Witam, pomyślałam,że 1wątek z wpisywanymi wynikami i wątpliwościami będzie dla mnie porządkujący a dla udzielających porad bardziej czytelny

Oto link do wątku poprzedniego, który był zapisem moich wyników podczas ciąży:
forum.gazeta.pl/forum/w,94641,114214613,114214613,PILNE_pytanie_hashi_i_poczatek_ciazy.html
Urodziłam synka przez cc 13 marca (brak rozwarcia). Nie wiem dlaczego nie podano mi oksytocyny. Mam zamiar dopytać mojego gin o kilka rzeczy nt porodu.
Oto moje wyniki po m-cu od porodu (2tygodnie przed porodem i do momentu zrobienia tych wyników byłam na dawce 125 Euthyroxu).
TSH 0,14 n: 0,27-4,20
FT4 20,09 n: 12-22
FT3 5 n:3,1-6,8
dodam,że ferrytyna 75, żelazo 135, płytki krwi na cytrynian 90.
Takich wyników żelaza nie miałam w ciąży. Znaczy tak dobrych. Przez całą ciążę miałam niskie TSH, tak jak te powyżej. Moja endo słysząc te wyniki obniżyła dawkę do 100. Niebawem (19.05.) mam wizytę u gin.
I kolejna sprawa - byłam z synkiem u endo pediatry. Uznał że skoro nie dostaliśmy wyników testu z piętki dziecka to wszystko ok, ale dla pewności trzeba zrobić bad krwi. Zrobiłam i cóż...nie wiem jakie normy są dla maluszków. Oto wyniki synka (miał wtedy 6tyg):
TSH 1,756 N:0,34-4,94
FT3 6,33 N:2,63-5,7
FT4 17,24 N:9,01-19,05
Zatem ma wysokie FT3, tylko co to oznacza. Robiłam mu badania w innym niż moje lab. Endo pediatryczna kierując nas na bad powiedziała żeby FT3 nie badać. Hm. Czy to oznacza,że nie jest to istotne że on ma wysokie?
Dodam,że jego morfologia jest zastanawiająca - ma niską hemoglobinę, krwinki czerwone, białe, neutrocyty (co to takiego?).
Mam pytanie do doświadczonych forumowiczek - hashi mam

czy wasze wyniki TSH w ciąży były też niskie? czy patrząc na wyniki dziecka bierze się tak samo pod uwagę3 hormony czy nie uwzględnia się FT3?
Jutro widzimy się z pediatrą małego - pokażę mu jego wyniki i napiszę co powiedział.
Pozdrawiam

comic hashimum