Dodaj do ulubionych

ul. Nadrzeczna

11.02.07, 09:31
Próbowałem wczoraj dojechać tą ulicą do Areny, ale tam dziura na dziurze.
Inwestor budujący ten hipermarket, dobrodziej Carrefour miał ponoć
wyremontować tą drogę po jej całkowitym zdewastowaniu podczas budowy.
Tymczasem połatano w sposób niedbały dziury w jezdni i po miesiącu wszystkie
wyszły z powrotem.
Obserwuj wątek
    • Gość: iwan Re: ul. Nadrzeczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 09:33
      też nią jechałem tragedia
    • kolceros Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 09:46
      prawdopodobnie czekaja na wiosne, zeby zrobic remont. Ale na razie czekaja na
      zime, co wydaje sie logiczne ;)))
      • stasiek17 Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 09:58
        Żeby tam przejechać, to trzeba mieć poduszkowiec. Ciekawe kto będzie płacił
        odszkodowania za zniszczone zawieszenia w samochodach.
        • kolceros Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 10:00
          Raz tamtedy 'przejezdalem' i obok jedwabistosci nawierzchni urzekly mnie
          spieszone rodziny zakupowiczow. Trudno bylo kogos albo nie potracic albo nie
          ochlapac :(
      • kl-2 Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 13:23
        kolceros napisał:
        > prawdopodobnie czekaja na wiosne, zeby zrobic remont.

Bardziej prawdopodobne, że czekają na DTŚkę. Po co mają remontować Nadrzeczną,
        skoro tam będzie DTŚ.

• mieszko966 Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 15:28
          > Bardziej prawdopodobne, że czekają na DTŚkę. Po co mają remontować
          > Nadrzeczną, skoro tam będzie DTŚ.

DTŚ będzie szła po drugiej stronie rzeki.
          • kl-2 Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 17:47
            mieszko966 napisał:

> > Bardziej prawdopodobne, że czekają na DTŚkę. Po co mają remontować
            > > Nadrzeczną, skoro tam będzie DTŚ.
            >
            > DTŚ będzie szła po drugiej stronie rzeki

To nic nie przeszkadza. DTS to ma byc droga dojazdowa do Areny, po to jest
            wezel przygotowany. Wiec "nie opłaca się" remontowac ul. Nadrzecznej. Możemy
            się założyć, że nikt jej nie wyremontuje.
            • mieszko966 Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 17:53
              Opłaca się czy nie, wyremontować ulicę muszą, bo zobiwązali się do tego w
              umowie. Pozostaje pytanie, czy pod słowem "remont" rozumie się wymienę całej
              nawierzchni, najlepiej z podbudową, czy tylko zwykłe połatanie dziur.
    • mieszko966 Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 12:56
      Jest jeszcze jeden problem. W ramach "Areny" ma powstać jeszcze jeden market -
      tym razem sportowy. A to oznacza, że ciężarówy znowu będą musiały tam dojechać
      i pewnie znowu rozwalą ul. Nadrzeczną. Może inwestor czeka z poważnym remontem
      na otwarcie tego ostatniego sklepu??
      • stasiek17 Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 14:02
        Pewnie Go Sport taki jak w Katowicach na Trzech Stawach, a jakie jeszcze
        paskudztwa tam szykują Mieszko ???
        • kolceros Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 14:07
          Cokolwiek by nie powiedziec o tej marce czy jej sklepach, to...czy jest w
          Gliwicach jakis sklep sportowy?
          • stasiek17 Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 14:14
            nie no skąd ! i nigdy nie było - ten będzie pierwszy, a ty Kolceros, to gdzie
            mieszkasz ?
            • kolceros Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 14:20
              Wybacz pewna tepote umyslowa, ale wychowalem sie przy przyszlym szlaku DTS.
              Stad pewnie ta mutacja :P

PS. Nie ma w G. sklepow sportowych, sa sklepy z wybranymi art. sportowymi dla
              wybranych dyscyplin
              • stasiek17 Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 14:25
                Tak Kolceros, w Gliwicach nigdy nie było sklepów, dlatego władze w trosce o
                mieszkańców budują im kilka hipermarketów w samym centrum, żeby nie musieli
                jeździć do sąsiednich miast.
                • kolceros Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 14:38
                  Nie zbaczaj z tematu ;))
                  Czy od czasu powszechcnego dobrobytu byly jakies sklepy sportowe w Gliwicacha?
                  Mnie tez sie nie podoba zespol blaszakow zwany Cmentarnym, ale skoro ktos chce
                  wybydowac sklep sportowy to niech to zrobi. Lepszy taki sklep niz zaden. A jak
                  widac chetnych inwestorow na palace z piaskowca i szkla nie ma.
                  • stasiek17 Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 14:46
                    Wolę mniejsze sklepy z firmowym sprzętem prowadzone profesjonalnie, np. na
                    Wieczorka, na Daszyńskiego czy w Rynku, od jednej gigantycznej hali zawalonej
                    tandetą, której nie udało się sprzedać przez ostatnie lata w innych krajach
                    europejskich.
                    • kolceros Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 14:55
                      Szanuje Twoje preferencje, ja jednak wole hale wiekszym
                      porzekrojem 'dyscyplin', z szerokim wyborem tandety i profi. Bo sa takie. Zeby
                      nie jezdzic z cala rodzina uprawiajaca cos innego po calym Slasku.
                      Wymieniles kilka sklepow, ktore sa przykladem profesjonalnie ukierunkowanych. I
                      slicznie. Ale ile z popularnych dyscyplin 'obsluguja'? Rowery, nrty, tenis,
                      trekking, co jeszcze?
                      • stasiek17 Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 15:02
                        Każdy, który coś tam sobie uprawia, wie gdzie się zaopatrzyć w potrzebny sprzęt
                        i radzi sobie z tym doskonale. Ten nowy gigant nie jest mu do tego potrzebny,
                        ale jak ktoś woli tandetę, to będzie miał wybór.
                        • kolceros Re: ul. Nadrzeczna 11.02.07, 15:26
                          A to sorki, ja nie mam tak szerokiej wiedzy o rynku, wiec mozesz miec racje
                          • fesia mam pytanko 11.02.07, 16:10
                            kolceros napisał:

> A to sorki, ja nie mam tak szerokiej wiedzy o rynku, wiec mozesz miec racje

....ten "brak" tyczy sie li tylko tej "dzidziny" ? ;))

• kolceros Re: mam pytanko 11.02.07, 17:31
                              Nie,caloksztaltu- patrz mutacja ;)

Na tak sformulaowana przez Staska odpowiedz trudno znalesc cos rozsadnego.
                              jasne, ze jak ktos czegos potrzebuje to w koncu to gdzies znajdzie. Ale trudno
                              szukac wiekszosci rzeczy poza Glwicami. Nie zapominjac oczuwsicie o tych
                              ktorych stac tylko na wschodnia tandete oraz o tych ktorzy niekoniecznie czuja
                              sie niedowartosciowani uzywajac modeli z lat ubieglych ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka