Dodaj do ulubionych

Na luzie tak...

12.03.16, 11:23
a skoro pełny luzik, to można w towarzystwie nieboszczyka wysłać/odebrać sms, zobaczyć co nowego w internecie...
posługując sie językiem młodzieży - spoko impra

uncertain

pudelekx.pl/makabryczny-pogrzeb-zmarly-siedzial-na-krzesle-z-papierosem-w-reku-wideo-52832-g4#galeria
Obserwuj wątek
    • super.halusia Re: Na luzie tak... 12.03.16, 11:34
      Brak słów.Co ci ludzie nie wymyślą.
    • daniel_wolny Re: Na luzie tak... 12.03.16, 11:38
      Kiedyś coś widziałem o całkowicie odmiennych od naszych zwyczajach. Chyba się zmarłego po roku (jak go objadło) zabierało do domu. Czy coś, ale nie pamiętam.
      • rudka-a Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:09
        Jezusie...to chyba u dzikich....
        • daniel_wolny Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:24
          Hmm, żona twierdzi, że to było tylko przełożenie do mniejszego pojemnika, ze względu na małe cmentarze.
          Zresztą - prochy to w domu niektórych już nie dziwią.
          • rudka-a Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:30
            ..ale nie u nas....
            nie mozna trzymać babci na kredensie, lub w szafie...
            może kiedyś...póki co...cmentarzyk...
            • daniel_wolny Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:31
              A rozsypać marynarza w morze już można?
              • rudka-a Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:40
                Nieoficjalnie...pewnie tak..
                to powinno być uregulowane prawnie....
                wiem, że można pochować marynarza w morzu, jeśli jest ileś tam od lądu i w ciągu 24 godzin statek nie dobije do brzegu...
                na tym moja wiedza sie kończy...
                • daniel_wolny Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:45
                  Tak, ale to w przypadku zgonu na morzu.
                  • rudka-a Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:49
                    W przypadku zgonu na lądzie, to - cmentarz..
                    mogila, kolumbaria itp..
      • cambria1.2 Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:18
        Słyszałam też o pewnym wdowcu, który nieodżałowaną małżonkę trzymał w szklanej trumnie pod blatem stołu. Chciał mieć na oku? Aż taki brak zaufania?
        • rudka-a Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:21
          Raczej rogów już mu nie przyprawi...
          dobrze, ze nie siedziała na krześle przy stole ...
        • daniel_wolny Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:25
          A może liczył, że dostanie od kogoś tytuł książęcy?
          • rudka-a Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:30
            Na żółtym papierku?
            • daniel_wolny Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:32
              Obawiam się, że na takim papierku aż tak szczegółowo rozpoznania się nie pisze.
              • rudka-a Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:34
                A skąd wiesz? smile
                • rudka-a Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:43
                  Poza tym..papierek zawsze biały...
                  to tylko taka umowna nazwa...
                  • daniel_wolny Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:44
                    Każda umowa się z czegoś bierze. Kiedyś musiało coś z żółtym być na rzeczy. Kolor recepty?...
                • daniel_wolny Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:43
                  A nie wiem. Ba, nawet nie mogę nigdzie znaleźć, jak one naprawdę wyglądają.
                  • rudka-a Re: Na luzie tak... 12.03.16, 12:55
                    Pewnie napisany na komputerze,
                    pieczątka lekarza
                    rozpoznanie...
                    po długotrwałej obserwacji w sanatorium tongue_out
                    • daniel_wolny Re: Na luzie tak... 12.03.16, 13:02
                      I tak będę podejrzewał jakieś "urojenia wielkościowe" zamiast "uważa, że królowa Elżbieta nadała mu tytuł księcia" smile
                      • rudka-a Re: Na luzie tak... 12.03.16, 13:06
                        Urojenia wielkościowe...hm..
                        może to cos ma wspólnego..
                        z ...wyżej s.a, jak d...e ma? wink)
                        • daniel_wolny Re: Na luzie tak... 12.03.16, 13:12
                          No coś Ty - to norma jest.
                          • rudka-a Re: Na luzie tak... 12.03.16, 13:22
                            Czasem trza trochę..nagiąć smile wink
    • daniel_wolny Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 12:47
      www.geekweek.pl/aktualnosci/9718/pogrzeb-w-stylu-rock-amp-rolla---prochy-na-plycie
      • rudka-a Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 12:53
        Pakiet podstawowy - 30 płyt...
        to niby legal, a jednak nie, bo...
        prochów dzielić nie można smile
        • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 12:59
          No legal, ale nie u nas smile
          • rudka-a Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 13:03
            No, i jeszcze trza mieć sprzęt, by posłuchać nagrania wink)
            znając siebie, to zastanawiałabym się...
            co mi przypadło w udziale..
            nóżka, uszy, czy może inny flaczek smile))
            • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 13:11
              No to trza kupić; czego się nie robi dla pamięci zmarłego.

W największym stopniu trumna smile
              • rudka-a Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 13:19
                Pamięć ma to do siebie, że bywa...ulotna smile
                chociaż są ludzie, co kodują do samej śmierci..pewne wydarzenia, sytuacje...
                pielęgnują je....
                nie pozwalają, by czas zrobił swoje...smile zamazał obraz przeszłości...
                to nie prowadzi czasem do..luk w pamięci? smile)

Trumna?..weźźnoo...na sam widok trumny robi mi się jakoś tak..byle jak
                • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 13:21
                  Mnie się wydaje, że taka płyta z portretem zmarłego powieszona na ścianie - to może takie złe nie jest?...
                  • rudka-a Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 13:23
                    Do czasu wink
                    aż wdowa postanowi drugi raz wyjść za mąż suspicious
                    wtedy głupio tak żyć...w trójkącie wink)
                    • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 13:29
                      I tak, zatoczywszy koło koło cmentarza, wróciliśmy do... trójkąta big_grin
                      • rudka-a Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 13:32
                        W odpowiednim momencie sie pojawiłaś big_grin
                        ależ masz wyczucie chwili smile)
                        • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 13:49
                          Ale teraz ten trzeci zniknął...
                          • rudka-a Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 13:50
                            Może ogórkową chlipie, albo ruskie wcina smile))
                            • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 16:49
                              Jeśli zniknął to ja. Jeśli ja to ja pośrodku przecież. To nadal 3 boku brakuje.
                              • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 17:16
                                Dostawiam się z lewej...
                                wink
                                • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 17:19
                                  Ty już byłaś policzalna smile
                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 17:37
                                    No wiem, ale mamy przypływy i odplywy... personelu wink
                                    Teraz jest brak z prawej flanki. Rudka się zapodziała.
                                    Dawaj coś więcej o imprezce. Może na początek... café?
                                  • anus-hka Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 17:38
                                    Przystawić sie mogębig_grin
                                    • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 17:44
                                      O to witamy. Ale kawka i imprezka? Jakaś taka babska będzie coś czuję.
                                      • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 17:46
                                        Nie, lokal proponowałam.
                                        Ale możemy i tutaj wink
                                        • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 18:02
                                          Wybacz, geniuszem w sprawie "piorącego Misia" się wykazałem, ale jakie jest forum cafe to nie mam pojęcia.
                                          • anus-hka Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 18:04
                                            Może na Melynie jest jakaś loża dla Cafę...suspicious
                                            • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 18:08
                                              Oj niedobrze. Oj kojarzę. Oj zamknęli wrota po 3 postach. Bo jestem reinkarnacją jakiegoś prześladowcy. Czy jakoś tak.
                                              • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 18:16
                                                Nie, nieeee smile
                                                Hard Rock Cafe big_grin Z pracy przez okno widzę, i pomyślałam, że zabaluję w końcu. I to w jakim towarzystwie!!!
                                                • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 18:25
                                                  Słabo jakoś widzę... Z pracy zresztą też.
                                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 18:27
                                                    Umyjesz okna na Wielkanoc i zobaczysz, jakie masz widoki i perspektywy smile
                                                  • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 18:30
                                                    Windows 11?
                                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 18:36
                                                    Szklana pułapka
                                                  • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 18:39
                                                    Dobre. Die slowly.
                                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 18:43
                                                    Live!
                                                    (and let die...)
                                                  • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 18:50
                                                    Błond.
                                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:10
                                                    Ale blond wink
                                                  • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:21
                                                    Podobno to synonimy.
                                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:30
                                                    Podobno.
                                                    Ale trwają spory, czy równoznaczniki, czy raczej bliskoznaczniki...
                                                  • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:38
                                                    Jedno jest pełne: dopełnienie tych zbiorów nie jest puste.
                                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:46
                                                    Tak - mianowicie biernik tak to celowo umiejscowił.
                                                  • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:51
                                                    W kimczym poco naco?
                                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:54
                                                    O!
                                              • anus-hka Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 18:28
                                                Oj
                                                • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 18:31
                                                  Spoko spoko.
                                                  • rudka-a Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:07
                                                    To już stypa była? suspicious
                                                  • anus-hka Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:07
                                                    Kłopoty techniczne...Windows 10 grr
                                                  • rudka-a Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:10
                                                    Może trza korbą pokręcić? suspicious
                                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:10
                                                    Poklep po pleckach!
                                                  • rudka-a Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:14
                                                    ...albo wyrzuć przez okno suspicious
                                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:19
                                                    Tak drastycznie?
                                                    Co to za terapia?
                                                  • anus-hka Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:20
                                                    Zastosuje imadełko....będę powoli zaciskaćsuspicious
                                                  • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:26
                                                    Poniewasz nic już nie wiem kto do kogo co napisał tu się zdeklaruję: wiem rozumiem rozważę wyciągnę wnioski wypracuję a aktualizacje windowsa od dawna mam zablokowane. Dziękuję.
                                                  • anus-hka Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:33
                                                    A proszę bardzo...ja musiała podpiąć się pod wi-fi...bo mnie idiota sterroryzował że krytyczny stan mojego smartphona nastał...wiec goopia się podpięłam...noo i się zaczęłouncertain
                                                  • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:39
                                                    Opowiadaj, opowiadaj. Już bierę czipsy...
                                                  • anus-hka Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:55
                                                    Happy Endsmile...czipsy idą w boczki tak a propo
                                                  • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:56
                                                    W moim wieku...
                                                  • anus-hka Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 20:07
                                                    Wszyscyśmy w 21-szymsuspicious
                                                  • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 20:22
                                                    No, ja to już nawet ze dwa razy smile))
                                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 20:24
                                                    Miło wiedzieć, że się nie gwarzy przyjaźnie z kolegą syna wink
                                                  • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 20:27
                                                    Rasistka.
                                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 20:30
                                                    Ripostant suspicious
                                                  • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 20:36
                                                    Mogę zaprzestać.
                                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 20:38
                                                    A broń boże!!
                                                  • anus-hka Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 20:37
                                                    Ale Se "nadajecie" big_grin
                                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 20:39
                                                    A tak se lubimy se ponadawać.
                                                    Chyba że tylko ja suspicious
                                                  • daniel_wolny Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 20:41
                                                    Dopiero co wczoraj. Nadawałem poleconego.
                                                  • cambria1.2 Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 20:49
                                                    Ja nie zdążyłam. Za wolno szłam. I szłam. Więc dopiero w poniedziałek...
                                              • rudka-a Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:19
                                                To taki chrzest forumowy smile
                                                każdy to musi przejść...smile
                                                • rudka-a Re: Może imprezka bardziej hard-rock? 12.03.16, 19:24
                                                  jak mnie to wku....a, gdy post nie wskakuje tam, gdzie ma być uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka