gaika 22.10.15, 22:11 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,147565,19072159,korwin-wszyscy-zginiemy-nowoczesna-prywatyzacja-powietrza.html#MT PSL wymiata. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oby.watel Latarnik Wyborczy 23.10.15, 07:01 Niezależnie od poglądów - idźcie głosować. Wybory to wielkie święto demokracji. twórcy Make Life Harder To nie jest żadna arogancja ani chęć bojkotowania, kiedy mówimy bardzo otwarcie: nie idźcie! exPremier Donald Tusk Odpowiedz Link
9rgkh Re: Latarnik Wyborczy 23.10.15, 17:47 oby.watel napisał: > Niezależnie od poglądów - idźcie głosować. Wybory to wielkie święto demokracji. > twórcy Make Life Harder To nie jest do końca prawda. "Idźcie głosować" czyli demokracja ma wtedy sens, gdy głosują ludzie, którzy wiedzą, co robią. Konsumenci kiełbasy wyborczej, poddający się manipulacji czynią szkody. Może coś o tym mógłbyś napisać? > To nie jest żadna arogancja ani chęć bojkotowania, kiedy mówimy bardzo otwarcie > : nie idźcie! > exPremier Donald Tusk Tamten apel Tuska dotyczył KONKRETNEJ sytuacji, w której takim właśnie postępowaniem można było osiągnąć lepszy efekt niż głosowaniem. Czy to przekracza Twoje zdolności pojmowania? Czy jeśli ktoś użyje jakiegoś wyrazu w jednym kontekscie a potem w zupełnie innym, to znaczenie tego wyrazu jest zawsze takie samo? Czy słyszałeś - np. - o ironii, która jest cechą kontekstu a zdania wtedy użyte są identyczne jak zdania bez tej ironii ale znaczą coś przeciwnego? Jaki sens ma w tej sytuacji przywoływanie przez Ciebie tego cytatu z wypowiedzi z Tuska poza próbą zdyskredytowania PO i z automatu alternatywnego promowania PiS? Bo o ich - analogicznych!!! - wypowiedziach nie piszesz. Gdy Cię pytam o sympatie w stosunku do PiS, to udajesz, że nie było pytania. Dlaczego otwarcie nie przyznasz, że o to Ci chodzi w dyskusjach na forum publicznym? Masz jakąś blokadę, czegoś lub kogoś się boisz a może jesteś aż tak zakłamany? Graj w otwarte karty. Bądź szczery w swoim przekazie. Odpowiedz Link
oby.watel Komitet Wyborczy 23.10.15, 20:06 O prócz PO i PiSu w wyborach udział biorą (K. W. = Komitet Wyborczy): K. W. Polskie Stronnictwo Ludowe K. W. Demokracja Bezpośrednia Obywatele Decydują K. W. Związku Słowiańskiego K. W. Narodowego Odrodzenia Polski K. W. Kongres Nowej Prawicy K. W. Wyborców Mniejszość Niemiecka K. W. Wyborców "Kukiz'15" K. W. Partia Razem K. W. Wyborców Społecznej Demokracji K. W. Wyborców Zbigniewa Stonogi K. W. Jedność Narodu K. W. Stronnictwo Patriotyczne Polski i Polonii K. W. Wyborców JOW Bezpartyjni K. W. KORWiN K. W. Polska Patriotyczna K. W. Samoobrona K. W. "Przedsiębiorcza RP" K. W. Wyborców Grzegorza Brauna "Szczęść Boże!" K. W. Stronnictwa Pracy K. W. Wyborców Zjednoczeni dla Śląska Koalicyjny K. W. Zjednoczona Lewica Koalicyjny K. W. Zjednoczona Lewica SLD+TR+PPS+UP+Zieloni K. W. Wspólnota K. W. Wyborców Ruch Społeczny Rzeczypospolitej Polskiej K. W. Wyborców Obywatele do Parlamentu K. W. Wyborców Obywatele RP K. W. Piast - Jedność Myśli Europejskich Narodów K. W. Wyborców Kalata dla Polski K. W. Wyborców - Emeryci Mundurowi K. W. Nowoczesna Ryszarda Petru K. W. Polska Partia Pracy — Sierpień 80 K. W. "Chrześcijańska Demokracja III Rzeczypospolitej Polskiej" K. W. Biało-Czerwoni K. W. Stronnictwa Ludowego "Ojcowizna" RP K. W. Wyborców Zjednoczona Prawica K. W. Wyborców Ruch Społeczny Waldemara Deski Ku Praworządności i Sprawiedliwości Odpowiedz Link
oby.watel Re: Komitet Wyborczy 23.10.15, 23:27 Twoja wiedza poraża na każdym kroku i zawsze jednakowo. A które konkretnie nie zebrały podpisów? I dlaczego zostały zarejestrowane mimo, że nie zebrały podpisów? Wygląda na to, że wykryłeś fałszerstwo na gigantyczną skalę. Odpowiedz Link
9rgkh Re: Komitet Wyborczy 24.10.15, 12:29 Zauważyłem, że gdy wypowiadam kontrargumenty do Twoich wypowiedzi, to przeważnie nie reagujesz na nie. Czy mógłbyś zaspokoić moją ciekawość i odpowiedzieć na ostatni mój post z tego wątku, w którym poddaję analizie Twoje motywacje. Pozornie je ukrywasz ale dla mnie są dość czytelne. Czy prawidłowo je rozszyfrowuję? Odpowiedz Link
9rgkh Re: Komitet Wyborczy 24.10.15, 23:58 Piszesz "nie" ale nie rozwijasz tego. Wobec tego masz coś do ukrycia. Wg mnie po prostu kłamiesz. I daję Ci od razu szansę - jeśli nie kłamiesz to rozwiń sens swojego "nie". (to się nazywa przypieraniem do muru i im dłużej uczestniczysz w takim spektaklu, tym gorzej dla Twojego wizerunku). Logika pozwala w bardzo prosty sposób formułować takie pytania testowe. Odpowiadający ma alternatywę i NIE MOŻE już się wykręcić. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Komitet Wyborczy 25.10.15, 16:58 9rgkh zapytał: > Czy prawidłowo je rozszyfrowuję? oby.watel odpowiedział: > Nie. Co tu trzeba "rozwijać"? Że brechasz? Odpowiedz Link
9rgkh Re: Komitet Wyborczy 25.10.15, 19:19 oby.watel napisał: > 9rgkh zapytał: > > Czy prawidłowo je rozszyfrowuję? > > oby.watel odpowiedział: > > Nie. > > Co tu trzeba "rozwijać"? Że brechasz? Nie, bo nie? Tak to dzieci w przedszkolu się bawią. Prawdziwość daje się udowodnić. Wielokrotnie okazywałeś się źródłem fałszywych tez, więc teraz mówię "sprawdzam". Pokaż DLACZEGO "nie". Bo wiesz, logika... brak dowodu (prawdziwości) to dowód, że tego czegoś nie wolno nazywać prawdą. W ten sposób, od tylca, wyjdzie (być może), że kłamiesz. No to śmiało, dlaczego "nie". Odpowiedz Link
grzespelc Re: Komitet Wyborczy 25.10.15, 12:32 A mnie poraża Twoja niewiedza. Zarejestrowany komitet musi dopiero zebrać podpisy i wtedy zarejestruje listy w okręgach, a jak zbierze w ponad połowie, to rejestruje wszystkie. Chyba połowa tych komitetów nie zarejestrowała list. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Komitet Wyborczy 25.10.15, 16:54 Wszystkie zarejestrowały. Można to łatwo sprawdzić, ale po co, skoro można na pisowską modłę coś insynuować, czemuś zaprzeczać, coś sugerować byle tylko być w kontrze. Odpowiedz Link
diabollo Re: Latarnik Wyborczy 23.10.15, 23:51 Żoną wysłała mi kilka dni temu pilną wiadomość: "Głosuję na przystojnego Zandberga" (zawsze był z niej pies na przystojnych, dlatego udało mi się zostać jej kochankiem, a wiele lat potem mężem). Odpisałem, że od kilku miesięcy rozmawiamy o partii Razem, na którą przyzwoitość nakazywałaby głosować. No i że poza całą mą miłością do pani Nowackiej (za duże pozowanie na "szlachciankę z dworku", warkocz w naszym wieku jednak passe, takie numery to na bratniej Ukrainie), kocham Nowacką, ale większość Rodaków porzuciła miłość z rozsądku i głosuje namiętnie. I ja też w niedzielę głosuję chujem... to znaczy chciałem napisać sercem i głosuję na partię Razem! Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
9rgkh Re: Latarnik Wyborczy 23.10.15, 23:58 Wydaje mi się, że masz bardzo dużą szansę, by Twój głos się zmarnował, bo Ci ludzie raczej nie przekroczą progu wyborczego. Nie szkoda Co go? Aha, chyba że liczysz na cud. Ale Ciebie o to raczej nie posądzałbym. Zresztą już wkrótce się przekonamy jak będzie... Odpowiedz Link
diabollo Re: Latarnik Wyborczy 24.10.15, 00:26 Czcigodny 9rgkh, Nawet jeżeli mój głos się znajduje to może przyczyni się do przekroczenia progu finansowania z budżetu państwa partii Razem. Po pierwsze to świetną inwestycja w ludzi, którzy zdołali się tak zorganizować, że zupełnie ideowo zebrali podpisy i zdołali się zarejestrować bez wspomagania i przychylności lobby kapitłowo-medialnego. Ci ludzie będą potrzebni, kiedy faszyzm u władzy będzie się kompromitował. Poza tym patologię katolicko-prawicową nie można w kółko tłumaczyć odreagowaniem po "komunie". To turbo kapitalizm prowadzi do katolickich rządów autorytarnych (mam nadzieję, że jednak nie do jakiegoś rodzaju katolickiej dyktatury). Bez socjaldemokracji nie będzie w PL państwa laickiej, liberalnej demokracji. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
grzespelc Re: Latarnik Wyborczy 24.10.15, 12:56 > Wydaje mi się, że masz bardzo dużą szansę, by Twój głos się zmarnował, bo Ci lu > dzie raczej nie przekroczą progu wyborczego. Mylisz się. Pogadamy po ogłoszeniu wyników. Odpowiedz Link
podjadek57 Re: Latarnik Wyborczy 24.10.15, 07:46 Jakże trafna obserwacja emploi pani Nowackiej Jeszcze nie podjąłem decyzji. Gdyby tak było jak w moim otoczeniu internetowym, to Razem weszłoby w cuglach. Odpowiedz Link
gaika Re: Latarnik Wyborczy 07.01.16, 20:32 diabollo napisał: > No i że poza całą mą miłością do pani Nowackiej (za duże pozowanie na "szlachci > ankę z dworku", warkocz w naszym wieku jednak passe, takie numery to na bratni > ej Ukrainie) Pozory mylą. wyborcza.pl/duzyformat/1,150170,19433293,barbara-nowacka-nie-bylam-zalotna-panienka.html#BoxGWImg Odpowiedz Link
podjadek57 Re: Latarnik Wyborczy 07.01.16, 22:15 Cóż za słodki wywiad. Miszczostwo. I tylko dla prenumeratorów. Czym różnią się wasze programy? - Niewiele. Trochę w kwestiach podatkowych. Oni chcą 70 proc. dla najbogatszych, a my 45, bo uważamy, że to daje szanse na realną ściągalność. Ciągle słyszę: Adrian to, Adrian tamto... Większym przeżyciem było dla mnie, gdy zobaczyłam go przed wyborami we wstecznym lusterku, jak prowadzi samochód, pierwszy raz widziałam go za kółkiem. Próbował włączyć się na mój pas, widziałam, jak się stresuje. Jeszcze pod wywiadem jest wytłuszczony dopisek: Podziękowania dla Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie za możliwość zorganizowania sesji zdjęciowej Qrde gdzie ta sesja? Za jakąś dopłatą? Odpowiedz Link
gaika Re: Latarnik Wyborczy 07.01.16, 22:55 Działalność feministyczna musi być oczywiście 'słodka'. P.S. Zeznawałeś, żeś się sprenumerował Odpowiedz Link
podjadek57 Re: Latarnik Wyborczy 07.01.16, 23:17 Gaiko dyć my tu bardziej o dylematach lewicy. Czy tylko tym różni się Zlew od Razem? Wysokością podatków? Albo się robi powazny wywiad albo "ociepla wizerunek". Ps Mam prenumeratę sesji zdjęciowej w Muzeum nie ma. Odpowiedz Link
gaika Re: Latarnik Wyborczy 07.01.16, 23:36 To polecam wątek Pogarda, gdzie indziej. A co do wizerunku, to raczej ukrwiony, bo z choinki się nie urwała, tylko z solidnych doświadczeń. Zlew to była paniczna akcja, ja mówię o wartościach. Na czym dylemat miałby tu polegać, Twoim zdaniem? P.S. Zdjęć też nie widziałam, może im się coś skontaminowało, chodziło mi o to, że napisałeś 'I dla prenumeratorów' (a tak to z DF bywa). Odpowiedz Link
grzespelc Re: Latarnik Wyborczy 08.01.16, 22:00 "Czy tylko tym różni się Zlew od Razem? Wysokością podatków?" A czym może się różnić lewica od lewicy? Rozłożeniem akcentów. Odpowiedz Link
gaika Re: Latarnik Wyborczy 09.01.16, 19:54 Na razie dla wielu zadanie z gatunku science-fiction, ale warto już dziś myśleć o przyszłości i projekcie Polski po rządach PiS, bo to pozwala zachować właściwy dystans do bieżącej polityki. Samo stawianie oporu nie wystarczy, potrzebna jest dobra wizja, wynikająca z niej strategia i budowana na niej skuteczna taktyka codziennych zmagań o Polskę, jaką zechce poprzeć nie tylko większość jej mieszkańców, ale taką, w której zwolennicy obecnie realizowanego projektu nie będą czuć się obco. antymatrix.blog.polityka.pl/2016/01/09/polska-po-kaczynskim-kto-to-zrobi/?nocheck=1 Odpowiedz Link