polaraksa66
30.08.15, 19:10
Witajcie
Ponad rok temu po sugestiach koleżanek zrobiłam usg tarczycy i antyciala. Okazalo sie ze przy prawidlowym tsh - 1,5 mam hashimoto
Oprócz tego miałam guzy tarczycy na tyle podejrzane .że 26.05.15 usunięto mi cala tarczyce. Przed zdiagnozowanie hashi czułam się fatalnie . Miałam dużo objawów. Endo przepisał mi euthyroxn połówkę 25. Ponieważ nie miałam nawet najmniejszej poprawy zaczęłam brać całą 25. Od operacji minęło ponad 3 miesiące a ja czuje się gorzej niż przed. Bóle głowy,mięśni, nog
puchnie mi twarz, nogi. Pamięć i koncentracja do kitu. Nie mam siły nic robić. Chodzenie jest dla mnie wysiłkiem nie wspominając o wchodzenie na schody. Miewam straszne palpitacje serca i wysoki puls. Po operacji przez 1 miesiąc brałam ethyroxn 75 ale tsh wynosiło 21. Endo zwieks ul mi dawkę do 100. Po 4 tygodniach zrobiłam wynik i wynosił 6,550. Nie ma najmniejszej poprawy
Jedyne co to pocę się trochę mniej. Co jest dziwne bo to raczej przy nas czynności jest większą potliwość. Od dnia operacji codziennie w nocy strasznie sie pocę mam na mysli cale cialo. Od jakiegos miesiąca nie jest to codziennie
Zmieniłam Endo i wizytę u nowego mam 15
09. Poprzedni kazał mi robić tylko tsh żadnych dodatkowych badań. Ten nowy każe przyjść z tej ft3 i ft4 wiec mam nadzieję, że będzie sensowniejszy. Jestem ciągle na zwolnieniu i zaczynam się załamywać bo to tak długo trwam próbuje się sama leczyć. Brałam wit B i D .selen ale poprawy żadnej. Ciekawa jestem jak to jest z Hashimoto czy po usunieciu tarczycy nie będę miała żadnych objawów ? Proszę o pomoc jakie według was powinnam zrobić badania.