misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 03:00 No wystarczy parę dni wolnego, żebym się przestawiła na zupełnie inne godziny funkcjonowania. Mogłabym teraz wyznaczać pochodne II rzędu (gdybym pamiętała, jak to się robi). A może duchem jestem na przykład w L.A. i ciało się posłusznie dostosowuje? Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 03:04 No tak, cmentarnicy smacznie pochrapują. A może by poczytać co? A może coś zasiać? heh :) Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 03:12 Hyhy, na Comedy Central leci Miasteczko South Park (film). Pamiętam, jak na pokaz wmaszerowała wycieczka szkolna :) Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 03:20 Californication. Nie ukochałam tego serialu. Podobnie jak Dextera też nie ukochałam. A u nas na fabryce teraz modnie jest lubić Glee. Pierwszy sezon leży, nie odpakowałam nawet. może to jest dobry pomysł na zaśnięcie? Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 03:23 no tak, ale musiałabym wstać, żeby wziąć tę płytę. w sumie mniej wysiłku wymaga ściągnięcie z sieci. jednakowoż nie chce mi się, chociaż czułabym się usprawiedliwiona, zważywszy na posiadanie legalnego oryginału, leżącego na półce, ale tak daaaaaleeeeekoooo od łóżka. Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 03:27 sobie Castle'a pooglądam, to mój ulubiony serial obecnie. Podobno poza planem para głównych aktorów się nie cierpi. patrząc na ekran stwierdzam, że są bardzo dobrymi aktorami w takim razie. Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 03:33 Taki Twitter to zabawna rzecz. King Khan (w sensie SRK) właśnie sobie przypomniał, że ma dzisiaj jakieś zdjęcia i powinien iść spać, bo się nie dobudzi. No proszę, gwiazdor filmowy pokrewny mi duszą. A któraż to godzina w Mumbaju? ósma rano?? Facet ma jeszcze większe problemy niż ja z przestawionym zegarkiem organizmu. Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 12:46 chle chle, ja czytalam o tej porze (tez mi niewiele wystarczy, co sie potem odbije w pierwszym, drugim... dniu pracy :D) calkiem fajna ksiazka, tylko w dialekcie sluzacych missisipi ciezko sie przyzwyczaic (z punktu widzenia nauczyciela jezyka ;D) the help - kathryn stockett Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 13:11 A nawet chciałam kupić, ale przestraszyłam się trochę, że nie dam rady, że mnie ten specyficzny angielski pokona. Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 14:07 po pierwszych paru stronach zalapiesz, o co chodzi w ty mississippi i bedzie dobrze ;) (gorzej, jak zaczelam sobie wyobrazac rozmowe z kims, kto tak gada ;)) Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 03:36 Hm... nawet nie zauważyłam, jak minęła najgorsza godzina doby. bo wiecie, że duchy nie przychodzą o północy? fcaleafcale. Prawdziwa godzina duchów, demonów i innych takich, to 3:15 nad ranem. wiem to z Egzorcyzmów Emily Rose. Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 04:14 A gdybym była ostatnią przytomną osobą na pokładzie Boeinga 747 (reszta pasażerów i załoga leżałaby pokotem, uśpiona podstępnie przez terrorystów), to czy dałabym radę wylądować na JFK? samolot w pełni sprawny, na wieży siedzi kpt. Wrona (przypadkiem obecny na tamtejszym lotnisku) i przez radio mi mówi, który guziczek pocisnąć, a którą dźwigienkę przesunąć. I tak sobie lecę, port lotniczy coraz bliżej i się zastanawiam, czy mnie profilaktycznie zestrzelą, czy dadzą szansę i pozwolą spróbować lądowania. tak sobie wymyśliłam, co mi się może przytrafić podczas (hipotetycznej) podróży do NY. Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 04:14 Latem to już by się zaczęło robić jasno za oknem o tej godzinie. Odpowiedz Link
piotr_c Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 11:29 No proszę , w sumie poszedłem spać o podobnej porze tylko nakrtyty książką Najpierw na przystawkę instrukcja obsługi aparatu com go dostał od Mikołaja ( dla ścisłości dostaliśmy - jako rodzina) a potem poprawiłem zbiorem opowiadań . W sumie taka sobie antologia i dopiero ostatnie i najdłuższe spowodowało że zarwałem nockę. Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 13:12 O, no to więcej czuwających nad zwłokami było, jak widzę, aleście się drodzy moi za nagrobkami gdzieś kryli :) Odpowiedz Link
piotr_c Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 15:24 W firmie dzisiaj cicho. Będąc człowiekiem zorganizowanym powinienem zabrać się za taka jedna kobyłe w excelu na 26000 linii ale tak mi sie nie chce , a potem bedę żałował bo za dzien dwa karuzela sie rozkreci i znowu nie bedzie czasu aby sie po głowie choc podrapac Chyba jednak nie bedę człowiekiem zorganizowanym. który Bliżniak jest ? Co ja sie bedę wyłamywał, może samo sie zrobi ? Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 16:33 Ja tam wiem tylko, że mojej fabryki nie będę widziała przez 10 dni. Bo już wigilia była wolna :))) Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Wątek niezobowiązujący 28.12.11, 09:44 piotr_c napisał: > > Chyba jednak nie bedę człowiekiem zorganizowanym. który Bliżniak jest ? > Co ja sie bedę wyłamywał, może samo sie zrobi ? oooo... Bracie Bliźniaku :D jakbym o sobie czytała Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 12:49 myslalam,ze dzis 29 jakie mile zdziwienie, mam dwa dni wolnego wiecej :D Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 13:14 U nas na fabryce nastąpiła rewolucja. kto chciał, mógł sobie wziąć urlop na te cztery dni. oczywiście, jeśli pracuje we właściwym dziale fabryki :) M. sącząca poranną kawę właśnie. za chwilkę jakieś śniadanko może? Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 13:43 ja wlasnie dodalam sniadanko stostowany chlebek srodziemnomorski z pomidorkami suszonymi i do tego swojski pasztet, mniam... a teraz musze wyjsc przyniesc lampe, etap redekoracji sypialni trwa laze ze srubokretami, mlotkiem itp non-stop :D ale ja to lubie (p.s. nad ranem zmienialam klosz w lampie na suficie, nagly przyplyw weny ;)) Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 13:56 A ja idę poszukać sklepu z komputerami, bo w starym laptoku chyba mi siada bateryjka właśnie. albo kabelek szlag trafił. śniadanko zjem, jak wrócę. lubię taki styl życia :) Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 16:38 Kabelek szlag trafił. A właściwie samą jego końcówkę. I oczywiście się okazało, że ze wszystkich laptoków na świecie musiałam wybrać takiego, który ma zasilacz z nietypową końcówką. Dopiero jutro dowiozą... Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 18:48 moja lampa omal nie trafila z powrotem do sklepu, ale po wnikliwym obadaniu problemu wykrecilam srubke, wkrecilam od nowa, zakrecilam potem, co trzeba bylo i w koncu przestalo sie odkrecac w niepozadana strone :D mogliby to lepiej produkowac ;P Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 19:23 Mamma Mia! sobie dzisiaj obejrzę. z lampą i remontem mi się skojarzyło. 'The Winner Takes It All' - pani Streep weszła do studia, nagrała i wyszła. Nie wtajemniczała nikogo w tak prozaiczne sprawy, jak np. ile czasu się przygotowywała do nagrania. Mniam. Odpowiedz Link
piotr_c Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 15:19 a'propos fabryki to jeśli twoja sie nie przemieściła to moja bedzie od lutego jakieś 15 min od twojej :) ( wg map wujka googla) Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.12.11, 16:40 Patrz, a u nas derekcja się zastanawia nad zmianą lokalizacji biura. Derekcja lubi zmieniać lokalizację biura co parę lat. W sumie - czemu nie? Odpowiedz Link
piotr_c Re: Wątek niezobowiązujący 28.12.11, 08:36 To może zanim zmienią zdązymy wyskoczyc gdzieś na obiad i pogawędzić ? Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 28.12.11, 02:18 Pewno znowu paru cmentarników za nagrobkami się przyczaiło... A więc ja sobie plażowym zwyczajem leżaczek ustawię, kukurudz i limonadę mam, poczekam chwilę. Odpowiedz Link
piotr_c Re: Wątek niezobowiązujący 28.12.11, 08:24 Widział kto papier do ksero ? Tak sie tylko pytam Odpowiedz Link
kaga9 Re: Wątek niezobowiązujący 28.12.11, 20:17 Ohoho, o tej porze byłam pogrążona wew pracy ómysłowej. Tak misie dobrze nie spało, żem dopiero bladym świtem spożyła dwie ziołowe nasenne i zmusiłam się do zaśnięcia. W życiu takiej hecy nie było. Kagowy zdążył już wstać, oporządzić się i pójść do fabryki, gdym składała czerep na jaśku. Odpowiedz Link
miau_weglowy a ha ha, to mi sie podoba! 28.12.11, 09:54 bilet calodzienny autobusowy na spory kawal poludnia kraju, promocyjne ceny przesuniete do konca kolejnego miesiaca :D (byl juz pazdziernik, potem listopad, teraz grudzien) dla porownania podam,ze cena jest 1/5 tylko wzyzsza, niz bilet do miasta nieopodal (20 min drogi) tam i z powrotem yeah! Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: a ha ha, to mi sie podoba! 28.12.11, 21:14 widzialam dzis na wlasne oczy kwitnace drzewo, tylko nie wiem, co to bylo, drobne bialo-rozowe kwiatki! lol, musze to znalezc jakos :D Odpowiedz Link
miau_weglowy z pamietnika tlumacza 29.12.11, 17:02 'Please mention your best rate per word, number of words you can complete in 24 hours ...' myli sie, kto sadzi, ze best jest best, best jest najnizsza, za jaka tlumacz zgodzi sie orac :D czesc dalsza jest bardzo intrygujaca i spotykam sie z nia po raz pierwszy: ze co, ze niby zadania 24 godzinne? LOL Odpowiedz Link
misiania Re: z pamietnika tlumacza 30.12.11, 04:29 Hehe, no po prostu muszę wkleić, bo się zastanawiam KTO KORZYSTA Z MECHANICZNEGO TŁUMACZA? po cóż to to i komuż się ulęgło w jakiejś mrocznej chwili... :)))))))))))) Oryginał: Beckett is in the final round of TV Lines' Law-Enforcement Crushes contest and the NCIS fans have put her a little behind. We know she's the hottest cop on TV. Can you show her some love by voting and spreading the word? Mechaniczne tłumaczenie Beckett – w ostatniej rundzie konkursu egzekwowania prawa Crushes linie TV i wentylatory Naval Criminal Investigative Service wprowadziły jej trochę tyłu. Wiemy, że jest ona najgorętsze Gliniarz z programem Telewizyjnym. Można pokazem jej niektórych miłość do głosowania i rozprzestrzeniania się wyraz? Odpowiedz Link
misiania Re: z pamietnika tlumacza 30.12.11, 04:33 (bo to jest opcja na fejsbuku - jeśli jesteś fanem kogoś/czegoś, ale niestety nie rozumiesz, co do ciebie pisze, to możesz kliknąć i od razu będziesz wiedział/a, że chodzi o wprowadzanie tyłu) Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: z pamietnika tlumacza 30.12.11, 16:46 zjawisko niedoskonalosci tlumaczenia maszynowego mnie cieszy ;D nie bede klamac przeciez... :D Odpowiedz Link
misiania Re: z pamietnika tlumacza 30.12.11, 17:55 Czyli jesteś wentylatorem tłumaczeń tworzonych przez żywych tłumaczy :) Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: z pamietnika tlumacza 30.12.11, 21:19 przyznam, ze nie wiem, dokad podaza mysl Twoja :D Odpowiedz Link
misiania Re: z pamietnika tlumacza 30.12.11, 21:57 fanem, fanem jesteś :))) tako rzecze mechaniczny tłumacz fejsbukowy. Odpowiedz Link
piotr_c Re: z pamietnika tlumacza 30.12.11, 22:22 Czy to nie ty Misianiu przyniosłas kiedyś na Plażę deskę dyrektorów i parutygodniowy szał na tłumaczenia mechaniczne, tam i z powrotem ? Dzisiejsi autotłumacze już cokolwiek komają z kontekstu, nie to co kiedyś. Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: z pamietnika tlumacza 30.12.11, 23:27 co gorsza, inne pary jezykowe (nie wliczajac z polskim alleluja :D) sa znacznei lepiej dopracowane Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: z pamietnika tlumacza 30.12.11, 23:30 przyszlo mi do glowy, ze to moze dzielo maszyny, ale odrzucilam jak sie okazuje, nieslusznie :D Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 31.12.11, 02:58 Fajne to chyba jest, ale niestety - każą płacić za czytanie, więc pozostanę przy nagłówkach i będę sobie dopowiadać resztę :) www.theonion.com Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 31.12.11, 03:06 Mój kilkudniowy eksperyment dobiega końca. Konkluzja - z jakichś tajemniczych powodów mój organizm uważa, że jestem w Nowym Jorku. Chadzam spać ok. 23ej. Tyle, że o 23ej EST... Oj, ciężko będzie się przestawić. wiecie, jet lag mnie dopadnie w poniedziałek jak boniedydy :) Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 02.01.12, 15:59 Wbrew moim obawom bez żadnych problemów zasnęłam około godziny 22giej. I również bez żadnych problemów obudziłam się o 3:00. I teraz ledwo patrzę na oczy. Dobrze, że na fabryce robota jeszcze nie ruszyła pełną parą, nie wszyscy jeszcze zwlekli się z urlopów. Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 31.12.11, 14:49 Ano stosują szantaż emocjonalny. Wchodzisz na jakiś artykuł, widzisz go przez kilka minut i nie zdążysz się nacieszyć, bo pojawia się okienko, które przysłania tekst, zachęcając do opłaty abonamentu :(((( Jak gasisz okienko, to jesteś przerzucana na stronę główną. Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 31.12.11, 15:35 hm, nie wiem, ja tak nie mam nawet mialam po kilka artykulow otwartych wczoraj w roznych oknach dosc dlugo, bo sprawdzama strone, i nic ale pamietaj, zawsze zadziala copy-past ;) i czytasz u siebie ja czseto tak robie, jak nie mam czasu czytac on-line Odpowiedz Link
miau_weglowy misiania 31.12.11, 15:43 a masz poblokowane wszelkie wyskakujace smieci? moze to jest problemem Odpowiedz Link
misiania Re: misiania 31.12.11, 15:49 znaczy mam adblocka, ale to naprawdę wyglądało nie jak blokowanie niechcianych stron (bo podstrony się otwierają), tylko mocno mi sugerowano finansowanie Cebulki (podstrona się zamyka, gdy sabotuję okienko o abonamencie). Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: misiania 31.12.11, 16:04 ja o czym innym myslalam, ze moze nic nie blokuje okienek, a u mnie blokuje ale moze sa inne zasady dla roznych adresow uzytkownika? cholera wie... Odpowiedz Link
misiania Re: misiania 31.12.11, 16:08 no trudno. nie dowiem się, jak można wojnę w Iraku uczynić bardziej przyjazną dla środowiska :) Odpowiedz Link
misiania Re: misiania 31.12.11, 16:14 to chyba widełem okraszone jest... Video: In The Know: How Can We Make The War In Iraq More Eco-Friendly? Dead Iraqi Would Have Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: misiania 31.12.11, 16:22 to jest samo video tera musze isc gdzies jeszcze, potem cos zrobic, ale moze streszcze Ci te 2 minuty w jednym zdaniu jako prezent noworoczny pozniej :D Odpowiedz Link
misiania Re: misiania 31.12.11, 16:40 Hyhy, przerzuciłam się na Maca i już nic mi nie przeszkodziło w oglądaniu :) Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: misiania 31.12.11, 18:36 o, cxiekawe w kazdym razie ja nabylam wlasnie zbyt dobre porto, zeby NIE pic na przekor tradycji :D wiec kto wie, jakby to bylo z tym video dzisiaj... ;) Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 31.12.11, 15:25 Zabawa sylwestrowa od ósmej wieczorem to bezsens. Godzina dziesiąta to lepsza opcja, uważam. Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 31.12.11, 15:27 W zasadzie błędem bazowym było wyznaczenie daty imprezy na 31 grudnia. 30 czerwca to by dopiero był wentylator. fan, znaczy, by był. Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 31.12.11, 15:30 Jednakowoż przypuszczam, że w Sydney mają fajnie mimo grudnia. I już leczą kaca o tej porze, a my jeszcze nawet nie zaczęliśmy pić. Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 31.12.11, 15:37 ja tam z czystej przekory, ze dzis pic trzeba, nie mam wcale ochoty ;) Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 31.12.11, 15:33 Dwieście nie ma tego uroku, co setka. Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 01.01.12, 14:51 Okryłam indycze udźce, bez kości. No coś pięknego. Po upieczeniu może służyć jako część obiadu lub jako wypełniacz kanapek. Piecze się krócej od wołowiny, a jest pewno zdrowsze od wieprzowiny. Tak was tylko informuję w ramach noworocznego bonusu, jako że smakowite zapachy zaczynają nadciągać z kuchni. Ale jeszcze niech się popichci, nie należy przyśpieszać procesu. Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 01.01.12, 16:04 no mile zwierzatka i podobno wolno jeszcze ganiaja w hodowli, aczkolwiek nie sprawdzilam lubie tez steki z krowki, ale to sztuka nie spartaczyc Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 01.01.12, 16:16 A propos jedzonka. Morskie jedzonko też cię kusi, czy tylko dalekowschodnie? Takiego tipa dostałam. Kolekcjonuję tipy. catchnewyorkcity.com/ Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 01.01.12, 16:22 czesc morskich tak :) tylko dlaczego fszystko w japku jest?! Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 01.01.12, 17:46 aaaa, chyba zeeee ;D ja w tym roku kierunek polnocny obieram, japko musi povczekac Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 01.01.12, 16:39 Znalezione w sieci. Łzy mi popłynęly :))) Oto zdjęcie z Bazyliki Grobu Świętego w Jerozolimie... A oto pewien szczegół na zdjęciu... JEZUS PUCHATEK? Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 01.01.12, 17:47 nieudane wniebowstapienie puchatka Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 01.01.12, 23:32 puchatek sie byl zawzial i pekl? Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 02.01.12, 00:06 nie lubie ekranu nowego latopa lustro w domu juz mam :/ jakies rady? (^^) Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Wątek niezobowiązujący 02.01.12, 00:29 Ja też mam taki odbijający, więc łączę się w bulu i nadzieji :) Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 02.01.12, 00:34 a to juz WIEM czemu mam tez taki wygaszacz dostosowany bul bul bul i tak lataja :/ wrrr Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 02.01.12, 23:43 publisher mnie w depresje wpedza nie moze to byc prostsze wszystko? :/ Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 03.01.12, 00:09 nie to jasny MIAU trafi! po polsku rozumiem tyle samo ile po angielsku :/ Odpowiedz Link
miau_weglowy pogoda wielce dramatyczna ale cieplo 03.01.12, 12:11 klon naprzeciwko mojego okna zglupial doszczetnie i WYPUSZCZA mlode listki! no halo, kolego, poczatke stycznia dopiero, niech mu ktos to wytlumaczy! Odpowiedz Link
3.14-roman Re: pogoda wielce dramatyczna ale cieplo 03.01.12, 20:42 Eeee... wybacz drzewku. Pewnie wchodzi w fazę buntu. Drzewo w końcu też człowiek. Jeżeli zacznie sam z siebie emitować muzykę i poruszać w jej takt gałęziami, a liście przywdzieją jaskrawe kolory, czarny jak piekło, czerwony jak ogień, to wiedz, że coś się dzieje. Jak zacznie wyciągać z ziemi korzenie, to wiedz, że już jest źle. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: pogoda wielce dramatyczna ale cieplo 03.01.12, 20:45 A jak zacznie robić coś takiego, to wiedz, że diabeł, znaczy Gargamel, nim się interesuje. PS: Chyba rozwiązałem zagadkę stulecia - tajemnica wyciętego lasu.Oto ta słynna zagadka :) Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: pogoda wielce dramatyczna ale cieplo 03.01.12, 21:31 zajrze jutro co on tam robi potajemnie, bo ciemno teraz :D Odpowiedz Link
miau_weglowy nagla zmiana tematu 05.01.12, 18:36 truskawki rozgniecione z cukrem, mmmmmmmmm................. Odpowiedz Link
nuova Re: nagla zmiana tematu 06.01.12, 12:47 miau_weglowy napisała: > truskawki rozgniecione z cukrem, mmmmmmmmm................. Kochana, nie z cukrem lecz z jogurtem naturalnymmmmmm...... ;) Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: pogoda wielce dramatyczna ale cieplo 06.01.12, 15:53 w parku KWITNIE jeden (odważny) żonkil! :D Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 06.01.12, 15:54 daje glos jak zabraknie pradu? Odpowiedz Link
nuova Re: Wątek niezobowiązujący 06.01.12, 17:21 Hehe, z tego, co mi wiadomo to rodowita Rosjanka, zatem możesz ją zapytać, ...ja negoworitparuski;) Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 06.01.12, 17:40 ja musialam sie dzis sprezyc, zeby gramatyke ang wyjasniac po rosyjsku :D Odpowiedz Link
uccello świat mody znany nielicznym 08.01.12, 00:17 Droga redakcjo i wy cmentarne siostry i bracia. Wykopałam dziś ekhemm... coś w necie i musiałam się z Wami podzielić. Jak wyjaśnia założycielka bloga: Blog Luksusowe Dzieciaki wprowadza w świat mody znany nielicznym. Luksusowa mama i eksluzywny tata wiedzą co to dobra marka i nie odmawiają dziecku tego co najlepsze. Rodzice wykwintni zawsze stawiają na markę i jej jakość. luksusowedzieciaki.blogspot.com/ Nawet jeśli jesteście w każdym decymetrze sześciennym wykwintni, ekskluzywni i dostatecznie bajeczni powinniście zapoznać się z tą prozą: W pałacu przepełnionym namiętnością do elegancji, hollywoodzkim dziedzictwem, modernizmem i luksusem na najwyższym poziomie dzieją się kreatywne cuda... Rykiel to symbol pewniej, niezwykłej dziewiarskiej miłości, która rozpoczęła się w latach 60-tych XX wieku podczas burzliwej wiosny i trwa po dziś dzień. ...może to emanacja osobowości autorki, może tylko wdzięk mechanicznego translatora. Żałuję, że nie ma więcej wpisów. Mam nadzieję, ze nie oznacza to zmierzchu ELEGANCJI w ogóle. Odpowiedz Link
nuova Re: Wątek niezobowiązujący 24.02.12, 12:57 miau_weglowy napisała: > ja musialam sie dzis sprezyc, zeby gramatyke ang wyjasniac po rosyjsku :D ...a ja dałam sie zrusyfikować :D Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Wątek niezobowiązujący 08.01.12, 19:33 swiezutki chlebek mnaim mniam praktykujecie samodzielnie? ja czasami tak, chrup chrup... Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 15.01.12, 19:18 Wypełnianie wniosku o wizę usa to zabawa sama w sobie. oni naprawdę sądzą, że ktoś odpowie 'tak' na pytanie, czy zdarzyło mu się zajmować ludobójstwem lub handlem ludźmi? Odpowiedz Link
thorgal_aegirsson Re: Wątek niezobowiązujący 21.01.12, 15:36 misiania napisała: > Wypełnianie wniosku o wizę usa to zabawa sama w sobie. oni naprawdę sądzą, że k > toś odpowie 'tak' na pytanie, czy zdarzyło mu się zajmować ludobójstwem lub han > dlem ludźmi? Podobnie jak na pytanie w mięsnym czy jest mielone jest świeże... ;) Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 22.01.12, 01:33 To ja może hierbatki sobie zaparzę? Tak tu cicho o zmierzchu, psy się uśpiły, tylko gdzie ten senek i drzemota? się pytam. Ni ma śladu po tych draniach. A jutro znowu będę się musiała przestawiać i na siłę zasypiać w środku dnia o 23ej, żeby potem na fabryce chociaż połowę rzeczy zrobić przytomnie i z sensem. No to lu, tę hierbatkę... Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 22.01.12, 01:35 Ciekawostka: Not only does 12+1=11+2, but the letters "twelve plus one" rearrange to give you "eleven plus two. Odpowiedz Link
aaricia_szalona Re: Wątek niezobowiązujący 22.01.12, 16:01 Ciekawe. W istocie. Mam niezobowiązujące pytanie: Jak oni podpiszą tę Actę, to czy możliwy będzie hosting obrazków i zdjęć? I jeśli nie, to czy wszystko co wrzuciliśmy na forum w tej formie zniknie? (i moja stopa też ?) Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 22.01.12, 16:20 Twoja stopa wygląda na czyjąś, bo jest oddzielona od reszty korpusu, może mu będziesz musiała ją oddać, temu kalece? A jakby tak dodawać cudzysłowy przy obrazkach? ciekawe, czy wtedy Acta użre łeb przy samym tyłku, czy zmiłowania da? Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Wątek niezobowiązujący 14.04.12, 00:22 A koty nam wytną? Trzeba będzie wezwać bojówki ekologiczne! Odpowiedz Link
nuova :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:* 24.02.12, 12:52 sookiestackhouse.com/wp-content/uploads/2012/01/mcgregor5_1024x768_jpg.jpg Odpowiedz Link
good_morning Re: :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:* 24.02.12, 14:31 wrzucilabym mojego kolege, ale nie wypada jeszcze by ktos wpadl na ten sam pomysl, co ja, w odniesieniu do kolegi ;) Odpowiedz Link
good_morning kurcze 26.03.12, 16:34 wyglada na to, ze moje przeziebienie sie rozwija :/ jak zwykle na ferie Odpowiedz Link
good_morning Re: kurcze 26.03.12, 21:22 odstepuje tylko w pakiecie razem z bolem glowy itp :D Odpowiedz Link
good_morning Re: Wątek niezobowiązujący 09.04.12, 15:03 dostalam dzis metaforyczny kubel lodowatej wody na glowke i bardzo dobrze wreszcie sie uwolnie od. (ale wesolo to mi nie jest) Odpowiedz Link
good_morning Re: Wątek niezobowiązujący 09.04.12, 15:07 a wiecie, co jest najciekawsze? ze doprowadzil do tego ciag przypadkow i moja decyzja kompletnie nie zwiazana z dniem dzisiejszym. mialam byc daleko daleko stad dzisiaj... Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 09.04.12, 15:58 Aha. Wspominałam gdzieś tam wyżej, że prawdziwego kopa człowiek zawsze dostaje z Nienacka. Jak człowiek wie, że coś podłego się szykuje, to zwykle temat się rozpływa. Natomiast żeby się ni stąd ni z owąd zdarzyło co dobrego, to się trzeba napracować. W ramach przygotowywania się idę oglądać Grę o tron. A nuż się przyda... Odpowiedz Link
good_morning Re: Wątek niezobowiązujący 09.04.12, 21:07 ja juz obejrzalam co prawda najpierw odcinek 2 potem 1, ale jakie to ma znaczenie w koncu ;) pora na cos innego, bo i tak nad praca nie moge sie skupic Odpowiedz Link
nuova Re: Wątek niezobowiązujący 10.04.12, 13:44 good_morning napisała: > ja juz obejrzalam > co prawda najpierw odcinek 2 potem 1, ale jakie to ma znaczenie w koncu ;) > pora na cos innego, bo i tak nad praca nie moge sie skupic a aj się ciągle (tzn od lipca albo sierpnia) zabieram za to i na razie nic z tego ;) Odpowiedz Link
nuova Re: Wątek niezobowiązujący 14.04.12, 21:58 misiania napisała: > Tak sobie zajrzałam na cmentarz, sprawdzić, co się dzieje. Nic się nie dzieje, > wątki trwają w uśpieniu. A z racji tego, że nie przychodzi mi do głowy nic ciek > awego, co mogłabym dopisać w którymś z nich, to sobie stworzyłam nowy, Niezależ > ny Wątek Niezobowiązujący. Tak tylko go mam, dla miecia. Sobie tu napiszę coś b > ez związku z czymkolwiek. Tylko muszę coś wymyślić. > > Uch, prawda jest taka, że muszę przeczytać kilkadziesiąt stron takiej jednej pr > acy domowej i ni cholery mi się nie chce. Nie chciało mi się w piątek, nie chci > ało mi się wczoraj, muszę to zrobić dzisiaj. Generuję wymówkę przy pomocy NWN. Opiłam się piwem :D chyba pójdę... spać, nie rzygać :P Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Wątek niezobowiązujący 16.04.12, 21:54 Podbijam. Raz ja ruskij rok do Was wpadam, ale ślad musi być zostawiony :) Odpowiedz Link
good_morning zayzykuje teze 12.05.12, 21:31 zmywanie podlogi na kolanach jest ciekawsze od pisania eseju z historii howgh! Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 20.05.12, 15:52 Hm... Pośpiech rzeczywiście jest wskazany przede wszystkim przy łapaniu pcheł, o czym przekonałam się na własnej skórze, robiąc literówkę (d zamiast r) w nagłówku Dear X. Przebiłam tym samym moją własną podkładkę pod niedźwiedzia (a zamiast e) sprzed lat kilku. Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 20.05.12, 18:08 Tak. Niestety. tak to jest jak się wysyła emalię z telefonu... kolega mi uświadomił, bo był skopiowany. nie tylko on zresztą. muszę sobie włączyć opcję w podpisie "expect typos", widuję ją na mailach czasami. Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 20.05.12, 18:11 Już sobie zrobiłam nowy podpis, mogę szaleć z trupami i niedźwiedziami : ) Odpowiedz Link
good_morning Re: Wątek niezobowiązujący 20.05.12, 18:14 mam nadzieje, ze adresat z poczuciem humoru? ;) Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 20.05.12, 18:21 Też mam taką nadzieję... Ale nasza centrala ma pod sobą wiele krajów, mostly non English speaking territories, nie sądzę bym była jedyną kreatywną pisarką w tym gronie : )))) Odpowiedz Link
good_morning Re: Wątek niezobowiązujący 20.05.12, 18:34 jedna z ksiazek, ktora czytam to e - the novel of liers, lunch and lost knickers branza reklamowa (tresc to same mejle), wciaz sa przecieki z oddzialu w uk do finlandii (bardzo sprawny team IT jak widzimy ;)) i stamtad pracownik pisze do oddzialu w uk wlasnie takie rozne kwiatki po angielsku :D Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 20.05.12, 18:13 Firefly to jeden z najlepszych seriali ever. Odpowiedz Link
good_morning Re: Wątek niezobowiązujący 20.05.12, 18:37 w przestrzeni kosmicznej? odpada jakos nie p[alam sentymentem do tej lokacji Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 20.05.12, 18:45 To jest jedyna filmowa rzecz z tej lokacji, która mię raduje. (No chociaż ostatni Star Trek też był zaskakująco świeży). Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Wątek niezobowiązujący 27.05.12, 18:48 O czym to jest? Proszę o skrót skrótu, bo się nie zetknąłem z tym. Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.05.12, 20:24 Opis byłby nieciekawy lub nawet zniechęcający. To tak, jakby próbować opowiedzieć American Beauty. Nuda - a jaki film! Ale wyobraź sobie na przykład, że grupa ludzi takich jak siedmiu wspaniałych ze słynnego westernu trafia na pokład niewielkiego transportowca i funkcjonuje (często na bakier z prawem) na obrzeżach układu planetarnego. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Wątek niezobowiązujący 27.05.12, 20:34 Ok :) Dziękuję. Na razie nie mam za bardzo czasu, ale może sobie później poszukam tego serialu. Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 27.05.12, 20:55 Gdybyś się zdecydował, to broń Boże nie oglądaj w kolejności podawanej przez IMDb, lecz w kolejności z Wikipedii. en.wikipedia.org/wiki/Firefly_%28TV_series%29 Odpowiedz Link
misiania Re: Wątek niezobowiązujący 22.07.12, 16:04 Wspominałam gdzieś tu kiedyś, jak wielce poważam Jossa Whedona i jego serial Firefly. Telewizja Fox ścięła Firefly po zaledwie jednym sezonie, ale liczba fanów rosła i 2 lata po zakończeniu emisji wytwórnia Universal zdecydowała się nakręcić film - Serenity. To takie podsumowanie serialu, zakończenie ponapoczynanych wątków, pożegnanie z bohaterami. Film najbardziej smakuje tym, którzy widzieli serial i wiedzą co, kto, z kim i dlaczego, ale oczywiście Serenity jest jednostką samodzielną i znajomość serialu nie jest obowiązkowa :) Otóż Serenity jest dzisiaj o 20:00 na TVN 7. Może tak jak ja polubicie kapitana Reynoldsa i jego załogę. Paniom chciałam szepnąć, że moim zdaniem 10 lat temu Nathan Fillion miał najlepszy tyłek w Hollywood. Szkoda, że teraz tak przytył. Odpowiedz Link