juz jednak poruszył tę sprawę u nas ( chociaż uważam, że nie ma to
                          > zwiazku z FG) ,

Tu sie zgadzam ... to bylo/jest do zalatwienia mailem
                      • braid Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 09:44
                        To nie jest "nusch do plec" somego ;)
                        Ja nie mialem problemu z forma zaproszenia / zaistnienia na tym forum.
                        Potrafie jednak zrozumiec ze mozna miec inny poglad na ta sprawe.

Ps: Some sie pojawi ..sprawe zalatwi i bedzie po "sprawie"
                • w36 Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 09:46
                  mieszko966 napisał:

> Some zaznaczył przede wszystkim, że loginy umieścił tam "bez wiedzy i zgody ich
                  >
                  > właścicieli".

Doczytaj łaskawie, że ten dopisek odnosi się wyraźnie tylko do moderatorów.

> Poza tym, mógłby jednak szanowny, acz oburzony w36 zdradzić przy
                  > tej okazji, jakie to przyczyny nim powodują.

Powiedzmy, przyczyny osobiste i tyle.
                  Ale staram się właśnie mówić bardzo oględnie o przyczynach, aby nie wnosić emocji do tej sprawy, by też nie prowokować niepotrzebnych ubocznych dyskusji. I nie oceniać kogokolwiek.
                  Potrzebne mi tylko potwierdzenie somepointa, bo on i tylko on może się wypowiedzieć autorytatywnie w mojej sprawie.
                  • myha1 Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 09:48
                    w36 napisał:

> Potrzebne mi tylko potwierdzenie somepointa, bo on i tylko on może się
                    wypowied
                    > zieć autorytatywnie w mojej sprawie.

i nie możesz tego załatwić mailem ?
                    • w36 Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 05.09.06, 10:12
                      myha1 napisała:

> i nie możesz tego załatwić mailem ?

Jeszcze raz powtórzę że nie da się. Informacja o moim rzekomym uczestnictwie w forum, została umieszczona w opisie forum, dostępnym dla wszystkich którzy tam weszli. Dlatego skorygowanie tego też powinno obejmować publiczne miejsce.

Maila z zaproszeniem dostałem, ale nie wysyłałem żadnej odpowiedzi na niego, więc jasne jest w tej sytuacji że nie było żadnych przesłanek by jakąkolwiek informację o moim udziale w tym forum publicznie rozpowszechniać.

• sss9 Re: chyba nie ma "sprawy" 05.09.06, 10:15
                        chyba mogę zdjąć twój nick z CoS i zakończyć tę dysputę nie narażając się na
                        pretensje somepointa. mam to zrobić?
                        • w36 pozostał drobiazg, ale ważny 05.09.06, 20:32
                          sss9 napisał:

> chyba mogę zdjąć twój nick z CoS i zakończyć tę dysputę nie narażając się na
                          > pretensje somepointa. mam to zrobić?

Wielkie dzięki za pomoc. Jak zauważyłem opis forum jest już skorygowany.
                          Ale jeszcze oczekuję na potwierdzenie przez somepointa moich wcześniejszych wypowiedzi, że kompletnie *nie miałem nic wspólnego* z tamtym forum i *nie podejmowałem żadnych działań* by zostać uczestnikiem tego forum zamkniętego, co niezgodnie z prawdą, sugerował opis na tym forum.
                          Chyba rozumiesz że niezwykle trudno mi wykazać że nie jestem wielbłądem. A po somepoincie skoro sam namieszał, mogę chyba oczekiwać że podejmie się pomóc mi skutecznie odkręcić te sugestie co do mojej osoby.
                          • mieszko966 Re: pozostał drobiazg, ale ważny 05.09.06, 20:35
                            Ależ, stary, przecież my ci wierzymy, że nie masz z tym forum nic wspólnego. ;-)
                          • somepoint210 Re: pozostał drobiazg, ale ważny 06.09.06, 00:35
                            w36 napisał:

> że kompletnie *nie miałem nic wspólnego* z tamtym forum i *nie podejmo
                            > wałem żadnych działań* by zostać uczestnikiem tego forum zamkniętego(...)

Potwierdzam. Nie miales. Dostales zaproszenie. Nie skorzystales.
                            Czy te "powody osobiste", o ktorych wspomniales wyzej zwiazane sa z pobytem
                            Bronka na CoS? Bronek to porzadny gosc (troche upierdliwy, ale kto nie jest, Ty
                            tez wykazales niezla upierdliwosc w tym watku) i rozruszal swojego czasu forum
                            Rudy Slaskiej, az przyszly uzurpatory.....
                            • w36 Re: pozostał drobiazg, ale ważny 06.09.06, 01:31
                              somepoint210 napisał:

> Potwierdzam. Nie miales. Dostales zaproszenie. Nie skorzystales.

Dzięki wielkie. O to mi chodziło.

> Czy te "powody osobiste", o ktorych wspomniales wyzej zwiazane sa z pobytem
                              > Bronka na CoS?

:) :) Bronek nie ma z tym nic wspólnego.

> rozruszal swojego czasu forum
                              > Rudy Slaskiej, az przyszly uzurpatory.....

Hmmm... Jakież to ciekawe legendy krążą po forach ;) Ale nie mam ochoty o tym dyskutować.

Co do przyczyn mojego protestu to myślę że jesteś w stanie z grubsza się domyślić. Ale nie naciskaj mnie o to, to ja nie będę Ciebie naciskał że nadużyłeś mojego nicka w kontekście swoich interesów na swoim prywatnym forum.
                              Ważne ze sprawa mojego udziału jest już wyjaśniona i opis skorygowany.

Pozdrawiam.
                              • somepoint210 Re: pozostał drobiazg, ale ważny 06.09.06, 05:09
                                w36 napisał:

> Ważne ze sprawa mojego udziału jest już wyjaśniona i opis skorygowany.

Sprawa jasna. To co, dopisac Cie znow?
                                Pozdr.
    • rico-chorzow Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 06.09.06, 12:33
      W nagłówku tego forum ktoś napisał po angielsku,chciałbym tłuaczenie tego
      tekstu,może być w niemeckim,czeskim czy słowackim i oczywiście śląskim.
      • myha1 Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 06.09.06, 12:45
        rico-chorzow napisał:

> W nagłówku tego forum ktoś napisał po angielsku,chciałbym tłuaczenie tego
        > tekstu,może być w niemeckim,czeskim czy słowackim i oczywiście śląskim.

proponuję zwrócić sie do właściciela forum mailem...FG nie jest powiązane z CoS.
        • rico-chorzow Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 06.09.06, 12:53
          Nie wiem co jest -CoS-,dlatego tutaj,skoro ten wątek jeszcze egzystuje
          TUTAJ,zwracam się z moim zapytaniem,jeżeli przeszkadzam,to nie przepraszam.
        • braid Re: Sprawa f. Commonwealth of Silesia 06.09.06, 13:02
          MyHa ..
          Mr.upierdliwy mysli ze ten watek jest problematyczny i wbil sobie do paly ze
          wszystkich pokara jak bedzie go podbijal ;)))

Podwies mu go pinezka to szybko sie znudzi ;)))
          a ewent. dodatkowe nowo-posty poprostu wawalac;)
          • rico-chorzow MyHo, 06.09.06, 13:08
            kiedyś,takie wpisy jak Braida leciały do kosza:)
            • sss9 Re: MyHo, 06.09.06, 13:08
              dziś lecą twoje. :)
              • betoniarz-zbrodniarz Re: MyHo, 06.09.06, 13:17
                a podobno z "gorolskimi forami" mieli nie mieć nic do czynienia.
              • pit-zeolit Re: MyHo, 06.09.06, 13:20
                sss9 napisał:

> dziś lecą twoje. :)

He, he !!!!!
              • rico-chorzow Re: MyHo, 06.09.06, 13:25
                sss9 napisał:

> dziś lecą twoje. :)

Nie nowość:))),ale człowiek wyrabi sobie opinię,człowiek nie tylko z Gliwic czy
                Chorzowa ale i inni:)) o Gliwicach,jesteście wspaniałym adresem :-)),żeby do
                tematu wrócić,chciałbym chętnie tłumaczenie nagłówka tego forum,jak napisałem w
                niemieckim,czeskim,słowackim,a mnie najbliższym śląski.
                • betoniarz-zbrodniarz Re: 06.09.06, 13:27
                  Nie chciało się nosić teczki, trzeba dźwigać dziś woreczki...
            • myha1 Re: MyHo, 06.09.06, 13:17
              rico-chorzow napisał:

> kiedyś,takie wpisy jak Braida leciały do kosza:)

najpierw musiałby polecieć do kosza Twój , bo nie związany z tematyką forum i
              nie dotyczy FG....to naprawdę nie jest dla Nas drażliwy temat ....a forum CoS
              jest nareszcie prawdziwym forum wymiany poglądów , czy sie to komu podoba czy
              nie :))

I poimo tego, że nie jest zwiazane z FG, chętnie na nim piszą uczestnicy FG.
              • betoniarz-zbrodniarz Re: MyHo, 06.09.06, 13:20
                ....a forum CoS
                > jest nareszcie prawdziwym forum wymiany poglądów , czy sie to komu podoba czy
                > nie :))

I to chyba najbardziej niektórych boli.
            • rico-chorzow Re: MyHo, 06.09.06, 13:36
              rico-chorzow napisał:

> kiedyś,takie wpisy jak Braida leciały do kosza:)

Więc jeszcze raz,ja pytałem o tłumaczenie,i to w temacie -
              Commonwealth of Silesia-,chyba jest to tematem wątku,nie interesują mnie
              zdania,pyskówki sss9,Braida czy i dyletanckie Twoie MyHo.
              • myha1 Re: MyHo, 06.09.06, 13:46
                rico-chorzow napisał:

> rico-chorzow napisał:
                >
                > > kiedyś,takie wpisy jak Braida leciały do kosza:)
                >
                > Więc jeszcze raz,ja pytałem o tłumaczenie,i to w temacie -
                > Commonwealth of Silesia-,chyba jest to tematem wątku,nie interesują mnie
                > zdania,pyskówki sss9,Braida czy i dyletanckie Twoie MyHo.

i tą odpowiedź dostałeś...zwróć sie mailem do somepointa , który jest
                właścicielem CoS
                • pit-zeolit Re: MyHo, 06.09.06, 13:50
                  rico-chorzow napisał:

Więc jeszcze raz,ja pytałem o tłumaczenie,i to w temacie -
                  > > Commonwealth of Silesia-,chyba jest to tematem wątku,nie interesują mnie
                  > > zdania,pyskówki sss9,Braida czy i dyletanckie Twoie MyHo.

I mosz Mysiu dyletantką zostałaś. Ale nie przejmuj się, cała nadzieja w panu
                  Prezesie.

Serrrdecznie pozdrawiam.

Pit
                  • myha1 Re: MyHo, 06.09.06, 13:52
                    pit-zeolit napisał:

> rico-chorzow napisał:
                    >
                    > Więc jeszcze raz,ja pytałem o tłumaczenie,i to w temacie -
                    > > > Commonwealth of Silesia-,chyba jest to tematem wątku,nie interesują
                    > mnie
                    > > > zdania,pyskówki sss9,Braida czy i dyletanckie Twoie MyHo.
                    >
                    > I mosz Mysiu dyletantką zostałaś. Ale nie przejmuj się, cała nadzieja w panu
                    > Prezesie.
                    >
                    > Serrrdecznie pozdrawiam.
                    >
                    > Pit

hehehe...Pit, z ust rico słyszałam takie epitey , że dyletantka to komplement :)
                    • betoniarz-zbrodniarz Re: MyHo, 06.09.06, 13:54
                      przecież nie chodzi o to, zeby uzyskac odpowiedź tylko żeby troche namieszać.
                      Ot, jak nie przymierzając patykiem w gnojoku... :-)
                      • myha1 Re: MyHo, 06.09.06, 13:57
                        betoniarz-zbrodniarz napisał:

> przecież nie chodzi o to, zeby uzyskac odpowiedź tylko żeby troche namieszać.
                        > Ot, jak nie przymierzając patykiem w gnojoku... :-)
                        >
                        >
                        ;))
                        wiemy, wiemy...ale niech chłop pobedzie w towarzystwie troche :)
                    • pit-zeolit Re: MyHo, 06.09.06, 13:56
                      Mysiu nadejdzie jeszcze czas pana Prezesa. Teraz ma się uczyć i zdrowo chować.
                • rico-chorzow Re: MyHo, 06.09.06, 13:58
                  myha1 napisała:

> rico-chorzow napisał:
                  >
                  > > rico-chorzow napisał:
                  > >
                  > > > kiedyś,takie wpisy jak Braida leciały do kosza:)
                  > >
                  > > Więc jeszcze raz,ja pytałem o tłumaczenie,i to w temacie -
                  > > Commonwealth of Silesia-,chyba jest to tematem wątku,nie interesują mnie
                  > > zdania,pyskówki sss9,Braida czy i dyletanckie Twoie MyHo.
                  >
                  >
                  >
                  > i tą odpowiedź dostałeś...zwróć sie mailem do somepointa , który jest
                  > właścicielem CoS

Więc jeszcze raz,pytam się o tłumaczenie - nagłówka wątku
                  Commonwealth of Silesia -,jak chyba wiadomo,wątek ten zaistniał TUTAJ w forum
                  "Gliwice",i dalej Myho,trzym się reguł,powinnaś i siebie wyrżnąć.
                  • myha1 Re: MyHo, 06.09.06, 14:02
                    rico-chorzow napisał:

>
                    > Więc jeszcze raz,pytam się o tłumaczenie - nagłówka wątku
                    > Commonwealth of Silesia -,jak chyba wiadomo,wątek ten zaistniał TUTAJ w forum
                    > "Gliwice",i dalej Myho,trzym się reguł,powinnaś i siebie wyrżnąć.

owszem rico, pogoda jest piekna jak na 6 września...świeci słoneczko, a
                    wietrzyk delikatnie porusza liśćmi drzew....

;))))
                    • rico-chorzow Re: MyHo, 06.09.06, 14:07
                      myha1 napisała:

> rico-chorzow napisał:
                      >
                      > >
                      > > Więc jeszcze raz,pytam się o tłumaczenie - nagłówka wątku
                      > > Commonwealth of Silesia -,jak chyba wiadomo,wątek ten zaistniał TUTAJ w f
                      > orum
                      > > "Gliwice",i dalej Myho,trzym się reguł,powinnaś i siebie wyrżnąć.
                      >
                      >
                      >
                      > owszem rico, pogoda jest piekna jak na 6 września...świeci słoneczko, a
                      > wietrzyk delikatnie porusza liśćmi drzew....
                      >
                      > ;))))

No,to powachluję Ci jeszcze nad piersiami:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka