Dodaj do ulubionych

16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ

05.03.15, 23:22
m.krytykapolityczna.pl/felietony/20150305/16-powodow-nie-pojsc-na-manife
Obserwuj wątek
    • supernowa Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 08.03.15, 11:34
      Ojej, jaki opuszczony wątek. A gdzież to lokalni specjaliści od feminizmu podziali się? Zwłaszcza zaś jeden dyżurny?
      • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 08.03.15, 12:52
        Zdał się na mądrzejsze od siebie i się nie zawiódł.
        • supernowa Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 08.03.15, 14:18
          Jak mija Dzień Kobiet w Twojej rodzinie?
          • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 08.03.15, 15:49
            Normalnie mija. Żona dostała kwiaty, bo lubi, córka czekoladę, bo lubi. Ja dostałem obiad, bo lubię. Poszliśmy na spacer, bo pies (płci żeńskiej, nie piszę suka, bo suka bardziej się kojarzy z człowiekiem płci żeńskiej niż z psem, bóg wie komu i dlaczego) lubi. Jeśli interesuje Cię jakiś konkretny szczegół, aspekt, wydarzenie, to nie krępuj się, nie czekaj, pytaj już teraz. Uprzedzając pytanie, to co lubimy z żoną dopiero przed nami.
            • chickenshorts Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 08.03.15, 16:01
              Ach, Nova Super potrafi Cie podkrecic, doesn' she?
              • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 08.03.15, 16:27
                Ach, dziękuję za zwrócenie uwagi. Wszystkim paniom życzę wszystkiego najlepszego w dniu Ich święta.

https://www.twojekwiaty.pl/do/image/_big/BOU10_256_2.jpg
                • gaika Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 09.03.15, 21:13
                  Dziękuję za życzenia, choć to też przecież dzień panów, dla których ideały są wspólne i bliskie. Ale, czy wiesz, o zzo w tym dniu w ogóle chozzi? Dlaczego i po co (pamiętamy o 8 marca)?
                  • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 09.03.15, 21:34
                    Egzamin? Sprawdzian? Klasówka? Jak nie wiem, to jestem męski szowinista, mizogin i świnia i nie mam moralnego prawa składać kobietom życzeń a żonie kupować kwiatków?
                    • gaika Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 09.03.15, 22:15
                      oby.watel napisał:

> Egzamin? Sprawdzian? Klasówka? Jak nie wiem, to jestem męski szowinista, mizogi
                      > n i świnia i nie mam moralnego prawa składać kobietom życzeń a żonie kupować kw
                      > iatków?

A to jest test jednokrotnego wyboru?
                      • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 09.03.15, 22:25
                        Jest. Zaznacz właściwe.
                        • gaika Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 10.03.15, 23:02
                          Uporządkujmy.
                          Na pytanie dotyczące 8 marca należy wybrać jedna prawidłową odpowiedź:
                          1. egzamin
                          2. klasówka
                          3. sprawdzian
                          4. świnia
                          5. mizogin
                          6. męski szowinista
                          7. bez moralnego prawa składania kobietom życzeń
                          8. bez moralnego prawa kupowania kwiatów żonie
                          • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 12:09
                            Chylę czoła przed mistrzynią manipulacji. Pytania były trzy. Reszta to określenia zużyte tylko w sytuacji, gdy nie wiem.

Egzamin? Sprawdzian? Klasówka? Jak nie wiem, to jestem męski szowinista, mizogin i świnia i nie mam moralnego prawa składać kobietom życzeń a żonie kupować kwiatków?

Zastanawiam się a) czy da się dogadać z kimś, kto nie rozumie co czyta; b) czy da się rozmawiać z kimś, kto w odpowiedzi manipuluje wypowiedzią i tak ją zniekształca by pasowała do jego tezy lub tez; c) możliwy jest dialog z osobą, dla której ważniejsze jest kto mówi niż co?
                            • gaika Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 20:44
                              Żadna teza nie została postawiona. Padło jedno nieskomplikowane pytanie, na które odpowiedziałeś czterema. Polazłeś w głębokie maliny (na własne życzenie i z nieprzymuszonej woli) w celu odbycia sprawdzianu, ześwinienia się i obdarowania żony kwiatami, a teraz się upierasz, że ktoś Cię tam wciągnął.
                              • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 21:49
                                Dokładnie takem uczynił. Moja kupla. Ale na miłość mzimoską nie pisz, że padło jedno nieskomplikowane pytanie, bo nie odpowiedziałaś na nie. Więc było ewidentnie za trudne. Wyboru też nie dokonałaś. Wszystkiego lepszego non stop, a nie tylko jednodniowo!
            • podjadek57 Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 08.03.15, 18:18
              oby.watel napisał:

>Poszliśmy na spacer, bo pies (płci żeńskiej, nie piszę su
              > ka, bo suka bardziej się kojarzy z człowiekiem płci żeńskiej niż z psem, bóg wi
              > e komu i dlaczego) lubi.

A czemuż nie sunia? ja kiedyś miałem sunię.
              • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 08.03.15, 18:47
                Bo wole określenie pies. Nigdy nie odczuwałem potrzeby zaglądania pod ogon i afiszowanie się z tym, co tam wypatrzyłem. Dlatego zawsze miałem kota, chomika, szczura, rybkę, słowem zwierzę. Rozróżnienie na owcę i barana istotne jest tylko w ściśle określonych sytuacjach.
                • podjadek57 Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 08.03.15, 18:53
                  Tak, przy okazji psów, mój ulubiony dowcip:
                  Poszedł facet z buldogiem do parku, a tam odbywały się wyścigi hartów.
                  Buldog mówi do faceta:
                  - Zapisz mnie proszę. Na pewno wygram! Zobaczysz...
                  - Co ty buldog, nie dasz rady.
                  - Mówię ci, że dam. Proszę zapisz mnie.
                  Więc zapisał facet buldoga na wyścigi. Po chwili wszystkie psy stanęły na starcie, a wśród nich buldog. Sędzia dał znać, otworzyły się boksy i psy wystartowały. Pierwsze okrążenie i buldog przebiega linię mety ostatni. Właściciel zaniepokojony wydziera się z trybun:
                  - No i co? Jesteś ostatni!
                  - Spoko, spoko
                  Drugie okrążenie i pies znów przebiega przez metę na samym końcu. Facet się wydziera:
                  - Buldog, co jest?!
                  - Spoko, spoko
                  Przed ostatnim okrążeniem pies znów ostatni przebiegł linię mety. Facet krzyczy:
                  - Buldog, co jest? Dasz radę?!
                  - Dam, spoko, spoko
                  Na ostatniej prostej pies znów był najgorszy i przybiegł na metę ostatni. Po wyścigu podchodzi do niego pan:
                  - No i co? Mówiłeś, że dasz radę. Co jest buldog?
                  - Kurwa, nie wiem...
                  • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 08.03.15, 18:57
                    Jesteś pewny, że to nie była sunia?
                    • podjadek57 Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 08.03.15, 19:01
                      Buldog, spoko.
                      • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 08.03.15, 19:11
                        Ok. Bo pomyślałem że niepowodzenia były spowodowane przypadłościami charakterystycznymi dla suń.

Skoro nie odbierasz poczty, to publicznie pozwolę sobie wspomnieć o pewnej pani, w której obronie stawałeś deklarując heroiczne czyny, po czym mówiąc obrazowo wypiąłeś się i olałeś. Nie wspominałbym o tym, gdyby nie fakt, że jest chora. Rozumiem, że kochasz fochy nade wszystko, ale może jeszcze przemyślisz to i owo? Wydaje mi się, że życie jest za krótkie, by o duperele skakać sobie do oczu i obrażać o byle co.
                        • gaika Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 09.03.15, 21:21
                          oby.watel napisał:

> Ok. Bo pomyślałem że niepowodzenia były spowodowane przypadłościami charakterys
                          > tycznymi dla suń.

Gdyby to była sunia z przypadłością, to charty biegłyby za, nie przed buldogiem.
                          • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 09.03.15, 21:36
                            niekoniecznie. Zależy od tego kędy wiatr wieje.
                            • gaika Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 09.03.15, 22:06
                              Na bieżni? To OIOM dla chartów?
                              • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 09.03.15, 22:27
                                Rzecz się działa na bieżni krytej z góry i chronionej od wiatru bokach?
                                • gaika Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 10.03.15, 23:04
                                  Wszystko wskazuje na to, że wcześniej miałeś kota, chomika i rybki.
                                  • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 12:13
                                    gaika napisała:

> Wszystko wskazuje na to, że wcześniej miałeś kota, chomika i rybki.

Wskazuje?! Aż takie kłopoty z rozumieniem krótkich zdań w języku polskim?

oby.watel napisał:
                                    > Dlatego zawsze miałem kota, chomika, szczura, rybkę, słowem zwierzę.
                                    • supernowa Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 12:48
                                      A żonę jakiej masz płci? No co, wolę zapytać, bo to nigdy nic nie wiadomo. Np. taka rybka może mieć płeć żeńską, albo męską.
                                      • podjadek57 Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 13:57
                                        Faktycznie są samce, które bardzo długo ukrywają swoją tożsamość, jednak udowodniono także, że istnieją osobniki, które jako dojrzałe samice posiadały młode już kilkakrotnie, lecz nagle przeistaczają się w samczyki, zdolne do zapładniania innych samic smile Co ciekawe dziewicze samiczki, które miały później młode z tymi przekształconymi samcami, wydawały mioty o małej procentowej samców w stosunku do samiczek. Osobą, która ostatecznie potwierdziła ten fakt był Elso Lodi z Włoch, który swój eksperyment przeprowadził w roku 1972.
                                        (...)
                                        Co dokładnie determinuje zmianę płci nie zostało jednak jeszcze potwierdzone.
                                        • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 15:50
                                          Sugerujesz, że Supernowa to facet, który napalił się na moją żonę? Wiesz, można się przekomarzać, dyskutować, żartować, kłócić. Ale czynienie jakichś aluzji na temat innych członków rodziny, żartowanie z płci, orientacji, urody czy zdrowia to domena ludzi bardzo prymitywnych. Czyni je osoba, która nie wytrzymała wulgarnych, podłych docinków i nawiała podkuliwszy ogonek. Postarała się przy tym o to, żeby nikt nie mógł sprawdzić kto stawał w jej obronie. Dasz głowę, że sama sobie nie dogryzała kreując się na męczennicę? Oboje z portalu nagle zniknęli...
                                          • supernowa Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 19:59
                                            oby.watel napisał:

> Sugerujesz, że Supernowa to facet, który napalił się na moją żonę? Wiesz, można
                                            > się przekomarzać, dyskutować, żartować, kłócić. Ale czynienie jakichś aluzji n
                                            > a temat innych członków rodziny, żartowanie z płci, orientacji, urody czy zdrow
                                            > ia to domena ludzi bardzo prymitywnych. Czyni je osoba, która nie wytrzymała wu
                                            > lgarnych, podłych docinków i nawiała podkuliwszy ogonek. Postarała się przy tym
                                            > o to, żeby nikt nie mógł sprawdzić kto stawał w jej obronie. Dasz głowę, że sa
                                            > ma sobie nie dogryzała kreując się na męczennicę? Oboje z portalu nagle zniknęl
                                            > i...
                                            >

"Sugerujesz, że Supernowa to facet, który napalił się na moją żonę?"
                                            E tam. Wcale nie trzeba być facetem, żeby napalać się na cudzą żonę. Twoja fajna jakaś?

"Ale czynienie jakichś aluzji na temat innych członków rodziny, żartowanie z płci, orientacji, urody czy zdrowia to domena ludzi bardzo prymitywnych."
                                            Można natomiast bez opamiętania dopierdalać katolikom i feministkom, byle spoza rodziny. Tusk i Kopacz na szczęście też nie należą do rodziny.

"Dasz głowę, że sama sobie nie dogryzała kreując się na męczennicę?"
                                            Jestem czarownicą, nie męczennicą. Zresztą wszystko jedno bo, zdaje się, nie odróżniasz jednej od drugiej.

Na marginesie. Napisałeś gdzieś, że wolisz nazywać sukę psem. Jakaś więc schiza na punkcie żeńskich form rzeczownikowych się utrzymuje. Co zatem w towarzystwie, szczura, chomika, psa, robi rybka? To nie trzyma się kupy.

• oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 20:28
                                              supernowa napisała:
                                              > Można natomiast bez opamiętania dopierdalać katolikom i feministkom, byle spoza
                                              > rodziny. Tusk i Kopacz na szczęście też nie należą do rodziny.

Pewnie można, ale mnie to nie bawi. Choć można też krytykę poczynań poszczególnych osób pełniących określone funkcje nazwać dop...alaniem i już rozmówca jest jak trzeba zaszufladkowany. Można także przyjąć, iż dop...alaniem jest posiadanie i głoszenie odmiennych poglądów i nie podzielanie przekonania, że bóg jest źródłem prawdy, sprawiedliwości, dobra i piękna. To pozwala odpowiednio delikwenta sprofilować, wskazać komu trzeba palcem wroga i poczekać aż siepacze zrobią porządek.

> Na marginesie. Napisałeś gdzieś, że wolisz nazywać sukę psem. Jakaś więc schiza
                                              > na punkcie żeńskich form rzeczownikowych się utrzymuje. Co zatem w towarzystwi
                                              > e, szczura, chomika, psa, robi rybka? To nie trzyma się kupy.

Tobie wiele rzeczy nie trzyma się kupy. Napisałem, że nie chcę nazywać psa suką, bo suka wielu ludziom bardziej się kojarzy z kobietą niż z samicą psa. Napisałem także, że nie zaglądam pod ogon zwierzętom, bo płeć nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia. Dlatego pies jest psem, kot jest kotem, szczur jest szczurem i analogicznie rybka rybką, żyrafa żyrafą, mysz myszą, nutria nutrią...

Jeśli chcesz ze mnie zrobić męskiego szowinistę, świnię (czy może raczej wieprza) i mizogina musisz bardziej się postarać. No i pasowałoby wszystkim zwierzętom dorobić właściwe końcówki, bo nie może być tak, że ktoś samca weźmie za samicę i mówi do niej cip cip cip.
                                              • supernowa Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 12.03.15, 07:40
                                                "Napisałem, że nie chcę nazywać psa suką
                                                > , bo suka wielu ludziom bardziej się kojarzy z kobietą niż z samicą psa."

Tak, głównie imbecylom, bo nawet prostaczkowie kojarzą sukę raczej z milicyjną "nyską".

"Jeśli chcesz ze mnie zrobić męskiego szowinistę, świnię (czy może raczej wieprz
                                                > a) i mizogina musisz bardziej się postarać."

Nic już nie muszę robić. Jesteś z grubsza gotowy.
                                                • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 12.03.15, 11:54
                                                  supernowa napisała:
                                                  > Tak, głównie imbecylom, bo nawet prostaczkowie kojarzą sukę raczej z milicyjną
                                                  > "nyską".

Owszem, głównie im. Ale ponieważ nie jestem feministkiem, więc nie odczuwam potrzeby nazywania psa suką, a myszki myszkiem.

> Nic już nie muszę robić. Jesteś z grubsza gotowy.

Dla niezbyt rozgarniętych nie tylko tym i nie z grubsza.
                                        • gaika Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 20:48
                                          podjadek57 napisał:

> Co dokładnie determinuje zmianę płci nie zostało jednak jeszcze potwierdzone[ur
                                          > l=http://4szyby.blogspot.com/2010/05/mity-i-fakty-zmiana-pci-u-mieczykow.html].
                                          > [/url]
                                          > [/i]

Gender i Unia Europejska.
                                          • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 21:55
                                            Bzdura wierutna. Trzeba było uważniej słuchać p. pos. Kempy czy p. prof. pos. Pawłowicz. Zmianę płci determinują chęci. A jeżeli nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o to, żeby zamieszać ludziom w głowach! Panie pośle Niesiołowski, zgodnie z zapisami tej konwencji, jeżeli idzie o płeć społeczno-kulturową, wyrzucamy biologię i jak pan za cztery dni poczuje, że pan chce być kobietą, to może się pan nazywać Stefania Niesiołowska. Takie są realia tej konwencji. Nie ma żadnego konkretnego przykładu w tej konwencji, który pokazuje, że walczymy z przemocą.

A skoro już o paniach pos. mowa, to jak jest poprawnie? Posłanka od łanka, czy posłonka od łonka?
                                      • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 15:39
                                        Moja żona jest człowiekiem. Nie nadaje się na męża, bo nie lubi burakiń.
                                        • supernowa Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 20:00
                                          oby.watel napisał:

> Moja żona jest człowiekiem.

Szczerze gratuluję.

• gaika Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 20:39
                                      oby.watel napisał:

> Wskazuje?! Aż takie kłopoty z rozumieniem krótkich zdań w języku polskim?

Cały czas na wdechu-to musi być meczące.
                                      Zrób wydech i pomyśl, że jak Twój pies się oszczeni, to jeszcze jakaś nagroda międzynarodowa na Ciebie spadnie, a sława co najmniej.
                                      • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 11.03.15, 21:58
                                        Zrobiłem wydech i pomyślałem, że jak mój pies się oszczeni, to sąsiad szczeniaka chętnie weźmie, bo bałem się, że będę miał dwa psy. Mogę już zrobić wdech?

A co u Ciebie? Cały czas z pretensjami — to musi być meczące.
                                        • gaika Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 12.03.15, 23:31
                                          oby.watel napisał:

> Zrobiłem wydech i pomyślałem, że jak mój pies się oszczeni, to sąsiad szczeniak
                                          > a chętnie weźmie, bo bałem się, że będę miał dwa psy. Mogę już zrobić wdech?

A co zrobisz z pozostałą szóstką?

> A co u Ciebie? Cały czas z pretensjami — to musi być meczące.

Zacytuj, żebym wiedziała, do czego się ustosunkować.
                                          • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 13.03.15, 00:10
                                            Skoro nie pamiętasz co piszesz, to po co mam tracić czas na przypominanie?
                                          • oby.watel 6 POWODÓW, BY PÓJŚĆ NA MANIFĘ 13.03.15, 00:11
                                            Szóstką czego?
                • gaika Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 09.03.15, 21:17
                  oby.watel napisał:

> Bo wole określenie pies. Nigdy nie odczuwałem potrzeby zaglądania pod ogon i af
                  > iszowanie się z tym, co tam wypatrzyłem.

Twoja suczka wabi się Burek, Maks czy Reksio?
                  • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 09.03.15, 21:36
                    Łatek.
                    • gaika Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 09.03.15, 22:07
                      Niech no tylko Łatek zajdzie w niechcianą ciążę, w końcu cała prawda znajdzie się na afiszu.
                      • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 09.03.15, 22:28
                        Nie bardzo ma z kim, bo wszystkie psy w okolicy biegają bez jaj.
              • gaika Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 09.03.15, 21:15
                podjadek57 napisał:

> A czemuż nie sunia? ja kiedyś miałem sunię.

Toż to oczywista oczywistość-też miałam sunię czasem zwaną psicą.
                • oby.watel Re: 16 POWODÓW, BY NIE PÓJŚĆ NA MANIFĘ 09.03.15, 21:40
                  A ja konsekwentnie zawsze miałem kota, a teraz mam psa. Ale podziwiam ludzi, którzy widząc zwierzę z daleka wiedzą czy to ona czy on. Ciekawe czy są świadomi komu rzucają kawałki chleba w przypadku łabędzi. I czy nieświadomość nie spędza im snu z powiek. Słyszałem że jest na to prosty sposób. Wystarczy rzucić kawałek chleba. Jak połknął, to łabędź, jak połknęła, to łabędzica.
    • gaika Element edukacyjny (zamiast rajstop) 09.03.15, 22:13
      Kiedy w Polsce wielu w obawie i zażenowaniu czekało na to, czy senatorowie przyjmą uchwałę ratyfikującą konwencję antyprzemocową, w Brukseli toczyła się bardzo ciekawa dyskusja na tematy równościowe.

dabrowska.blog.polityka.pl/2015/03/08/wyksztalcenie-kobiet-to-za-malo-trzeba-zmienic-myslenie/?nocheck=1
      • podjadek57 Re: Element edukacyjny (zamiast rajstop) 10.03.15, 22:42
        Z linku:
        Kobiety mają więcej przerw w pracy: chorują i rodzą dzieci. Dlatego my wolniej awansujemy, bo jesteśmy dla pracodawców nieprzewidywalne i obarczone ryzykiem.
        Z tymi chorobami, trzeba by pogrzebać w statystykach.
        Natomiast co mi za różnica jakiej płci jest tłusta szuja, która mnie ekonomicznie dmucha?
        • gaika Re: Element edukacyjny (zamiast rajstop) 10.03.15, 22:50
          Mam wątpliwości co do chorób samych kobiet, ale zapewne częściej biorą zwolnienia na często chorujące dzieci.
        • oby.watel Element integracyjny 10.03.15, 23:00
          Nie widzisz różnicy między beznadziejnym Tuskiem, a rewelacyjną Kopacz? Gdybyśmy mieli nie dwie premiery, ale mnóstwo, to już dawno wszystkie sprawy by były pozałatwiane. Pierwsza premier w kilka lat, czy raczej miesięcy, bo już po wotum nieufności, zrobiła dla kraju więcej niż wszyscy mężczyźni razem wzięci. Gdyby pozwolić jej rządzić już dawno mielibyśmy stolicę w Watykanie. Dzięki temu górnicy zamiast do Warszawy na zadymkę szli by do Rzymu na pielgrzymkę. Docelowo można by papieża uczynić królem Polski. Przynajmniej płacić można by było wprost, a nie kombinując jak z muzeum opaczności czy zwrotem majątku. W Kopacz nadzieja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka