Dodaj do ulubionych

planuje otworzyc firme

IP: *.gl.digi.pl 15.11.07, 10:17
od nowego roku chce otworzyc w gliwicach sklep (prawdopodobnie w
gch) z profesjonalnymi kosmetykami i sprzetami do wlosow (takie jak
maja w salonach fryzjerskich). Jak myslicie drodzy Gliwiczanie czy
ten pomysl mam racje bytu?
Obserwuj wątek
    • Gość: wilczur Re: planuje otworzyc firme IP: *.gprs.plus.pl 15.11.07, 12:28
      być może że ma. Najpierw musisz sprawdzić u kogo w chwili obecnej i jak
      zaopatrują się salony kosmetyczne - które głównie będą Twoimi klientami.
      Wydaje mi się że oni raczej zaopatrują się w hurtowni ponieważ zależy im na jak
      najmniejszej marży. Salony to typowy produkt usługowy którego użyte drogie
      narzędzia (kosmetyki) pomniejszają zysk. Co za tym idzie musisz być dobrze
      przygotowana do otwarcia sklepu albo pójść na żywioł i zacząć jak Ci z balcerka
      ale chyba nie o tym myślisz?.
      • Gość: marzen(k)a Re: planuje otworzyc firme IP: *.gl.digi.pl 15.11.07, 12:51
        planuje na razie wyjsc z oferta do obbiorcow indywizdulnych. Tzn na
        razie chce miec w swoim sklepie profesjonalne kosmetyki odzywki
        szampony ita a takze drobny sprzet typu nozyczki pojemniki do
        farbowanie moze jakies suszarki fajne prostownice. co do grubszego
        sprzetu jak fotele itd chce wystawic je na allegro i kupowac tylko
        dla zainteresowanych.
        • Gość: wilczur Re: planuje otworzyc firme IP: *.gprs.plus.pl 16.11.07, 09:54
          nie za bardzo rozumiem kogo masz na myśli pisząc klientów indywidualnych?
          przecież większość ludzi sama się nie strzyże. Wydaje mi się że większość (Pań w
          szczególności) chodzi do fryzjerów więc chyba bardziej myślisz o otwarciu sklepu
          z kosmetykami do pielęgnacji włosów?. No to aż chce się powiedzieć - czemu tylko
          włosów? ;)
          powodzenia i pozdrawiam
          • Gość: marzen(k)a Re: planuje otworzyc firme IP: *.gl.digi.pl 16.11.07, 14:14
            dokladnie o to chodzi. Chce miec glownie profesjonalne kosmetyki do
            pielegnacji i stylizacji wlosow. Nie takie jak powszechnie mozna
            kupic wszedzie tylko takie jak sa w salonach fryzjerskich
            • Gość: wilczur Re: planuje otworzyc firme IP: *.gprs.plus.pl 16.11.07, 14:19
              na początek wydaje mi się że dobrym krokiem będzie rozpoczęcie współpracy z
              kilkoma salonami fryzjerskimi (nawet na zasadzie wymiany informacji/wizytówek) i
              zapewnienia sobie stałych klientów w postaci właśnie takich salonów oni i tak
              się muszą zaopatrywać gdzieś to dlaczego by nie u Ciebie. A oprócz tego
              spokojnie ten sam towar sprzedawać klientom.
              Pozdrawiam
              • Gość: marzen(k)a Re: planuje otworzyc firme IP: *.gl.digi.pl 16.11.07, 18:52
                Z tym ze salony fryzjerskie zaopatruja sie w hurtowniach w takich
                jak ja tez bede wiec chyba nie beda chcieli brac towaru od
                posrednikow
                • Gość: wilczur Re: planuje otworzyc firme IP: *.gwardii.osi.pl 16.11.07, 22:11
                  no chyba że w droższej cenie zaproponujesz im dostawę ;) i na przykład bezpłatną
                  reklamę w sklepie.
    • Gość: marzen(k)a Re: planuje otworzyc firme IP: *.gl.digi.pl 19.11.07, 11:24
      a jakies inne wypowiedzi...?
      • Gość: marzen(k)a Re: planuje otworzyc firme IP: *.gl.digi.pl 23.11.07, 13:41
        ...???
    • Gość: Zosia Re: planuje otworzyc firme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 17:18
      Czy znasz sklep na Derkacza 7 firmy Eurex.
      • Gość: marzen(k)a Re: planuje otworzyc firme IP: *.gl.digi.pl 23.11.07, 17:42
        Znam a co?
    • Gość: marzen(k)a Re: planuje otworzyc firme IP: *.gl.digi.pl 23.11.07, 17:51
      ja pytam o opinie co do pomyslu a nie o polecenie hurtowni bo to juz
      mam zalatwione
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka