Dodaj do ulubionych

Szok! Jabłoński odchodzi z Metamorfoz

IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.09, 11:49
Stowarzyszenie nie chce Mariana Jabłońskiego? A może Jabłoński otworzy własne,
nowe stowarzyszenie? www.itv.gliwice.pl/artykul.php?id=1487
Obserwuj wątek
    • macpor Re: Szok! Jabłoński odchodzi z Metamorfoz 30.03.09, 12:18
      www.gliwiczanie.edl.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=357&sid=ecf4b51e64ec655abe6e82b80cd98a1b

Myślę że forma tej rezygnacji jednoznacznie tłumaczy decyzję
      pozostałych członków stowarzyszenia.
      • sss9 Re: Szok! Jabłoński odchodzi z Metamorfoz 30.03.09, 12:34
        macpor napisał:

>
        www.gliwiczanie.edl.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=357&sid=ecf4b51e64ec655abe6e82b80cd98a1b
        >
        > Myślę że forma tej rezygnacji jednoznacznie tłumaczy decyzję
        > pozostałych członków stowarzyszenia.

to forma rezygnacji była przyczyną odwołania Jabłońskiego? Metamorfozy podróżują
        w czasie?
        • stasiek17 Re: Szok! Jabłoński odchodzi z Metamorfoz 30.03.09, 16:51
          Ciekawe dlaczego walne zgromadzenie wyróżnionej przez Frankiewicza organizacji
          zmieniło sobie prezesa?

www.gliwiczanie.edl.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=353
          • macpor Re: Szok! Jabłoński odchodzi z Metamorfoz 30.03.09, 17:18
            stasiek17 napisał:

> Ciekawe dlaczego walne zgromadzenie wyróżnionej przez Frankiewicza
            > organizacji zmieniło sobie prezesa?
            Jeżeli jesteś "ciut" inteligentniejszy od sss9 (co zapewne jest
            bardzo łatwe) przeczytaj wypowiedź byłego Prezesa i wyciągnij z tego
            wnioski.
            Dla ułatwienia - pewne formy zachowania nie biorą się "znikąd".
            • stasiek17 Re: Szok! Jabłoński odchodzi z Metamorfoz 30.03.09, 17:33
              > przeczytaj wypowiedź byłego Prezesa i wyciągnij z tego
              > wnioski.
              > Dla ułatwienia - pewne formy zachowania nie biorą się "znikąd".

Nie oczekiwałem szarady umysłowej, tylko prostej odpowiedzi na proste pytanie.
              To dla ciebie za trudne?

• macpor Re: Szok! Jabłoński odchodzi z Metamorfoz 30.03.09, 17:55
                To jest naprawdę najprostsza i najbardziej oczywista odpowiedź.
                Inna by była znacznie dłuższa i znacznie bardziej złożona, na którą
                tu ani nie ma miejsca ani warunków.

Przykro mi że jej nie rozumiesz.
                • sss9 Re: Szok! Jabłoński odchodzi z Metamorfoz 30.03.09, 19:13
                  macpor napisał:

> To jest naprawdę najprostsza i najbardziej oczywista odpowiedź.
                  > Inna by była znacznie dłuższa i znacznie bardziej złożona, na którą
                  > tu ani nie ma miejsca ani warunków.

ROTFL
                  a dopiero co czytałem coś o inteligencji... pewnie macpor jest "ciut" bardziej
                  inteligentny, dlatego nikt go nie rozumie.
                  • stasiek17 Re: Szok! Jabłoński odchodzi z Metamorfoz 30.03.09, 19:34
                    > macpor napisał:
                    >
                    > > To jest naprawdę najprostsza i najbardziej oczywista odpowiedź.

:)

Oczywista oczywistość - prezes złożył rezygnację w takiej formie, że musieli go
                    odwołać :)
        • Gość: beata Re: Szok! Jabłoński odchodzi z Metamorfoz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 18:26
          > > Myślę że forma tej rezygnacji jednoznacznie tłumaczy decyzję
          > > pozostałych członków stowarzyszenia.
          >
          > to forma rezygnacji była przyczyną odwołania Jabłońskiego? Metamorfozy podróżuj
          > ą
          > w czasie?
          Oczywiscie, powyzsze zdanie jest zupelnie logiczne i nie ma mowy o podrozowaniu
          w czasie.
    • meg_s Re: Szok! Jabłoński odchodzi z Metamorfoz 30.03.09, 16:40
      Gość portalu: Gliwicjusz 2010 napisał(a):

> Stowarzyszenie nie chce Mariana Jabłońskiego?

stowarzyszenie chce Mariana Jabłońskiego, choć niekoniecznie w zarządzie co
      pokazały demokratyczne tajne wybory, z kolei Marian Jabłoński nie widzi się poza
      zarządem

tylko tyle i aż tyle

szkoda
    • Gość: pomysł Re: Szok! Jabłoński odchodzi z Metamorfoz IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.09, 18:13
      A moze by jakąś funkcje honorową dla Mariana ?
    • Gość: zaza Dlaczego Metamorfozy odstąpiły od dyr Huty Gliwice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 18:34
      czytalam peany z tego powodu, ze to dzieki gliwickim metamorfozom bydynek bylej dyrekcji Huty Gliwice zostal wpisany do rejestru zabytkow.
      nieco poczulam jakby syk spuszczanego z opon powietrza, a przedmiotowy budynek poszedl sie njebac.
      kiedys zdrajcow wieszano na rozstajach drog, a pozniej golono glowy. miejsce gdzie stoi budynek dyrekcji HG jest pewnego rodzaju rozstajem.
      • meg_s Re: Dlaczego Metamorfozy odstąpiły od dyr Huty Gl 30.03.09, 22:04
        Gość portalu: zaza napisał(a):

> czytalam peany z tego powodu, ze to dzieki gliwickim metamorfozom bydynek
        bylej dyrekcji Huty Gliwice zostal wpisany do rejestru zabytkow. nieco poczulam
        jakby syk spuszczanego z opon powietrza, a przedmiotowy budynek poszedl sie njebac.
        > kiedys zdrajcow wieszano na rozstajach drog, a pozniej golono glowy. miejsce
        gdzie stoi budynek dyrekcji HG jest pewnego rodzaju rozstajem.

1. nie budynek tylko wyposażenie gabinetów
        2. budynek poszedł się co ?
        3. kto co albo kogo zdradził ?
        • sss9 Re: Dlaczego Metamorfozy odstąpiły od dyr Huty Gl 30.03.09, 23:02
          mniejsza o bzdurne zarzuty. jaki jest skład nowego zarządu i co ma się zmienić w
          strategii Metamorfoz?
          • stasiek17 Re: Meg nowym prezesem 31.03.09, 00:19
            Gratulacje!
          • meg_s Re: 31.03.09, 08:02
            skład nowego zarządu podany zostanie na stronie www.gliwiczanie.pl - po jego
            pierwszym zebraniu, jeszcze w tym tygodniu (zgodnie ze statutem walne zebranie
            wybiera 3-osobowy zarząd, bez przypisywania funkcji)

jeśli chodzi o strategię - to nasze cele się nie zmieniają, ale skupimy się na
            "pracy u podstaw", w związku z czym być może mniej nas będzie w mediach
            musimy podnieść atrakcyjność samego stowarzyszenia, bo np z wycieczek bardzo
            chętnie chętnie korzystały 100-osobowe tłumy gliwiczan, ale nie przybyło nam od
            tego członków
            to nie znaczy że rezygnujemy z imprez "dla ludzi" - po raz trzeci przez cały
            lipiec i sierpień trwać będzie rajd "Poznaj okolice Gliwic", a na przełomie maja
            i czerwca planujemy "Misteria nepomuckie" - szczegóły w najbliższym czasie ;)

no i oczywiście nadal pracujemy na Cmentarzu Hutniczym
            • stasiek17 Re: 31.03.09, 10:14
              W Rynkowym już ogłosili nowego prezesa Metamorfoz:

"W oficjalnym Stanowisku nowej prezes Stowarzyszenia Małgorzaty Malanowicz
              czytamy, że ........"

www.rynkowy.com.pl/wiadomosci/?p=3650
              • meg_s Re: 31.03.09, 10:29
                to się niestety pospieszyli - ja się nikomu tak nie przedstawiałam, ani nigdzie
                się tak nie podpisywałam
                • sss9 Re: 31.03.09, 15:02
                  meg_s napisała:

> to się niestety pospieszyli - ja się nikomu tak nie przedstawiałam, ani nigdzie
                  > się tak nie podpisywałam

widocznie przywykli, że korespondują z nimi tylko prezesi, radni, prezydenci... ;)
    • quilheure Polska specjalność. 31.03.09, 07:35
      Typowo polska specjalność. Walka o władzę, obrażanie się, jakieś kretyńskie układy. Tracą na tym wszyscy.

Marianowi chyba GUMELEJZON zaszkodził...
      • bereklon marian jabłoński na prezydenta gliwic 31.03.09, 11:53
        a frankiewicz powinien wylecieć z urzędu na zbity pysk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka