Dodaj do ulubionych

Preparat z selenem

08.02.11, 09:35
Znalazłam preparat z selenem dostępny w Polsce w dawce 200 mg. Nazywa sie PULMOSEEN z firmy Dr.NONA. Używam go od tygodnia. Zawiera jeszcze vit.C,E,cynk i beta-karoten/ w dużych dawkach/.Jest dość drogi- ja kupiłam za 233 zł 60 kps.Bierze sie jedną dziennie. Ale za to podobno dobrze sie wchłania. Mam kontakt, jakby ktoś chcial kupić albo po prostu poszukajcie w internecie.
Obserwuj wątek
    • harmoniak Re: Preparat z selenem 17.02.11, 21:26
      Hm. Uważam, że przepłacasz. Ale na zdrowie.
      • oryginalnanikita181 Re: Preparat z selenem 18.02.11, 09:38
        nie mam nikogo, kto mógłby mi to w Niemczech załatwić. Dlatego. poza tym- to dobry lek i bez kłopotu mogę go kupić. Czuje sie trochę lepiej.
    • bebelu Re: Preparat z selenem 18.02.11, 21:45
      Skoro Ci pomaga to najważniejsze, uważam jednak, że to drogo. U nas dostępny jest Cefasel, Selen firmy Solgar (mi pomagał, chociaż to selenometioniona), no i orzechy brazylijskie smile, też dobre i skuteczne.
      • edzia100 Czy ktoś z Was reaguje alergicznie na selen? 22.02.11, 21:20
        Ciekawa jestem, bo ja tak chyba mam: tzn. brałam przez ponad pól roku regularnie Selen + wit. E (firmy Nautrell) - jedną tabletkę. I jakoś się po nim drapię, swędzi mnie szyja, klata, i łaczę to własnie z tym preparatem. Nie zawsze, ale jednak. Odstawiłam więc, i dumam, czy to kwestia tego dokładnie składu czy selenu w ogóle? Spróbować jakiegoś innego od innego producenta? Bo od jakichś 2 tygodni jem tylko orzechy braz (2 szt) - a wcześniej jadłam i to, i to.
    • kasiahashi Re: Preparat z selenem 22.02.11, 21:37
      czy Twój kontakt jest w Krakowie??? sorki ale jestem uczulona na tę firmę..... ktoś kiedyś baaardzo chciał mnie namówić do jej stosowania i polecania- poczytałam , porozmawiałam z fachowcami z firmy i jakoś nie nabrałam zaufania sad...a na tym forum podoba mi się ,że nie łykamy reklam.... ( jak krem pod oczy może pomóc na szczelinę odbytu ??/????? sad - tak mają )...
      • iwonagos Re: Preparat z selenem 23.02.11, 11:03
        Oj, zdecydowanie za drogi preparat. Ja brałam selen z wollmarku. Teraz nie biorę, bo jestem w ciąży i nie wiem, czy można, wolę nie ryzykować.
    • psychofinka Re: Preparat z selenem 24.02.11, 09:50
      A ja mam jakiś preparat z selenem firmy Naturell i on wyjątkowo ohydnie smakuje, ma paskudny posmak. Czy wszystkie "seleny" są takie okropne??
      • mariaelenaa Re: Preparat z selenem 27.02.11, 15:04
        Nie trzeba miec nikogo znajomego by kupowac selen w niemczech, firma w której ja kupuję jest wysyłkowa. Jest to sprawdzony preparat i mi bardzo pomaga, regularnie sie w niego zaopatruję i jest bez żadnego smaku. Mąż mój pytał w niemieckiej aptece czy ta firma jest godna polecenia, i zdecydowanie tak!
        Z tej firmy zamawiam wiele produktów min. wapń z vit D, no i przecudowną wit b12 która ma dużą dawkę a takiej u nas raczej nie spotkasz-dzieki niej wróciłam do normy!!!
        polecam, jak zamówi się przez net to za 3 dni masz paczkę kurierem do domu! nie ma trudności z wysyłką do Polski.ja sobie bardzo chwalę.
        W dodatku nie przepłacam i juz nie kupuję prawie nic w polskich aptekach z suplementów. tam są duze pojemności za o wiele niższą cenę, zawsze coś dorzucą w gratisie smile
        Ostatnio zrobiłam dość duze zamówienie i dostałam ze 3 dodatkowe rzeczy. regularnie dostaję katalogi i oferty promocyjne.

Polecam
        • comic Re: Preparat z selenem 28.02.11, 17:33
          Mariaelenaa - napisz mi proszę na priva namiary na wysyłkową aptekę.
          Ja na razie 37,5tc więc nie biorę selenu ale na przyszłość warto wiedzieć smile
          pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka