Dodaj do ulubionych

Healing Combinations

29.12.10, 16:03
czy ktos słyszał o tym leku?

Mam znajomą która mieszka od ur w stanach i też choruje na Hashimoto, brała Armour po którym równiez czuła się żle, po latach eksperymentów znalazła lek Healing Combinations for
Hashimoto's Thyroiditis.
Czy ktoś z Was słyszał o tym leku?
Obserwuj wątek
    • kasia19812 Re: Healing Combinations 29.12.10, 16:40
      a tu link

www.healingcombinations.com/cgi-bin/store/index.cgi?cart_id=1626112.18848&pid=14&cq=N&trackid=
      • anka.83 Re: Healing Combinations 29.12.10, 19:49
        Hehehe, no takiego cud specyfiku to ja jeszcze nie widziałambig_grin Uśmialam się, nie powiem

W skrócie - wg tej strony to zły stan psychiczny powoduje hashimoto, a ten lek uklada Cię psychicznie (dzięki niemu nie czujesz się przygaszona, poniżona (?), zdemotywowana), pomaga znaleźć "mentalną, emocjonalną i duchową" równowagę.

Chyba nie muszę tłumaczyć dalejbig_grin

• kasia19812 Re: Healing Combinations 30.12.10, 15:09
          Aniu nie wiem na ile to "leczy" ja w kazdym badz razie psychicznie jestem wrak czlowieka i jesli to leczy duszę, to chyba spróbujęsmile
          Naprawde psychicznie jest ze mna zle, czuje sie mega okropnie, zdołowania, przygnebiona, smutna, zniechecnona do zycia.
          jak temu sprostać?, zwiekszyć moze póki co dawke tyroksyny do 25?
          teraz biore 3/4 tab 25, zastanawiam sie czy zwiekszanie dawki bedzie polepszala czy pogarszalo moj stan.
          • anka.83 Re: Healing Combinations 30.12.10, 17:50
            Kasiu, kochana, nie poddawaj się tak szybko!

Twój stan psychiczny spowodowany jest niedoczynnością. Stany depresyjne to można by powiedzieć sztandarowy objaw niedoczynności. Ale najważniejsze jest to, że się leczysz - bierzesz hormon, bedziesz brac trochę żelaza i zobaczysz - będzie dobrze! Musisz tylko dać tyroksynie trochę czasu (miesiąc, dwa, może trzy).

Jak koniecznie chcesz i ma Ci to jakoś psychicznie pomóc - bo w opisaną tam skuteczność nie wierzę - to kup ten magiczny eliksir. Ale prawda jest taka, że jakby choroby autoimmunologiczne można było leczyć poprawiaczami nastroju, to wszyscy z Hashimoto, reumatoidalnym zapaleniem stawów, stwardnieniem rozsianym itd braliby leki przeciwdepresyjne i byliby zdrowi. Czy tak jest? Oczywiście, że nie, jak na razie choroby z autoagresji dla współczesnej medycyny są nieuleczalne.

Inna sprawa, że depresja związana z niedoczynnością jest niemożliwa do wyleczenia antydepresantami. Zaden polepszacz nastroju nie pomoże, jeżeli masz za mało hormonów tarczycy. Na forum są osoby, które latami były leczone na depresję bezskutecznie, az wreszcie ktoś myślący znalazl problem - tarczyca.

Głowa do góry, będzie dobrze już za niedługo!
            • kasia19812 Re: Healing Combinations 30.12.10, 20:02
              mojej cioci bratowa to stosuje stad o tym leku wiem i wiem ze dziala.
              Nie podważam tego od czego hasi sie bierze nawet poki co w to nie wnikam ,wiem ze hormony badane ostatnio bez tyroksyny mam na poziomie 50% tsh cos ok 3 i przeciwciala ponad norme oraz zle usg, niby 50% to chyba nie jest zle? ale moze dla mnie odpowiedniejsze bedzie nizsze tsh i wyzsze % poziomy hormonow tarczycy.
              prawda jest taka ze fatalnie sie czuje i tonacy brzytwy sie chwyta, najgorzej boje sie ze bedzie cos co poprostu uzalezni, a tego bym nie chciala
              Poki co kiepsko tez reaguje na euthyrox i wejscie na dawke 25 jest dla mnie mega wyzwaniem.
              Specyfik kupie tak czy siak i dam znac co i jak, nie twierdze ze uleczy ale moze pomozewink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka