• anus-hka Re: 40 stopni 04.10.16, 11:34
      Na południu Polski przejdą śnieżyce...mróz w ciągu dnia......może być całkiem "wesoło" zważywszy na to, że na drzewach jeszcze pełno liści...widmo białej flądry zaglądnie nam w oczy kjm...jeszcze nie...jeszcze nie teraz...Babie Lato ...ty sie nie wygłupiaj...wróć...sad!!!
    • anus-hka Re: Październik... 04.10.16, 11:53
      https://images02.bebzol.com/data/201610/199202-baa869065b852217f54e5f66712d81d2.jpg
      • leziox Re: Październik... 04.10.16, 12:14
        W nocy zmarzłem bo okno było uchylone ale nie chciało mi się ruszyć dupy aby wstać i je zamknąć. za to rano musiałem się nacierać papierem ściernym maczanym w terpentynie coby poruszyć krążenie alkoholu we krwi.
        • rudka-a Re: Październik... 04.10.16, 17:57
          Anusia...Ty mi tu nie wyjeżdżaj z tym białym, dobra?..na stolycę niech se to pójdzie, albo wyżej. Człowiek usiądzie, by lurę wychlipać i od razu straszą.....
          a to nie będzie tej kolorowej jesieni? szurania liśćmi, bajecznych zachodów słonecka?
          wirująco - spadających żółtych i czerwonych listecków?

confused
        • rudka-a Re: Październik... 04.10.16, 17:59
          leziox napisał:

> W nocy zmarzłem bo okno było uchylone ale nie chciało mi się ruszyć dupy aby ws
          > tać i je zamknąć. za to rano musiałem się nacierać papierem ściernym maczanym w
          > terpentynie coby poruszyć krążenie alkoholu we krwi.

hyhy....strach rano nogę z wyra wystawić, bo paznokcie nawet protestują suspicious big_grin
          • leziox Re: Październik... 04.10.16, 21:36
            Trza by zobligować Cambryjkę coby w razie czego przekierowała cały ten śnieg na osiedle gdzie mieszka Cezary. On przecież zimę bardzo lubi.
            • rudka-a Re: Październik... 04.10.16, 22:00
              Pewnieeee...ucieszy się, jakby mu pcheł za kołnierz nasypał wink
              • rudka-a Re: Październik... 09.10.16, 13:06
                Szału nie ma confused i już nie będzie...
                słoneczna, kolorowa jesień..może w przyszłym roku.
                chyba, że pojawi się jakaś wróżka i spełni nasze marzenia.
                • leziox Re: Październik... 09.10.16, 13:15
                  Wróżki to tylko w bajkach.
                  Albo w burdelach.
                  • rudka-a Re: Październik... 09.10.16, 13:24
                    Burdelowa Wróżka...big_grin
                    O burdel mamci słyszałam, ale o wróżkach nie smile)))))
                    • leziox Re: Październik... 09.10.16, 14:23
                      Wszystko zależy od tego ile się za wróżenie czy jak to się nazywa, zapłaci.
                      • rudka-a Re: Październik... 09.10.16, 14:41
                        Nie można negocjować ceny? sztywny cennik?
                        • leziox Re: Październik... 09.10.16, 15:25
                          Cennik to sztywny nie jest, tylko narzędzia czasami mogą się powyginać...
                          A poza tym to nie jest wątek o pogodzie, czy coś mnie sią pomyliło?
                          No ale spoko, tu się nie banuje za parę słów nie na temat jak na forach łotrowskich np.
                          • rudka-a Re: Październik... 09.10.16, 15:40
                            No jest o pogodzie - a i owszem...
                            o godz 13:09 wpisałam post zgodnie z tematyką
                            a kto rozmydlił temat, to nie bede wskazywać palusiem smile
                            Banują tylko słabi, którzy nie radzą sobie z prowadzeniem forum.
                            smile
                            • leziox Re: Październik... 09.10.16, 16:26
                              Się śmieję z tego banowania po prostu.
                              I ze sztywnego trzymania się tematów.
                              Trochę chore nawet mi się to wydaje.
                              • rudka-a Re: Październik... 09.10.16, 16:56
                                Do pewnego czasu wydawało mi się, że wszyscy piszący na forach, to ludzie dorośli. Trochę minęło i okazało się, że jednak nie.
                                Z drugiej strony patrząc...każdy prowadzi sobie forum po swojemu, więc nie można wymagać takich, czy innych zachowań....moge akceptować, lub nie....
                                ogólnie ujmując...total zwis na łotrowskie fora i właścicieli...
                                nie integruję się z szaleńcami..odcięłam pępowinę, jak widać boleśnie...nie dla mnie...
                                z tematami jest tak, jak z rozmową u ciotki na imieninach...zaczyna się o polityce, a kończy na bólach nóg i łamaniu w biodrze....rozmaitość tematyczna...tym bardziej, że jesteśmy w kategorii 'na każdy temat'....czyli idealnie pasująca smile))
                                ban nie jest w stanie mnie uciszyć...co mam do napisania i tak napiszę..proste smile
                                • leziox Re: Październik... 09.10.16, 22:32
                                  Dorosłość nie załatwia automatycznie komuś inteligencji.
                                  Im większe kompleksy, im większa z tej racji podświadoma nienawiść do świata, tym bardziej gwałtowne odreagowywanie się na innych uczestnikach netu, tym większa chęć dokopania komuś. I oczywiście to niezachwiane przekonanie o własnej nieomylności, skrytykować kogoś takiego to jakby trącić Boga i narazić się na jego gniew. Zwłaszcza że net daje mylne przekonanie o własnej anonimowości i nietykalności. Najciekawsze jest to, że takie zaplute miernoty intelektualne podczas spotkania oko w oko nigdy nie zdobędą się na powiedzenie komuś tego, co o nim napiszą w necie. Net to ich zbroja, to ich osłona, ich bunkier. Bez tego nie znaczą nic, w życiu realnym przeważnie są galopującą szarzyzną.
                                  • rudka-a Re: Październik... 09.10.16, 22:58
                                    Nawet nie wiesz, jak łatwo jest wyciągnąć do reala taką osobę...a wtedy już nie ma za co się schować...monitor przestaje chronić. Zderzenie z rzeczywistością bywa bardzo bolesne i przede wszystkim kosztowne..... są granice pewne i nie wolno ich przekroczyć. A kto je przekroczył już nie ma powrotu do forumowej społeczności....bo kto się będzie bratał z szumowiną? tylko taki, lub podobny.
                                    • leziox Re: Październik... 09.10.16, 23:17
                                      Dlatego luzak i pewien odstęp od spraw netowych są bardzo ważne - zaś real jest ważniejszy. Nie należy dopuszczać do sytuacji aby coś digitalnego czyli zero i jedynki przesłaniały nam życie realne.
                                      • rudka-a Re: Październik... 09.10.16, 23:38
                                        Noo, trzeba ogarnąć real, a jest co...bo prawdziwe życie toczy się bez klawiatury i monitora...
                                        netowe śmieci omijam, a kiedy mi zawadzają, to przepcham butem i po kłopocie....
                                        • rudka-a Re: Październik... 10.10.16, 21:05
                                          No, i? lecą liście? suspicious
                                          kapie z góry?
                                          trza kurteczkę na garb zarzucać?
                                          J - E - S - I - E - Ń!!!!!!!!!!!

https://gifynaforum2.blox.pl/resource/583_gifki.ru.gif
                                          • leziox Re: Październik... 10.10.16, 22:42
                                            Jebać jesień.
                                            Trza znowu nalać.
                                            • rudka-a Re: Październik... 10.10.16, 22:43
                                              Na zdrowie.
                                              • rudka-a Re: Październik... 15.10.16, 19:31
                                                Aaa, zeby tak chociaż jeden dzien z temp 35 stopni...
                                                delektowałabym się, jak narkoman kreską wink
                                                to sie chyba marzeniem nazywa wink)
                                                • leziox Re: Październik... 15.10.16, 22:49
                                                  Na 35 stopni to tera musisz poczekać z pół roku albo więcej, no chyba że śmigniesz sobie niezobowiązująco na Karaiby.
                                                  Autorytatywnie stwierdzam jednak, że w tym roku 40 stopni nie było.
                                                  • rudka-a Re: Październik...2016 16.10.16, 12:36
                                                    https://static.twojapogoda.pl/2016/10/000054272-620x470.png

No, i niech tak trzyma do końca lutego wink
                                                    byłabym..pocieszona smile)
                                                  • leziox Re: Październik...2016 16.10.16, 13:43
                                                    By było zbyt pięknie, ale dołączam się do pobożnych życzeń. A u mnie na razie wściekły lazurek, cieplutko i wróble dzioby drą na cały regulator.
                                                  • rudka-a Re: Październik...2016 16.10.16, 13:59
                                                    Spojrzxawszy za okienko....lazurek, to marzenie...
                                                    niebo jakieś szaro - mleczne, dzień śpiący...wiatr kołysze drzewami..taka jesienna niedziela...
                                                    nie zachęca do spacerów, raczej do siedzenia przy piecu....
                                                    bo to jakos tak niefajnie spacerować, kiedy łeb urywa...smile
                                                  • leziox Re: Październik...2016 18.10.16, 14:20
                                                    Dzisiaj zmiana. Pada na mordę, na ulicę, na drzewa i samochody zaczynają jesiennie rdziewieć.
                                                    Baby się zaczęły grubiej ubierać. Tak strasznie aseksualnie.
                                                    Ohyda.
                                                  • rudka-a Re: Październik...2016 18.10.16, 18:48
                                                    Prawdziwe jesienne oblicze wink
                                                    trudno latać w podkoszulku z pepkiem na wierzchu, kiedy grypa czai sie za rogiem. I tak nieprzyjemnie, gdy po nerkach wiatr hula.....
                                                    a kto lubi miec na sobie zawartość szafy....nie znam takiego....
    • anus-hka Re: Listopad - Piździ.... 03.11.16, 10:12
      Niniejszym otwieram sezon na.....
      https://pewex.pl/pictures/g0/h3/421123-502975-product_original-lap-nas-czapka-pizga-czarny.jpg
      • leziox Re: Listopad - Piździ.... 03.11.16, 16:41
        A gdzie to takie pikne czapki sprzedają?
    • anus-hka Re: 40 stopni 04.11.16, 08:15
      Piątek, słońce, biomet korzystny ( !)....a ze minus 5 rano to tam ch...big_grin
    • anus-hka Re: Nie bądź dupa... 07.11.16, 07:37
      https://img6.demotywatoryfb.pl//uploads/201611/1478385643_6ihpwz_600.jpg
    • anus-hka Re:Na minusie za oknem a tym czasem na przystanku. 08.11.16, 07:15
      https://img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201611/1478462920_qtx3h7_600.jpg
      • leziox Re:Na minusie za oknem a tym czasem na przystanku 08.11.16, 10:57
        Hyhyhy!
        Front krasnoludków się uaktywnił.
        A swoją drogą to bardzo ciekawe, ponieważ ulotek antyrządowych nie widziałem już od hohoho!, albo i więcej czasu.
        Znaczy w podziemiu coś się zaczyna dziać.
    • anus-hka Re: Grudzień ....gdzieś pewnie jest te 40 stopni 01.12.16, 08:11
      ...suspicioussuspicious

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/68/20/23/01b413c8b8.jpg
      • leziox Re: Grudzień ....gdzieś pewnie jest te 40 stopni 01.12.16, 09:57
        Chuinecka.
        A gdzie można taką zamówić?
        • anus-hka Re: Grudzień ....gdzieś pewnie jest te 40 stopni 04.12.16, 07:40
          Luuuudzieeeee!!!Wstaawaaaac!!!
          Slonceeee słońce je we wsi!!!!
          big_grinbig_grin
    • anus-hka Re: Grudzień ...i wszystko jasne 05.12.16, 07:24
      ...przesz nikt nie kwestionuje piękna zimy tylko ubolewa nad niskimi temperaturami zwłaszcza, ze czasem trza tkwić w oczekiwaniu na środek transportu...uncertain

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/55/65/18/01ab3c3036.jpg
      • anus-hka Re: Grudzień ...i wszystko jasne 05.12.16, 07:31
        Zimowa husaria
        • leziox Re: Grudzień ...i wszystko jasne 05.12.16, 16:23
          Znaczy co, te widoki to u Ciebie na zewnątrz są czy byłaś u kogoś z wizytą na Grenlandii?
    • kreska_z Re: 24 dzień marca roku panskiego 2017... 24.03.17, 13:42
      wiosna przyszła...na razie cichociemna....
    • kreska_z Re: 40 stopni 24.03.17, 13:44
      https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/97/69/23/01955f60b1.jpg
      • leziox Re: 40 stopni 25.03.17, 11:44
        Do czterdziestu stopni to nam jednak jeszcze dosyć daleko.
        • al-szamanka Re: 40 stopni 25.03.17, 18:28
          leziox napisał:

> Do czterdziestu stopni to nam jednak jeszcze dosyć daleko.

Oj daleko, a ja już bardzo za nimi tęsknię.
          • leziox Re: 40 stopni 26.03.17, 12:36
            Ale z tym to jest tak: tęskni się dopóki te 40 stopni nie zaistnieje.
            Patrz początek wątku.
            Chociaż jakieś 25 to mogłoby być i tak zostać przez całe lato, z lekką bryzą.
    • cambria1.2 Re: 40 stopni 30.03.17, 07:28
      Teraz pogoda na... pięć. Ale ma być lepiej, ma być dziesięć...

• leziox Re: 40 stopni 30.03.17, 15:04
        Nie no, dlaczego? U mnie dzisiaj całe 20 stopniuff...
        smile
        • cambria1.2 Re: 40 stopni 30.03.17, 15:21
          No to ja się zgubiłam gdzieś w połowie drogi wink
    • cambria1.2 Re: 40 stopni 01.04.17, 13:10
      Dziś cud-mjut smile
      • leziox Re: 40 stopni 01.04.17, 13:21
        Dwadzieścia stopniuff osiągnięte.
        Jeszcze drugie tyle i będzie czterdzieści.
        • kreska_z Re: 40 stopni 02.04.17, 13:35
          Kwiecień plecień....dziś 26 w cieniu a jutro...aaaaa to się będziemy skarżyć jutrosuspicious
          • leziox Re: 40 stopni 03.04.17, 12:39
            Czas najwyższy aby powiedzieć sobie i to wyraźnie:
            Wiosna już jest!
            Przyroda nie zwraca uwagi na kryzysy, ceny paliw, złota, inflację, tylko sobie się rozwija i egzystuje we względnej równowadze.
            Może by tak też mniej zwracać uwagę na rzeczy nieistotne, a bardziej zająć się sobą? Rozwojem wewnętrznym?
            Jakby nie było, pozdruffka dla wszystkich nie piszących, ale czytających jak też dla innych paszcz.
            Mamy wiosnę.
            Przestańcie się spinać.
            Odprężcie odbyty.
            • cambria1.2 Re: 40 stopni 03.04.17, 14:31
              Trochę ryzykowne życzenia, ale pewnie szczere smile
              Wiosna, fakt!
    • kreska_z Re: 40 stopni 06.04.17, 09:40
      Od wczoraj w Tatrach pada śnieg....a w Beskidach od dzisiaj....tongue_out...zero stopni
      • leziox Re: 40 stopni 06.04.17, 12:23
        A komu się chce tam mieszkać?
        W normalnych miejscach jest o wiele cieplej tera.
        Grenlandia, Antarktyda...
        • kreska_z Re: 40 stopni 06.04.17, 12:34
          No fakt...to raczej dla twardzieli miejsce
    • cambria1.2 Re: 40 stopni 07.04.17, 09:07
      Dziś stopnie czy czy cztery. Ale tendencja wzrostowa.
      • leziox Re: 40 stopni 07.04.17, 13:08
        Wzrostowa tendencja zapewne przy smogu również, chociaż kochany nasz rząd twierdzi, że normy europejskie nadzwyczajnie zawyżone są, a my to wytrzymamy wszystko.
        • leziox Re: 40 stopni 08.04.17, 13:51
          No i mamy.
          20 stopni bez cienia bo drzewka wyrąbali.
    • kreska_z Re: Beskidy - kwiecień plecień 20.04.17, 09:02
      minus 3 i 25 cm śniegu...bla bla bla bla...tongue_out

https://d-nm.ppstatic.pl/kadr/k/r/16/46/58e77999a0108_o,size,933x0,q,70,h,aab1f6.jpg
      • cambria1.2 Re: Beskidy - kwiecień plecień 21.04.17, 18:55
    • kreska_z Re: 40 stopni 20.04.17, 10:58
      Lawinowa 4
      • leziox Re: 40 stopni 20.04.17, 15:39
        To weź się wyprowadź w bardziej dla człowieka przyjazne okolice i przestań narzekać
        W końcu kalendarzowo to i tak mamy wiosnę.
        • leziox Re: 40 stopni 29.05.17, 12:01
          Przygrzało.
          Do 40stu stopni brakuje jeszcze tylko pięć.
          Ciekawe czy w tym roku się zdarzy czterdziecha.
          Mnie tam zbytnio nie zależy na tym, tak tylko sobie z ciekawości gdybam, bo i tak temperaturka do 25 stopni najlepsza jest.
          • leziox Re: 40 stopni 02.08.17, 16:34
            Niewiele brakowało, tylko dwa stopnie i znowu byłaby czterdziecha na liczniku.
            Ale nawet jeśli zabrakło, aktualnie najlepszym miejscem na spędzanie wolnego czasu jest głęboka piwnica nie posiadająca okienka. Ale posiadająca np. różnego rodzaju napoje.
            Również te rozweselające.
            • iwskarbona Re: 40 stopni 02.08.17, 17:03
              To gdzie jest taka rozweselającawink piwniczniczka?
              • leziox Re: 40 stopni 02.08.17, 21:51
                Nooo, ja już wiem, gdzie.
                Zajrzysz?
                suspicious
                • iwskarbona Re: 40 stopni 02.08.17, 22:32
                  Wszystko być może wink różne rzeczy robi się dla rozweselającej piwniczki
                  • leziox Re: 40 stopni 03.08.17, 06:32
                    O, no proszę, człek pójdzie na chwilę do piwniczki a wraca dopiero następnego dnia nad ranem.
                    Wesołe jest życie staruszka!
                    • iwskarbona Re: 40 stopni 03.08.17, 22:26
                      Znaczy się spóźniłam sięwink
                      • leziox Re: 40 stopni 04.08.17, 12:42
                        Kto szybko pije, dwa razy pije.
                        Albo jakos tak.
                        • leziox Re: 40 stopni 03.10.17, 20:35
                          W tym roku 40 stopni nie było.
                          Ale był to w ogóle bardzo dziwny rok.
                          Bardzo dziwne stany pogody, dziwne zjawiska atmosferyczne.
                          Wreszcie przyszła jesień.
                          Pada deszcz.
                          Ale im zimniej będzie, tym przyjemniej czytać się będzie teksty o 40 stopniach ciepła.
                          Takie teksty jakoś rozgrzewają, zwłaszcza własne, bo do tej pory czuje się tę atmosferę sprzed laty.
                          • leziox Re: 40 stopni 07.12.17, 13:41
                            Gdzie te czasy...Nawet ocieplenia klimatu już nie takie, jak przed wojną...
                            Ehh...
                            • cambria1.2 Re: 40 stopni 07.12.17, 15:33
                              W ogóle żadnego ocieplenia nie ma. I nie będzie. Coraz chłodniej...
                              • leziox Re: 40 stopni 08.12.17, 01:31
                                Najpierw zamarzają serca, uczucia a potem i tak scheiss egal, potem zamarzają wszyscy.
                                • leziox Re: 40 stopni 03.03.18, 13:51
                                  Zgodnie z obietnicą podrzucam wątek narzekalniczy.
                                  Na razie w celu ocieplenia serc i dusz.
                                  Potem będziem narzekać, jak to nam ciepło ._.
                                  • cambria1.2 Re: 40 stopni 03.03.18, 14:26
                                    Rychło w czas. Dziś zaledwie lub aż minus sześć smile
                                    • leziox Re: 40 stopni 03.03.18, 19:51
                                      U mnie to wszystko było w plusie i jeszcze plus cztery. Czyli razem ile? big_grin
                                      • cambria1.2 Re: 40 stopni 03.03.18, 20:46
                                        Dziewięćdziesięć wink
    • cambria1.2 Re: 40 stopni 30.05.18, 10:04
      Pora odświeżyć wątek wink
      • leziox Re: 40 stopni 30.05.18, 18:47
        Do czterdziestu stopni jeszcze trochę, chociaż dzisiaj u mnie było ponad trzydzieści.
        • cambria1.2 Re: 40 stopni 30.05.18, 19:28
          Dajmy pogodzie rozwinąć skrzydła wink
          • leziox Re: 40 stopni 30.05.18, 22:11
            Mówiąc ściśle, wcale za 40ma stopniami nie tęsknię. A te drobne 30 może sobie być do zimy.
            • cambria1.2 Re: 40 stopni 31.05.18, 14:48
              Samochód pokazał, że 36 i oparzył kierownicą...
              • leziox Re: 40 stopni 01.06.18, 22:46
                Na przedniej szybie sprawdza się położenie płachty przeciwko zamarzaniu szyb, tylko od środka.
                Wtedy nic nie parzy i po zdjęciu płachty możemy sobie spokojnie jechać bez parzenia się.
                • cambria1.2 Re: 40 stopni 02.06.18, 19:41
                  Czyli w pojedynkę wink
    • cambria1.2 Re: 40 stopni 23.07.18, 19:33
      Dlaczego ten wątek gdzieś pod spodem? Akurat na czasie smile
      • leziox Re: 40 stopni 23.07.18, 22:17
        Najwyraźniej został przywalony innymi wątkami.
        A póki co, ma być w pt 37 stopni, więc faktycznie do czterdziestki nie dak już daleko, w sensie temperatury oczywiście.
        Duszą to ja się czuję jak trzydziestolatek. big_grin
        • cambria1.2 Re: 40 stopni 24.07.18, 08:49
          Nie duś duszy wobec tego, trzydziestka - od biedy - może być wink
          • leziox Re: 40 stopni 24.07.18, 13:52
            Ciąg dalszy spiekoty. W Aldiku zabrakło taniej wody mineralnej.
            Może niedlugo zabraknie tej drogiej, a może o to chodzi...
            • cambria1.2 Re: 40 stopni 24.07.18, 14:36
              Ponoć macie również kłopot z butelkami i skrzynkami do piwa.
              • leziox Re: 40 stopni 24.07.18, 22:09
                No podobno, ale jak na razie, flaszek do whisky i koniaku nie brakuje.
                • cambria1.2 Re: 40 stopni 25.07.18, 08:28
                  Uffff...
                  • leziox Re: 40 stopni 25.07.18, 16:56
                    Nie udawaj że tak się faktem braku flaszek wystraszyłaś...No chyba że się do mnie wybierasz z wizytą, a to wtedy to co innego big_grin
                    • cambria1.2 Re: 40 stopni 25.07.18, 17:14
                      Prawie bingo wink
                      • leziox Re: 40 stopni 25.07.18, 21:13
                        To jak prawie bingo to podeslij jakieś info.
                        A ja tymczasem kończe drugą flaszkę i rozglądam się za trzecią.
                        Półtora litra ma każda. Wody mineralnej.
                        A podobno ma być jeszcze ciekawiej, pogodowo w sensie. To zużycie wody na lezioosobę chyba jeszcze wzrośnie.
                        • leziox Re: 40 stopni 26.07.18, 08:45
                          Tymczasem ranek zaczyna się temperaturą około 25 stopni. Na niebie wściekły lazurek. Zapowiadają 38 stopni. Radocha rośnie.
                          Fajnie się teraz siedzi w piwnicy.
                          • cambria1.2 Re: 40 stopni 26.07.18, 09:02
                            Zazdroszczę cichego odosobnienia smile
                            • leziox Re: 40 stopni 26.07.18, 14:36
                              Zwłaszcza kiedy pod ręką zimne piwko.
                              Szkoda, że Cię tu nie ma smile
                              • cambria1.2 Re: 40 stopni 26.07.18, 14:48
                                Ano. Przegrzewam zwoje na nieco innym "metrażu" n.p.m. wink
                                • leziox Re: 40 stopni 30.07.18, 23:08
                                  Ktos w prasie zaczął dzisiaj pisać o temperaturach rzędu 45-47 stopni, na razie w Hiszpanii i Francji.
                                  Niedługo 40 stopni to będzie pikuś.
                                  W ten sposob zaczniemy się coraz bardziej opalać.
                                  Z czasem wszyscy staniemy się Murzynami.
                                  • leziox Re: 40 stopni 24.08.18, 13:42
                                    Po trzech miesiącach temperatur dobrze ponad 30 stopni nareszcie pada dłużej niż 10 minut.
                                    Niech pada, chociaż plonów które wyschły na polach, to już niestety nie uratuje.
                                    • cambria1.2 Re: 40 stopni 25.08.18, 15:22
                                      Melduję, że chłód smile
                                      • leziox Re: 40 stopni 16.09.18, 13:51
                                        Melduję że wrzesień. Druga połowa.
                                        Za oknem 28 stopni. W plusie oczywiście.
                                        • leziox Re: 40 stopni 16.03.19, 12:33
                                          Ze specjalną dedykacją dla Dunajca, wątek narzekalniczy hop siup leci w górę.
                                          Trza dopisać do 2500 wątków.
                                          To już tak blisko.
                                          Na razie tylko:
                                          idzie dysc, idzie dysc, idzie sikawica!
                                          • cambria1.2 Re: 40 stopni 16.03.19, 21:25
                                            To już nie jest wątek. To wącisko!
                                            • leziox Re: 40 stopni 17.03.19, 12:35
                                              Spałem ale widziałem że słonecko świeci.
                                              Wstałem-schowało się.
                                              Wystraszyłem?
                                              • leziox Re: 40 stopni 20.03.19, 12:23
                                                Słoneczko po otrząśnięciu się z początkowego szoku raczyło wreszcie wyjść i się pokazać.
                                                Jest miło.
                                                • leziox Re: 40 stopni 28.03.19, 11:50
                                                  Kalendarza pogodowego c.d.
                                                  Jest miło ale bardziej.
                                                  Cieplizna się zaczyna objawiać.
                                                  • cambria1.2 Re: 40 stopni 29.03.19, 15:35
                                                    A wcale że nie.
                                                  • leziox Re: 40 stopni 29.03.19, 18:05
                                                    A właśnie że tak!
                                                  • cambria1.2 Re: 40 stopni 29.03.19, 20:14
                                                    A skąd! Ani bardziej, ani się nie objawia. Właściwie to już nic nie widać.
                                                  • leziox Re: 40 stopni 30.03.19, 11:03
                                                    Dzisiaj u mnie +20 stopni.
                                                    A co! Mogę się pochwalić.
                                                  • cambria1.2 Re: 40 stopni 30.03.19, 21:28
                                                    U mnie mniej, a co!!
    • cambria1.2 Re: 40 stopni 02.06.19, 09:48
      Podbijam. Będzie jak znalazł wink
      • leziox Re: 40 stopni 02.06.19, 12:26
        No jeszcze z 10 stopni i będzie czterdziecha jak znalazł.
        Na razie wybuchło ciepło w dzień dziecka i ma być czas jakiś.
        Będziemy monitorować.
        smile
        • leziox Re: 40 stopni 11.06.19, 21:40
          Zapowiada się podobno gorące piekło w nastepnym tygodniu.
          Łobacym.
          • cambria1.2 Re: 40 stopni 12.06.19, 08:35
            Piekło już jest.
            Pozdrawiam z największej kadzi ze smołą wink
            • leziox Re: 40 stopni 13.06.19, 22:32
              Łączymy się z Tobą w dyszeniu.
              • cambria1.2 Re: 40 stopni 14.06.19, 13:27
                Zip, zip wink
                • leziox Re: 40 stopni 22.06.19, 13:08
                  Od następnego tygodnia to ma być temperatura że hoho! Ponad 40 stopni.
                  Mam nadzieję że meteorolodzy podobnie jak politycy, znowu skłamią i będzie tylko przyjemna bryza, słoneczko i nie więcej niż 25 stopni, dodam że w plusie.
                  • leziox Re: 40 stopni 26.06.19, 12:52
                    No to mamy spotkanie z czterdziestką dzisiaj. Fakt, jakiś czas jej nie było u mnie.
                    Ale nastrój taki sam, jak podczas pierwszego wpisu.
                    Może wróbli, którym nic nie przeszkadza, o wiele więcej, niż wtedy.
                    Z nieba żar się leje, najcieplej bywa tu około 15ej, więc jeszcze wszystko przed nami.
                    Piwnica to obecnie najmilsze miejsce do bytowania.
    • cambria1.2 Re: 40 stopni 28.06.19, 06:51
      Nie wiem, ile było, ale mnie rano... zmroziło wink
      • leziox Re: 40 stopni 28.06.19, 12:25
        Na pewno zmroziło Cię z radości że taka piękna pogoda i zaraz będziesz się pławić pod wściekłym lazurkiem w cudownej temperaturze +35 C.
        big_grin
        • cambria1.2 Re: 40 stopni 30.06.19, 22:03
          A teraz jak w piekle uncertain
          • leziox Re: 40 stopni 30.06.19, 22:35
            Najwyraźniej zasłużyłas, grzesznico, hahaha!
            • cambria1.2 Re: 40 stopni 01.07.19, 09:07
              Dowcipne jak diabli suspicious
    • cambria1.2 Re: 40 stopni 03.07.19, 08:45
      Milutka bryza smile
      • cambria1.2 Re: 40 stopni 03.07.19, 08:46
        I mewy, jerzyki oraz ze dwa sokoły.
        • leziox Re: 40 stopni 04.07.19, 12:00
          DHL, Hermes i UPS.
          • cambria1.2 Re: 40 stopni 04.07.19, 12:37
            Zdecydowanie Hermes, ten miau skrzydła i u stóp, i na głowie wink
            • leziox Re: 40 stopni 04.07.19, 21:12
              A ten miau tylko transporter i nosił ciągle jakieś paczki ktorych nikt nie chciał odbierać.
              • cambria1.2 Re: 40 stopni 05.07.19, 06:53
                Może były dla kobiety, której nie ma...
                • cambria1.2 Re: 40 stopni 18.12.19, 14:41
                  O, proszę. Może się przyda wcześniej, niż myślimy wink
                  • leziox Re: 40 stopni 18.12.19, 15:19
                    Dla upamiętnienia zimowej pogody: dzisiaj jest dzisiaj, 18.12.
                    +14C.
                    Ładna zima, nie?
                    • cambria1.2 Re: 40 stopni 18.12.19, 15:26
                      Taka by się zdała. Ehhh...

https://q-cf.bstatic.com/images/hotel/max1024x768/252/25287754.jpg
                      • leziox Re: 40 stopni 18.12.19, 15:38
                        Widzę że bardzo zabytkowe foto z zabytkowym śniegiem big_grin
                        • cambria1.2 Re: 40 stopni 18.12.19, 15:42
                          Tak trochę nieprzejezdnie od zaplecza, ale schodki na błysk wink
                          • leziox Re: 40 stopni 18.12.19, 20:53
                            Jakaś bardzo podejrzana melyna ma końcu świata.
                            • leziox Re: 40 stopni 31.07.20, 16:32
                              Słupek termometru lub cyferki na displayu pokazują właśnie 40 stopni.
                              Byłem w sklepie i wracając, wydawało mi się że te 400 metrów do domu zamieniły się w 4 km. Czas jest relatywny, gdy się zionie w takim upale.
    • a74-7 Re: 40 stopni 31.07.20, 16:45
      Na wyspach doszlo 37.2 ,teraz spokojnie wraca ....
      kot brzuchem do gory.....
      • leziox Re: 40 stopni 31.07.20, 16:58
        Mój przeniósł się spod stołu na szafę.
        • leziox Re: 40 stopni 01.08.20, 11:50
          Dzisiaj chmury przykryły niebo. Dobrze. Temperatura wyraźnie spadła.
          A tak w ogóle - jak ten czas zapieprza. Niby niedawno założyłem ten wątek, a to było już 4 lata temu...
          • cambria1.2 Re: 40 stopni 03.08.20, 18:58
            Chyba 5 lat.
          • cambria1.2 Re: 40 stopni 03.08.20, 18:59
            Milutko, chłodniutko, deszcz kapie 😊
            • leziox Re: 40 stopni 03.08.20, 19:40
              Patrzaj no pani, fucktycznie 5 lat.
              Dobrze mieć sekretarkę co wszystko sprawdzi i skoryguje.
              smile
              • cambria1.2 Re: 40 stopni 07.08.20, 20:28
                Czuję się jak lokomotywa 😐☹️
                • leziox Re: 40 stopni 07.08.20, 22:37
                  Towarowa czy osobowa?
                  • leziox Re: 40 stopni 12.08.20, 13:05
                    Już mogłyby się te upały skończyć.
                    Nie podoba mi się to za specjalnie.
                    • cambria1.2 Re: 40 stopni 12.08.20, 14:23
                      Niby 26 i nad wodą, ale jakoś tak nieznośnie....
                      • leziox Re: 40 stopni 12.08.20, 22:20
                        U mnie 10 stopni wiecej a woda tylko w butelce.
                        • leziox Re: 40 stopni 13.08.20, 12:21
                          Tymczasem jest pochmurno. Dobrze jak pochmurno.
                          Niech bedzie pochmurno.
                          Bo jest chlodniej.
                          • cambria1.2 Re: 40 stopni 13.08.20, 19:22
                            Piekarnik.
                            • cambria1.2 Re: 40 stopni 14.08.20, 19:05
                              Nawet nie chce mi się gadać...
                              • leziox Re: 40 stopni 14.08.20, 19:43
                                No to pisz coś...
                                big_grin
                                • cambria1.2 Re: 40 stopni 14.08.20, 20:53
                                  Może zaśpiewam.
                                  • leziox Re: 40 stopni 14.08.20, 20:57
                                    To może jednak najpierw wypij coś...
                                    • cambria1.2 Re: 40 stopni 14.08.20, 21:43
                                      Nie mogę znaleźć.
                                      • leziox Re: 40 stopni 14.08.20, 21:49
                                        A sąsiad nie posiada tego rodzaju wyrobów?
                                        • cambria1.2 Re: 40 stopni 14.08.20, 22:06
                                          Nie ma sąsiada.
                                          • leziox Re: 40 stopni 14.08.20, 22:45
                                            No to przerąbane na calej linii.
                                            • cambria1.2 Re: 40 stopni 27.08.20, 12:57
                                              Dziś nie ma nawet połowy. A rano była jedna trzecia.
                                              Dobrze mi tak smile
                                              • leziox Re: 40 stopni 27.08.20, 13:44
                                                Dobrze Ci tak!
                                                big_grin
                                                Miejmy nadzieję że 40 stopni odeszło sobie do lamusa, przynajmniej do następnego roku.
                                                • cambria1.2 Re: 40 stopni 27.08.20, 14:18
                                                  La la mussss wink
                                                  • leziox Re: 40 stopni 27.08.20, 15:15
                                                    Odstaw ziółka.
                                                    big_grin
                                                  • leziox Re: 40 stopni 06.09.20, 20:37
                                                    No, to już by było chyba na tyle z czterdziestoma stopniami temperatury na ten rok.
                                                    I bardzo dobrze.
    • lounger Re: 40 stopni 25.07.21, 20:26
      Jak to się człowiekowi zmienia. Jeszcze kilka lat wstecz, w taką pogodę jak dziś, smażyłabym się nad wodą. Teraz cieszę się na jutrzejsze deszcze.
      • leziox Re: 40 stopni 25.07.21, 21:02
        Człek po prostu z biegiem czasu coraz mniej ma ochotę na robienie z siebie grilla.
        • lounger Re: 40 stopni 26.07.21, 09:52
          Psiak też poważniejsze spacery to przed 5ą. Wtedy może wybiegać się po plaży a ja popływać.
    • lounger Re: 40 stopni 30.05.22, 19:08
      W jeden dzień mamy prawie 30st. C a na drugi, w tym samym miejscu 14 🤦‍♀️
      • leziox Re: 40 stopni 30.05.22, 22:46
        Nie chcę tu uprawiać teorii spiskowych, ale z moich wyliczeń wynika, że dzień, dwa po tym, jak niebo jest zanieczyszczone przez smugi chemtrails, gwałtownie zmienia się pogoda. Chyba w zależności od składu tego świństwa robi się wtedy pogodnie, ale zimno, albo deszczowo i duszno. Zwłaszcza, gdy latają "w kratkę", czyli jakby grali w kółko i krzyżyk. Wystarczy cierpliwie poobserwować.
        Tak czy inaczej, nie jestem za tym, aby znowu było 40 stopni.
        • leziox Re: 40 stopni 25.06.22, 13:52
          Minął miesiąc, mimo usilnych usiłowań nie udało się pogodzie zrobić nam 40-stopniowego piekiełka, mimo że dosyć blisko tym razem było.
          • leziox Re: 40 stopni 11.07.22, 20:49
            Nie wiem, czy nie wykrakałem, bo zapowiadają w Rzeszy upały ponad 40 stopniuff. Łobacym.
            • lounger Re: 40 stopni 19.07.22, 20:14
              Pewnie Twoja wina, w dzień nie ma czym oddychać. Jest po 20ej a każdy w swoich basenach 🤷‍♀️
    • a74-7 Re: 40 stopni 19.07.22, 15:43
      jest. 42 c.
      londyn.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka