Dodaj do ulubionych

Przykłady debilizmu

06.11.10, 16:13
Witam. Patrząc na to co się dzieje na osiedlu i na tym forum to myślę, że nie będzie brakowało wpisów w tym wątku.
Na początek dzień wielkiego sprzątania na naszym osiedlu. Proszono mieszkańców o nie wstawianie samochodów, żeby nie utrudniać prac ekipom sprzątającym i co? Na osiedlu pełno samochodów a nawet zdarzały się sytuacje, że delikwent parkował w miejscu gdzie akurat sprzątano a poproszony o przestawienie auta wyraził swoje oburzenie i nie zrobił tego. Mam nadzieję, że czyta to bo o ile jestem zawsze za merytoryczną dyskusją a nie wycieczkami osobistymi, to tego debila nazwę po prostu skończonym idiotą.
Rada dla ludzi pracujących na osiedlu to bez skrupułów rysować samochody takich głąbów. Nic im za to nie zrobią bo to teren budowy, z informacją o zakazie wjazdu.
Obserwuj wątek
    • somebodynobody Re: Przykłady debilizmu 06.11.10, 17:42
      Też mnie zastanawiało, czemu pomimo widocznych kartek o zakazie wjazdu stoi pełno samochodów. Do nas zadzwoniono i wyjechaliśmy samochodem, bo wczoraj jak wracaliśmy to jeszcze żadnych informacji nie było. Ile szybciej i sprawniej poszłoby, gdyby teren osiedla był pusty. Czy to tak trudno na tych kilka godzin nie wjeżdżać? Czy aż tyle wysiłku kosztuje przejść się kawałek? Jutro też zakaz wjazdu do godziny 16 i pewnie znowu cały teren będzie zastawiony.
      Chcemy, żeby szybciej to wszystko poszło to ułatwmy to ekipom sprzątającym.
      • mbwa-mwitu Re: Przykłady debilizmu 06.11.10, 19:53
        ale macie problem:) Dzwonicie po SM i po problemie. Nic tak nie uczy poszanowania dla zakazów jak kilka stówek mniej w portfelu:D
        • kruq_1 Re: Przykłady debilizmu 06.11.10, 20:37
          Nie do końca orientujesz się w sytuacji. Na osiedlu parkuje już sporo samochodów a nie powinno być żadnego. Chodzi teraz o to aby w tej naszej specyficznej sytuacji każdy parkował z głową oraz w sytuacjach kiedy są prowadzone prace nie utrudniał ich ekipom bo królewicz zjechał i musi mieć gdzie postawić swoją karocę.
          Gratuluję panom pracującym kultury i cierpliwości bo takiego to tylko za pysk i wynocha a jak nie to gwoździkiem po masce.
          • smile53 Re: Przykłady debilizmu 06.11.10, 23:17
            parkowanie ... parkowaniem..., ale co za "burak" w bloku D na klatce schodowej na parterze odbił na ścianie swoje ręce... chamstwo nie zna granic... jak komuś tęskno za załogą RUDEGO 102 to niech odbije swoje dłonie na swoim samochodzie... TĘPIĆ WANDALI...
            • hoogan Re: Przykłady debilizmu 07.11.10, 17:28
              ręce rękami, w B2 jakiś dzieciak na parterze odbił buty na ścianie.

jakbym takiego złapał na gorącym uczynku nie było py przeproś ale malowanie przez rodziców całej klatki.

jak sobie bachora wychowali to niech teraz płacą.

zwracajcie uwagę na wandali, trzeba to odrazu tępić
              • gordonblue3 Re: Przykłady debilizmu 08.11.10, 10:22
                W C2 na ścianie napis, wyryty chyba gwoździem, ( bardzo głęboki, oprócz tego kilka rys..) od około 2 tygodni " Mateusz to c..l", ostatnio ktoś "poprawiał" Mateusza..
                • hoogan Re: Przykłady debilizmu 08.11.10, 12:06
                  napisz na kartce info do tego co to napisał: że jego rodzice poniosą koszty malowania całej klatki.

a jeśli to nie przemówi tej osobie do rozsądku to z czasem wyjdzie kto to napisał. wtedy swobodnie będzie można pociągnąć gnoja do odpowiedzialności. ale to dopiero wtedy gdy zawiąze się wspólnota. koszt odnowienia klatki chyba można umieścić w czynczu do mieszkania w którym taki wandal mieszka.
                  ewentualnie rodzinka z mieszkania może odrobić straty w postaci prac na terenie osiedla.

wandalizm trzeba tępić
    • kerajm Re: Przykłady debilizmu 08.11.10, 10:56
      A czy przypadkiem w Twoim bloku nie mieszkają dzieci, jeśli tak to pewnie ich sprawka.
      • agata22_2 Re: Przykłady debilizmu 08.11.10, 12:19
        Witam wszystkich sąsiadów,
        Ta rysa to prawdopobobnie zaznaczenie pękniętego tynku na scianie a już poszło na dzieci.
        Biedne będą na naszym osiedlu dzieci co złego się stanie to napewno zrobiły dzieci.
        pzdrawiam.
        • hoogan Re: Przykłady debilizmu 08.11.10, 13:59
          agata22_2 - czytaj całe posty a nie tylko fragmenty:

gordonblue3 napisał 08.11.10, 10:22
          "W C2 na ścianie napis, wyryty chyba gwoździem, ( bardzo głęboki, oprócz tego kilka rys..) od około 2 tygodni " Mateusz to c..l", ostatnio ktoś "poprawiał" Mateusza.. "

TĘPIĆ WANDALI
          • lucija85 Re: Przykłady debilizmu 08.11.10, 16:31
            Witam szanownych sąsiadów w C2 nie ma póki co dzieci tzn. jest moja 5 letnia córka, ale nie sądzę by ona typu "cwel" wyryła w scianie. Mam nadzieje,że Ty drogi sąsiedzie nie zarzucisz mi,że moje dziecko wydrapało ten napis . Pozdrawiam
          • lucija85 Re: Przykłady debilizmu 08.11.10, 16:40
            Sugerujesz, że napis"Mateusz to cwel" wyryło w ścianie moje 5 letnie dziecko? innych dzieci nie ma póki co w c2
            • kruq_1 Re: Przykłady debilizmu 08.11.10, 16:50
              Fakt, myślę że nie ma co z góry zakładać odpowiedzialności dzieci za wszystkie tego typu wybryki. Niestety pseudo dorośli (po 18, 19, 20 a nawet więcej lat) potrafią wykazać się straszną głupotą.
              • lucija85 Re: Przykłady debilizmu 08.11.10, 17:05
                Wiecie co... Tak szczerze, ale nie wiem czy mieszkancom podobają się jakieś podrapane klatki, wytarte dłonie w ścianę... Wątpie moi mili aby zrobił o ktoś z mieszkańców. Mieszkanie kosztowało mnie całkiem sporo i chciałam mieszkac w nowym, czystym bloku. Ja zdaję sobie sprawę, że wszyscy pracownicy są waszym zdaniem ok. Niestety ja uważam, że tym młodszym się nudzi i sobie po prostu "jajca" robią: Wypisując coś na ścianie lub wysierając ręce... Nie sądzę też, że sąsiad z bloku np a przyszedł i napisał na sąsiada z bloku c "cwel" :P
                • gordonblue3 Re: Przykłady debilizmu 08.11.10, 17:40
                  Napis i głębokie rysy w C2 myślę, że wykonał "pracownik fizyczny" wykonujący prace budowlane, a potem "obrażony" pracownik Mateusz, chciał swoje imię "zamazać",
                  • hoogan Re: Przykłady debilizmu - śmieci 09.11.10, 09:47
                    może się czepiam ale jeśli ktoś nie wie to na terenie budowy są 2 smietniki (obok siebie)

jakiś pajac wyrzucił śmieci do tego pierwszego (totalnie zapchanego) a w drugim śmietnmiku jest dużo miejsca. skutkiem czego śmieci wypadły ze śmietnika i rozsypały się. obecnie obok śmietnika leżą już dwa worki śmieci, do tego jeden rozerwał się i śmieci rozsypały się.

Ludzie czy wy naprawdę jesteście lacy tępi. zacznijcie trochę myśleć zanim coś zrobicie !!!

jak już będą docelowe śmietniki i zabraknie w nich miejsca to też będziecie wrzucać obok worki ze śmieciami. zacznijcie myśleć. do tego nasrać jestcze obok i wszytko olać moczem.

to jest nasze nowe miejsce zamieszkania, trochę kultury i zachowania. ekipa sprzątająca posprzątała, a teraz jakiś pajac znowu zaczyna śmiecić, gratulacje dla tgego pana !!!!
                    życzę miłych relacji z sąsiadami.

to jest nasze osiedle i czy tego ktoś chce czy nie musi nauczyć się żyć wśród ludzi.
                    na początek proponuję nie zaśmiecać terenu
    • hoogan Re: Przykłady debilizmu 26.11.10, 09:19
      kolejny przykład debilizmu panującego na budowie...
      nie wiem czy to pracownik czy mieszkaniec wykazał się nadzwyczaj niskim poziomem inteligencji.

została wylana płyta betonowa łącząca drogę dojazdową z osiedla do głównej ulicy.
      jakiś baran przelazł przez średek wynalego betonu zostawiająć dużo śladów.

jakim debilem trzeba być żeby nie zauważyć że buty zapadają się w betonie. każdy odrobinę myślący człowiek zrezygnował by z przejścia po takim terenie ....
      pozostawiam to bez konamtarza
      • kruq_1 Re: Przykłady debilizmu 26.11.10, 10:21
        Wczoraj ok godziny 17-18 jakiś mądruś zaparkował swoje audi tuż przed bramą wjazdową na teren betoniarni. Auto stało pod lekkim kątem, tak że nawet osobówka miałaby kłopot aby przejechać obok, natomiast samochody ciężarowe nie miały żadnej możliwości. Stąd ta serenada klaksonów, zapewne słyszalna na całym osiedlu.
        • rat.med Szczyt kurestwa !!! 30.11.10, 21:50
          Dzis rano przyjechalem na osiedle. Mialem pare rzeczy do wniesienia. Niestety niektorzy z sasiadow uwazaja ze skoro sami nie moga podwiezc swojej dupy pod sam blok to inni tez nie wjada. Jeb...a menda stanela przed samym szlabanem!
          Ty glupia k...wo!!! Twoje szczescie ze udalo mi sie przejechac obok (karetka by sie nie zmiescila). Ale to byl pierwszy i ostatni raz. Nastepnym razem poczekam na lawete i dopiero jak ci odholuja auto to sobie spokojnie wjade.
          Jakim trzeba byc czlowiekiem? zeby w ten sposob robic?
          Dla mnie jestes juz skreslona.
          Jak bede mial czas to wrzuce fotke auta zeby wszyscywiedzieli czym jezdzi mende spoleczna.
          Auto w/w to PEUGEOT o nr.rej.: BZA 97H...
          Pamietaj smieciu ze jak juz sie zadomowisz na naszym osiedlu i ktos ci bliski bedzie potrzebowal pomocy (moze twoje dziecko), to jesli ktos inny zablokuje wjazd na osiedle,to nie miej do niego pretensjii jesli zespol karetki spozni sie o 1-2 min., dla ciebie to norma.
          Zapewne do takiego pustaka i tak to nie dotrze.
          • antoniv Re: Szczyt kurestwa !!! 30.11.10, 22:29
            skandal to sposob komunikacji osoby rat.met ! Nie chce miec tej osoby za sasiada i chociaz przyznam- auto nie powinno byc zaparkowane przed szlabanem, to nie jest to powod do takich epitetow! Wykluczam rat.met z Osiedla.
            • rat.med Re: Szczyt kurestwa !!! 01.12.10, 16:41
              Jak bys musial niesc pare razy kilkadziesiat kg. na plecach przez cale osiedle + parking betoniarni to sam bys sie wkurzyl.

Ps. Ciekawi mnie jakich slow bys uzyl gdybys sam musial wezwac karetke albo straz pozarna?
              Niewazne jesli ktos nie potrafi pojac jak wazny jest dojazd do osiedla to nie musze znac takiego idioty. Byc moze sam kiedys przyjade sluzbowo do sasiadow (oby nie),ale wtedy powiem tylko "ze jakis madry czlowiek zastawil wjazd". Teraz moge nazwac takiego jak mi sie podoba.
              • popi33 Re: Szczyt kurestwa !!! 01.12.10, 17:24
                Stary rozumiem Twoją postawę też bym się zagotował ale słowa które użyłeś są moim zdaniem niedopuszczalne! Nazywać kogoś "śmieciem" i podawanie nr. rejestracyjnych to spore nadużycie ?!!!!! Jasne że taki sposób parkowania jest karygodny ale powiedz mi gdzie był przedstawiciel naszej wspaniałej ochrony że pozwolił tak stanąć?! Na normalnych osiedlach ochrona jest od pilnowania porządku. Tym bardziej że "szlaban" mają pod nosem :))))
                • kruq_1 Re: Szczyt kurestwa !!! 01.12.10, 17:50
                  Świetnie, że ktoś wreszcie na to wpadł. Głupota ludzi to jedna sprawa ale ochrona jest właśnie po to aby redukować skutki tej głupoty. Niestety kiedy na całe osiedle jest jeden ochroniarz to nic dziwnego, że może go nie być tam gdzie akurat jest potrzebny. Jutro udam się z tym do biura. Coraz więcej osób mieszka ma osiedlu, lub jest w trakcie przeprowadzki, coraz więcej wartościowych rzeczy jest w mieszkaniach więc może warto aby osiedle było dokładniej strzeżone. Nie może się to jednak odbywać kosztem pilnowania wjazdu.
                • rat.med Re: Szczyt kurestwa !!! 01.12.10, 17:54
                  "Ochrona" byla na miejscu. "Ochroniarz" stwierdzil ze nie bedzie sie bil "baba". Na pytanie dlaczego nie wezwal strazy miejskiej czy policji odpowiedzial ze i tak by nic nie zrobili. Uznalem wiec ze nie ma sensu dyskutowac z "ochroniarzem" skoro nie zna przepisow.

Ps. Tak dla wyjasnienia. " Ochrona" pisze w cudzysłowie, zeby bylo wiadomo ze dziadek dorabiajacy do emerytury, to nie to samo co Ochrona.
                  Nie podalem calego nr.rej bo to niezgodne z prawem :)
                  Ludzie dziela sie na wiele grup. I ktos kto nie moze czegos osiagnac i po zlosci uniemozliwia tego samego innym jest dla mnie smieciem.
                  Zdaje sobie sprawe z ostrosci slow ale je podtrzymuje. Widzialem i bylem w wielu sytuacjach gdzie przez podobne zachowanie, innym dziala sie krzywda.
                  Zapytam jeszcze raz(i ostatni) , czy nadal bedziesz uwazal ze niedopuszczalne jest nazwanie kogos smieciem, gdy Twoje wymarzone mieszkanie splonie bo straz poż. zamiast je gasic, najpierw zajela sie usuwaniem auta?
                  Pozdrawiam.
                  • antoniv ... !!! 02.12.10, 13:22
                    RAcja. bezpieczeństwo najwazniejsze.

koniec tematu.
    • hoogan Re: Przykłady debilizmu 15.12.10, 15:32
      kolejny przykład debilizmu.
      w budynku B2 ktoś elegancko posprzątał w piątek, pozamiatane i śmieci posprzątane.
      w sobotę po południu do b2 wchodziło trzech panów, prawdopodobnie odwiedzający (goście),
      jeden wywalił butelkę do kosza (ok) a drugi pierdolnął papierosa (niedopałek) na klatce schodowej. kultura osobista poprostu zajebista ......

gdyby nie to że stałem na drabinie i malowałem ściany to zwrócił bym takiemu palantowi uwagę i poprosił bym o posprzątanie tego.
      • grzegorz.gwiazda Re: Przykłady debilizmu 15.12.10, 15:38
        ... trzeba było zejść i uwagę zwrócić :-)
        • hoogan Re: Przykłady debilizmu 15.12.10, 15:43
          łatwo się mówi, zanim udało mi się zejść z drabiny i wyjść na klatkę schodową to już ich nie było,
          • kruq_1 Re: Przykłady debilizmu 15.12.10, 15:46
            Do takich to szkoda się kulturalnie fatygować. Trzeba było buca potraktować jak buca i po prostu "wydrzeć mordę" przez okno.
            • hoogan Re: Przykłady debilizmu 15.12.10, 15:59
              nie chciałem zrobić z siebie niewiadomo kogo
              i nie chciałem znizac sie do ich poziomu
              • kruq_1 Re: Przykłady debilizmu 15.12.10, 16:01
                W sumie racja ale czasem inne metody nie skutkują.
                • hoogan Re: Przykłady debilizmu 15.12.10, 16:09
                  wydaje mi się że jakbym poprostu poprosił go o posprzątanie po sobie to zapewne by to zrobił.

czasami kultularnie zwracając uwagę można więcej uzyskać niż krzycząc na kogoś.
                  • kruq_1 Re: Przykłady debilizmu 15.12.10, 17:07
                    Możliwe, choć ja mam inne doświadczenia :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka