Gość: Andrzej Szczecińsk Polacy zdobyli kanion Colca. I się pokłócili IP: 83.168.66.* 30.09.08, 10:21 wyszło jak zwykle klasyczne polskie piekiełko - fuj, żenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: Polacy zdobyli kanion Colca. I się pokłócili IP: *.gpw.com.pl 30.09.08, 11:14 sprawą interesowałem się od dawna; znam kanion Colca (byłem tam - dla turystów dostępna jest tylko niewielka część); miałem nawet okazję poczytać korespondencję członków WATRA; podsumuję krótko - ta grupa studentów (ale nie wszyscy) to drobne, paskudne cwaniaczki i oszuści. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Obnażamy podróżnika 30.09.08, 18:57 Gość portalu: podróżnik napisał(a): > sprawą interesowałem się od dawna; [...] podsumuję krótko - ta > grupa studentów (ale nie wszyscy) to drobne, paskudne cwaniaczki i > oszuści. Zdaje się, że twoja opinia jest związana z miejscem pracy: GPW Cytat za paddlinglife.net/article.php?id=309 "Sponsors: Warsaw Stock Exchange, Classic-travel.com, Victoria Consulting and Development Co., Western Union" Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróżnik Re: Obnażamy podróżnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 01:55 Kornelu, zanim zajmiesz się obnażaniem kogokolwiek zainteresuj się sprawą bardziej poważnie, a sam stwierdzisz, że ci studenci niestety są drobnymi cwaniaczkami; może ich znasz (tak sądzę), to będzie Ci prościej - po prostu poproś o kompletną korespondencję jaką wymienili z JM; nie będę jej opisywał, bo mam nadzieję, że oni mają jednak trochę honoru i zachowają się godnie - na to nigdy nie jest zbyt późno; rozsądni ludzie, nawet jeśli spróbowali oszukać i po kryjomu zeszli do kanionu tuż przed JM, to po fakcie by się dogadali i zrobili wspólną promocję, a nie publicznie kłócili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kli Re: Polacy zdobyli kanion Colca. I się pokłócili IP: 91.123.217.* 06.10.08, 21:27 Po Pana odpowiedzi zwrocilem sie do grupy gliwickiej i przeczytalem uwaznie cala korespondencje jaka wymienila grupa AKT Watra z panem Majcherczykiem. Wynika z niej zupelnie cos inngo niz to co Pan napisal - przypuszczam iz korespondencja ktora dostarczyl panu pan Majcherczyk jest przefiltrowana, niekompletna - Proponowalbym zwrocic sie do studentow z grupy gliwickiej napewno udostepnia Panu calosc korespondencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pontoniarz i kto tutaj jest cwaniakiem? IP: *.vgs.untd.com 12.10.08, 07:09 Panu z Gieldy Papierow Wartosciowych polecam, tak jak moj poprzednik zasugerowal, przeczytanie calej korespondencji pana Majcherczyka ze studentami z Gliwic. To sa mlodzi ludzie i maja prawo popelniac bledy np. dyplomatyczne. Ale p. Majcherczyk, juz po piedziesiatce, robiacy z wyprawy na niebezpieczna rzeke cyrk medialny, opowiadajacy bajki i bzdury (mam prase z USA, Peru i z Polski z jego wypowiedziami) moze zastanowil by sie na co to wszystko robi i dlaczego oszukuje studentow pragnacych dodac swoj ryzykowny wyczyn do obchodow 50-lecia AKT Watra? Jest pewna bariera komunikacyjna pomiedzy pokoleniami i nalezy ja obnizac a nie podwyzszac wysylajac mlodym ludzia pogrozki. Dzisiaj, gdy juz emocje sie obnizyly, Watra wyszla na prowadzenie przed wrzeszczacego p. JM. Nikt nie chce sluchac bajeczek. Wszyscy doceniaja ryzyko jakie wzieli na siebie Gliwiczanie. To oni byli pierwsi. Szkoda, ze dali sie namowic i wyszli z kanionu. Trzeba bylo puscic p. JM do dalszej akcji przed mikrofonami a samemu dokonczyc wyprawe. I kto tutaj jest "cwaniaczkiem" - niech znawcy tematu odpowiedza sobie sami. Tytul publikacji GW jest prowokacyjny, stad tyle glupiutkich i krociotkich "docinkow" w komentarzach. Redaktor GW osiagnal swoje. Ale kajakarze troche stracili... Odpowiedz Link Zgłoś
tmeic Polacy zdobyli kanion Colca. I się pokłócili 30.09.08, 11:17 Spójrzcie na zdjęcie. Czy oni "zdobywali" ten kanion w sprzęcie jaki mają na fotografi? W sandałkach, adidasach a jedna osoba nawet boso. Odpowiedz Link Zgłoś
forrek Re: Polacy zdobyli kanion Colca. I się pokłócili 30.09.08, 11:50 No to spójrz jeszcze raz i popatrz, może widzisz tam wodę? A tekście nie było coś o kajakach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C.K.Norwid Polacy... IP: *.omnigence.com 30.09.08, 11:40 "Polacy to pierwszy na świecie NARÓD, ale ostatnie na globie SPOŁECZEŃSTWO" - napisał to Cyprian Kamil Norwid w XIX wieku... prawda, że aktualne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 908070 Re: Polacy... IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.09.08, 12:26 > "Polacy to pierwszy na świecie NARÓD, ale ostatnie na globie > SPOŁECZEŃSTWO" Jeżeli Polacy to ostatnie na globie społeczeństwo, to znaczy, że inne formy ludzkich organizacji już nie istnieją czy funkcjonują już na innych, bardziej zaawansowanych poziomach, np. wzajemnego szacunku i zaufania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieszczka Re: Polacy...Norwid pisal to zdanie w czasie IP: *.vgs.untd.com 12.10.08, 08:17 zaborow. A ten, kto je tutaj przytoczyl nadal zyje w przygnbebieniu Polaka spod zaborow. Oczyscmy sie w koncu z tych zaszlosci historycznych i nie powtarzajmy ublizajacych nam w 2008 roku haselek wymyslonych przez ludzi starajacych sie nas wymazac z mapy swiata. Redaktorzy Gazety Wyborczej Jacek Walentek i Aneta Madeja, zapewne mlode pokolenie Polakow, sami sprowokowali czytelnikow do klotni. To oni pierwsi powinni zaczac proces "oczyszczania" z mentalnosci uciemiezonego przez najezdzcow Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arbiter Re: Polacy... IP: *.vgs.untd.com 12.10.08, 08:47 to jest najmadrzejsza w calym tym blogu wypowiedz. dziekuje Ci kimkolwiek jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorczyca Re: Polacy zdobyli kanion Colca. I się pokłócili IP: *.os2.kn.pl 30.09.08, 11:58 typowe. gdzie trzech Polaków tam 5 różnych zdań. I to nasza wada narodowa chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziekuje za pouczenie od nie-Polaka IP: *.vgs.untd.com 12.10.08, 08:18 a kto to ty taki, sobaka? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Polacy zdobyli kanion Colca. I się pokłócili 30.09.08, 12:21 Zejśc to nie problem gorzej wyleźc. Ja bym zabrał spadochron i ten strój do skakania. Byłaby jedna biała plama mniej a może jedna czerwona więcej? Grunt to sława. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karaluch Polacy zdobyli kanion Colca. I się pokłócili IP: *.agh.edu.pl 30.09.08, 12:25 Jestem ciekaw kto dostał KOLOSA za zdobycie dziewiczego kanionu w 1979r. (www.kolosy.pl/laureaci.php) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM gorolazy i inne okazy IP: *.ip.fastwebnet.it 30.09.08, 12:34 ta historia potwierdza tylko moja opinie, ze gorolazy, wedrowcy i inne takie to same OSZOLOMY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Polacy zdobyli kanion Colca. I się pokłócili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 13:49 sorry, ale jak sie jest nieprzygotowanym to sie nie wybiera w takie miejsca...:-)) A teraz narzekaja ze nikt o nich nie wspomina...ehhh polaczkowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: Polacy zdobyli kanion Colca. I się pokłócili IP: *.aiut.com.pl 30.09.08, 15:47 Sorry, jak nie znasz prawdy to się nie wypowiadaj. Komentujesz artykuł, którego autor nie jest obiektywny (nie zna faktów) - Znam uczestników grupy gliwickiej (zostali oszkalowani przez gościa, który robi kasę na wszystkim i wszystkich, w rzeczywistości to studenci pomogli jego grupie, a teraz nie mają środków zeby się bronic, poza tym są uczciwi i nie są gwiazdami na miarę pana Majcherczyka !!!) Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch2 Polacy zdobyli kanion Colca. I się pokłócili 30.09.08, 13:51 Proszę mnie przekonać, że jest to jakiekolwiek osiągnięcie. Może, gdy jest się osobą niepełnosprawną, to ta zmaga się z ograniczeniami podwójnymi( własna niesprawność fizyczna i rozbijanie barier psychicznych, udowadnianie sobie i otoczeniu, że poza drobnymi szczegółami jestem taki sam jak ty i ty). Tu, grupa dorosłych mężczyzn, w sile wieku, spuściła się do kanionu,choćby był najgłębszy. Tak samo odbieram wyprawę pani Wojciechowskiej(tragarze, ekipa telewizyjna itd). Choć budzi moją sympatię, to mam świadomość, że to czysty marketing, kolejna reklama czegoś. Co to za osiągnięcia pójść gdzieś gdy jesteś w sile wieku, przygotowany, sprawny, a wokół masz rozstawione wszędzie poduszki, na wszelki wypadek.Czy nie widzicie, że to zwykła zabawa, trochę wyżej niż piaskownica. Za co tu kogo podziwiać. Proszę mnie przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don pedro Polacy niczego nie odkryli ani nie zdobyli IP: *.esilco.pl 30.09.08, 14:42 Kanion Colca leży w zamieszkałej okolicy. Byłe odwiedzany przez ludność narodu Keczua "od zawsze". To że niepiśmienni Keczua nie zgłosili tego faktu uprzednio do księgi Guinnessa a potem do Gazety Wyborczej to inna sprawa. Inaczej mówiąc robienie sensacji na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajakarz Re: Polacy niczego nie odkryli ani nie zdobyli IP: *.cps.k12.il.us 01.10.08, 16:23 DOn Pedro: jak bys zdobywal Kanion metr po metrze to bys nie pisal takich michalkow. Ludy Wari zamieszkujace Colca schodzily do kanionu tylko w kilku miejscach. A ma on 120 kilometrow. To Polacy przeszli go metr po metrze, bez mozliwosci wyjscia pomiedzy kilkoma punktami, ryzykujac zyciem. Latwo sie pisze bzdurki siedzac w miekkim fotelu. A ty tam byles? Pomysl zanim napiszesz... Kanion zdobyla wyprawa z klubu kajakowego "Bystrze". Ostatnie dwie wyprawy nie spelnily oczekiwan, bo wyszly w polowie niezbadanej czesci. Nie weszli pod Cruz del COndor, gdzie dojezdzaja turysci. A szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajakarz 2 Re: Polacy niczego nie odkryli ani nie zdobyli IP: *.cps.k12.il.us 01.10.08, 16:24 Dolina COlca jest zamieszkala. Kanion Colca jest niezamieszkaly, czyba, ze liczysz kondory i nutrie. Nie wiesz co piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a1 Re: Polacy niczego nie odkryli ani nie zdobyli IP: 213.92.160.* 03.10.08, 18:21 czytajac niektóre komentarze (np powyzszy) robi mi sie słabo. owszem, tamtejsze ludy/ plemiona "od zawsze" schodzily do koanionu. ale czy PRZEPŁYNĘLI najniebezpieczniejsze odcinki gdzie spływalnosc sięga ostatniego- VI stopnia w skali WW (WW VI - ,,granica spływalności": bystrze jest w zasadzie niespływalne. W określonych warunkach (odpowiedni stan wody, pogoda) bardzo doświadczeni kajakarze mogą podejmować próby przepłynięcia. Konsekwencje pomyłki są zawsze bardzo poważne.nieraz śmiertelne.) zanim napiszecie ze Polacy niczego nie odkryli ani nie zdobyli wsiądź na kajak i spłyń rzekę WWIII jak ci sie uda wyjsc bez szwanku i kabiny to szacun. sama uprawiam kajakarstwo górskie i zwałkowe więc zdaję sobie sprawę że KAŻDE SPŁYNIĘCIE NAJTRUDNIEJSZYCH ODCINKÓW KANIONU JEST WYCZYNEM!!! kłótni nawet nie komentuję bo szkoda słów:( Odpowiedz Link Zgłoś
pawana1 Polacy, kajajcie się masochisci ! 30.09.08, 17:34 Ale tylko ci, którzy to lubią. Jak łatwo niektórym wpaść w prostą , prymitywną sugestię, w którą popycha tytuł, to zadziwiające! Oczywiście, Polacy nawet gdy coś zdobędą, wygrają, wymyślą itd. to i tak zawsze będą głupi i brzydcy. Co do P.Majcherczyka. bardzo ciekawe, co na temat jego bohaterskich wyczynów sądzą koledzy ze studenckiego klubu, z którymi był na wyprawie po raz pierwszy, i na których temat tak samo doznaje amnezji we wszelkich wypowiedziach dla mediów i fetach. Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 Re: no nie!!! w sandalach ? tego jescze nie grali 30.09.08, 20:42 to nie jet fantazja ale szczyt glupoty !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajakarz 3 Re: no nie!!! w sandalach ? tego jescze nie grali IP: *.cps.k12.il.us 01.10.08, 16:30 Gosciu, byles kiedy na gorskiej rzece? Wiesz, ze w sandalach z gumy i nylonu plywa sie na olimpiadach? Tez mi medrzec. Indianie w Andach cale zycie chodza boso albo w sandalkach z opon z ciezarowek i top po jakich wertepach. Gosciu, ogladaj zdejcia ze swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a2 Re: no nie!!! w sandalach ? tego jescze nie grali IP: 213.92.160.* 03.10.08, 18:25 a co w kaloszach mieli płynąć?? zaciepł na neopren wiec sandały są w sam raz . dla twojej informacji: jak sie spływa to sie ma nogi w kajaku/pontonie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc zyczliwy Polacy zdobyli kanion Colca. I się pokłócili IP: *.socal.res.rr.com 01.10.08, 06:32 Polacy kloca sie wszedzie na swiecie,ciekawe prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arbiter Re: Polacy zdobyli kanion Colca. I się pokłócili IP: *.cps.k12.il.us 01.10.08, 16:35 Nie tylko Polacy sie kloca, juz nam to wmawiaja od tysiaclecia... Po prostu ludzie sie kloca. Ale trzeba miec o co sie klocic: tutaj chodzi o zaklamanie Majcherczyka: podpuscil ludzi, zrobili wyprawe i sie na nich wypial. To Gliwiczanie wyciagali go z kanionu. POczytajcie ich wypowiedzi, to mlodzi ludzie, moze jeszcze nie klamia... Wyjechal na turne i na serie konferencji prasowych a nie na wyprawe. Dlatego sie spoznil do Kanionu. Niech nie chromoli, ze studenci go ubiegli. Sam sie wlokl od hotelu do sali konferencyjnej, od kamery do mikrofonu. To jego pasja. NIc poza tym. To jet zwykly cymbal a nie odkrywca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-arbiter Re: Polacy zdobyli kanion Colca. I się pokłócili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 02:05 oj nieładnie tak pisać jak nie znasz sprawy; a jak znasz to też nieładnie, bo znaczy, że mijasz się z prawdą Odpowiedz Link Zgłoś