Gość: mat. IP: *.chello.pl 08.09.07, 14:24 To chyba nierealne marzenie, byśmy mieli takich polityków, jak w tym serialu. Ehh... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mir123bych Re: TU(R)SK(I) 10.09.07, 12:42 jeśli będziemy dalej wybierać Kaczyńskiego, Leppera i Giertycha to na pewno nie ;) brak na naszej scenie partii, która nie miałaby powiązania z starym układem. Nie dobrze mi się robi jak mówi się np. o Tusku że w nim nadzieja… przecież on już w 3 kadencjach sejmu zasiadał, był senatorem i co zrobił? Nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziobro Pan Premier KŁAMIE IP: *.chello.pl 14.09.07, 00:34 Żonę Paulinę poznał kiedy studiowała w Krakowie. Obecnie Pani Turska ma 34 lata. Syn Premiera ma 16 lat. Albo Pani Paulina poszła bardzo wcześnie na studia bo była super zdolna, albo syn jest z innego związku? No więc jaka jest prawda??? Czekam na odpowiedź Panie Premierze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: Pan Premier KŁAMIE IP: *.ztpnet.pl 14.09.07, 01:56 "...Mam 37 lat, moja żona Paulina ma 34 lata, a syn Antoni - 16 lat..." www.konstantyturski.pl/Turski/1,85072,4462117.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko ja Re: Pan Premier KŁAMIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 12:46 ej wszedłem na tą stronę którą masz pod ich wiekeim i teraz tam jest że ma 36... :) "Mam 37 lat, moja żona Paulina ma 36 lat, a syn Antoni - 16 lat. ".... heh :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalK88 Re: TU(R)SK(I) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 23:03 Ja genezy, a wlasciwie tylko elementow, Turskiego upatrywalbym raczej w Marcinkiewiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: TU(R)SK(I) 12.09.07, 15:53 tak mi się wydaje, inni powiązują go z Belka jeszcze… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalK88 Re: TU(R)SK(I) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 21:06 Belka? Hmm... Jakos trudno mi dostrzec analogie, poza pobytem w USA (ale Belka tam studiowal, a Turski chyba tam byl pracownikiem naukowym - gdyby studiowal, to syna by tam nie mial, a jesli studiowal i przebywal tam dluzej, dorabiajac sie syna, to syn raczej nie mowilby po polsku tak, jak rodowity Polak, bez obcego akcentu i problemow z deklinacja). Moze chodzi o to, ze Turski to, tak jak Belka, technikrata i (w zalozeniu) tymczasowy premier techniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
borlog Re: TU(R)SK(I) 13.09.07, 21:29 Postać serialowa nie musi być zgodna w 100% z pierwowzorem (Belka to nie politolog). Belka i Turski to "fachowcy" którzy zostali powołani na czas kryzysu jaki nastąpił po uwaleniu ich poprzedników. W realu jak uwalili Millera to dali nam Belke co to miał byc super uczciwy, mega fachowiec a że jeszcze został Demokratą to został namaszczony na jedynego dobrego premiera zaraz po Mazowieckim. Turski to taki idealistyczny , mądry wspaniały człek że wszystko załatwi komórką więc na jakis czas zastąpi biednego premiera z pewnego środowiska (ci co nie lubią lustracji) Kaziu Marcinkiewicz zaś to taki robocik co tańczy na studniówkach , jego rola to bycie marionetka w skrzydełkach ducka i nic więcej. Buzek też był znikąd (phe gdzie tam Gliwice :P) a jakoś do niego nie nawiązują czyżby juz tylko londyński bankier w główkach siedział ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poth Re: TU(R)SK(I) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 23:51 Marcinkiewicz na pewno nie - wbrew opinii niektórych, to zawodowy polityk, w tej branży od wielu lat. Rzeczywiście, niezłym pomysłem jest inspiracja Belką. Inna możliwość: niezależni i popularni samorządowcy, jak np. prezydenci Dutkiewicz (Wrocław) i Szczurek (Gdynia). Odpowiedz Link Zgłoś
rachel28 Re: TU(R)SK(I) 14.09.07, 01:41 Holland mowi o inspiracji K. Kieslowskim na Turskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
trunz Re: TU(R)SK(I) 14.09.07, 02:29 nie przesadzili? 37-letni profesor ekonomii plus doktorat z politologii? pokażcie mi takiego w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Re: TU(R)SK(I) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 03:39 trunz napisał: > nie przesadzili? 37-letni profesor ekonomii plus doktorat z > politologii? > pokażcie mi takiego w realu. sa tacy ludzie. U mnie na uczelni jeden wykladowca doktora zrobil w wieku 25 lat. Tylko kompletnie nie potrafil wykladac :) Pozdrawiam pana od składni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Re: TU(R)SK(I) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 03:34 Ciekawe bedzie jak bedzie rzadzil ten Tusk ...to znaczy Turski :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubert.on Re: TU(R)SK(I) 15.09.07, 23:36 bardzo bym chciał aby tusk był taki jak Turski(brawo serial) Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: TU(R)SK(I) 17.09.07, 18:23 po tym co się dzieje ostatnio PO powoli wątpię by wygrali wybory, PIS już robi kampanię a PO na razie ma problemy z Rokitą, byłem ostatnio na takim wieczornym partyjnym spotkaniu i jakoś nie tak je sobie wyobrażałem… Odpowiedz Link Zgłoś
mir123bych Re: a dla mnie to taki wczesny Buzek 19.09.07, 11:58 turski jest chyba młodszy od Tuska no nie? Odpowiedz Link Zgłoś