Dodaj do ulubionych

Parking w Forum

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:11
Mam niejasne przeczucia (chociaż daleki jestem od bereklońskiego czarnowidztwa), że płatny parking i zabawa w kontrolę biletów może stać się wąskim gardłem Forum. W końcu każdy samochód trzeba będzie zatrzymać i sprawdzić.
Czy ktoś wie co ma być podstawą do bezpłatności parkingu? Dowolny zakup w dowolnym sklepie?
A jak się zrobi mała akcja obywatelskiego nieposłuszeństwa i wszyscy zaczną kwitków szukać po włosku, ech....
Obserwuj wątek
    • fesia Re: Parking w Forum 28.06.07, 19:12
      Gość portalu: mmx166 napisał(a):

> Czy ktoś wie co ma być podstawą do bezpłatności parkingu? Dowolny zakup w dowo
      > lnym sklepie?

:)

W ogóle nie podoba mi sie pomysł płatnego parkingu , i to wcale nie z powodu
      odpłatności. Chodzi o nierówne traktowanie potencjalnych klientów. Zrobisz zakup
      - nagroda ( parking darmowy), nie zrobisz zakupu - kara (płacisz za parking).
      Niech już będzie jak w dowcipie - " jak wszyscy, to wszyscy - babcia też" ".
      • uruk-hai Re: Parking w Forum 28.06.07, 19:47
        prawdopodobnie bedzie jak we Wrocku w podobnych przybytkach: xx minut bezpłatne
        pozostały czas płatny i wszystko jedno czy kupujesz czy olewasz
      • Gość: wilczur Re: Parking w Forum IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.06.07, 08:42
        ohh chyba byłem słabo dysponowany wczoraj :) oczywiście adresata pomyliłem,
        przepraszam Panią, ale żeby nie było już odpisuję:

> W ogóle nie podoba mi sie pomysł płatnego parkingu , i to wcale nie z powodu
        > odpłatności. Chodzi o nierówne traktowanie potencjalnych klientów. Zrobisz
        zakup - nagroda ( parking darmowy), nie zrobisz zakupu - kara (płacisz za parking).
        > Niech już będzie jak w dowcipie - " jak wszyscy, to wszyscy - babcia też" ".

Zgodnie z zasadą jeżeli za coś nie zapłacisz to nie będziesz tego szanować,
        parking moim zdaniem na zamkniętej powierzchni może być płatny z tego chociażby
        względu żeby okoliczni mieszkańcy nie wykorzystali se go za free. I tym samym
        klientom FOCUSa zabierali miejsca. Pani Fesiu czy dla Pani jest problem
        przyjechać na lody (1 gałka za 1,5) + wafelek z(a 0,50gr) i już ma Pani zakupy.
        Stwarza Pani problem którego nie ma. Jeżeli technologia zastosowana (w co
        wierzę) nie będzie powodować zatorów na wyjazdach.
        Takie chwyty marketingowe (nagród jak Pani to nazywa) są normalną rzeczą -
        proszę zwrócić uwagę że manager FORUM ryzykuje takim podejściem ale wydaje mi
        się że średnio rozgarnięty człowiek potrafi sobie właśnie wyjaśnić te politykę
        opłat parkingowych....

bez odbioru
        • fesia Re: Parking w Forum 29.06.07, 10:30
          Gość portalu: wilczur napisał(a):

> Zgodnie z zasadą jeżeli za coś nie zapłacisz to nie będziesz tego szanować,

W związku z odpłatnością za parkowanie przywołałeś tą zasadę ? Zdobądź sie na
          odrobinę inteligencji .

> Pani Fesiu czy dla Pani jest problem
          > przyjechać na lody (1 gałka za 1,5) + wafelek z(a 0,50gr) i już ma Pani zakupy.
          > Takie chwyty marketingowe (nagród jak Pani to nazywa) są normalną rzeczą -
          > proszę zwrócić uwagę że manager FORUM ryzykuje takim podejściem ale wydaje mi
          > się że średnio rozgarnięty człowiek potrafi sobie właśnie wyjaśnić te politykę
          > opłat parkingowych....

Zacznij wykazywać się umiejętnością myślenia. Czytaj posty uważnie, bo
          produkujesz bezsensowne wywody.
          • Gość: wilczur [OT] Re: Parking w Forum IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.06.07, 10:50
            ahh przepraszam że śmiałem się zwrócić do światłej Pani Fesi, przyzwyczaiłem się
            do braku odpisywania na moje posty...

Niech się Pani tak nie martwi - na prawdę - będzie jeszcze dużo inwestycji które
            będzie mogła Pani przyblokować - świat się nie skończy na przegranej sprawie
            FORUM czy DTŚ i prawie PODIUM :))))))))

post na poziomie Pani F.
            • fesia [OT] Re: Parking w Forum 29.06.07, 11:09

> Niech się Pani tak nie martwi - na prawdę - będzie jeszcze dużo inwestycji któr
              > e
              > będzie mogła Pani przyblokować - świat się nie skończy na przegranej sprawie
              > FORUM czy DTŚ i prawie PODIUM :))))))))

tak, tak wilczurze - absurd absurdowi nierówny ,a ty jak widać masz linijkę do
              ich mierzenia, którą sam sobie wystrugałeś.
    • gliviczanin Re: Parking w Forum 28.06.07, 20:09
      Gość portalu: mmx166 napisał(a):
      > Czy ktoś wie co ma być podstawą do bezpłatności parkingu? Dowolny zakup w dowo
      > lnym sklepie?
      > A jak się zrobi mała akcja obywatelskiego nieposłuszeństwa i wszyscy zaczną kwi
      > tków szukać po włosku, ech....

Cytuję za Informatorem Rynkowym:
      "Bez zakupów parking płatny.
      Wyjaśniła się sprawa szlabanów, które pojawiły się przy wjeździe do podziemnego
      parkingu. Jak powiedziała Agnieszka Mielcarz – dyrektor Centrum Handlowego
      FORUM, ze względu na specyficzną lokalizację w centrum miasta oraz w
      bezpośrednim sąsiedztwie dworca PKP, zdecydowano się na wprowadzenie pewnych
      regulacji dotyczących korzystania z miejsc parkingowych. Zgodnie z nimi, tylko
      pierwsza godzina parkowania będzie darmowa dla wszystkich.
      Za każdą następną godzinę osoby nie będące klientami centrum zapłacą 5 złotych.
      Natomiast wszyscy, którzy zrobią zakupy w Forum, wybiorą się do kina lub centrum
      fitness będą mieli zapewnioną możliwość dalszego darmowego parkowania."

www.rynkowy.pl/news.php?id=635
      Z tego co wiem, paragony będą podstawą do bezpłatnego wyjazdu a wszystko
      załatwią za nas elektroniczne czytniki przy bramkach.
    • Gość: wilczur Re: Parking w Forum IP: *.gwardii.osi.pl 28.06.07, 20:24
      technicznie nie ma żadnego problemu tak już jest na przykład w katowicach na
      parkingu przy chorzowskiej 50 - przy kupnie czegokolwiek odstajesz nadrukowany
      na rachunku kod kreskowy który przy wyjeździe skanujesz w czytniku i
      automatycznie się szlaban podnosi. Tak jak na lotnisku w pyrzowicach a jak nie
      masz rachunku to po prostu wrzucasz monetę.

@Fesia
      Nie będzie wąskim gardłem bo nikt nie będzie stał i ścigał osoby parkujące za
      marne 5zł... Pani ma fobie wąskich gardeł i korków a ja przeciwnie - głębokich
      gardeł :)))))))))
      • fesia Re: Parking w Forum 28.06.07, 22:15

> @Fesia
        > Nie będzie wąskim gardłem bo nikt nie będzie stał i ścigał osoby parkujące za
        > marne 5zł... Pani ma fobie wąskich gardeł i korków a ja przeciwnie - głębokich
        > gardeł :)))))))))

Twoja arogancja nie usprawiedliwia twojej głupoty, tylko bardziej ją eksponuje.

> Pani ma fobie ,
        > a ja przeciwnie

na razie to co "masz" można nazwać BRAKIEM POJECIA.

ps.

Może i tobie rozum puka do głowy?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=65023545&a=65026867
        Zaczynasz kojarzyć?
        Czy mam jeszcze poczekać?
        • Gość: ola Re: Parking w Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:28
          fesia o co Ci chodzi?
          W każdym większym mieście jest takie rozwiązanie parkingu, jak w FORUM i jest to
          dla mnie zrozumiałe i popieram takie działania.

A Gliwice powinny się cieszyć, że mają wprowadzone rozwiązania jak duże miasta
          takie jak Wrocław, Gdańsk, Warszawa, Kraków.... mimo, że Gliwice to dziura :)
          Taka jest prawda.
          • fesia Re: Parking w Forum 29.06.07, 10:47
            Gość portalu: ola napisał(a):

> fesia o co Ci chodzi?
            > W każdym większym mieście jest takie rozwiązanie parkingu, jak w FORUM i jest t
            > o
            > dla mnie zrozumiałe i popieram takie działania.
            >
            > A Gliwice powinny się cieszyć, że mają wprowadzone rozwiązania jak duże miasta
            > takie jak Wrocław, Gdańsk, Warszawa, Kraków.... mimo, że Gliwice to dziura :)
            > Taka jest prawda.

Nie mam nic do odpłatności za parking. Nie podoba mi sie tylko "zbawa" z kijem
            i marchewką ;)
            • Gość: wilczur Re: Parking w Forum IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.06.07, 10:52
              kij i marchewka występuje wszędzie! Niestety to nieodzowna taktyka każdego kto
              coś chce osiągnąć. A w pracy premie Pani się podobają? A promocje się podobają? :)
    • Gość: Ewelina Re: Parking w Forum IP: *.c9.msk.pl 29.06.07, 11:26
      Jak nie chcesz zaplacic za parking to musisz pokazac jakis paragon
      • stasiek17 Re: Parking w Forum 29.06.07, 16:43
        Gość portalu: Ewelina napisał(a):

> Jak nie chcesz zaplacic za parking to musisz pokazac jakis paragon

Jeżeli kupisz cokolwiek na terenie Forum za kwotę ponad 25 zł, to możesz się
        upomnieć u sprzedawcy o specjalny kupon, który zwolni cię z opłaty za parking.
        Jak to technicznie na bramce będzie realizowane, to jeszcze nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka