whelp 05.09.07, 22:33 jak podaje Wwyborcza.... uuuuu.... to się zaraz zacznie jazda naszych kochanych forumowiczów :) ja osobiście jestem sceptycznie nastawiony do tematu wyjazdu ZF z Gliwic, no bo kto będzie jego następcą w magistracie? Wieczorek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszko966 Re: Frankiewicz do sejmu 06.09.07, 01:26 Ja na posła Frankiewicza na pewno nie będę głosował. Żal go wysyłać do Warszawy. Poza tym, jak PO przypadkiem przegra, to będziemy mieli komisarza z PiS. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Najwyzszy czas na pozbycie się Frankiewicza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 08:18 Niech idzie gdziekolwiek, bo w Gliwicach nawet szaletów nie zbudował. Jedynie "doi" to, co sie nadaje do dojenia. Słyszałam nawet że jakieś stowarzyszenie, posiadające duże zasługi dla miasta (PTTK -?), wypartolono z rynku! Podobno też jakaś czytelnia czy biblioteka, ma zostać zamknięta- kosztem piwiarni, a kupuje to jakiś lichwiarz, u którego w kieszeni siedzi nasz decydencik. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: 06.09.07, 08:40 "słyszałam", (franek=ona?), "podobno, "jakiś" - jak chcesz oskarżać to posługuj się faktami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Detektywie w MZUK pracuje pani Zygmunt Basia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 10:08 Już węszysz spisek??? Nie ważne co ktoś pisze, ale kto pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Ryśka No to już wiecie po co był ten "nadawany TON". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 09:51 Ton nadawano niby Gliwicom, ale ktokolwiek zainteresował się tematem, wysnuł zapewne kto osobiście ten ton nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebi Re: Najwyzszy czas na pozbycie się Frankiewicza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 13:15 podobno, słyszałem ... Nie lubię takiego tonu - tak wypowiada się Lepper i inne buraki - masz jakieś konkrety - podaj. Na razie to puste słowa, które ośmieszają konkurencję Frankiewicza. Podasz jakieś konkrety - z chęcią przyłączę się aby winnych (nawet na samej górze) ukarać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: Najwyzszy czas na pozbycie się Frankiewicza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 17:54 > Podasz jakieś konkrety - z chęcią przyłączę się aby winnych (nawet > na samej górze) ukarać. Pierwszy z brzegu. Jak Kazmierczak byl jeszcze wiceprezydentem, to UM zlecil wykonanie mapy halasu do katedry politechniki, w ktorej Kazmierczak byl i jest kierownikiem. Zeby bylo jeszcze fajniej, w tej katedrze zatrudniony jest takze Frankiewicz. Dowiedzialam sie o tym z artykulu w Nowinach Gliwickich pt Mapa narobi halasu. To zreszta zadna tajemnica, kazdy to moze sprawdzic. Kazmierczak sie z tym nie kryje. A wiec prezydent zlecil robote i przekazal pieniadze sam sobie, czyli do katedry, ktora kieruje. Tu jest o Kazmierczaku: www.polsl.pl/roz/roz5.html A tu o Frankiewiczu: Frankiewicz Zygmunt, adiunkt 032-2777311, Katedra Podstaw Systemów Technicznych (ROZ5) Zabrze, ul.Roosevelta 26, pokój Frankiewicz Zygmunt, adiunkt 032-6034277, zygmunt.frankiewicz@polsl.pl Katedra Podstaw Systemów Technicznych (ROZ5) Katowice, ul.Krasińskiego 13, pokój 305 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irma Prokuratura nie ma obowiązku czytania i reakcji ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 08:09 Gość portalu: oburzona napisał(a): Dowiedzialam sie o tym z artykulu w Nowinach Gliwickich pt Mapa > narobi halasu. To zreszta zadna tajemnica, kazdy to moze sprawdzic. Kazmierczak > sie z tym nie kryje. A wiec prezydent zlecil robote i przekazal pieniadze sam > sobie, czyli do katedry, ktora kieruje. Skoro nawet takie nasze opinie i komentarze, są zaliczane pod miano opiniotwórczych, dlaczego więc prokuratura nie ściga takich przestępstw "z urzędu". A może czekają aż jakiś obywatel tego miasta "X" doniesie sam na siebie. Mam zatem taką oczyszczającą pomówionych propozycję. Skoro prezydent Frankiewicz wraz z wiceprezydentem Kaźmierczakiem, zlecili sami sobie "coś" za publiczne pieniądze, i co w dodatku zostało tandetnie (bo tendencyjnie) zrobione, niech teraz złożą na siebie doniesienie do prokuratury, o podejrzeniu przestępstwa przez siebie samych. Oczywiście według nich obydwu, to nie jest przestępstwo, inaczej by się z tym sami nie obnosili. Jednak tym sposobem, dadzą odpór tym którzy uważają że jest akurat zupełnie odwrotnie. Panowie Kaźmierczak i Frankiewicz, idą wybory, spróbujcie sie oczyścić z poważnego zarzutu. Jeśli brak Wam odwagi, to apel kieruję do gościa podpisanego jako "zebi". Gość portalu: zebi napisał(a): > Podasz jakieś konkrety - z chęcią przyłączę się aby winnych (nawet > na samej górze) ukarać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony a sledztwo dziennikarskie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 22:26 > Skoro nawet takie nasze opinie i komentarze, są zaliczane pod miano > opiniotwórczych, dlaczego więc prokuratura nie ściga takich przestępstw "z urzę > du". Pewnie nikt z prokuratury nie czyta forum. Ale dziennikarze czytaja, niech zbadaja i opisza sprawe (tak jak to robia dziennikarze warszawscy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimo Re: Prokuratura nie ma obowiązku czytania i reakc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 18:49 > Dowiedzialam sie o tym z artykulu w Nowinach Gliwickich pt Mapa > > narobi halasu. To zreszta zadna tajemnica, kazdy to moze sprawdzic. Kazmi > erczak > > sie z tym nie kryje. A wiec prezydent zlecil robote i przekazal pieniadze > sam > > sobie, czyli do katedry, ktora kieruje. A ktos to zglosil juz do prokuratury? A skoro gazeta to podala, to czy prokuratura z urzedu nie ma obowiazku sie tym zainteresowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brechtou Prokuratura w Gliwicach jest na usługach Frankiewi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 20:02 Powiązanie aparatu władzy z kręgami biznesu i wymiarem sprawiedliwości, jest określanem mafii. Takie powiązanie w/w struktur, ma moim zdaniem w Gliwicach. Na to istnieją koronne dowody, ale interpretacja prawa, nie zależy od prawa, i tu jest póki co pies pogrzebany. Ale powiadam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: Najwyzszy czas na pozbycie się Frankiewicza. IP: *.gwardii.osi.pl 09.09.07, 14:47 Jakie obaj Panowie mogli mieć przesłanki do ingerowania i złego opracowania pozycji mapy hałasu? Dlaczego miało by to mieć znamię przestępstwa? To że gdzieś znajdzie się ktoś 'znajomy' jest raczej pewne. Jakoś wewnętrzne kontrole w UM i opozycja nie uznali tego za przestępstwo? Może nikt nie chce zrobić z siebie błazna podając takie 'coś' do prokuratury, bo się podającym zainteresują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynk krzyz na droge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 17:43 Na pewno wszyscy gliwiczanie zaglosuja na Frankiewicza zeby tylko pozbyc sie go z miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryla No to cale Gliiwice glosuja na Frankiewicza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 01:44 Byle sie go tylko pozbyc z Gliwic! Jest nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
whelp Re: No to cale Gliiwice glosuja na Frankiewicza! 08.09.07, 09:15 Gość portalu: bryla napisał(a): > Byle sie go tylko pozbyc z Gliwic! Jest nadzieja. Tak, a masz jakąś nadzieję kto go zastąpi? Ja mam nadzieję, że GdG się nie ośmieszy i wystawi swojego kandydata :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: symp. GdG whelp (?) przekroczyl granice śmieszności. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 19:32 whelp napisał: > Tak, a masz jakąś nadzieję kto go zastąpi? [Chodzi niby o niezastąpionego (według samego siebie whelpa) Frankiewicza]. Otóż nie ma ludzi niezastąpionych, tym bardziej kiedy o to stanowisko ubiega się kilku, choć chciałoby kilkudziesięciu. Więc problem w ich nadmiarze a nie w ich braku. I jeszcze jedno. Po Frankiewiczu każdy następny (nawet z PO) będzie lepszy- bo już musi. > Ja mam nadzieję, że GdG się nie ośmieszy i wystawi swojego > kandydata :) Tutaj mylisz się! Ambicje GdG- tak jak ich nazwa, są związane z Gliwicami, miastem które są ich nadrzędnym celem. Odpowiedz Link Zgłoś
whelp Re: whelp przekroczyl granice śmieszności. 08.09.07, 23:02 Gość portalu: symp. GdG napisał(a): > Po Frankiewiczu każdy następny (nawet z PO) będzie lepszy- bo już musi. Wymienimy kilku: Wieczorek, Kaźmierczak, Moszyński. Każdy jest lepszy? Gratuluje... > > > Ja mam nadzieję, że GdG się nie ośmieszy i wystawi swojego > > kandydata :) > > Tutaj mylisz się! > Ambicje GdG- tak jak ich nazwa, są związane z Gliwicami, miastem które są ich > nadrzędnym celem. hm... rozumiem GdG to grupa krytykantów, zero twórczości. Frankiewicz jest be... radni są be... urząd jest be... a na mój tekst o tym że GdG powinno startowac - to co słyszę? miasto jest ich nadrzędnym celem - jasne bo przypadkowo jakby ktoś o tych poglądach został prezydentem to byłby niezły kwas, chyba nie wiedzieli by co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gust-ko Re; whelp nie pij w trakcie polemiki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 23:08 Re; whelp nie pij w trakcie polemiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: whelp przekroczyl granice śmieszności. IP: *.adsl.alicedsl.de 09.09.07, 00:05 W imieniu jakich osob sie wypowiadasz kolego? Tych co tu wymieniles? Tez Moszynskiego, ktorego albo wywalili z PO albo sam opuscil. Wiec, po co te trucie. Szczerze mowiac , w Gliwicach przydalyby sie rowniez przyspieszone wybory. Jestem pewien, ze St.GdG wraz ze swoimi sympatykami ma juz odpowiednich kandydatow, a czas wyraznie pracuje na ich korzysc. Wiec nie osmieszaj sie juz teraz takim truciem, bo w niedalekiej przszlosci bedziesz mial okazje to czynic, ale mysle, ze bez uzasadnionych powodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc żeby nie było niczego IP: *.gl.digi.pl 09.09.07, 01:39 Gość portalu: kibic napisał(a): Jestem pewien, ze St.GdG wraz ze swoimi sympatykami ma juz odpowiednich > kandydatow, Tak! Jest kandydat. Berezowski na prezydenta !!! (zarazie Gliwic) - żeby nie było niczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc errata IP: *.gl.digi.pl 09.09.07, 01:41 oczywiście miało być "narazie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 02:10 Nie da sie zejsc ponizej tego "niczego:, ktore zostawia (daj Boze) Frankiewicz. Nie da sie zejsc ponizej dna. Ale nie ludzmy sie, ZF na pewno nie zdecyduje sie kandydowac do sejmu. Gdzie mu tak dobrze bedzie jak na stolku prezydenta Gliwic. Chyba, ze chce uciec w immunitet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abakus Oczywiście że chce uciec, od tych przekrętów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 12:34 1).GZMO -> FORUM ! 2). HUTA -> słup transferowy (częstochowianka)+ walający się azbest. 3). Nowak i Straż Miejska. 4). Dtś- ka i grunty pod jej przebieg. 5). Łapówki za mieszkania. 6). tirowane miasto (skazane na sukces) mimo 21 wieku. 7). trzęsący miastem mafioso. To wszystko- choć nie wszystko wymieniono, dzieje się podczas prezydentury jednego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Tow Kurski byłby z Ciebie dumny IP: *.gl.digi.pl 09.09.07, 14:35 Gdzie te przekręty? > 1).GZMO -> FORUM ! > 2). HUTA -> słup transferowy (częstochowianka)+ walający się azbest. Sto razy już na tym forum pisano, ze te tereny sprzedawał skarb państwa a nie miasto. > 3). Nowak i Straż Miejska. Fakt, Nowak chluby nie przynosi, ale jeśli największym przekrętem w ciągu kilkunastu lat rządów obecnej ekipy jest DOMNIEMANE (bo nie udowodnione mimo kilku śledztw) przywłaszczenie kostki za kilkaset złotych, to rzeczywiście PORAŻAJĄCY to fakt. > 4). Dtś- ka i grunty pod jej przebieg. Jakieś szczegóły? Bo pachnie mi to hasło tzw. aferą bilbordową. > 5). Łapówki za mieszkania. Kto brał te łapówki? Frankiewicz czy urzędniczka, która siedzi w areszcie? Jeśli w tym kraju aresztuje się ludzi tak chętnie jak to widzieliśmy wielokrotnie choćby w przypadku dr G. To zaręczam ci, że gdyby był chociaż cień dowodu, że prezydent 200 tysięcznego miasta, członek PO maczał w tym palce, to jego zdjęcie w kajdankach obiegło by całą Polskę. > 6). tirowane miasto (skazane na sukces) mimo 21 wieku. Taa, powtórzcie to jeszcze sto razy. Bez komentarza. > 7). trzęsący miastem mafioso. Kto? nazwisko, fakty dowody? Co to ma wspólnego z panem F. ? Jak w tytule, odrobiłeś mój drogi lekcję udzieloną przez posła Kurskiego. Tyle, że on miał przynajmniej odwagę rzucać swoje kalumnie pod nazwiskiem i z ryzykiem, że go ktoś pozwie za zniesławienie. Ty jesteś jak widzę wystarczająco odważny by wyżywać się w necie a na co dzień siedzisz frustracie cicho jak mysz pod miotłą i zżera cię własna żółć. Pozdrów ode mnie swojego spowiednika miernoto. Bo nie mam najmniejszych złudzeń, że uważasz się za przykładnego katolika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: żeby nie było niczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 02:06 Oczywiwscie, zeby nie bylo tego calego bagna, ktore zostawia po sobie Frankiewicz. Zeby nie bylo smierdzacych i zagrazajacych miastu i ludziom tirow w centrum, zeby nie bylo smierdzacej Klodnicy, zeby nie bylo tak potwornego brudu w Gliwicach jaki jest teraz, zeby nie bylo dziurawych chodnikow i jezdni, zeby nie bylo korkow samochodowych w miescie, zeby nie bylo Podium dla wladzy i zawodow sportowych raz na rok, a wzamian rekreacyjne centrum sportowe dostepne dla wszystkich mieszkancow, zeby nie bylo nagminnego i bezsensownego (z p. widzenia miasta) wycinania drzew, zeby nie bylo betonowych chodnikow, zeby nie bylo chaszczy Chrobrego, a w zamian park Chrobrego, zeby nie bylo, ze mlodzi gliwiczanie uciekaja z Gliwic, zeby nie bylo bankow w centrum miasta, a w zamian kawiarnie i sklepy tetniace zyciem, itd itd, zeby nie bylo calego tego bajzlu jaki mamy obecnie w Gliwicach. Ale zeby byly boiska sportowe, baseny, aquapark, parki zieleni, promenada nad czysta Klodnica, sciezki rowerowe wokol Gliwic, kina, teatr, kawiernie i wreszcie WC miejskie! Zrealizowac to jest w stanie kazdy, byleby tylko wreszcie ZF opuscil to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązacy Re: żeby nie było niczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 08:36 chcemy żeby Gliwice były niemieckie Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: żeby nie było niczego 09.09.07, 10:24 Gość portalu: ślązacy napisał(a): > chcemy żeby Gliwice były niemieckie :) a Berlin polski Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: żeby nie było niczego 19.09.07, 15:20 stasiek17 napisał: > Gość portalu: ślązacy napisał(a): > > > chcemy żeby Gliwice były niemieckie > > > :) > > a Berlin polski Stasiu it is very good idea. Berlin naprawdę jest dużo ładniejszy niż Gliwice. Pohandlujmy z Niemcami. Pozdr. Pit Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: żeby nie było niczego 09.09.07, 10:20 ... i żeby pojawiły się wreszcie w centrum miejsca parkingowe dla samochodów, bo gliwiczanie, to nie tylko cykliści, są i tacy którzy posiadają samochody i chcieliby z nich korzystać w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: żeby nie było niczego IP: *.gl.digi.pl 09.09.07, 12:15 Taa parki, boiska, aquaparki, bulwary, granit na chodnikach - rozumem że jak pan B. dojdzie do władzy to pieniądze zaczną rosnąć na drzewach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserfer Przynajmniej będą nadal rosły drzewa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 12:39 które obecnie wycina się na potęgę i bez powodu. Precyzując, to powód tej wycinki jest zasadniczy jeden. Wyciąć w pień wszystko i stworzyć pustynię z bankami i "dojnymi krowami". I doić , doić , doić, i jeszcze raz doić! Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
whelp Re: Przynajmniej będą nadal rosły drzewa ! 09.09.07, 14:54 Gość portalu: opserfer napisał(a): > które obecnie wycina się na potęgę i bez powodu. > Precyzując, to powód tej wycinki jest zasadniczy jeden. > Wyciąć w pień wszystko i stworzyć pustynię z bankami i "dojnymi krowami". > I doić , doić , doić, i jeszcze raz doić! > Ot co! No nie wiem ostanio radny Berezowski złożyl wniosek o wycięcie 40 drzew w mieście. Chyba jakis mały skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryla Re: Przynajmniej będą nadal rosły drzewa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 00:40 > No nie wiem ostanio radny Berezowski złożyl wniosek o wycięcie 40 > drzew w mieście. Jak pijesz to nie cpaj, a jak cpasz to nie pij. A najlepiej zacznij sie leczyc. Predzej ZF zrezygnuje z prezydentury, niz B wystapi o wycinanie drzew. Pokaz ten wniosek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przynajmniej będą nadal rosły drzewa ! IP: *.gl.digi.pl 10.09.07, 00:51 proszę bardzo: www.berezowski.ovh.org/wyslane/wniosek31.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryla Re: Przynajmniej będą nadal rosły drzewa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 02:00 > proszę bardzo: > www.berezowski.ovh.org/wyslane/wniosek31.jpg Ale tu idzie o usuniecie uschnietych drzew, ktore zagrazaja ludziom! Jestes jednym z tych, ktorzy kumaja inaczej? W Gliwicach rzecz w tym, ze wycina sie zdrowe deby, a zostawia drzewa uschniete, bedace zagrozeniem. Bo i po co wycinac uschniete, sa nieprzydatne. A zdrowe grube drzewa, jasne, ze sie przydadza! Poza tym, jak sie dobrze nauczysz czytac, to przeczytasz, ze wniosek jest na prosbe mieszkancow i obowiazkiem radnego jest takie prosby wykonywac, o czym niektorzy radni nie wiedza. Nie od dzis mieszkancy w roznych rejonach Gliwica bezskutecznie domagaja sie usuniecia uschnietych drzew, ktore im zagrazaja. I nic. Natomaist wladza chetnie wycina drzewa zdrowe, rosnace tuz obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryla Re: Przynajmniej będą nadal rosły drzewa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 02:12 O, a tu byla podstawa do zlozenia wniosku: www.berezowski.ovh.org/wyslane/kl1.jpg Czytac nie umiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
whelp Re: Przynajmniej będą nadal rosły drzewa ! 10.09.07, 06:52 Gość portalu: bryla napisał(a): > Ale tu idzie o usuniecie uschnietych drzew, ktore zagrazaja ludziom! Jest wycinka? Sprawdziłeś czy są uschnięte? Sprawdziłeś czy zagrażają? Drzewo w Minas Tirith też było zasychające :) >W Gliwicach rzecz w tym, ze wycina sie zdrowe deby, a zostawia drzewa uschniete, bedace zagrozeniem. Bo i po co wycinac uschniete, sa nieprzydatne. A zdrowe grube drzewa, jasne, ze sie przydadza! Poza tym, jak sie dobrze nauczysz czytac, to przeczytasz, ze wniosek jest na prosbe mieszkancow i obowiazkiem radnego jest takie prosby wykonywac no to przykłady, przykłady - które drzewa ZF wyciął na swój własny wniosek? bo obowiązkiem (ustatowym) prezydenta jest realizacja wniosków mieszkańców w sprawie wycinki drzew - chyba bardziej niż radnego bardziej bym się czepił przez radnego MB, dlaczego tam gdzie miało być nie było nasadzeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. W parku za UM, zapomniano podlewać wsadzone drzewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 09:33 W parku w/w, obok ścieżki pieszo rowerowej, nasadzono obok siebie kilka (chyba 6 sztuk)młodych sadzonek drzewek, i żadna z nich nie przyjęła się. Najprawdopodobniej zapomniano ich podlewać, a lato mieliśmy suche. Nasadzić to jeszcze za mało, to tak jak począć i urodzić niemowlę, nie zabezpieczając mu warunków właściwej egzystencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryla Re: żeby nie było niczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 00:36 > Taa parki, boiska, aquaparki, bulwary, granit na chodnikach - rozumem że jak pa > n > B. dojdzie do władzy to pieniądze zaczną rosnąć na drzewach. Niem bo drzew jzu do tego czasu nie bedzie. Frankieiwcz wszystkie zdazy je wyciac. Ale i tak nie musza rosnac na drzewach, bo Gliwice (wg oficjalnej propagandy) to jedno z najbogatszych maist w Polsce (szkoda, ze tego nie widac). Odpowiedz Link Zgłoś
whelp Re: whelp przekroczyl granice śmieszności. 09.09.07, 10:25 Gość portalu: kibic napisał(a): > W imieniu jakich osob sie wypowiadasz kolego? Tych co tu wymieniles? Poziom twoich wypoowiedzi w dyskusji z wilczurem, raczej nie skłaniał mnie do odpowiedzi ale cóż... Wypowiadam się zawsze we własnym imieniu, To raz. Dwa. Przywowłałem najbardziej znane obecnie osoby z kręgu Frankiewicza, które mogłyby kandydować na stanowisko Prezydenta Gliwic, gdyby faktycznie ZF startował, dostał się i został posłem. To, że Moszyński nie jest już w PO, nie ma najmniejszego znaczenia. W poprzedniej kadencji ZF startował nie pod PO tylko Komitet Wyborczy ZF. Ale i tak uważam, że nie ma w Gliwicach nikogo (PO) kto mógłby być od ręki wskazany jako następca ZF. Moja wypowiedz na temat GdG była wynikiem czyjejś tam wypowiedzi, że GdG ma ważniejszą misję niż udział w wyborach (potencjalnych) prezydenckich. GdG powinno wystartować, albo poprzeć kogoś kto będzie miał program przynajmniej w kilku punktach zbieżny z ich programem - może to być kandydat z dowolnej partii - na 100% musi być za tym żeby nie budować DTS w centrum Gliwic. Zaangażowanie się po czyjejś stronie w wyborach też uważam za start w nich. Dlaczego uważam, że musi? Bo inaczej stowarzyszenie traci w oczach większości (a przynajmniej moich) ten ich społeczny mandat do występowania w obronie Gliwic przed "totalnym zniszczeniem". Czyż decyzja mieszkańców w wyborach nie będzie jednocześnie wypowiedzeniem się czego tak naprawdę chcą? Odpowiedz Link Zgłoś
iness24 Re: whelp przekroczyl granice śmieszności. 09.09.07, 16:47 niech Pan Frankiewicz rozslawia Gliwice w Polsce :) Im wiecej znanych politykow z naszego miasta tym lepiej. Zobaczcie np. takie Zabrze....to smutne miasto, ktorego nie potrafie powiazac z zadnym nazwiskiem! A Gliwice to juz nie tylko byly premier Buzek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jop Re: whelp przekroczyl granice śmieszności. IP: *.zabrze.net.pl 09.09.07, 20:36 iness24 napisała: > niech Pan Frankiewicz rozslawia Gliwice w Polsce :) > Im wiecej znanych politykow z naszego miasta tym lepiej. > Zobaczcie np. takie Zabrze....to smutne miasto, ktorego nie potrafie > powiazac z zadnym nazwiskiem! A Gliwice to juz nie tylko byly > premier Buzek. Moze lepiej niech Frankiewicz zostanie w Gliwicach, bo tam najlepiej sobie jednak radzi. Przynajmniej Zabrze maja z kogo brac przyklad. A w Zabrzu mamy znanych, choc niekoniecznie kochanych :) jak posla Wite, ktory zaslynal glupimi tekstami z Sejmie (w zasadzie tylko z tego jest znany). Jop -- www.folie-ochronne.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glwiczanin Re: whelp przekroczyl granice śmieszności. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 00:42 Hitler znakomicie rozslawil Niemcy a Stalin ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m- ka Zwycięstwa Niestety "nie stoi" ani słowa, o naszym preziu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 21:27 miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,4473366.html Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Niestety "nie stoi" ani słowa, o naszym prezi 10.09.07, 10:16 No niestety, w takim towarzystwie prezio nie ma szans na dobre miejsce na liście PO :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fankaanka prezio sam sie wpisze na liste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 13:59 O preziu ani slowa, to sam musi sie wpisac: www.telewizja.gliwice.pl/ Widac PO sie na nim poznala. Desperacki krok prezydenta Frankiewicza, bauhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fankaanka Frankiewicz wymieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 20:01 Sonda w TVG: www.telewizja.gliwice.pl/sonda.php Widac, ze Frankiewicz sie wycofuje, bo PO nie wystawi przeciez jego kandydatury! Przestraszyl sie. A szkoda, ze nie wyniesie sie z miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: symp.GdG Skoro jest taki dobry jak sam o sobie mówi, to ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 22:03 Niech startuje jako niezależny. Wówczas przytka gęby wszystkim krytykom jego osoby. Ale on tego nie zrobi. Co innego zamieszać przeliczając głosy w Klewkach, zaś co innego w całym kraju, gdzie można jeszcze po łapach dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirania Wyszyńska startuje ktoś z GdG albo p. Berezowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 22:09 Mam nadzieję, że jako niezależni wystartują też reprezentanci powszechnie popieranego, uwielbianego w Zabrzu, Gliwicach i Nowinach Gliwickich Stowarzyszenia Gliwiczanie dla Gliwic. A przynajmniej p. Berezowski powinien wystartować, żeby pokazać podłej władzy jak wielkim cieszy się poparciem uciśnionego ludu walącego się miasta Gliwice. Odpowiedz Link Zgłoś
whelp Re: Skoro jest taki dobry jak sam o sobie mówi, t 11.09.07, 23:03 Gość portalu: symp.GdG napisał(a): > Niech startuje jako niezależny. > Wówczas przytka gęby wszystkim krytykom jego osoby. > Ale on tego nie zrobi. > Co innego zamieszać przeliczając głosy w Klewkach, zaś co innego w całym kraju, > gdzie można jeszcze po łapach dostać. albo się nie znasz, albo jesteś głupiutki. do sejmu nie można się dostać jako kandydat niezależny - wyjatek to mniejszośc niemiecka jako niezalezny to mozna iść do senatu - tylko po co tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noi ratunek dla Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 21:20 niech sie tez tak obroni: wiadomosci.onet.pl/1608756,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś