Dodaj do ulubionych

Do 3ch razy sztuka

08.07.15, 16:13
Studentka z Ukrainy została zgwałcona w parku w Gdańsku-Brzeźnie. Policja zorganizowała zasadzkę i złapała podejrzanego. Okazał się nim 51-letni mieszkaniec Straszyna. Mężczyzna jest doskonale znany śledczym. Przed sądem toczy się proces, w którym odpowiada za brutalny gwałt innej młodej dziewczyny.

Do 3ch razy sztuka? Moze go wreszcie wsadza?
Obserwuj wątek
    • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 08.07.15, 19:01
      Nie rozumiem dlaczego go nie trzymali w areszcie do końca procesu. Łudzili się że przestanie gwałcić?
      • glinia Re: Do 3ch razy sztuka 08.07.15, 20:10
        To się nazywa resocjalizacja w społeczenstwie.
        • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 08.07.15, 20:45
          Taaaa sprawdzali jego silną wolę uncertain
          • glinia Re: Do 3ch razy sztuka 08.07.15, 21:28
            To sprawdzili, bardzo skutecznie, kuźwa.
            • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 09.07.15, 19:49
              Obcinanie kutasa mieczem to w tych czasach rzekomo niehumanitarne...Niestety...
              Chemicznie więc kastrować takich gnoi.
              Już po pierwszym gwałcie przymusowe pozbawienie możliwości ruchania.
              I spokój od gwałciciela na zawsze.
              • glinia Re: Do 3ch razy sztuka 09.07.15, 21:01
                Może jakby go posadzili to miałby jajka do krzesła przybite, ale myślę, że teraz nawet zasady w wiezniu są obchodzone dookoła. Jak kiedyś chłop pole ( serio tęsknię za stara wsią, gdzie kurki biegały i płot drewniany był.)
                • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 09.07.15, 21:51
                  Tera to jak kto gwałciciel nawet to go do grypsujących pod celę nie wrzucą.
                  Może sobie wybierać.
                  Co za czasy.
                • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 09.07.15, 21:53
                  Też jestem za chemiczną kastracją gwałcicieli i pedofilów. Przynajmniej nie zabieraliby miejsca w więzieniach. Tak samo jestem za chemiczną kastracją rodziców, których dzieci trafiły do DD. Po co mają płodzić kolejne, skoro nie potrafią zapewnić bytu i miłości tym, które posiadają...
                  • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 09.07.15, 21:55
                    Problem polega na tym że dzieci które nie trafiły do DD, też nie zawsze mają zapewnioną opiekę i miłość. Z wierzchu wyglada wszystko inaczej.
                    Do czasu aż się człek zagłębi w to czy inne bagienko.
                    • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 09.07.15, 22:06
                      Wiem, że tak jest, ale choć częściowo wyeliminowałoby to niechciane nadurodzenia. I rozumiem też fakt, że są różne powody dlaczego dzieci trafiają do DD i niekiedy sa stamtąd z powrotem zabierane, gdy sytuacja ulegnie zmianie. Bo różnie może w życiu być a nie każdy jest zaradny. Jednak jeżeli dzieci przebywają w DD dłużej niż 3 lata a rodzice nic nie robią aby to zmienić to robiłabym ciach... i koniec pieśni. A teraz często bywa tak, że dzieci trafiają do DD, matka je olewa, nawet nie odwiedza, ale płodzi kolejne uncertain
                      • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 09.07.15, 22:25
                        Ano. Znam taką osobę. Urodziła córkę, potem dlugo długo nic potem syna i córkę, potem bliźniaki które zmarły. W międzyczasie jako antykoncepcja około pięciu zabiegów usunięcia ciąży.
                        Pierwszej córce udało się jakoś wychować. Syn i córka poszły do adopcji ze względu na ich zaniedbanie, syn nie mówił mając 3 lata, rodzice twierdzili że to samo przejdzie, córeczka w wieku lat ośmiu była małym kłębkiem nerwów.
                        Pani i pan chlali, tłukli się po mordach, pani aby zarobić na wódź, puszczała się z kolegami konkubina.
                        Co tu gadać, patologii pełno wokoło, tylko się ukrywa.
                        Albo nie chce się tego widzieć.
                        • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 09.07.15, 22:33
                          No właśnie uncertain
                          I o to mi chodzi.
                          • glinia Re: Do 3ch razy sztuka 10.07.15, 07:55
                            Przedewszystkim należałoby walczyć z patologią czego u nas w kraju się nie robi. Panstwo samo spycha ludzi na dno, ma przecież na tym duży zarobek. Weźmy sam alkoholizm, nie ma już przymusowego leczenia, alkoholik musi wyrazic zgodę. Większosc z nich nawet nie rozumie, że ma problem. Opieka społeczna musi takiego utrzymać, bo to choroba społeczna. Dostaja talony na żywność i maja opłacane rachunki. Widać są pod ochroną.A teraz druga strona medalu- matka z 3ką dzieci, samotnie wychowująca, żeby dostać jakąkolwiek pomoc musi sie nagimnastykować, naznosic papierów, dokumentów, nabiegać się tu i tam. Nie zawsze tą pomoc uzyska, bo w naszym kraju lepiej zabrać dzieci i dac rodzinie zastępczej po 1500 od główki. A potem taką główkę w jakiejś beczce znajdujemy.
                            • old.bear Re: Do 3ch razy sztuka 10.07.15, 08:19
                              W Pomrocznej Wolsce wszystko jest postawione na głowie uncertain
                            • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 10.07.15, 09:24
                              Tylko na siłę akurat z alkoholizmu nie wyleczysz, bo taka osoba wyjdzie z odwyku i o ile nie od razu to po tygodniu i tak zacznie pić. Tutaj przymus nie zadziała. Jednak jest coś takiego jak stwarzanie alkoholikowi idealnych warunków do picia i robią to już współmałżonkowie wspierając alkoholika, usprawiedliwiając go przed pracodawcami, rodzina, znajomymi i samym sobą. A alkoholik wtedy pije dalej.
                              Podobnie państwo, bo komu dają najwięcej zasiłków? Patologii. A zasiłki powinny być uwarunkowane chęcią leczenia. Mobilizowałoby to też te uzależnione od swoich alkoholików żony do terapii i odejścia, i wychowywania dzieci w normalnych warunkach. Bo mało który alkoholik w ostatniej fazie już pracuje i raczej generuje same koszty w rodzinie, w dodatku przepija zasiłki. Dlatego zasiłki powinny być dla tych rodzin, ktore podjęły terapię, inaczej stwarza im się doskonałe warunki do chlania.
                              I nie ma co się rozczulać, nad uzależnionymi nie można, a ciężkie życie nie usprawiedliwia ich nałogu. Niszczą siebie a przy okazji rodzinę, a w dodatku wydają na świat najczęściej kolejne patologiczne pokolenie.
                              • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 10.07.15, 12:09
                                Na siłę się nikt nie wyleczy, dobrowolnie to też bywa z tym różnie.
                                W Niemczech alkoholizm uznany jest za chorobę i osoba decydująca się na leczenie dostaje przez jakiś czas wypłatę z pracy a potem pieniądze z kasy chorych.
                                Ale skuteczność siedzi w głowie - jeśli podświadomie nie chce się wyleczyć no to ani najlepsza klinika ani najbardziej drakońskie metody nie zrobią z alkoholika abstynenta.
                                A poza tym uważam alkoholików za skurwysyńskich egoistów i tłumaczenie wszystkiego uzależnieniem to zwykłe wygodnictwo.
                                To prawda, nie ma co się nad chorymi bydlętami w ludzkiej skórze czyli alkoholikami zbytnio się litować, bo wykorzystają oni każdą odrobinę litości oraz współczucia i obrócą to potem przeciwko nam.
                                Niestety, psychiczne współuzależnienie od kogoś takiego trzyma jak na smyczy i ciężko wyleźć z takiego bagna.
                                • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 10.07.15, 13:01
                                  I nikt im nie każe uzdrowić się. Nie jesteśmy Niemcami i nie stać nas na socjalne dla pijaków, którzy te pieniądze przepijają, a prawdziwie potrzebujący nie dostaną nic. Wspomóc można ale w terapii, jeśli się jej podejmie, co i tak niczego nie gwarantuje, ale jest jakimś krokiem, może jednym z wielu. Większość ludzi nie stać na wiele rzeczy, żyją na skraju egzystencji, ale socjalnej zapomogi nie dostaną. Podobnie jest z osobami opiekującymi się osobami niepełnosprawnymi, żyją na skraju, i dostają śmieszne ochłapy od państwa. A alkoholik jak chce pić, nie ma sprawy, jest dorosły i niech robi co chce, ale za swoje, a nie z cudzych podatków.
                                  Osoby współuzależnione powinny przejść terapię, dlatego o tym piszę, że nie sam alkoholik choruje, bo choruje przez niego cała rodzina.
                                  I żeby nie było...ja rozumiem, że można popaść w nałóg, ale nie jest to też tak szybko, pracuje się na to latami, po drodze zapala się mnóstwo lampek ostrzegawczych....jeśli się je ignoruje to cóż...niestety współczucia dla takich ludzi już nie mam...wybrali. Tyle.
                                  • glinia Re: Do 3ch razy sztuka 10.07.15, 14:15
                                    Ale i tak panstwo predzej pomaga uzaleznionym niż naprawde potrzebującym. Ja tego nie rozumiem. Tak jak nie rozumiem naszego nfz. i zus i wszystkich innych organizacji panstwowych.
                                    • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 10.07.15, 14:38
                                      Chyba nikt ich nie rozumie, działają w oderwaniu od rzeczywistości.
                                      • old.bear Re: Do 3ch razy sztuka 10.07.15, 15:08
                                        Jak to nikt ? Przecież biurwy z tych instytucji twardo stąpają po ziemi. By żyło się lepiej uncertain
                                        • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 10.07.15, 15:51
                                          Wies misiu wydaje mi się że dla takich biurw to tylko praca, a działają tak jak każą przełożeni, wytyczne, regulamin i przepisy. I same się zastanawiają czy dostaną emeryturę. Zawsze cała nienawiść skupia się na tej najmniej mającej wpływ na ten system szeregowej urzędniczki, a ona tam pracuje jak każdy inny człowiek. Ma taką a nie inną pracę i cieszy się że ją ma. Ma rzucić pracę bo co? Bo instytucja jest zła? Miała szansę pracy to tam pracuje. Ty byś rozumiem z takiej szansy nie skorzystał?
                                          • old.bear Re: Do 3ch razy sztuka 10.07.15, 16:17
                                            Lilih, fakt, trochę uogólniłem. Miałem na myśli wierchuszki tych instytucji. Choć sam miałem też "na pieńku" z szeregowymi urzędnikami którzy, nie mając najmniejszych podstaw, postanawiali pokazać mi moje miejsce.
                                            I na koniec - nie widzę się w roli urzędnika smile
                                            • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 10.07.15, 19:54
                                              Też się nie widziałam w roli urzędniczki, a byłam nią przez 14 lat, i co? Zjesz mnie? tongue_out
                                              A urzędniczki wiem, że są różne.
                                              • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 10.07.15, 20:28
                                                Teraz jesteś nawrócona.
                                                Możesz odkupić swe grzechy.
                                                big_grin
                                              • old.bear Re: Do 3ch razy sztuka 10.07.15, 21:50
                                                Hmmmm ... zjeść czy nie zjeść - oto jest pytanie wink smile
                                                • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 10.07.15, 23:12
                                                  Misiu -
                                                  • old.bear Re: Do 3ch razy sztuka 11.07.15, 11:10
                                                    Na niestrawność pomaga seta. Może być z miodem smile
                                                    Oczywiście w celach leczniczych wink
                                                  • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 11.07.15, 11:19
                                                    Oczywiście wink Teraz dobre są smakowe wódki Soplicy mniam. Pigwową mogłabym pić non stop, oczywiście w celach leczniczych wink
                                                  • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 11.07.15, 21:56
                                                    Jeśli lubisz SDM to możesz się nawet wybiczować, a co mnie tam.
                                                    Wóda w celach leczniczych jest git ale najlepiej w towarzystwie.
                                                    Znaczy ta smakowa bo czyściochy nie pochlewam od czasów zamierzchłych już.
                                                  • girl_42 Re: Do 3ch razy sztuka 11.07.15, 22:02
                                                    Smakowa znaczy się z cytrynkom wink
                                                    Whisky z lodem poproszę raz. Tylko po cichu bo jak mnie tu nakryją z drinusiem to mnie wywalą dyscyplinarnie big_grin
                                                  • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 11.07.15, 22:18
                                                    Spoko, nikt się nie dowie a nawet jeśli to nikt Cię nie wyrzuci.
                                                    Na Melynie jest monitoring i ważniejsze osoby nagrywamy podczas ich wyczynów.
                                                    Lekarze też tu bywają.
                                                    W razie czego pokazuje się tylko ujęcia i już można poprosić o wiele rzeczy.
                                                    Bardzo wiele rzeczy.
                                                    big_grin
                                                  • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 12.07.15, 00:41
                                                    Girlka ale jak wywalą, to na melinie nie wolno pić? Jak to to tak? shock
                                                  • girl_42 Re: Do 3ch razy sztuka 12.07.15, 07:01
                                                    Przez przypadek nie jestem na malynie (chociaż tak to by można nazwać )...
                                                  • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 12.07.15, 00:41
                                                    Myslałam że mi się pytasz czy lubię Stare Dobre Małżeństwo i stwierdziłam że jesteś jakiś dziwny bo niby co oni maja wspólnego z biczowaniem hahahhaha big_grinbig_grinbig_grin
                                                    A to Ci chodzi o te zboczone przyjemności. Raczej nie przepadam za bólem, dlatego wole bez biczowania tongue_out
                                                  • girl_42 Re: Do 3ch razy sztuka 12.07.15, 07:02
                                                    Ale SDM chętnie posłucham big_grin
                                                    Muzyka mojej młodości....
                                                  • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 12.07.15, 09:50
                                                    Mojej też, kiedys w ruinach zamku w Świeciu odbywały sie koncerty poezji śpiewanej. Nie raz słuchałam ich na zywo. I nie tylko ich.
                                                    A prócz tego słuchałam rocka i jeździłam do Jarocina, byłam wszechstronna hahaha
                                                    Lubię urozmaicenia smile To były piękne czasy.
                                                  • girl_42 Re: Do 3ch razy sztuka 12.07.15, 11:01
                                                    Teraz taka muza zdarza się rzadko. Dobrze,że w archiwum można pogrzebać big_grin
                                                  • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 12.07.15, 11:18
                                                    Właśnie o tym pomyślałam że tamte czasy były wylęgarnią zespołów, różnych przez co był duzy wybór w polskiej muzyce, dla każdego, i to jakiej, a teraz? Disco polo i pop i umpa umpa.... bleh
                                                  • girl_42 Re: Do 3ch razy sztuka 12.07.15, 13:56
                                                    Wiem! Założymy własny zespół...., ja potrafię grać.....na nerwach big_grin
                                                  • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 12.07.15, 16:56
                                                    A to identycznie jak ja! Skutecznie ciśnienie wszystkim podnoszę hahabig_grin
                                                    A jak śpiewam to tylko słyszę dziki pomruk w domu. Mówią że fałszuję, a ja tak lubię śpiewać big_grin
                                                  • girl_42 Re: Do 3ch razy sztuka 12.07.15, 18:27
                                                    big_grin daj posłuchać big_grin
                                                  • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 12.07.15, 20:17
                                                    Zaraz zaraz...Muszę mieć czas na zatkanie uszu!
                                                    A tera możeta się drzeć.
                                                  • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 12.07.15, 23:47
                                                    lala lala lalalala
                                                    lala lala lalala lala la
                                                    nanana nana na
                                                    nanana nana na

trililili trililili tralalala lalala
                                                    trililili tralalala
                                                    tralalala tralalala

nananana nana nana
                                                    nananana nana nana
                                                    tralala tralali
                                                    lalalala nananana
                                                    hej!

No! to by było tak skromnie i tyle na dziś big_grin
                                                  • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 08:01
                                                    Boshe!
                                                    Jak to dobrze że mogłem to przeczytać i tylko przeczytać.
                                                  • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 11:05
                                                    Ech nie znasz się na sztuce tongue_out
                                                  • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 11:41
                                                    Może ja się i na sztuce nie znam.
                                                    Ale wiem co to kakofonia.
                                                  • cambria1.2 Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 11:59
                                                    To raczej był śpiew pijanego w trupa Misia Puchatka.
                                                  • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 12:08
                                                    Zagryzającego prosiaczkiem?
                                                  • anus-hka Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 12:10
                                                    Miś Puchatek mruczy po pijaku...raczej smile
                                                  • cambria1.2 Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 12:11
                                                    No nie, on już się wprawił w taki stan, że myśli, że jest słowikiem. Toż to klasyczne trele są wink
                                                  • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 12:13
                                                    A to może Wam się co pomyliło z członkiem honoris causa melyny, obywatelem Czarkiem?
                                                  • cambria1.2 Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 12:25
                                                    Czarkiem? Nie, Czarek, jak się ... napełni, to myśli, że jest wolskim krzaczorem.
                                                  • anus-hka Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 12:36

...Znaczy grzechocze czy jak to leciało big_grin

cambria1.2 napisała:

> Czarkiem? Nie, Czarek, jak się ... napełni, to myśli, że jest wolskim krzaczore
                                                    > m.
                                                  • cambria1.2 Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 12:12
                                                    Prosiaczek już nie kwili. Kwiczy też nie...
                                                  • anus-hka Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 12:37
                                                    ...bo poklepuje misiowi brzuszek...od środka
                                                  • girl_42 Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 13:34
                                                    No chyba chcecie,żebym ja Wam zaśpiewała.... wink
                                                  • anus-hka Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 13:49
                                                    To może kwartecik jaki ...ja moge sopranem...niedawno nawet ćwiczyłam ;-P
                                                  • girl_42 Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 14:00
                                                    Zdecydowanie alt wybieram. Co zaśpiewamy?
                                                    Tym bardziej mi się chce śpiewać bo idę do domu i w głowie tez mam porządek tongue_out
                                                  • cambria1.2 Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 14:17
                                                    Naprzód młodzieży świata może, cooo? suspicious
                                                  • anus-hka Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 14:18
                                                    Hej ho hej ho...jakos tak to leciało...do domu by się szło...no bo ja tez już za chwileczke już za momencik tongue_out
                                                  • cambria1.2 Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 14:21
                                                    Nie, nie, Anuszka, pomyliłaś coś. Hej ho może i było, ale nie do domu, nie. Mścić przelaną krew kamratów raczej...
                                                  • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 15:54
                                                    A tam.
                                                    Prawdziwa wersja śpiewających krasnali brzmi następująco:

-Hej ho, hej ho
                                                    Na kurwy by się szło
                                                    Zapalić coś pobzykać coś
                                                    Hej ho hej ho!
                                                  • cambria1.2 Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 16:24
                                                    Ale to nie krasnale... To młodzież miała śpiewać suspicious
                                                  • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 16:28
                                                    No dobra.
                                                    Muodzież miała śpiewać pieśń krasnali.
                                                    Wszystko siem zgadza.
                                                  • cambria1.2 Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 17:01
                                                    Urodzony z pana pedagog, słowo daję smile
                                                  • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 17:30
                                                    moja piękna pieśń to chociaż wulgarna nie była bo tylko lalala nanana hej i tirlitirli, a Wy śfintuchy same zberezieństwa śpiewacie tongue_out
                                                  • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 18:07
                                                    Bo od pięknych pieśni ale nie wulgarnych po prostu się zasypia a my na razie zapotrzebowania na kołysanki nie mamy.
                                                    Gdybyś zaczęła od pieśni Wściekłej Walkirii i poprawiła Horst Wessel Lied to już by brzmiało inaczej.
                                                  • lilith70 Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 18:21
                                                    cryingcryingcryingcrying
                                                    idę se stąd tongue_out
                                                    w domu sobie pośpiewam suspicious
                                                  • anus-hka Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 18:36
                                                    smile...jako małolat. znam te wersję o krasnoludkach dla dorosłych...suspicious
                                                  • leziox Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 18:55
                                                    No nie wiem, za Twoich czasów to nie było nie tylko Youtuba ale i komputerów oraz komórek.
                                                    Więc skąd możesz to znać?
                                                  • anus-hka Re: Do 3ch razy sztuka 13.07.15, 19:00
                                                    Starsze rodzeństwo dbało o edukacje narybku tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka