Dodaj do ulubionych

Najzdrowsze herbaty świata

25.04.13, 07:52
Herbata zielona jest zdecydowanie jedną z najzdrowszych, głównie za sprawą obecnych w niej flawonoidów, czyli antyoksydantów neutralizujących działanie wolnych rodników. Liczne badania udowodniły, że zielona herbata chroni przed nowotworami i chorobami serca, obniża ciśnienie, usprawnia krążenie, działa pobudzająco na pęcherz moczowy, pomaga oczyścić organizm z toksyn, hamuje rozwój bakterii w układzie pokarmowym. Zielona herbata parzona przez 3-5 minut działa pobudzająco, dłużej – relaksująco. Znajdują się w niej także witaminy – E, C i z grupy B – oraz garbniki, korzystnie wpływające na zdrowie. Obecny w zielonej herbacie fluor chroni zęby przed rozwojem próchnicy. Sprzeczne są natomiast opinie, jeśli chodzi o właściwości odchudzające zielonej herbaty. Ostatnie badania obaliły teorię, zgodnie z którą napój ten pomaga zrzucić zbędne kilogramy.

Trzeba zacząć pić.
Obserwuj wątek
    • wirujacypunkt Re: Najzdrowsze herbaty świata 25.04.13, 19:26
      Najzdrowsza jest herbata po góralsku smile
      Leczy skołataną dusze, poprawia nastrój, czlowiek staje się po niej bardziej rozmowny,
      no i świat widzimy w różowych kolorachbig_grin
      Zdecydowanie herbatka po góralsku jest najzdrowsza smile
      • mala200333 Re: Najzdrowsze herbaty świata 25.04.13, 20:53
        To znaczy jaka?
        • leziox Re: Najzdrowsze herbaty świata 25.04.13, 20:55
          Na pewno jest to herbata ze spirytusem-ale bez herbaty big_grin
          • wirujacypunkt Re: Najzdrowsze herbaty świata 25.04.13, 23:06
            No może pięćdziesiąt na pięćdziesiąt smile
            • leziox Re: Najzdrowsze herbaty świata 25.04.13, 23:15
              Ale blisko,prawda?Taka góralsko-melyniarska herbatka big_grin
              • super.halusia Re: Najzdrowsze herbaty świata 25.04.13, 23:30
                Kupiłam ją dziś,ale sypaną ,nie w saszetkach
              • wirujacypunkt Re: Najzdrowsze herbaty świata 25.04.13, 23:36
                leziox napisał:

> Ale blisko,prawda?Taka góralsko-melyniarska herbatka big_grin

O właśnie to, właśnie taka big_grin
                • super.halusia Re: Najzdrowsze herbaty świata 25.04.13, 23:50
                  nie prawda,bo ta jest lepsza
                  Czerwony morderca tłuszczu
                  Znana pod nazwą pu-erh herbata czerwona uprawiana jest w Chinach od ponad 1700 lat. O jej korzystnych właściwościach można pisać bez końca. To napój, który obniża ciśnienie i poziom „złego” cholesterolu, pobudza trawienie, działa wzmacniająco na organizm, poprawia pamięć i koncentrację, uspokaja i koi nerwy, zmniejsza wchłanianie tłuszczu w jelitach, usprawnia pracę wątroby, oczyszcza organizm z toksyn, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, chroni kości oraz zęby. W czerwonej herbacie znajdują się ważne dla zdrowia pierwiastki – żelazo, cynk, fluor, wapń, miedź, magnez oraz witaminy (głównie E). Badania dowiodły także, że czerwona herbata ma działanie antynowotworowe. I pomaga skutecznie pozbyć się nadwagi, dlatego Amerykanie nazywają pu-erh „mordercą tłuszczu” – pijąc ją, możemy zgubić nawet parę kilogramów w ciągu miesiąca. Koszt: 50 g czerwonej herbaty liściastej kupisz już od 6 zł.
                  • wirujacypunkt Re: Najzdrowsze herbaty świata 25.04.13, 23:59
                    Herbatka z rumem, to jest coś.
                    Rozgrzewa przyjemnie, lekkość wypowiedzi daje, humor poprawia.
                    Ta herbatka, to jest miodzik smile
                    • leziox Re: Najzdrowsze herbaty świata 26.04.13, 00:05
                      To sie umowmy Wiercipietko na herbatke.A ja przytargam whisky na zapojke big_grin
                      • wirujacypunkt Re: Najzdrowsze herbaty świata 26.04.13, 00:13
                        Trzeba to przedyskutować, pomyśleć, zaplanowaćsmile
                        Herbatka nęci, whisky kusi big_grin
                        • dunajec1 Re: Najzdrowsze herbaty świata 26.04.13, 01:43
                          "..i to pachnie i to neci.
                          I oslina posrod jadla z glodu padla.."

A co do herbaty, a z lipowego kwiatu to zla jest?
                          Ze nie wspomne o "charbancie z prundem" zn, goralskiej , jak to Leziu podpowiedzial.
                          • super.halusia Re: Najzdrowsze herbaty świata 26.04.13, 07:40
                            już wypiłam
                          • leziox Re: Najzdrowsze herbaty świata 26.04.13, 10:36
                            Z lipowego kwiatu herbatka jest niezla,ale jeszcze trzeba troche na kwitnace lipy poczekac.
                            O herbatce z prundem mówila Wirujacy Punkt,ja tylko troche rozwinalem temat.
                            A tak poza tym lubie czarna herbatke,nie slodzona.
    • lidka449 Re: Najzdrowsze herbaty świata 09.03.15, 20:01
      ah uciekaj z ta reklama sio
      • leziox Re: Najzdrowsze herbaty świata 09.03.15, 21:24
        No juz nie pierwszy raz mialem przyjemność wywalić spam tejże spamiary ale mimo wszystko od czasu do czasu próbuje.
        Leci do blokady i ch.j.
        • girl_42 Re: Najzdrowsze herbaty świata 10.03.15, 22:17
          A ja wolę kawę.
          Po kapitańsku smile

np.
          niebonatalerzu.blogspot.com/2014/11/kawa-po-kapitansku.html
          • cambria1.2 Re: Najzdrowsze herbaty świata 10.03.15, 22:50
            Girlusia smile Dobry wieczór! Co słychać, poza kapitańskimi klimatami?
            • girl_42 Re: Najzdrowsze herbaty świata 10.03.15, 22:55
              Cambryjka ,witaj!
              Właśnie spod kołderki nosek wyściubiam bo widziałam,że przyszłaś.
              I obiecuję uroczyście,że jak znajdę jutro chwilkę to zadzwonię do Ciebie,łoki?
              Muszę się ogarnąć bo ostatnie 3 tygodnie spędziłam na bardzo wysokich obrotach i gdzieś się zgubiłam z czasem.
              A tym czasem znikalska jestem. big_grin
              Topranocsmile
              • cambria1.2 Re: Najzdrowsze herbaty świata 10.03.15, 22:59
                Dobra, jutro chodzę wszedzie z telefonem. Pamiętaj!!
                • leziox Re: Najzdrowsze herbaty świata 11.03.15, 10:16
                  Ja też chodzę z telefonem ale nikt do mnie nie dzwoni aby sie umówić na jakieś orgie pijacko - seksualne.
    • anus-hka Re: Najzdrowsze herbaty świata 12.03.15, 00:08
      ekhm...no ja nie wiem czy to jest tak bardzo zdrowe ale można zacząc picbig_grin

https://th.interia.pl/10,gb1688f6c3254306/i833226.jpg
      • leziox Re: Najzdrowsze herbaty świata 12.03.15, 00:16
        No powiedziałbym nawet że wręcz czas i trzeba zacząć pić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka